Vi guider

Parforhold: 3 måder, I kan pleje jeres relation

Et parforhold skal være dejligt, berigende og fuldt af kærlighed – men ingen har nogensinde sagt, at det er let arbejde. Kærlighed mellem to mennesker kræver, at man investerer i hinanden og giver sig tid til tosomhed. I denne artikel guider sexolog og parterapeut Cathrine Katzmann til tre ting, I kan gøre for at passe parforholdet.

Der findes lige så mange forskellige parforhold, som der findes par. Alles relation er unik, og kompliceret på hver sin måde. Men hvis der er en ting, som alle parforhold har brug for og bliver næret af, så er det pleje. Pleje og sundt samvær. I en travl hverdag kan det være så nemt at tage hinanden for givet, og netop derfor er det så vigtigt, I husker på at se hinanden, anerkende hinanden og have omsorg for hinanden. I denne artikel får I tre værktøjer, I kan bruge til at bygge på jeres relation, så den holder gennem både gode og svære tider.

Gør noget andet, end I plejer

Det kan måske virke lidt uvant at ’date’ ens partner, som man ser hver eneste dag, men det betyder helt vildt meget for parforholdet, at man giver sig tid til noget andet end man plejer. For når vi gør noget andet end vi plejer, skaber det ikke bare samhørighed, men også minder, som vi husker – netop fordi det er noget andet, end det vi plejer.

Der ligger så meget signalværdi i, at ’nu er vi her, sammen’. Vi kender jo alle sammen til det dér med at have for få timer i døgnet, og noget af det første, der står for skud, er samværet og plejen af parforholdet. Det er egentlig underordnet, om det er en date, der varer 30 minutter eller 3 timer – bare, I husker at gøre det.

Ta’ på date derhjemme

Nogle gange er hjemmets trygge rammer helt perfekte til en date night, der byder på noget andet end det gængse restaurantbesøg. I hjemmet har I rig mulighed for at udtrykke jer over for hinanden i et åbent rum og for at gøre noget sammen.


Netop det er, hvad Dately inviterer til med dateboksene, der kaster jer ud i ukendte udfordringer til fælles fornøjelse og en tiltrængt balsamering af tosomheden. En boks sender jer på DIY pastakursus efterfulgt af romantisk, italiensk middag, en anden kaster jer ud på stuens dansegulv, når I tager på dansekursus i hjemmet, og en tredje boks sender jer på en nostalgisk rejse gennem jeres fælles minder – og på et kig i krystalkuglen, når I laver en liste over nye minder, I skal skabe sammen.


Datelys datebokse kommer alle med et lille program over det, I skal bruge aftenen på, samt 20 samtalekort udviklet i samarbejde med parterapeuter. Brug gerne samtalekortene til at guide jeres samtale ind på refleksioner og fælles drømme, som kan stå som målsætninger for jeres fælles liv.

KUN ONLINE
DatelyDateboks Pastakursus
249,95 kr.
(1)
DatelyDateboks Intimitet
249,95 kr.
DatelyDateboks De Fem Erotiske Sprog
249,95 kr.
KUN ONLINE
DatelyDateboks Minder
249,95 kr.

En af Datelys datebokse tager jer på romantisk pastadate derhjemme. Brug gerne de medfølgende samtalekort til at starte snakken over maden - det kan give anledning til nogle interessante refleksioner fra jer begge.

Snak om jeres intime liv: Hvad er jeres ønsker og behov?

Når det kommer til vores intime liv, er det en vigtig regel: Der er ikke noget, der er rigtigt, og noget, der er forkert. Du er helt rigtig, som du er – og det samme gælder for din kæreste. Det kan føles skamfuldt, uvant og sårbart at tale om sex, men ikke desto mindre er det vigtigt, at I i et parforhold formår at snakke åbent og respektfuldt om jeres ønsker, behov og fantasier.

Jo sværere det føles at tale om i jeres forhold, jo vigtigere er det, at I får etableret et trygt og fordomsfrit rum, hvor I kan give slip på alt det, I har på hjerte i forhold til sex og intimitet – også selvom det kan føles akavet i starten. Det åbner for, at I kan prøve nye og spændende ting af sammen og se, om det er noget for jer. Sexlegetøj, nye stillinger eller noget helt tredje.

Hav snakken, uanset hvordan det står til med jeres intime liv. Selv hvis I begge er meget tilfredse med jeres sexliv, kan I få nogle luft for gavnlige og fortrolige refleksioner om, hvad det er, der fungerer så godt ved jeres tilgang til intimitet.

Good vibes only

At inddrage sexlegetøj i jeres intime liv kan sikkert føles svært. Grænseoverskridende. Underligt. Hvad vil din kæreste ikke sige til det? Her er det vigtigt at huske på, at det er helt normalt og megafedt at investere i jeres intimitet – og ikke mindst i din egen nydelse.

Datelys Vibe-boks er en rigtig god start for jer, der er nysgerrige og gerne vil prøve med sexlegetøj i jeres intime liv. Vibe er en silikoneblød vibrator i et smukt design med 10 forskellige programmer, lige fra en blid brusen til den helt intense bevægelse.


Boksen er også den perfekte ice breaker til den helt store snak om sex, samliv og intimitet. Den kommer nemlig med en nøje kurateret playliste til jeres aften og 20 spørgsmål, der stiller skarpt på essensen af jeres intime liv og inviterer jer til at udforske behov og lyster sammen.

Creme
DatelyVIBE Vibrator
394,95 kr.

Kend din partners kærlighedssprog – og lad din partner kende dit

I korte træk er de fem kærlighedssprog en teori udviklet af den amerikanske forfatter Gary Chapmann, som siger noget om menneskelige relationer og om, hvordan vi føler os mest elsket. Der er fem forskellige kærlighedssprog: Fysisk berøring, anerkendende ord, tid, tjenester og gaver.

Du kan sagtens sætte pris på alle fem former for hengivenhed fra din partner, men alle mennesker har ét kærlighedssprog, som er særligt dominerende for dem. Det er helt normalt at have forskellige kærlighedssprog i et parforhold, og det er helt fint, så længe I kender til hinandens behov og ønsker. Vi har det med at give det, vi helst selv vil modtage, så hvis ikke vi er opmærksomme på vores partners kærlighedssprog, kan det hurtigt komme til at skabe misforståede hensyn og sårede følelser.

Det nytter f.eks. ikke noget, at du kun viser affektion gennem fysisk berøring, hvis din partner har gaver som primært kærlighedssprog – og ligeledes vil du sandsynligvis heller ikke føle dig set, hvis din partner viser hengivenhed ved at give dig gaver, hvis du har mere brug for fysisk berøring.

Tal om hvordan I føler jer set, og hvilke gestusser I har brug for fra hinanden for at føle jer værdsat. I kan eventuelt tage en online test sammen for at finde jeres kærlighedssprog – det kan oveni købet give anledning til nogle gode indledende refleksioner om, hvem I er, og hvad I sætter pris på.

Når I kender hinandens kærlighedssprog, har I mulighed for at møde hinanden på hver jeres banehalvdel, ligesom I forstår hinanden meget bedre, når I hver især yder omsorg på den måde, I kender bedst.

Disse kærlighedssprog taler vi


1. Fysisk berøring


Fysisk berøring er et kærlighedssprog, der kan komme til udtryk på mange forskellige måder. Det kan være et lille kys i nakken inder madlavningen, det lille klem i det daglige eller en hånd på låret, når man sidder i bilen. Det er de små, kærlige berøringer, der viser, at man er der – og at man holder af at være tæt.


2: Anerkendende ord


Hvis anerkendende ord er dit primære kærlighedssprog, vil du føle dig særligt elsket og set, hvis din partner giver dig komplimenter samt opmuntrende ord, der udtrykker kærlighed. Det kan være ’jeg elsker dig’ – men det behøver ikke nødvendigvis være de tre små ord hele tiden. Det kan sagtens være andre hensynsfulde bemærkninger, der gør, at du føler dig elsket af din partner. Det kan være det talte ord, men det kan også være så simpelt som en sød SMS.


3: Tid


Hvis dit kærlighedssprog er tid, betyder det, at du sætter særligt pris på at have kvalitetstid med din bedre halvdel. Altså ikke bare den almindelige hverdagssituation, men rigtig tid, hvor I tilvælger hinanden: Date nights, fortrolige samtaler inden sengetid eller andre fælles ting, I tilvælger at gøre sammen. Det handler om at give jer tid til at mærke hinandens selskab.


4: Tjenester


Føler du dig særligt værdifuld og elsket, når din partner har taget opvasken, lavet maden eller fikset det dér problem med din computer, som har naget dig i ugevis? Det er tjenester som kærlighedssprog, der er på spil. Det, du gør, kan være en lige så effektiv kommunikationsform som både det talte og skrevne ord, og i dette kærlighedssprog taler handlinger højere end ord.


5: Gaver

​​​​​​​

At have gaver som kærlighedssprog betyder hverken, at du er materialistisk eller overfladisk; tværtimod er det den bagvedliggende intention, som er vigtig for dig. Dét med, at din partner har tænkt på dig og taget en lille ting med hjem til dig som en overraskelse for at gøre dig glad. Det kan være alt fra et dyrt restaurantbesøg til et hjemmelavet digt. Det er ikke prisen på gaven, der betyder noget her, men tanken bag.

Om eksperten

Cathrine Katzmann er uddannet sexolog og parterapeut og har haft praksis siden 2012. Hun er specialist i sexlyst og holder både foredrag og onlinekurser om sex. ​​​
​​​​​​​

Du kan læse mere om Cathrine på cathrinekatzmann.dk

Andre produkter fra Dately:

Strawberry Lemonade 330 ml - Limited Edition
NutraminoHeat
12,95 kr.
KUN ONLINE
DatelyDateboks Dansekursus
249,95 kr.
DatelyDateboks De Fem Erotiske Sprog
249,95 kr.
Sort
DatelyPlug Butt Plug
194,95 kr.
3 stk.
DatelyRING Penisringe
134,95 kr.
Lyseblå
DatelyWAVE Vibrator
594,95 kr.
(1)

Relaterede artikler

Sexologen guider: Bevar gnisten i forholdet

Matas LIVE

Sexologen guider: Bevar gnisten i forholdet

I denne LIVE stiller vi skarpt på parforhold. Vi guider dig sammen med sexolog, Cathrine Katzmann, og entreprenør, Nicolai, der er den geniale hjerne bag Dately. De to har til sammen al den viden, du skal bruge, hvis du ønsker tips og tricks til at bevare gnisten i parforholdet - og gode dateidéer. Det kan være, du netop er begyndt at date og gerne vil kende hemmeligheden bag en succesfuld date. Eller måske er du i et længevarende parforhold, hvor I ønsker at bevare den gode gnist. Se med!

Læs Mere
Sexologen guider til de 5 kærlighedssprog

Vi guider

Sexologen guider til de 5 kærlighedssprog

Af Cathrine Katzmann, Sexolog & Parterapeut

Kender du til kærlighedssprog? Sexolog og parterapeut Cathrine Katzmann guider dig her til de fem kærlighedssprog og giver samtidig sine bedste tips til, hvordan du kan imødekomme din partners sprog - og blive klogere på dit eget!

Læs Mere
Peech: Begyndervenligt sexlegetøj

Vi guider

Peech: Begyndervenligt sexlegetøj

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvis du er på udkig efter dit første stykke sexlegetøj, så er Peech et rigtig godt sted at starte. Deres produkter er nemme at bruge, så du trygt kan prøve dig frem, hvad der føles bedst for dig. I denne artikel guider vi dig til produkter fra Peech, som er gode til nybegyndere.

Læs Mere
Sexologen guider: Intim massage

Matas LIVE

Sexologen guider: Intim massage

Af Matas

I denne LIVE har vi endnu engang vores dygtige hus-sexolog og parterapeut, Cathrine Katzmann, med. Vi stiller skarpt på intim massage med og uden en partner, og så har vi et hav af sexlegetøj med. Cathrine svarer på alle dine spørgsmål, så du kan finde dit perfekte match til intim massage.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek