• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Gaver byttes t.o.m 31. jan. 2020
  • Byt i butik
  • Mere end 1000 brands
Vi guider

Hjemmelavet konfekt - helt fra bunden!

Julen er både hjerternes og mavernes fest. Læs med når vi guider dig til at lave hjemmelavet marcipan, nougat… ja, julekonfekt – helt fra bunden.

Vil du også gerne være typen, der kan blære dig med at have lavet årets jule-knas ... HELT fra bunde?  Det er faktisk slet ikke så svært, som det lyder. Her får du en guide til hjemmelavet marcipan, nougat og lidt idéer til, hvordan du i sidste ende får lavet den fineste konfekt ud af det. Rigtig god fornøjelse!

Sådan laver du julens lækreste konfekt:


Hjemmelavet marcipan

Vil du være sikker på at det, du putter i munden er af allebedste kvalitet, så er det nemmeste at lave dine fødevare selv af gode råvarer.


At lave marcipan selv er faktisk virkelig nemt og kræver ikke mange ingredienser.


Ingredienser til marcipan:

Mandler Ø 200 g
54,00
DU OPTJENER 6 Point
Rørsukker muscovado Ø uraffineret 600 g
55,95
DU OPTJENER 6 Point
Rørsukker lys fin Ø 1 kg
44,95
DU OPTJENER 5 Point
Sukrin Sukrin+ med stevia
79,95
DU OPTJENER 8 Point
Sukrin Sukrin Melis 400 gr.
69,95
DU OPTJENER 7 Point
Sukrin Mandelmel, Økologisk, Fedtreduceret
139,00
DU OPTJENER 14 Point
Mandelmel Ø 500 g
168,95
DU OPTJENER 17 Point

Opskrift

400 g mandler
1,5 dl vand (+ lidt kogt vand til smutning af mandler)
1,5 dl rørsukker
(Du kan også bruge sukrin, hvis du er til den sukkerfrie version eller  almindelig hvidt sukker, hvis du vil have en meget sød marcipan).


Sådan gør du

1. Kog lidt vand, og hæld det over mandlerne, og lad dem stå i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra, og "smut" skallen af mandlerne. Rist de smuttede mandler i ovnen ved 180 grader i 5 minutter. Mandlerne må ikke tage farve. Lad dem køle helt af.



TIP!
Hvis du ikke har mod på at smutte og riste mandler, kan du alternativt bruge mandelmel. Af de 400 g mandler kommer der ca. 350 g mandelmel.



2. Imens dine mandler køler af, kan du lavet sukkermassen. Hæld vand og sukker i en lille gryde, og lad det koge i ca. 10 minutter. Det skal have konsistens som sirup. Når det har nået den rette konsistens, tager du gryden af blusset.


3. Nu skal du have lavet dine mandler til mel. Hvis du ønsker en fin og glat marcipan, skal du blende mandlerne til fint mel. Hæld herefter mandelmelet i en skål, og hæld  siruppen over melet. Hold gerne lidt tilbage - det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Ælt det godt sammen, indtil det får konsistens som marcipan. 


4. Pak den færdige marcipan ind i husholdningsfilm eller en frysepose og stil den i køleskabet i min. 30 minutter, inden du tager den i brug.


Hjemmelavet nougat

Ligesom marcipan er nougat utrolig nemt at lave og kræver få ingredienser.


Ingredienser til nougat:

Biogan Hasselnødder Øko 200 gr.
53,95
DU OPTJENER 6 Point
Vivani mørk chokolade 85% Ø 100 g
28,00
DU OPTJENER 3 Point
Vivani chokolade bitter 71% Ø 100 g
25,00
DU OPTJENER 3 Point
Coconut oil koldpresset Ø 217 ml
42,95
DU OPTJENER 5 Point
Sukrin Sukrin Gold
79,95
DU OPTJENER 8 Point

Opskrift

75 ghasselnødder
100 g mørk chokolade (gerne omkring 85%)
50 g kokosolie
2-3 spsk. mørkt sukker eller sukrin gold


Sådan gør du

1. Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter.


2. Når de er afkølet, gnides skallen af. Blend nødder og sukker til nøddesmør i en blender eller foodprocessor.


3. Smelt chokolade og kokosolie i en gryde over svag varme. Bland hereftter chokolademassen med dine blendede nødder, som nu er blevet til  nøddesmør. Smag nougatmassen til med ydeligere sukker, hvis det er nødvendigt.


4. Hæld massen i en lille form beklædt med bagepapir, og lad den stivne i køleskab, inden du tager den i brug.


Marcipankugler med nougat og forskellig topping

Disse kugler er super simple at lave. De er altid et hit og kan nydes og fremstilles af hele familien.


