Modermælkserstatning

Mest populære

Amning og flaske

Vælg filtre

Mærker

Certificeringer

Indhold (1)

Laktosefri

Bedømmelser

1 produkt
1 produkt
Sorter efter: Mest populære
400 g
HollePRE Modermælkserstatning Gedemælk Ø
139,95 kr.
(1)

Hvorfor bruge modermælkserstatning?

Modermælkserstatning er sammensat, så den minder om modermælk i konsistens og næringsstoffer. Modermælkserstatning anvendes i stedet for amning, hvis amning ikke er muligt eller ikke ønskes. Det kan også bruges som et supplement til modermælken, hvis det ikke lykkes at etablere en amning, hvor mælkeproduktionen matcher barnets behov. Du kan altså bruge modermælkserstatning hvis du ikke vil/kan/må amme eller som et supplement til modermælken, hvis du ikke producerer nok brystmælk.

Hvad indeholder modermælkserstatning?

Langt de fleste modermælkserstatninger er lavet på komælk og indholder derfor også laktose. Desuden indeholder de en sammensætning af fedt, protein og kulhydrater samt vitaminer og mineraler. Dermed sikres det, at barnet får al den næring, vitaminer og mineraler, det har brug for til sin vækst. Alt modermælkserstatning er gjort langtidsholdbart. Dette gøres ved enten at varmebehandle det eller ved frysetørring.

Økologisk modermælkserstatning

Ligesom der er flere økologiske produkter på markedet, er der også økologisk modermælkserstatning. Eftersom de fleste modermælkserstatninger er lavet på komælk, er det oplagt, at der også findes en økologisk udgave. Det giver selvsagt rigtig god mening at forsøge at begrænse den mængde kemi, dit barn udsættes for, og her kommer økologisk modermælkserstatning ind i billedet.

Alternativer til den traditionelle modermælkserstatning

En vegansk modermælkserstatning er svær at få, da et af essentielle vitaminer, D3, udvindes fra animalske kilder. Der findes enkelte præparater på markedet, der er lavet på soya, men der kommer D3-vitaminet fra fåreuld, hvorfor produktet ikke kan certificeres vegansk.

Laktosefri modermælkserstatning

Laktose er et sukkerstof i komælk, der for nogle babyer kan være svært at fordøje. Et mærke som Nutramigen laver MME, hvor komælksproteinet er spaltet, og derfor er sværere for kroppen at genkende. Formålet med at gøre proteinet uigenkendeligt er at forhindre kroppen i at reagere fysisk. Spaltningsproceduren er dyr, hvilket medfører en dyrere pris på denne type af MME. Det er dog muligt at få udskrevet en såkaldt 'grøn recept', der giver dig tilskud til modermælkserstatningen. Denne fås hos egen læge, hvis der kan dokumenteres hyperallergi hos barnet.

Når du køber modermælkserstatning, er det vigtigt, at du vælger det rigtige til din baby. Der findes nemlig udgaver til nyfødte og udgaver til større babyer. Der står typisk 1 eller 2 på pakken. 1 er for babyer i alderen 0-6 måneder og 2 er for babyer over 6 måneder. Forskellen på de to varianter ligger i mængden af næring og vitaminer.

Sådan sikrer du en korrekt dosering

Det er vigtigt at følge brugsanvisningen på pakkerne nøje. Modermælkserstatning i pulverform skal røres op med kogt, afkølet vand. Det er vigtigt at bruge den rette mængde vand og antal strøgne mål. Bruger du for lidt pulver i forhold til vandmængden, risikerer du at barnet får for lidt energi og næringsstoffer. Bruger du derimod for meget pulver i forhold til vandmængden, risikerer du at barnet får for lidt væske. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du tilbereder et måltid ad gangen for at mindske bakterierisikoen. Det kan være en fordel for både dig og barnet at have dit barn i favnen, have øjenkontakt, og få barnet til at føle sig varm og tryg under måltidet, når du giver flaske med modermælkserstatning. Så opnår du samme effekt, som hvis du ammede dit barn.

Sådan gør du

Aflæs bag på pakken hvor mange ml. vand, du skal bruge. Kog det og afkøl det. Når dit vand er afkølet til temperaturen 'lillefingervarm', tilsætter du de strøgne antal mål, som pakken angiver. Ryst nu pulver og vand sammen og hæld en dråbe på din håndryg. Føles mælkeblandingen lillefingervarm, kan du give den til din baby.

Husk at rengøre flaskerne hver dag

En opvarmet flaske med modermælkserstatning skal bruges indenfor 30 minutter og må ikke genopvarmes. Du skal smide det ud, som dit barn ikke spiser. Flaskerne skal rengøres, hver gang du har brugt dem. Det er meget vigtigt at være omhyggelig med hygiejnen, da varm mælk danner bakterier.

Kan modermælkserstatning give hård mave?

Modermælkserstatning kan give hård mave, og det er meget normalt, hvis barnet får hård mave under skifte fra modermælk til modermælkserstatning. I nogle tilfælde kan der suppleres med syrnet modermælkserstatning, der er god til babyer, som er i risiko for at udvikle allergi.

Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek