Vi guider

A-DERMA: Hudplejerutinen mod bumser og hudorme

Har du fedtet hud med tendens til bumser, hudorme og andre former for ujævnheder? Så kan det være en god idé at bruge hudpleje, der regulerer fedtproduktionen og modvirker tilstopning af porerne. I denne artikel præsenterer vi dig for tre produkter, der er særligt udviklet til at modvirke urenheder.

Har du fedtet hud, der ofte resulterer i bumser, hudorme og forstørrede porer? Så kan vi først og fremmest garantere dig for, at du ikke er alene. Små og store ujævnheder er en rigtig almindelig gene, som mange mennesker oplever at få fra tid til anden. Hvis din hud har tendens til at slå ud, kan du få gavn af en hudplejerutine særligt til den fedtede hudtype, som hjælper med at få din hud tilbage i balance.

A-DERMA BIOLOGY AC Cleansing Foaming Gel

Har du fedtet hud, er det vigtigt at rense huden grundigt for skidt, overskydende talg og makeuprester hver morgen og aften. A-DERMAs BIOLOGY AC Cleansing Foaming Gel er en dermatologisk vaskegel, som er særligt udviklet til fedtet hud, men kan bruges af alle hudtyper, også den sarte hud.


Vaskegelen skummer dejligt op og renser skånsomt og effektivt ved at åbne tilstoppede porer. Produktet er udviklet med A-DERMAs patenterede Rhealba® havresaft, som stimulerer hudens produktion af hyaluronsyre og styrker hudbarrieren. Den indeholder også ekstrakt fra mangosteen, som reducerer talg- og keratinproduktionen i huden.


Den unikke sammensætning af aktive ingredienser sørger for at huden genfinder sin balance og mindsker ophobning af talg. Det betyder i praksis, at du mindsker risikoen for bumser og hudorme.

Renseproduktet må bruges fra 9 år.

200 ml
A-DERMABIOLOGY AC Foaming Gel
142,95 kr.

A-DERMA BIOLOGY AC Night-Peel Serum

Serummet er det step i hudplejerutinen, hvor du kan tilføre en masse aktive ingredienser til din hud, som den har godt af. Hvis dit mål er at reducere forekomsten af bumser og andre ujævnheder i huden, er A-DERMAs AC Night-Peel Serum et godt bud til dig.


Serummet reducerer bumser, mærker og skaber balance i huden og dens barriere. Det har en peelende effekt, som er godt til at rense tilstoppede porer. AC Night-Peel Serum indeholder blandt andet mælkesyre og hibiscussyre, som booster cellefornyelsen, samt ekstrakt fra mangosteen, som regulerer talg og bumser. Sidst, men ikke mindst, indeholder det også A-Dermas signaturingrediens, Rhealba® havreekstrakt, som beroliger og balancerer huden.


A-DERMAs egne testresultater viser, at serummet efter 8 dages brug reducerer antallet af bumser med 53% og antallet af hudorme med 38%. 83% af testpersonerne mener desuden, at mærker på huden reduceres.


Serummet må bruges fra 15 år.

30 ml
A-DERMABIOLOGY AC Night Peel Serum
289,95 kr.


A-Derma BIOLOGY AC Night-Peel Serum indeholder en masse ingredienser, der balancerer huden, modvirker bumser og hudorme og beroliger huden. Alt i alt er det et rigtig godt serum til dig, der gerne vil undgå forstoppede porer.

Hvorfor får man bumser og hudorme?

Bumser opstår kort sagt, når overskydende talg - hudens fedtstof - på huden og døde hudceller blokerer hudens porer. Talg er en vigtig komponent i sund hud, men i visse tilfælde kan huden komme til at producere for meget af det.  Det er det, vi kalder ’fedtet hud’.

Nogle har mere fedtet hud fra naturens side, men ellers er det også meget almindeligt at opleve at få mere fedtet hud i teenageårene, fordi kroppens hormoner ændrer sig. Det kan få talgkirtlerne til at overkompensere.

Det er dog vigtigt at sige, at det bestemt ikke kun er teenagere, der oplever fedtet hud, bumser og hudorme. Faktisk er det også ret almindeligt, at voksne oplever, at huden bliver mere fedtet i perioder, og at talgkirtlerne som resultat bliver stoppede og skaber bumser.

A-DERMA BIOLOGY AC Global Cream

Sidst, men ikke mindst, skal hudplejerutinen til fedtet hud sluttes af med en creme, der understøtter de behov, din hud har. A-DERMAs BIOLOGY AC Global Cream har en matterende effekt, som kan være rart, hvis man har tendens til at få fedtet hud op ad dagen.


Cremen reducerer effektivt bumser, hudorme og mærker efter urenheder. På samme tid medvirker den også til at begrænse tilbagekomsten af bumser og opretholder balancen i hudens barriere.