Så er ungerne klar på at lave konfekt, så får du her en let opskrift, som I kan hygge om sammen.


Ingredienser til konfekt:

Minimumskøb 2 stk
Vivani Vivani Chokolade 40% Rice chock vegan Øko
stk. 24,00
DU OPTJENER 3 Point
Vivani lys mælkechokolade Ø 100 g
19,95
DU OPTJENER 2 Point
Chokoladedråber Ø 200 g
49,95
DU OPTJENER 5 Point
Pistacienødder uden skal Ø 50 g
36,95
DU OPTJENER 4 Point
Havregryn glutenfri Ø 700 g
29,95
DU OPTJENER 3 Point
Kokosmel Ø 200 g
22,50
DU OPTJENER 3 Point
Valnødder halve Ø 500 g
128,95
DU OPTJENER 13 Point
Kakao fedtfattig Ø 80 g
22,95
DU OPTJENER 3 Point
Cacao pulver raw Ø Superfruit 150 g
105,00
DU OPTJENER 11 Point

Opskrift

Overtrækschokolade
Marcipan

Nougat
Toppen af forskellig art, fx nøddemel, kakaopulver, kokosflager, havregryn eller lakridspulver.


Sådan gør du

1. Rul din marcipan ud til en lang pølse - ca. 2 cm i diameter. Tryk den flad med fingrene, og smør midten med nougat. Fold siderne op om nougaten, så du igen kan rulle massen til en lang pølse, så den igen får en diameter af ca. 2 cm.  


2. Skær den ud i ca 1-2 cm store stykker afhængigt af, hvor store konfekt stykker du kunne tænke dig. Rul stykkerne til små kugler, og stil dem på køl. Gerne i fryseren hvis du har mulighed for det.  


TIP!
Gem eventuelt en lille nød inde i kuglen, inden du triller den færdig.



3. Imens kuglerne står på køl, kan du forberede din topping og den chokolade, som kuglerne skal overtrækkes med.


4. Mal nøddemel, og hvad du ellers kunne tænke dig, og fordel det på små tallerkner eller andre steder, hvor du kan trille kuglerne.


5. Hak chokoladen fint, og smelt den ene halvdel af chokoladen over et vandbad. Når chokoladen er smeltet helt og er godt varm, tager du den af vandbadet. Hæld nu den anden del af chokoladen i den smeltede chokolade, og rør indtil alt chokoladen er smeltet sammen.



6. Tag dine marcipan- og nougatkugler ud af fryseren eller køleskabet.  Brug to skeer til at dyppe dem i den smeltede chokolade.


7. Lad den dryppe lidt af over skålen, og rul dem derefter i den ønskede topping. Når det er gjort, placerer du din konfektkugler på et stykke bagepapir, hvor de kan tørre. Sæt den gerne i køleskabet - så stivner chokoladen hurtigere.  

Relaterede produkter

Kakao fedtfattig Ø 80 g
22,95
DU OPTJENER 3 Point
Kokosmel Ø 200 g
22,50
DU OPTJENER 3 Point
Chokoladedråber Ø 200 g
49,95
DU OPTJENER 5 Point

Relaterede artikler

Opskrift: Kokoskugler til den lille sult

Vi guider

Opskrift: Kokoskugler til den lille sult

Af Maria Vestergaard

Denne opskrift på kokoskugler minder lidt om smagen af bounty eller kokostoppe. I kan næste forestille jer, hvor lækkert det smager. Min familie og gæster er ihvertfald altid utrolig glade og tilfredse, når jeg serverer disse kokoskugler for dem.

Læs Mere
Start dagen med god energi – 4 lette opskrifter

Vi guider

Start dagen med god energi – 4 lette opskrifter

Af Trine Brøndsted

Er du ikke så god til at få spist morgenmad, eller er du bare træt af havregryn med mælk, så kan du prøve én af disse lækre opskrifter, som sætter gang i dagen med masser af god energi.

Læs Mere
Den hurtige snack

Vi guider

Den hurtige snack

Af Trine Brøndsted

Du kender nok til den lille sult, som kan melde sig i løbet af dagen – og det er ikke altid det sundeste indtag, det ender op med. Det kan du heldigvis rode bod på med de mange spændende varianter af sunde snacks, der er kommet.

Læs Mere
5 superfoods, der hitter

Spot Trenden

5 superfoods, der hitter

Af Trine Brøndsted

Superfoods er en af de helt store trends, inden for kost og ernæring. Vi har listet de 5 superfoods, der er hottest lige nu.

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Gaver byttes t.o.m 31. jan. 2020
  • Byt i butik
  • Mere end 1000 brands