Menu

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Sådan gror du stærke negle

Stærke og sunde negle kommer ikke natten over, men med vedholdende pleje både inde- og udefra, kan du opnå rigtig gode resultater. Se med, når Louise deler sin egen rejse fra skrøbelige og ødelagte negle, til negle, der er fine og sunde.

Vi sendte LIVE tirsdag d. 05/05

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Se med tirsdag d. 5/5 kl. 20:00!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herunder

Sådan gror du stærke negle Se med, når Louise deler sin egen rejse fra skrøbelige og ødelagte negle, til negle, der er fine og sunde. Tirsdag d. 05.05 kl. 20.00

Stærke negle er en proces

Negle kan blive svage af mange årsager; manglende pleje, kostvaner, gener - listen er lang. Heldigvis er der masser man kan gøre, hvis man oplever, at ens negle føles tørre, tynde og nemt flækker og knækker. Dog skal man indstille sig på, at en helt sund negl tager tid.


Neglen består primært af keratin-celler og vokser ud i vandret retning. Cellerne bliver dannet i det vi kalder "matrix" som ligger bag negleroden. Fingerneglene vokser med en hastighed på ca. 1 milimeter om ugen, mens tånegle vokser med 1 milimeter om måneden. Det betyder altså, at der vil gå 3-4 måneder før en negl er helt "fornyet". Derfor skal man også indstille sig på, at processen med at få sundere negle tager tid.

Her-og-nu-fix: Neglehærder og beskytter

En type produkt du vil have glæde af, hvis dine negle føles tørre og tynde, er neglehærder. De hjælper med at fortykke og beskytte neglen, så den kan vokse sig sund og stærk uden at knække. Man kan næsten sige, at neglehærder er en slags stillads for din egen negl at vokse sig stærk op ad.


Det er lidt forskelligt fra produkt til produkt hvor ofte det skal påføres og fjernes igen. Du kan få neglehærdere som også fungerer som base coat for din neglelak, hvis du ønsker det. Louise har samlet nogle af sine favoritter herunder.

Daglig pleje

For at give neglene de bedste betingelser, kan det være en god idé, at investere i en negleolie af høj kvalitet. Negleolier er særligt fremstillet til at fugte neglebånd- og rødder, samt vedligeholde en sund negl.


Et godt tip er at have sin negleolie stående på natbordet, så man nemt husker at bruge den inden sengetid. Her kan den virkelig få lov at sidde og virke natten over, og klare alt det hårde arbejde mens du sover.

Styrk neglen indefra

Optimal neglevækst hænger i høj grad sammen med, om vi får vores behov for vitaminer og mineraler opfyldt. Er du ikke sikker på at du gør det gennem din almindelige kost, kan det være en god idé at supplere med kosttilskud, som indeholder vitaminer og mineraler, der bidrager til at vedligeholde normal neglesundhed.

Mild behandling og vedligeholdelse

Det sidste Louise anbefaler at du tænker over, når du vil gro sunde negle, er at behandle dem mildt. Det gør du bl.a. ved at investere i en god neglefil eller -klipper, samt bruge milde neglelaksfjernere.


Louise sværger selv til en glasfil, og kunne se stor forskel i sine egne negles sundhed efter hun begyndte at bruge glasfil fremfor metalfil. Husk, at du kun må file neglene i én retning, ellers flækker du dem. Er du mere til en negleklipper, så vælg da ligeledes en i god kvalitet, som er skarp og klipper neglen fint og jævnt ved første tryk.


Neglelakfjerner uden acetone er mindre hårdt mod neglene end en acetoneholdig neglelaksfjerner. Til gengæld fjerner de ikke din lak ligeså hurtigt, men er bestemt ikke ueffektive. Louise anbefaler klart, at man anskaffer sig en mild neglelakfjerner - det er nemlig rigtig hårdt og udtørrende for neglene, når lakken skal af igen.

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Opgrader din makeup til sommeren

Matas LIVE

Opgrader din makeup til sommeren

Af Matas

Temperaturerne stiger, og med sæsonernes skiften kommer lysten til at forny sit look snigende. I dag viser Maria, hvordan hun nemt og hurtigt opgraderer sin makeup til sommeren - og hun giver dig en masse teknikker, til at opnå et friskt og lækkert look.

Læs Mere
Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Matas LIVE

Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Af Matas

Slut med striber, ujævn påføring og mærkelig lugt. Se med, når materialisten Janni guider dig igennem selvbruner-junglen. Janni deler alle sine bedste tips til at få et smukt og naturligt resultat, og svarer selvfølgelig på spørgsmål undervejs.

Læs Mere