Spot Trenden
Disse luftrensende planter bør du have derhjemme
Grønne planter i hjemmet er ikke bare dejlige at kigge på – de renser også luften for affaldsstoffer, støvpartikler og CO2. Nogle planter er særligt gode til netop at rense luften. Få en guide til dem her.

Vil du også gerne forbedre indeklimaet derhjemme? Udover at sørge for god udluftning og rengøring kan du tilføje luftrensende planter, som sørger for at rense luften. Og det er ikke bare en smart trend, rent faktisk har den amerikanske rumgigant, NASA, forsket i planters luftrensende egenskaber og fundet frem til de mest effektive.

Hvilke planter er særligt luftrensende?

 • Aloe Vera
 • Fredslilje
 • Slørasparges
 • Fiskebensplante
 • Væddeløber
 • Guldranke
 • Calathea
 • Bajanotplanten


Tip! I Matas Natur-butikkerne, der ligger  i København og Århus, kan du købe grønne planter, der er særligt udvalgte for deres luftrensende egenskaber.

Planter der lever af fugt på badeværelset

Har du set de helt specielle 'air plants'? De lever af luftfugtigheden i et rum og skal ikke have vand. De er især gode på badeværelser og i et bryggers eller en udestue, hvor luftfugtigheden typisk er højere. Hæng dem i en lille glaskuppel eller med en wire eller læg dem på et smukt fad med lys.

Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Lige nu er der tid til masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Vi har samlet nogle af vores favorit welnessprodukter, som vil gøre din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs også

3 gode planteråd til dig

 1. Husk at tørre store blade af med en tør klud, så kan planten nemlig bedre absorbere solen. Og hvis du er en rigtig plantenørd kan du også spraye dem med vand fra en forstøver. De elsker de!
 2. Roter dine planter. De fleste planter søger mod solen, og derfor kan det være en god ide at rotere dem en gang i mellem, så de ikke vokser skævt.
 3. Giv en lille plante i værtindegave. De små planter koster kun 65,- og de store 150,- i Matas Natur butikkerne. Vi kan afsløre at især Calatea-familien (dem med store blade) er populære!
Får du spist nok grønt?

Vi guider

Får du spist nok grønt?

Her er 3 lette opskrifter, som gør dine livretter sundere

Læs også

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Sov godt: 7 måder du kan gøre din søvn skønnere

Spot Trenden

Sov godt: 7 måder du kan gøre din søvn skønnere

Af Isabel Marschall Thostrup

Lytter man til de internationale trendforskere, drømmer vi om mere ro, nærvær og tid. Vi dyrker yoga og mindfullness, mediterer og drikker urtete. Og så vil vi altså gerne sove mere og bedre. Her er 7 måder, du kan gøre skønhedssøvnen bedre.

Læs Mere
Shots – flydende kosttilskud

Spot Trenden

Shots – flydende kosttilskud

Shots lavet på frugt, urter og grøntsager er ikke en ny trend. De sidste par år har du sikkert set ingefærshots og hvedeshots på din lokale juicebar. Men nu er olieshots og kollagenshots som kosttilskud kommet på banen. Vi kigger på trenden.

Læs Mere
Danske skønhedsmærker hos Matas

Vi guider

Danske skønhedsmærker hos Matas

Af Alberte Sejling

På trods af vores lille størrelse, kan vi i Danmark bryste os af et stort udvalg af danske brands, som laver skønhed i verdensklasse. De danske mærker tænker ofte i grønne baner, og det er mange lækre både pleje-og makeupprodukter til dig, der gerne vil gå den naturlige skønhedsvej.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.