Vi guider
Den bedste rutine til sart hud med A-DERMA
Leder du efter parfumefri og skånsom ansigtspleje til en sart hud? Så er det A-DERMAs BIOLOGY-serie, du skal kigge efter. I 40 år har A-DERMA specialiseret sig i at skabe produkter til en sart hud - så de ved, hvad de taler om. I denne artikel dykker vi ned i de forskellige produkter i serien og hjælper dig med at skræddersy en hudplejerutine, som kan give balance for din sarte hud.

Jeg har selv en temmelig sensitiv og sart hud, så jeg ved, hvordan det kan føles, når man får fingrene i forkert hudpleje: huden kan blive stram, rød og irriteret, hvis man ikke passer på. Der skal nemlig ikke meget til for at få huden ud af balance. Jeg har testet en håndfuld af produkterne fra A-DERMA BIOLOGY-serie på min sensitive hud – læs med her, så fortæller jeg, hvordan jeg har brugt produkterne, og hvordan du selv kan skabe en rutine, der kan give din hud gode resultater. 

Hvad indebærer det at have sart hud?

Før vi dykker ned i BIOLOGY-serien fra A-DERMA, så lad os få helt styr på, hvad det indebærer at have en sart og sensitiv hud.

Overordnet kan man sige, at en sart hud har tendens til at reagere hurtigere på ydre påvirkninger. Det kan være vind og vejr, forurening, sol eller forkert ansigtspleje. Men den kan også reagere på indre faktorer som fx stress eller forkert kost.

De mest gængse symptomer på sart og sensitiv hud er:

•    Huden kan føles tynd og tør og har tendens til nemt at blusse op og blive rød.
•    Din hud reagerer negativt på hudplejeprodukter som peeling samt visse former for kosmetik og renseprodukter, der kan være for skrappe for den.
•    Huden kan føles stram og har tendens til at klø.


Kan du nikke genkendende til punkterne herover? Så har du muligvis en sensitiv hud, og så kan det altså være en god idé at ty til hudpleje, som er specifikt skræddersyet til denne hudtype. Og det er her, BIOLOGY-serien fra A-DERMA kommer ind i billedet.

BIOLOGY er den første ansigtsserie, som både er dermatologisk og økologisk certificeret, og den er anbefalet af hudlæger. Og så er hele serien uden parfume.

Skræddersy din hudpleje til sensitiv hud med A-DERMA:

Start med en mild rens

Det første step i en god hudplejerutine er at få renset huden for snavs og makeup. Har du en sensitiv hud, er det alfa omega, at du vælger en mild rens, som ikke irriterer huden unødigt.

A-DERMA BIOLOGY Micellar Water er eminent til den sarte hud, da den både beroliger og lindrer, samtidig med at den skånsomt renser huden uden at udtørre den. Den har en superlet konsistens, som føles som vand, og som er nem at fordele i ansigtet på en vatrondel. Jeg bruger den både morgen og aften for lige at fugte og friske huden op og fjerne skidt og snavs. Den er, som resten af serien, parfumefri, så jeg føler ikke, den irriterer min hud – heller ikke den sarte hud omkring øjnene bliver påvirket, hvilket er et plus for mig. Og så går det altså stærkt med den her fætter – den skal ikke gnubbes og gnides rundt, for al makeup flyver lynhurtigt af. Den er vældig effektiv!

Jeg plejer altid at vaske min micellarvand af igen, men du kan også vælge at lade den blive på huden. Begge dele er helt fint.

Tør og sart hud? Her er dine hudpleje-musthaves!

Vi guider

Tør og sart hud? Her er dine hudpleje-musthaves!

Hvis du er én af de mange danskere, der døjer med en tør, sart og sensitiv hud, så ved du også, at det kan være svært at finde den rette hudpleje. Din hud har brug for masser af fugt, men kan samtidig reagere uhensigtsmæssigt på nye produkter, hvilket kan gøre det udfordrende at finde den rette pleje. Derfor har vi samlet tre gode brands her, som kan hjælpe dig med dine hududfordringer.

Læs også

Hyaluronsyre: Kilden til glød og fugt

Næste step i rutinen er et mildt og fugtgivende serum. Jeg synes, det kan være svært at finde effektive sera uden parfume, så jeg var virkelig glad for at høre, at der findes et lækkert, fugtgivende serum i denne serie.

A-DERMA BIOLOGY Hyalu 3-in-1 Serum er et blødt og fugtgivende serum, som jeg har knuselsket de sidste uger. Det indeholder, som navnet antyder, hyaluronsyre, som er kendt for at give langvarig og intens fugt, samtidig med at det styrker den sensitive hud. Den indeholder også økologisk Rhealba havre-plantesaft, som booster hudens egen produktion af hyaluronsyre. Så det er altså en ren fugtbombe, du får her.

Jeg bruger den både morgen og aften, efter jeg har renset min hud. Et godt tip er at fugte huden først med lidt vand eller en face mist og så komme dit hyaluronsyre-serum på, imens huden stadige er fugtig. Det giver hyaluronsyren de bedste betingelser for at binde fugten i huden. Og trust me – har du ikke prøvet denne teknik før, så vil du ret hurtigt se vilde resultater! Jeg brugte teknikken med Hyalu 3-in-1 Serum og fik efter få dage markant mere glød i min hud. Den føles også mere bouncy og fik en mere jævn hudtekstur. Alt i alt det perfekte serum til en tør, sensitiv hud, hvis du spørger mig.

