Fodsvamp

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

3 produkter
3 produkter
Sorter efter: Mest populære
Lægemiddel
15+
4 g
LamisilOnce 1%
114,95 kr.
Lægemiddel
15+
15 g
LamisilCreme 10 mg/g
107,95 kr.
Lægemiddel
15+
30 g
LamisilCreme 10 mg/g
144,95 kr.

Hvad er fodsvamp?

Fodsvamp er den mest almindelige form for svamp i huden. Den trives godt i varme, og hvor der er fugtigt. Den er derfor primært et problem for personer, der går i for tætsluttende fodtøj eller ikke får tørret deres fødder tilstrækkeligt efter bad. Dette kan blandt andet være idrætsudøvere og personer, der grundet deres arbejde er tvunget til at gå i tætsluttende gummifodtøj. Fodsvamp kan smitte direkte, men også indirekte gennem håndklæder, strømper, fodtøj og gulve. Det er vigtigt at behandle fodsvamp med det samme, da den kan sprede sig til andre dele af kroppen. Fodsvamp ses tydeligt, da den ofte sætter sig mellem to tæer. Den kan også sprede sig til fodsålerne, tåneglene og på siderne af fødderne. Ofte begynder huden at klø eller lugte. Den kan også blive rød og irriteret, og der kan danne sig små væskende blærer.

Hvor længe smitter fodsvamp?

Fodsvampen kan smitte så længe, du har den. Det gælder derfor om at få behandlet det så hurtigt som muligt, så du ikke smitter andre. Dog er der risiko for tilbagefald, selvom du er blevet behandlet. For at undgå smitte bør du bruge badesko i svømmehallen og på eget badeværelse. Skift også sokker hver dag. På den måde fjerner du svampesporerne og det fugtige miljø, som svampen trives i.

Symptomer, du skal være særligt opmærksom på

Hvis du oplever kløende sprækker mellem tæerne eller på fodsålen kan dette tyde på fodsvamp. Det kan derved være fornuftigt at tage kontakt til egen læge. Har du haft fodsvamp før og genkender symptomerne, har du mulighed for at købe effektiv medicin i håndkøb. På Matas.dk henviser vi til Lamisil eller Lamisil Once, som er en svampedræbende creme, som bruges som lokalbehandling.

Gode råd om fodsvamp

  • Brug badesko i baderum og omklædningsrum
  • Brug uld- eller bomuldssokker, og skift dem dagligt, hvis fødderne er fugtige
  • Vask sokkerne ved minimum 60 grader, hvis du har fodsvamp
  • Vask fødderne dagligt, og husk at tørre dem ordenligt, inden du tager strømper og sko på
  • Forebyg fugtige fødder med talkum eller en antiperspirant til fødder
  • Undgå sko af kunstmaterialer. Gør brug af sko lavet af læder, eller gå så vidt muligt i sandaler, så fugten og varmen fra fødderne kan slippe væk.
  • Smid dine sko ud, hvis du har fået fodsvamp i forbindelse med brug af dem
  • Vask det håndklæde, du bruger til at tørre fødderne med på mindst 60 grader
Line
Materialist og Helserådgiver
Line blev i 2020 uddannet materialist og har et stort kendskab til branchen. Hun har en stor passion inden for hudpleje, og elsker at fordybe sig i de enkelte produkter. Line er desuden uddannet helserådgiver, og elsker at nørde ingredienslisten. Hun sætter en stor ære i at hjælpe den enkelte kunde i øjenhøjde, uanset hvilke område det omhandler.
Min ekspertise er:
Hudpleje
Helse
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek