Tandpasta

Mest populære
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/4
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

Aktuelt

142 produkter
142 produkter
Sorter efter: Mest populære
SPAR 19,-
Zendium Classic Tandpasta 2 x 50 ml
24,95 kr.43,95 kr.Spar 19,-
SPAR 10,-
Colgate Tandpasta Karies Kontrol 2x75 ml
29,95 kr.39,95 kr.Spar 10,-
SPAR 20,-
Colgate Tandpasta Sensation White 3x75 ml
39,95 kr.59,95 kr.Spar 20,-
SPAR 20,-
Colgate Tandpasta Max Fresh Cool Mint 3x75 ml
39,95 kr.59,95 kr.Spar 20,-
SPAR 19,-
Zendium Sensitive Tandpasta 2 x 50 ml
24,95 kr.43,95 kr.Spar 19,-
SPAR 19,-
Zendium Emalje Protect Tandpasta 2 x 50 ml
24,95 kr.43,95 kr.Spar 19,-
SPAR 19,-
Zendium Fresh+White Tandpasta 2 x 50 ml
24,95 kr.43,95 kr.Spar 19,-
Receptmedicin leveret lige til døren
BESTIL HER
SPAR 15,-
Colgate Tandpasta Max White 75 ml
29,95 kr.44,95 kr.Spar 15,-
BioRepair Total tandpasta 75 ml
41,95 kr.
Denivit Tandpasta 50 ml
stk. 17,95 kr.
SPAR 10,-
Colgate Tandpasta Max White Charcoal 75 ml
29,95 kr.39,95 kr.Spar 10,-
SPAR 20%
Jordan Tandpasta Børn 0-5 år 50 ml
Medlemspris
17,56 kr.21,95 kr.Spar 4,-
Cmiile Coco Tandblegning 30 g
199,95 kr.
SPAR 20%
Jordan Tandpasta Junior 6-12 år 50 ml
Medlemspris
17,56 kr.21,95 kr.Spar 4,-
Forrige
Gå til side
1
ud af 4
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180

Hvorfor børste tænder?

Som du sikkert allerede ved, børster vi tænder for at fjerne bakterier, madrester, plak i munden og ikke mindst for at bevare en frisk ånde. En god tandpleje er også med til at forebygge tandsten, blister og andre irritationer i munden.

På grund af mange tandpastaers forebyggende egenskaber, anbefales det, at du børster tænder to gange om dagen. Husk i øvrigt også tandstikkere, tandtråd og mellemrumbørsten.

Hvad er tandpasta?

Det er en tyktflydende gel-agtig konsistens, som skal på tandbørsten og anvendes under tandbørstningen. Din tandbørste og tandpasta renser tænderne for madrester, bakterier og plak ved nænsomt at slibe tændernes overflader rene. Ofte er tandpasta tilsat smag og har en skummende effekt, som gør tandbørstningen mere behagelig for dig. De fleste tandpastaer kommer på tube.

Hvad er tandpasta lavet af?

Skummemiddel

Nogle indeholder skummemidlet natrium lauryl sulfate, også kaldet sodium lauryl sulfate. Skummemidlet er ikke nødvendigt for at rengøre dine tænder, men det er med til at optimere rengøringen af dem. Det er manges opfattelse, at skummemidlet giver en frisk fornemmelse og rene tænder.

Fluor

Fluor er med til at forebygge huller i tænderne. Fluor er også med til at gøre tænderne stærkere, så de bedre kan modstå syreangreb, f.eks. fra sodavand, kaffe og te. Tandpasta med fluor er ikke skadelig, så længe du anvender tandpastaen som angivet på pakken. Tandpasta med fluor anbefales af mange tandlæger, da fluorholdige tandpastaer styrker det hårde tandvæv og passer på dine tænder.

Smag

De fleste tandpastaer indeholder parfume. Det er typisk skrevet på ingredienslisten som en aroma. Dog findes der tandpastaer uden parfume.

Slibemiddel

Alle tandpastaer indeholder en form for slibemiddel, som afhjælper misfarvninger fra eksempelvis kaffe, te og rødvin.

Tandpasta til dig, der vil have hvidere tænder

En stor del af den gode mundhygiejne handler også om udseendet. Derfor er der også mange 'whitening'-produkter, som både modvirker misfarvning og pletter, og som desuden har forebyggende effekt. Misfarvninger på tænderne kommer af rygning, kaffe, te og rødvin, sodavand og alle mulige andre former for farvede madvarer.

Hvilken tandpasta anbefaler tandlægen?

Tandlæger anbefaler, at du vælger en tandpasta indeholdende fluor, som beskytter dine tænder mod caries (huller i tænderne). Fluor styrker det hårde tandvæv ved at trænge ind i emaljen og danne et beskyttende lag, så tænderne kan modstå syreangreb fra bakterier, der ellers laver huller i tænderne. Du kan altid se fluorindholdet på bagsiden af tandpastaen.

Isninger i tænderne

Mange oplever, at tænderne pludselig bliver meget følsomme over for varme og kulde samt kold luft og søde og sure drikke. Det kan være en kortvarig oplevelse eller en mere kronisk tilstand. Lider du af følsomme tænder og sarte tandhalse, kan du anvende en tandpasta, der er beregnet til sensitive tænder. De hjælper også ofte mod isninger.

Hvilken tandpasta skal børn bruge?

Det er en god idé at børste dine børns tænder med lidt fluorholdig tandpasta, allerede når den første tand bryder frem. Vi har en lang række af forskellige børnevenlige tandpaste-varianter kaldet baby/junior tandpasta. Børnetandpasta er lidt mindre skummende og har en naturlig frugtagtig smag. Børn under 9 år må nemlig ikke få for meget fluor, da det kan give fluorskader i form af mærker på tænderne. For meget tandpasta med fluor over længere tid påvirker dannelsen af emaljen på de kommende tænder, hvilket kan give et hvidligt lag af misfarvninger. Det er ikke farligt, men bør undgås.

Det er ikke skadeligt at sluge tandpasta under tandbørstningen, men prøv at lære dit barn fra starten at spytte tandpastaen ud.

Julie
Materialist
Julie blev i 2020 uddannet materialist hos Matas i Aalborg Storcenter, og hun er særlig interesseret i hudpleje og makeup. Det er Julies store passion at rådgive kunder i alt fra daglige hudplejerutiner til, hvordan man lægger en smuk makeup. Julie holder sig altid opdateret på nye mærker, og hun elsker at afprøve prod...
Min ekspertise er:
Hudpleje
Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.