• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendes indenfor 1-4 dage
Vi guider

Får du spist nok grønt?

Her er 3 lette opskrifter, som gør dine livretter sundere

De fleste af os kan nok ikke løbe fra, at vi af og til godt kan lide at spise en lækker madpandekage eller lave en god portion lasagne. Men hvis du også har behov for et grøntsags-pift (uden at skulle lave helt om på kostplanen) – så er du kommet til det rette sted. Dine livretter kan nemlig forblive dine livretter, men de kan faktisk forvandles til et sundere alternativ, så du let kan få endnu flere vitaminer og grøntsager indenbords. Så spis du bare løs af livretterne – på en sundere måde.


Madpandekager

Jep, du læste rigtigt! Der findes faktisk et meget sundere alternativ til de klassiske, mexicanske madpandekager. Som en bonus kan du faktisk både lave en super sund pandekagedej og fylde pandekagen med lækre grøntsager – det er ren win win!


Det skal du bruge:
- En håndfuld spinat
- 2 æg
- 1 dl. mælk
- 2 dl. havregryn eller boghvedegryn
- Salt og peber  
Fyld:
- Frisk salat
- 1 tomat
- Et par skiver røget laks
- En halv avocado
- Hytteost  

Sådan gør du:
Put spinat, æg, mælk, havregryn, salt og peber i en skål. Find herefter en stavblender og blend det hele sammen til én samlet masse. Bag nu pandekagerne på en middelvarm pande tilsat en lille smule olie. Fyld til sidst pandekagerne med ovenstående fyld eller hvad du bedst kan lide.

T
IP! Når det kommer til fyldet, er det kun fantasien, der sætter grænser. Madpandekagerne fungerer også skønt med kylling eller i ren vegetarisk form.

Boghvede gryn knækket Ø 500 g
31,95
DU OPTJENER 4 Point
Boghvede Ø knækket 500 g
39,95
DU OPTJENER 4 Point
Semper Havregryn glutenfri Øko Semper
39,95
DU OPTJENER 4 Point
Havregryn glutenfri Ø 700 g
25,95
DU OPTJENER 3 Point

​​​​
Lasagne

Der findes næsten ikke noget, der er så overskueligt og lækkert som at smække en god lasagne sammen. Desværre bliver den italienske klassiker sjældent til en sand grøntsagsbombe – men det kan vi heldigvis ændre på!  

Det skal du bruge:
- 2 auberginer
Blomkålsbechamelsovs:
- 300 g blomkål
- 1 løg
- Kokosolie til stegning
- 4 dl soyamælk eller quinoadrik
- En lille håndfuld revet, mager ost
- Revet muskatnød
-  Salt og peber
Tomatsovs:
- Olivenolie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse flåede tomater
- 1 bundt friske basilikumsblade
- Salt og peber

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader, og kom bagepapir på to bageplader. Skær auberginerne i ca. en centimeter tykke skiver, og fordel aubergineskiverne på pladerne. Sæt pladerne i ovnen, og bag dem bløde og møre i cirka 20 minutter.
Imens laves tomatsovs og blomkålsbechamelsovs: Del blomkålen i mindre buketter, og hak løget fint. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løgene klare. Tilsæt herefter blomkål, og hæld mælken over. Lad det småsimre i 10 minutter. Tilsæt muskatnød, ost, salt og peber, og blend det til en jævn sovs.
Varm olien til tomatsovsen i en mellemstor stegepande. Tilføj hakkede løg, og steg dem i 3-4 minutter. Tilsæt hvidløg, og lad dem stege med i et minuts tid. Tilsæt flåede tomater og basilikumblade. Smag til med salt og peber. Bring sovsen i kog, og lad den derefter simre ved lav varme.
I et ovnfast fad ligger du nu skiftevis blomkålsbechamel, auberginer og tomatsovs indtil fadet er fyldt. Afslut med et lag bechamel. Sæt fadet i ovnen og bag lasagnen i 25 – 30 minutter ved 200 grader.

PSST! Hvis lasagnen ikke behøver at være vegetarisk, kan du sagtens tilføje kød uden problemer.


Urtekram Kokosolie, smagsneutral Øko 425 ml
59,95
DU OPTJENER 6 Point
Muskatnød Sonnentor Ø 25 g
39,95
DU OPTJENER 4 Point
Minimumskøb 3 stk
Quinoadrik Ø 1 l
stk. 29,95
DU OPTJENER 3 Point
Olivenolie ekstra jomfru Ø 1 l
119,95
DU OPTJENER 12 Point




Nachos

De syndige nachos er en salt café-klassiker uden lige, som vidst aldrig går af mode. Dog kan du let erstatte de salte chips med et sundere alternativ, som gør retten en del mere taknemmelig – og knap så syndig.

Det skal du bruge:
- 2 søde kartofler
- Olivenolie
- Kyllingestykker
- Avocado
- Salsa
- Oliven
- Evt. lidt creme fraiche

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 225 grader, og kom bagepapir på to bageplader. Vask de søde kartofler grundigt, og skær dem i så tynde skiver som muligt med en meget skarp kniv. Fordel kartoffelskiverne på to bageplader, og pensl dem med olivenolie. Sæt pladerne i ovnen og bag dem i 15 minutter. Tag pladerne ud, vend skiverne, og pensl med olivenolie på modsatte side også. Sæt derefter pladerne tilbage i ovnen, og bag dem i yderligere 5-10 minutter.
​​​​​​​Anret de søde kartofler på et fad sammen med kylling, avocado, salsa og oliven. Spis dem direkte fra fadet, og servér evt. mere salsa og creme fraiche til.  

Relaterede artikler

Hjemmelavet konfekt - helt fra bunden!

Vi guider

Hjemmelavet konfekt - helt fra bunden!

Af Nicoline Kongedam

Julen er både hjerternes og mavernes fest. Læs med når vi guider dig til at lave hjemmelavet marcipan, nougat… ja, julekonfekt – helt fra bunden.

Læs Mere
Start dagen med god energi – 3 lette opskrifter

Vi guider

Start dagen med god energi – 3 lette opskrifter

Af Trine Brøndsted

Er du ikke så god til at få spist morgenmad, eller er du bare træt af havregryn med mælk, så kan du prøve én af disse lækre opskrifter, som sætter gang i dagen med masser af god energi.

Læs Mere
Hjemmelavede ispinde

Vi guider

Hjemmelavede ispinde

Af Nicoline Kongedam

Sommeren er endelig kommet til Danmark! Hvad er bedre end en lækker is i solskinnet?

Læs Mere
Redaktionen fortæller: De tilskud spiser vi

Vi guider

Redaktionen fortæller: De tilskud spiser vi

Af Nicoline Kongedam

Udvalget af vitaminer og forskellige kosttilskud er enormt, og det kan være lidt af en jungle at navigere rundt i. Vi har spurgt redaktionen, hvilke kosttilskud de tager hver dag og hvorfor.

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendes indenfor 1-4 dage