Vabelplastre

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

17 produkter
17 produkter
Sorter efter: Mest populære
Lærke
Farmakonom
Min ekspertise er:
Helse

Hvorfor får vi vabler?

Vi har vidst allesammen prøvet at få en vabel og vi ved hvor ondt det gør! Men vidste du at der findes specielle plastre udviklet til netop vabler?

Vabler opstår som regel fra friktion, altså at noget "gnider" gentagende mod huden. De kan også opstå ved brandsår. Vabler kendetegnes ved at der er væske der samles under huden, hvilket giver spænding i huden og gør ondt.

I gamle dage mente man at man skulle prikke hul på vablen og lade væsken sive ud. Det er man dog gået væk fra og det anbefales på det kraftigste, at du ikke prikker hul på dine vabler! Væsken stammer fra vævet i den ødelagte hud under vablen og den hjælper faktisk til at holde huden ren, fremmer heling og beskytter mod infektion.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har fået en vabel?

Hvis du er så uheldig at få en vabel, er der heldigvis hjælp at hente! Problemet med vabler er som oftest, at de sidder steder hvor der hele tiden er tryk og friktion, hvilket giver smerter. For at mindske smerten ved vablen, beskytte mod infektion og forværring og fremme heling, kan det være en god idé at dække vablen med vabelplaster.

Vabelplaster fungerer og føles som et ekstra lag hud, som beskytter mod ny friktion eller tryk på vablen. Samtidig er de lavet så man sikrer en fugtig sårheling, der nedsætter helingsperioden og mindsker risikoen for infektion. Der findes mange forskellige vabelplastre i mange forskellige størrelser, så du har mulighed for at dække din vabel, uanset størrelse og placering.

Hvordan bruger jeg vabelplaster?

Det er vigtigt at du vælger et plaster, som dækker hele vablen og det skadede område. De fleste vabelplastre er vandtætte og skal faktisk have lov til at sidde, indtil de selv begynder at løsne sig. Hvis vablen er væk og huden er helet, behøver du ikke sætte et nyt plaster på, men hvis der stadig er en vabel, kan du med fordel erstatte det brugte vabelplaster med et nyt. Gentag processen indtil vablen er helet.

Du vil i nogle tilfælde kunne se, at plasteret begynder at blive hvidt, hvilket er helt normalt! Det er blot en del af helingsprocessen.​​​​​​​

Hvornår bør jeg kontakte lægen?

Ved almindelige vabler, er der ingen grund til at tage til lægen. Dog skal du være opmærksom på hvis vablen eller huden omkring begynder at vise tegn på infektion;

  • Væsken fra vablen bliver til pus (gult og tykkere end normal vabelvæske)
  • Hvis området bliver varmt, rødt, hævet eller smerterne bliver værre
  • Hvis der pludselig ses røde striber løbende fra vablen​​​​​​​
Den store guide til vabler

Vi guider

Den store guide til vabler

Af Amalie Kaaris Lund

Denne artikel indeholder reklame for medicinsk udstyr. En lille, irriterende samling af væske under din hud. Øv! Du er lige midt på din gåtur, eller måske har du fået et par nye sko, der lige sidder og gnaver lidt i din hud. Vabler. De er rigtig irriterende og kan sætte en pludselig stopper for vores aktivitet. Her får du guiden til at behandle dine vabler, og farmakonomen giver dig de bedste råd med på vejen.

Læs Mere
Aktiv livsstil: Undgå vabler, svamp og vorter

Vi guider

Aktiv livsstil: Undgå vabler, svamp og vorter

Af Ida Hinchely Kyhn

I denne artikel giver vi gode råd til, hvordan du kan opretholde din aktive livsstil, uden at skulle forstyrres af drilske vabler, generende neglesvamp og uvelkomne vorter.

Læs Mere
Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.