A-DERMA BIOLOGY Serum 30 ml
269,95 kr.

Silkeblød ansigtscreme til sart hud

Nu har vi renset huden og givet den godt med fugt – nu skal det hele forsejles med en lækker ansigtscreme. A-DERMA BIOLOGY Light Cream og Rich Cream er to gode bud på en creme til din daglige rutine, som vil berolige, fugte og lindre en sart og sensitiv hud.

BIOLOGY Light Cream har en let og frisk tekstur, som fugter huden i op til 24 timer og styrker hudbarrieren. Den giver den perfekte mængde fugt, din hud har brug for, og giver huden en lækker glød.


BIOLOGY Rich Cream har en mere rig konsistens og er god til dig, der har en mere tør hud. Den fugter og genopretter balancen i huden, så den efterlades behagelig og velfugtet. Den indeholder derudover ingredienser, som booster hudens produktion af hyaluronsyre.

Skræddersy rutinen til din hudtilstand

I A-DERMA BIOLOGY-serien finder du ansigtscremer skræddersyet til forskellige hudtilstande, man kan døje med, når huden er sart.

BIOLOGY Calm Care er til en reaktiv hud, som har en tendens til at føles stram og varm. Den indeholder kolanød og Rhealba have-plantesaft, som lindrer og beroliger den reaktive hud. En perfekt ansigtscreme til dig, der ofte oplever stramhed og har brug for godt med fugt til din hud.

BIOLOGY Anti-Reness Care er til dig, der har en sart hud, der har tendens til rødme. Den fugter, beroliger og skaber balance i huden med sit indhold af blandt andet mandarinekstrakt og økologisk Rhealba havre-plantesaft. Du vil opleve, at huden øjeblikkeligt vil føles beroliget, og følelsen vil hænge ved hele dagen.

BIOLOGY Nutri Care er god til dig, der har en sart hud, der har tendens til at klø og også føles stram. Den indeholder økologisk saflorolie og Rhealba havre-plantesaft, som nærer, beskytter og fugter huden i 24 timer. Har du fx områder hvor din hud kan føles ekstra stram og kløende, kan du med fordel bruge denne creme til at lindre.

A-DERMA Calm Care 40 ml
184,95 kr.Alle ansigtscremerne i BIOLOGY-serien indeholder 99% naturlige ingredienser, er uden parfume og testet på allergisk og intolerant hud.

God pleje til resten af kroppen

A-DERMA er specialister i at skabe hudpleje til den sarte hud, og det gælder både hudpleje til ansigtet og til kroppen. Har du en sart hud i ansigtet er sandsynligheden for, at den også kan være sart på resten af din krop, ret stor. Det gælder i hvert fald for mig, så jeg ved, at jeg også skal overveje min hudpleje til kroppen, for at den bedst muligt kan være i balance.

Vi har samlet en håndfuld favoritter fra A-DERMA her, hvis du mangler inspiration til, hvad du skal klikke i kurven til pleje af kroppen. Jeg bruger selv A-DERMA Exomega CONTROL Balm på min hud de steder, den føles ekstra tør og stram – og jeg kan love jer for, den skifter jeg aldrig ud! Min hud føles så behagelig og beroliget og ikke mindst velfugtet, når jeg bruger den. Og så er konsistensen bare superblød og lækker. Det er virkelig nogle lækre cremer, A-DERMA skaber, så jeg kan kun anbefale at tjekke det ud, hvis du har en sart og intolerant hud som jeg.

Andre favoritter fra A-DERMA til sensitiv hud:

4 artikler vi anbefaler, du også læser:

Tør og sart hud? Her er dine hudpleje-musthaves!

Vi guider

Tør og sart hud? Her er dine hudpleje-musthaves!

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvis du er én af de mange danskere, der døjer med en tør, sart og sensitiv hud, så ved du også, at det kan være svært at finde den rette hudpleje. Din hud har brug for masser af fugt, men kan samtidig reagere uhensigtsmæssigt på nye produkter, hvilket kan gøre det udfordrende at finde den rette pleje. Derfor har vi samlet tre gode brands her, som kan hjælpe dig med dine hududfordringer.

Læs Mere
Bliv klogere på sensitiv hud

Din sundhed

Bliv klogere på sensitiv hud

Af Matas

Sensitiv hud er en hud, der kræver meget fokus og opmærksomhed. Sensitiv hud er en hud, der kan være ekstra disponeret for en række hudproblemer, grundet dens hudtype. Det afgørende for sensitiv hud er at afdække hvorfor huden er sensitiv og især hvilke interne og eksterne faktorer, som forårsager yderligere sensitivitet. Først når man ved dette kan man sætte ind med forebyggende pleje af sensitiv hud.

Læs Mere
Bliv klogere på solsensitiv hud

Din sundhed

Bliv klogere på solsensitiv hud

Af Matas

Når huden udsættes for sol, bør det være med forsigtighed og forbyggende adfærd, så solen ikke laver skader, som kan medføre alvorlige konsekvenser. Uanset hudtype, er solbeskyttelse vigtig for at passe godt på huden, når den eksponeres for solens stråler. Med den rette solbeskyttelse og et par gode solvaner kan man minimere fremkomsten af fine linjer og rynker, pigmentforandringer, solskadet hud og andre mere alvorlige skader på huden.

Læs Mere
Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Læs med her, og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.