• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021
Vi guider

Vælg Den Rigtige Foundation Til Din Hudtype

Har du også hørt, at pudderfoundations kun er til fedtet hud, eller at du ikke kan gå med foundation hvis du har rynker? Heldigvis er sandheden, at du kan vælge præcis den type foundation du vil - uanset hvilken hud eller hudtype du har! Vi guider dig til at finde frem til den rigtige, baseret på hvordan din hud har det lige nu.

Hvilken foundation man skal vælge til sin hudtype er et emne fuld af myter og dårlige råd. Den simple - og gode - nyhed er nemlig, at du kan vælge præcis den type foundation du vil - der er ikke nogen regler! Det betyder, at du eksempelvis sagtens kan vælge en pudderfoundation selvom du har tør hud, fordi alle typer af foundations findes til alle hudtyper. Det eneste du skal tage stilling til er, hvilken effekt og dækning du ønsker din foundation skal give dig, og derefter kan du vælge den konsistens, du synes bedst om.

Hvad skal du kigge efter?

Hvordan finder du så frem til den foundation der passer netop din hudtype? Her vil vi anbefale, at du lader dig guide af producenterne, som er rigtig gode til at skrive, hvad deres produkter er særligt egnede til. Nedenfor giver vi dig en masse buzzwords du kan kigge efter, afhængigt af hvilken hudtype du har. Det er nemlig ofte de samme beskrivelser der går igen på produkterne, og derfor kan ordene nemt bruges som pejlemærker for, om en foundation egner sig til din hud eller ej.

​​​​​​​

Som en lille ekstra inspiration, har vi også samlet nogle bud på foundations, der passer særligt til de forskellige hudtyper.

Tør Hud

En tør hud er naturligt mat i overfladen, fordi den ikke producerer tilstrækkeligt med hudfedt eller har problemer med hudbarrieren.. Det kan man kompensere for ved at vælge en foundation med en glødende finish, som giver huden noget af sin shine tilbage. Kig efter ord som ”glowing”, ”illuminating” og ”luminous” – alt der leder tankerne hen på en mere skinnende eller lysende finish. Et ekstra tip er, at folk med tør hud kan have fordel af at påføre deres foundation med en svamp, fordi fugten fra svampen virker blødgørende på huden.

Fedtet hud

Den fedtede hud producerer selv masser af hudfedt – så meget, at der er noget i overskud og det er, hvad får hudens overflade til at fremstå meget skinnende. Hvis man ønsker at modvirke dette, kan man med fordel vælge en matterende foundation. Matterende foundations suger den overskydende olie op fra hudens overflade og forebygger i nogle tilfælde at huden producerer yderligere olie. At spotte en mat foundation er ofte nemt; producenterne bruger udtrykket ”matte” for at beskrive dens olieabsorberende egenskaber. Nogle gange kan du støde på udtrykket ”velvet” i stedet.

Foundation: Sådan Vælger Du Den Rigtige Farve

Vi guider

Foundation: Sådan Vælger Du Den Rigtige Farve

Vink farvel til foundationkanten én gang for alle! I dag guider vi dig til at finde den rigtige farve foundation - og det er nemmere end du tror.

Læs også

Moden hud

Selvom en moden hud også kommer i forskellige hudtyper, kan den godt anskues i en kategori for sig når det kommer til at vælge foundation. Der findes nemlig en række foundations som har indbygget hudpleje – det kunne eksempelvis være udglattende eller opstrammende egenskaber. Disse foundations er lavet specielt til en moden hud og sørger for, at lægge sig så pænt og naturligt på denne som muligt – samtidig med, at de plejer huden i løbet af dagen.

Normal, følsom og kombineret hud

Har du en af disse hudtyper kan du stort set vælge foundation alt efter hvilken effekt du ønsker, og de vil fungere pænt med din hud uanset. Den følsomme hud kan have fordel af at vælge en foundation uden parfume og den kombinerede kan modvirke en fedtet t-zone med lidt pudder, hvis nødvendigt.

MEDLEMSTREATS
(1)
bareMinerals Original Foundation SPF 15 12 Medium Beige
Medlemspris 224,21
Ikke medlem 298,95
DU OPTJENER 23 Point


Vi håber, at du finder den helt rigtige foundation til din hud! At vælge den rigtige type giver nemlig klart de bedste resultater: du vil opleve, at produktet ligger pænere på huden og holder længere tid, hvis det er særligt tilpasset din huds behov.

Vi har i dag talt om en del buzzwords du kan kigge efter på produkterne, men vil du blive endnu bedre til at navigere i foundations og beskrive præcis den du er på udkig efter? Så læs med i vores lille artikel om foundation-begreber du skal kende!

Foundation: Har Du Styr På Begreberne?

Vi guider

Foundation: Har Du Styr På Begreberne?

De fleste af os har nok prøvet at stå lidt småforvirrede når vi skal vælge foundation, for hvad er det nu lige ord som "finish", "tonedybde" og "dækkeevne" helt præcist betyder? Vi giver dig en komplet guide til at tale flydende foundation her!

Læs også

Relaterede artikler

Foundation For Begyndere: Materialisten Guider

Vi guider

Foundation For Begyndere: Materialisten Guider

Af Josephine Sommer

Vores første køb af foundation er sjældent helt vellykket. Jeg husker i hvert fald selv, at jeg kom hjem med én, der var alt for mørk! Den fejl vil jeg gerne hjælpe dig med at undgå, så i dag deler jeg mine bedste tips til at vælge den rigtige foundation når du er ude at shoppe.

Læs Mere
Den Ultimative Guide Til Foundation

Vi guider

Den Ultimative Guide Til Foundation

Af Cecilia Demant

Foundation er et af de sværere makeupprodukter at have med at gøre, for der er mange ting at tage højde for. Hvilken farve skal du vælge? Har du styr på din undertone? Hvad med dækkeevne? I denne artikel giver vi dig svar på alt der er værd at vide om emnet - så du rammer den rigtige foundation hver gang.

Læs Mere
3 of a kind: Farvet dagcreme

Vi guider

3 of a kind: Farvet dagcreme

Af Nicoline Kongedam

Er du ikke verdensmester i foundations, men vil du gerne have din hud mere ensartet? Vi har listet 3 slags produkter, der både giver fugt og farve.

Læs Mere
Vi tester: Naturlig solcreme

Vi guider

Vi tester: Naturlig solcreme

Ingen sommer uden solcreme! Er du i tvivl om, hvilken variant, der skal med i kufferten til sommer? Her på redaktionen har vi testet naturlige solcremer og bedømt deres konsistens, duft og kigget nærmere på ingredienserne. Læs med her for at blive klogere på hvilken, der passer til dine krav og behov.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021