A-DERMA AC Biology Global Cream kan også bruges af sart hud og indeholder blandt andet ekstrakt fra mangosteen, som reducerer hudens produktion af talg og keratin. Det gør, at porerne i mindre grad tilstoppes. Derudover virker hibiscus- og mælkesyre eksfolierende på huden og hjælper med at åbne porerne. Ligesom alle A-DERMAs andre produkter indeholder cremen naturligvis også havresaft fra Rhealba®, som stimulerer produktionen af hyaluronsyre i huden og styrker hudbarrieren.


Cremen må bruges fra 9 år.

40 ml
A-DERMABIOLOGY AC Global Cream
155,95 kr.


A-DERMA BIOLOGY AC Global Cream har en matterende effekt på huden, hvilket kan føles virkelig rart, hvis man har tendens til fedtet hud. Det absorberer nemlig noget af det overskydende talg.

3 ting, du gerne skal undgå, hvis du døjer med bumser og hudorme:

1: At røre ved dit ansigt

Det er helt naturligt at røre lidt ved sit ansigt i løbet ad dagen; når man lytter, keder sig eller koncentrerer dig. Det skal du imidlertid gerne prøve at lade være med, så meget du kan. Dine hænder bærer nemlig bakterier og olier.

2: At klemme

Det kan være noget så fristende, men hold dig endelig fra at klemme bumsen eller hudormen. Det kan nemlig føre til mærker, der bliver siddende endnu længere tid.

3: At springe hudplejen over

En sen aften eller tidlig morgen kan det virke uoverskueligt at skulle i gang med hele den store hudplejerutine, men det er vigtigt, du gør det. Både om dagen og natten ophobes sig snavs på ansigtet, så hvis du ikke renser, er der blot større risiko for flere tilstoppede porer.

Om A-DERMA

A-Derma er et fransk dermatologisk hudplejebrand, som specialiserer sig i at skabe hudpleje, der er målrettet dit særlige behov. Brandet har serier til en række forskellige hudtilstande, herunder fedtet hud, tør hud, irriteret hud eller svækket hud. Alle produkter indeholder A-DERMAs signaturingrediens, Rhealba® havreekstrakt, som beroliger huden, fugtgiver og beskytter hudbarrieren. Alle A-DERMAs produkter er udviklet, så du kan bruge dem, selvom du har tendens til sart hud.

Andre favoritter fra A-Derma:

40 ml
A-DERMABiology Anti-Redness Care
184,95 kr.
(1)
40 ml
A-DERMABiology Light Cream
155,95 kr.
(3)
30 ml
A-DERMABIOLOGY Serum
269,95 kr.
(8)
40 ml
A-DERMABiology Rich Cream
155,95 kr.
(2)
30 ml
A-DERMAEnergy C Serum
289,95 kr.
200 ml
A-DERMADermalibour+ Foaming CICA-Gel
134,95 kr.
(3)

Relaterede artikler

Har du sart hud? Så skal du kende A-DERMA

Vi guider

Har du sart hud? Så skal du kende A-DERMA

Af Natalie Khayat

Hvis du leder efter hudpleje, der beroliger og balancerer huden og styrker dens barriere, er A-DERMA et godt valg for dig. Det dermatologiske hudplejebrand er nemlig kendt for sine hudvenlige cremer og sera - der indeholder en særlig ingrediens, du ikke finder andre steder.

Læs Mere
Hvad er hyaluronsyre?

Matas LIVE

Hvad er hyaluronsyre?

Af Matas

Du har helt sikkert hørt om hyaluronsyre før, men ved du egentlig, hvad det er? Og hvorfor det er så godt for din hud? Det fortæller Emma dig alt om lige her, så du kan blive meget klogere på den fantastiske ingrediens, og dens fordele, der gør en mærkbar forskel.

Læs Mere
Den bedste rutine til sart hud med A-DERMA

Vi guider

Den bedste rutine til sart hud med A-DERMA

Af Ida Hinchely Kyhn

Leder du efter parfumefri og skånsom ansigtspleje til en sart hud? Så er det A-DERMAs BIOLOGY-serie, du skal kigge efter. I 40 år har A-DERMA specialiseret sig i at skabe produkter til en sart hud - så de ved, hvad de taler om. I denne artikel dykker vi ned i de forskellige produkter i serien og hjælper dig med at skræddersy en hudplejerutine, som kan give balance for din sarte hud.

Læs Mere
Akne – uren hud og bumser

Din sundhed

Akne – uren hud og bumser

Af Matas

Hudorme, bumser og røde knopper. Akne er en af de allermest almindelige hudlidelser, som viser sig i form af urenheder i huden, typisk i ansigtet, på bryst eller ryggen. Lidelsen rammer størstedelen af unge i puberteten og kan forekomme i mild, moderat eller svær grad. Vil du vide mere om akne, uren hud og bumser, så læs med i artiklen her.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek