• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
Vi guider

Hvilken Slags Foundation Skal Du Vælge?

Foundation findes på mange former; flydende, stick og pudder er bare nogle af dem. Men hvilken type passer bedst til dig, og hvad er fordelene ved de forskellige?

Foundation kommer i et utal af former, og det kan godt skabe en del forvirring når man står og skal vælge den perfekte til sig selv. Foundation kan sagtens findes både som en pudder og en væske, men uanset form, gør de alle grundlæggende det samme: de hjælper med at give dig en jævnere hudtone ved at dække rødme, ujævn pigmentering, bumser og andet på ansigtet.

Hvad kan de forskellige typer - og hvilken skal jeg vælge?

Heldigvis behøver det ikke være mere besværligt end som så at vælge; du kan finde alle variationer af finishes og dækkeevner inden for de forskellige typer af foundation, så det er helt op til dig at vælge, hvilken konsistens du synes bedst om.

Lad os tage et kig på de varianter du finder på markedet.

Flydende foundation

Den mest almindelige type foundation er den flydende. Hvor let eller tyk den er i konsistensen varierer meget, men du kender den helt sikkert fra flasker af forskellig art; ofte kommer de med en pumpe, men de findes også uden, eller med indbygget applikator.Flydende foundations er nemme at have med at gøre, fordi de kan påføres på mange forskellige måder og er nemme at styre og dosere. De kan meget nemt bygges op i dækkeevne, hvis man påfører flere tynde lag, og fungerer både med svamp, fingre eller pensel som påføringsmetode.

Pudderfoundation

Foundations kan sagtens antage pudderform, både som pressede eller løse puddere. Du kender helt sikkert til pudderfoundations fra de populære mineralmakeupper, som ofte er på pudderform.


Det gode ved pudderfoundations er, at de er nemme at påføre og opfriske i løbet af dagen og også nemme at bygge op i dækkeevne, ved blot at påføre flere lag. En løs pudderfoundation har det med at se lidt mere naturlig ud end en presset pudder – til gengæld er den pressede pudderfoundation fantastisk at have med rundt i løbet af dagen til touch-ups.

​​​​​​​

Denne type foundation påføres bedst med en kabuki-børste, som sørger for, at pudderen fordeler sig jævnt og pænt på huden.

(77)
Tromborg Mineral Foundation Vanilla
379,95
DU OPTJENER 38 Point
(22)
Youngblood Natural Mineral Foundation Neutral
343,95
Førpris 424,95
DU OPTJENER 35 Point

Creme / kompaktfoundation

Creme- eller kompaktfoundations har en cremet konsistens og er en mellemting mellem en flydende foundation og en foundation på fast form. De kan bl.a. være mousser eller jævne cremer. Ofte kommer de i krukker eller etuier, hvis de er mere til den faste side. Disse foundations er ligesom pudderfoundations nemme at have med på farten og opfriske i løbet af dagen.

​​​​​​​

Denne type foundation kan påføres med fingre, svamp eller pensel alt efter konsistens; har den en mere fast konsistens, anbefaler vi en svamp.

Den Ultimative Guide Til Foundation

Vi guider

Den Ultimative Guide Til Foundation

Foundation er et af de sværere makeupprodukter at have med at gøre, for der er mange ting at tage højde for. Hvilken farve skal du vælge? Har du styr på din undertone? Hvad med dækkeevne? I denne artikel giver vi dig svar på alt der er værd at vide om emnet - så du rammer den rigtige foundation hver gang.

Læs også

Farvet dagcreme

Farvet dagcreme er med tiden blevet kaldt mange ting: BB Creams og CC Creams falder ind under denne kategori, og omtales ofte separat fra foundation. Det gør de fordi der generelt er tale om produkter med en meget let dækning, selvom der også findes eksempler på farvede dagcremer med højere dækkeevne. Vi har valgt at tage dem med i denne artikel, fordi der stadig er tale om produkter som har en udjævnende effekt på huden.


Ofte har farvede dagcremer hudplejende egenskaber og kan bruges som en alt-i-en løsning for makeup og dagcreme. De findes eksempelvis med anti-age eller anti-pollution effekter, som beskytter huden i løbet af dagen. Det er også en rigtig god måde at få sin daglige solbeskyttelse på.

​​​​​​​

Denne type produkt fungerer rigtig godt at påføre med fingrene for et super naturligt resultat.

(26)
Matas Natur BB medium Ansigtscreme 50 ml
83,95
Førpris 119,95
DU OPTJENER 9 Point
(18)
Garnier BB Cream Light Antishine 40 ml
49,95
DU OPTJENER 5 Point

Stickfoundation

Foundations på stick-form er ikke super udbredte, men ses fra tid til anden. Der er tale om et cremet produkt på fast form – faktisk som en stift. De kan nemt påføres direkte på ansigtet og indeholder en højere andel af voks som hjælper dem med nemt at spredes ud på huden. En stick-foundation er også nem at have med rundt til opfriskning i løbet af dagen, og kan ofte udgøre det for en concealer også.

​​​​​​​

Stickfoundations fungerer godt med pensler eller svampe og er meget hurtige at påføre.

Sprayfoundation

Spray-foundations er ret sjældne, men de findes og vi fører faktisk ingen af dem i Matas på nuværende tidspunkt. Tænk på en hårspray – bare som foundation. De kan godt være lidt svære at arbejde med, fordi de hurtigt sviner, men fordelen er, at foundationen bliver forstøvet som små partikler der derfor ser meget naturlig ud på huden.


Mange professionelle bruger foundation på denne form, hvor det kaldes ”airbrush”, men til den private forbruger findes de som aerosoler.  

​​​​​​​

Vi håber denne artikel har skabt lidt klarhed over, hvad de forskellige former for foundations kan og hvilke fordele de hver især har. Vi synes her på redaktionen altid at det er sjovt at prøve lidt forskelligt - måske du er blevet inspireret til noget nyt?

Relaterede artikler

Foundation For Begyndere: Materialisten Guider

Vi guider

Foundation For Begyndere: Materialisten Guider

Af Josephine Sommer

Vores første køb af foundation er sjældent helt vellykket. Jeg husker i hvert fald selv, at jeg kom hjem med én, der var alt for mørk! Den fejl vil jeg gerne hjælpe dig med at undgå, så i dag deler jeg mine bedste tips til at vælge den rigtige foundation når du er ude at shoppe.

Læs Mere
Foundation: Har Du Styr På Begreberne?

Vi guider

Foundation: Har Du Styr På Begreberne?

Af Cecilia Demant

De fleste af os har nok prøvet at stå lidt småforvirrede når vi skal vælge foundation, for hvad er det nu lige ord som "finish", "tonedybde" og "dækkeevne" helt præcist betyder? Vi giver dig en komplet guide til at tale flydende foundation her!

Læs Mere
Sådan Påfører Du Foundation

Vi guider

Sådan Påfører Du Foundation

Af Cecilia Demant

Du kan lægge foundation på mange måder, men hvad er den bedste metode for dig? Læs - og se - med her, når vi viser dig de forskellige metoder i praksis på video, samt gennemgår dem én for én, så du kan få et perfekt resultat hver gang.

Læs Mere
Vælg Den Rigtige Foundation Til Din Hudtype

Vi guider

Vælg Den Rigtige Foundation Til Din Hudtype

Af Cecilia Demant

Har du også hørt, at pudderfoundations kun er til fedtet hud, eller at du ikke kan gå med foundation hvis du har rynker? Heldigvis er sandheden, at du kan vælge præcis den type foundation du vil - uanset hvilken hud eller hudtype du har! Vi guider dig til at finde frem til den rigtige, baseret på hvordan din hud har det lige nu.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret