Vorter

10 produkter
20 stk
SalvequickWart Plaster
74,95 kr.
80 ml
SchollFreeze Vortefjerner
199,95 kr.
1 stk
SchollVortepen
199,95 kr.
5 ml
VortefriFlaske
299,95 kr.
(15)
1 stk
WartnerVortepen
239,95 kr.
1 stk.
VortefriVorteFri Freeze Excel
319,95 kr.
VortefriPen 3 ml
299,95 kr.
10 ml
RuvexMinus væk m/vortemælksrod
154,95 kr.
1 stk
WartnerCryo Freeze Vortepen
279,95 kr.
50 ml
WartnerCryotherapy Frysebehandling
279,95 kr.

Hvad er fodvorter, og hvordan ser de ud?

Vorter på kroppen skyldes virus, der medfører små gevækster, typisk på hænder og fødder. Gevæksterne er typisk 4-5 millimeter store og har en uregelmæssig overflade. De kan sidde enkeltvis eller i grupper.

Fodvorter kan ligne ligtorne, dog har vorten et punktformet kar, der ses i centrum af forhøjningen, hvilket karakteriserer vorten frem for en ligtorn. Vorter, der sidder i fodsålen, bliver ømme, hvis de udsættes for et tryk. Huden omkring er ofte tyk og forhornet.

Hvordan får man fodvorter?

Fodvorterne skyldes en virusinfektion i huden. Infektionen angriber hudcellerne og gør, at huden fortykkes, og der dannes derved en vorte. Du kan få virusinfektionen ved at blive smittet af en person med fodvorter. Smitten sker ved direkte kontakt eller indirekte gennem genstande og overflader som våde gulve, negleklippere, deling af håndklæde eller ved barberskrabere. Dog kan du også smitte dig selv ved at overføre virussen fra et sted på kroppen til et andet.

Vorter ses hos alle aldersgrupper, men skolebørn i alderen 12-15 år får hyppigst vorter.

Kan fodvorter selv gå væk?

I de fleste tilfælde forsvinder vorterne af sig selv. Dette kan dog tage lang tid, og der findes derfor en række produkter til behandling mod vorter. De fleste behandlinger vil irritere eller ødelægge den hud, hvor virussen sidder.

Hvad kan du selv gøre ved fodvorter?

  • Lade være med at pille eller kradse vorterne, da dette øger risikoen for at smitte dig selv til andre steder på kroppen
  • Har du allerede fodvorter, er det vigtigt, du tager tiltag mod at smitte andre
  • Undgå offentlige baderum og fysisk aktivitet, der kræver bare fødder
  • Gør brug af badesko i svømmehallen
  • Smør eventuelt noget vortelak eller neglelak på fodvorten. Dette mindsker risikoen for, at  du smitter andre
  • Brug tætsiddende eller flydende plaster over vorten

Behandling og gode råd

Der findes mange forskellige måder at behandle fodvorter på som fx vortemiddel. Det er vigtigt at gøre huden blød og fjerne eventuel hård hud inden brug af vortemiddel. For at opløse den hårde hud kan du for eksempel anvende Salicylsyre.

Du har mulighed for at købe forskellige behandlinger mod fodvorter i håndkøb, på Matas.dk eller i vores butikker. Følg brugsanvisningerne på disse nøje. Behandling med vortemidler bør fortsætte, indtil vorten er helt væk.

Hvis du har vorter, der ikke går væk med en hjemmebehandling går væk, anbefaler vi at søge til egen læge. ​​​​​​​

Line
Materialist og Helserådgiver
Line blev i 2020 uddannet materialist og har et stort kendskab til branchen. Hun har en stor passion inden for hudpleje, og elsker at fordybe sig i de enkelte produkter. Line er desuden uddannet helserådgiver, og elsker at nørde ingredienslisten. Hun sætter en stor ære i at hjælpe den enkelte kunde i øjenhøjde, uanset hvilke område det omhandler.
Min ekspertise er:
Hudpleje
Helse
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek