Ligtorne

10 produkter
3 FOR 2
Matas StriberFodbadesalt Ekstra Plejende Uden Parfume
59,95 kr.
(684)
3 FOR 2
400 g
Matas StriberFodbadesalt Kølende
59,95 kr.
(297)
4 ml
WartnerLigtornspen
169,95 kr.
SPAR 27,-
9 ml
Australian BodycareCorn Stick
107,95 kr.134,95 kr.
(61)
10 Stk.
CompeedLigtorn Medium
79,95 kr.
(117)
3 FOR 2
400 g
Matas StriberFodbadesalt Daglig Pleje Uden Parfume
59,95 kr.
(251)
SPAR 20%
KUN ONLINE
MP 64
BeurerGenopladeligt Manicure-/Pedicuresæt
Medlemspris
999,20 kr.1.249 kr.
(16)
NYHED
4 stk
SchollLigtorn Plasters 4
29,95 kr.
6 stk.
CompeedLigtorn Moisturising
74,95 kr.
(127)
KUN ONLINE
75 ml
WeledaFoot Balm
114,95 kr.
DIN SUNDHED
Ligtorne – hvad er det?
LÆS MERE
Alice
Farmakonom
Alice er farmakonom og for hende spiller sundhed en stor rolle. Hun elsker den velvære det giver at dyrke motion, spise sundt og lækkert og supplere med vitaminer, mineraler og urter. Alice lægger stor vægt på at give kunden en god oplevelse i butikken ved at dele ud af sin viden og ekspertise, så kunden får gode råd med hjem indenfor kosttilskud, medicin og pleje.
Min ekspertise er:
Helse

Hvad er en ligtorn, og hvordan ser den ud?

En ligtorn er en samling af hård hud, formet som en cirkel med en hård kerne i midten, der kan give en stikkende, øm og brændende fornemmelse. Det hedder en ligtorn, fordi spidsen af den hårde hud trykker direkte ned på nerverne. Typisk er ligtorne placeret på tæer eller under forfoden.

Hvordan undgår jeg ligtorne?

Ligtorne opstår ved et konstant tryk på foden i en længere periode eller som gnidninger imellem tæerne. Det kan være, du har gået i sko, der passer dig dårligt, eller bruger sokker med syninger, der irriterer. Det vigtigste er at få aflastet trykket på ligtornen så hurtigt som muligt. Det kan være ved at skifte sko eller lægge nogle indlæg i skoen. Du kan også bruge vores trykaflastende plaster eller latexringe.

Nogle har større risiko for at få ligtorne end andre. Hvis du er idrætsudøver og udsætter bestemte hudområder for stort slid, er du mere udsat end andre. Vægtløftere kan endda risikere at få ligtorne på hænderne.

Hvad er forskellen på ligtorne og fodvorter?

De to kan minde rigtig meget om hinanden og kan nemt forveksles. Begge er ømme og har en anden tekstur end huden. Dog er fodvorten oftest ujævn og ru i overfladen med en blomkålsagtig facon. Ligtornen vil derimod være mere jævn. Der er også forskel på farven. Fodvorter har små, sorte prikker, som er små blodkar. Ligtornen er ensfarvet. Smerten ved en fodvorte er overfladisk i et større område, hvorimod ligtornen prikker som en nål ned på nerverne.

Derudover smitter ligtorne ikke, men fodvorter gør.

Hvordan behandler jeg en ligtorn?

  • Ligtornebehandling/kur:
    Du kan nemt og effektivt selv behandle dine ligtorne derhjemme med en ligtornebehandling/kur. En ligtornebehandling indeholder ofte en stærk syre, som opløser ligtornen. Smør behandlingen direkte på ligtornen med en ligtornepen, så den hårde hud kan blive opløst.
  • Ligtorneplaster:
    Ligtorneplastre fås i forskellige udgaver. Nogle ligtorneplastre har en aktiv kerne af salicylsyre, der blødgør ligtornen, så den bliver nemmere at fjerne. Derudover vil ligtorneplastrets bløde ring på den indvendige side fungere som en stødpude på det påvirkede område. Der findes også trykaflastende ligtorneplastre uden salicylsyre, som med fordel kan anvendes af diabetikere eller til at forebygge en ligtorn. Alle ligtorneplastre er hudvenlige og kan placeres på følsom hud.OBS: Hvis du har diabetes, må du IKKE benytte produkter med salicylsyre i til ligtorne.
  • Fjernelse af ligtornen:
    Inden du fjerner ligtornen, kan du med fordel blødgøre den. Foreksempel ved et fodbad med fodbadeolie i. Når du skal fjerne ligtornen, kan du bruge en våd pimpsten på den hårde hud. En skalpel eller fodhøvl kan også bruges, men vær forsigtig, for det må ikke bløde. Det er bedre at fjerne lidt af gangen end for meget.

Efter behandlingen

Selvom du succesfuldt har fjernet ligtornen, skal du stadig være opmærksom på området, hvor den opstod. I de fleste tilfælde kommer ligtornen nemlig igen, hvis ikke du gør noget aktivt for at forebygge dannelsen af hård hud.

Ligtorne og diabetiker/sukkersyge

Hvis du har diabetes eller en sygdom med nedsat blodomløb i fødder og ben, bør du søge læge eller gå til en fodterapeut, inden du selv begynder at behandle ligtornen. Især hvis det er første gang, du har en. Hvis du er diabetiker, er det yderst vigtigt, at hård hud og ligtorne straks behandles for at undgå udvikling af sår. Men husk at du ikke må bruge ligtorneplaster med salicylsyre!

Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek