Nyhed
Vi tester: Glødende sommermakeup med IDUN
Som solen skinner højere på himlen, og sommerens varme omfavner os, er det tid til at omfavne det perfekte glødende sommermakeuplook. I denne artikel åbner vi op for den skandinaviske skønhedsskat med det anerkendte makeupbrand, IDUN Minerals. Pernille fra redaktionen har taget sig tid til at udforske og teste tre af brandets makeupprodukter, der alle er perfekte til den sommerlige makeuprutine.

Det nordiske brand IDUN Minerals har erobret hjerterne hos mange skønhedsentusiaster – og uden at afsløre for meget, må jeg (Pernille fra redaktionen) nok også indrømme, at mit hjerte banker lidt hurtigere med IDUN Minerals i hånden. Jeg har testet og leget med glødende bronzere, nærende lipoils og mascaraer med lang holdbarhed og volumen! Alle fyldt med de reneste, naturlige ingredienser, som enhver hudtype kan tolerere – what’s not to like?

Lign en sommerdrøm, og skin om kap med midnatsolen

Hvis du ligesom jeg (Pernille fra redaktionen) også er helt vild med det skulpturerede og bronzede look, så skal du prøve den ultimative skønhedsduo: IDUN Minerals Matte Mineral Bronzer Sommardröm og Midnatsol!


Disse to veganske bronzere er beriget med rene, højrensede mineraler, der gør det til en leg at opnå et fantastisk solkysset sommerlook med både naturlig glød og skulptureret definition!


Sommardröm er helt mat, mens Midnattssol har bittesmå glitterpartikler, som får den fineste glød frem i huden.
Teksturen er utrolig blød og let at arbejde med, hvilket gør påføringen glat og problemfri, og det sætter sig heller ikke i plamager, som jeg har oplevet med andre bronzere.


Det superfede ved disse to bronzere er, at du får det bedste fra to verdener: Bronzing og skulpturering i ét produkt.

Hvis der er noget, jeg er vild med, er det produkter, jeg kan bruge til flere formål, så jeg kan spare, hvor der spares kan!


Personligt synes jeg, at Sommardröm fungerer allerbedst til at skulpturere, da den er mat og har den dybeste farve, der nemt kan frembringe den skygge-effekt, som kontur er kendt for. Jeg bruger den til at definere kindbenene, kæbelinjen, næsen og tindingerne.


Midnatssol giver den mest flatterende, naturlige, solkyssede glød, som jeg også er fuldstændig pjattet med. Den placerer jeg på kindbenene – op mod tindingerne og ind mod kinderne samt over panden. Se resultatet på billederne herunder:

Tip: Bronzerne kan også bruges som øjenskygge eller blandes i din læbepomade/lip gloss for et fint look på læberne.

Bronzer vs. contour

Hvad er forskellen på en bronzer og kontur? Det spørgsmål får vi ofte, og forklaringen kommer lige her: Både kontur og bronzer er makeup-produkter, der bruges til at fremhæve ansigtstræk.
Konturering skaber skygger og dybde med en mørkere, mat nuance. Den definerer typisk kindben, næse, kæbe og tindinger.


Bronzer tilføjer varme og solkysset glød til ansigtet – typisk de steder, hvor solen rammer huden helt naturligt hen over panden, kindbenene, næseryg og tindinger. Begge produkter fås i forskellige nuancer samt med og uden glimmer. Begge teknikker kan kombineres for at opnå et strålende og skulptureret makeup-look. Husk at vælge produkter, der passer til din hudfarve og ønskede effekt.

Plej, farv og beskyt i ét læbeprodukt

Jeg elsker, at IDUN Minerals er så gode til at lave multi-purpose-produkter. Og her kommer endnu en! IDUN Minerals Oil-Infused Tinted Lip Elixir-læbeolier er de ultimative alt-i-én løsninger til dine læber.


Man kan vel kalde dem for hybrid lipgloss-læbepomade-produkter, som endda er tilgængelige i tre smukke farver! Disse lipoils forener det bedste fra begge verdener, da det giver dine læber den farvede og skinnende effekt fra en lipgloss og samtidig forsyner dem med den plejende og fugtgivende virkning fra en læbepomade.


Formlen er beriget med naturlige olier, som efterlader dine læber bløde og silkeagtige. Derudover er dine læber beskyttet mod solens skadelige stråler takket være det mineralbaserede UV-filter med SPF 15 – med andre ord har du her den ideelle ledsager hele året rundt!


Jeg synes, alle tre farver er enormt smukke – og jeg viser farverne på mine læber herunder. Fra koral-beige til tyggegummi-pink synes jeg faktisk, at alle farverne er superklædelige! De tilfører blot et subtilt touch af farve på læberne, og jeg elsker, at produktet føles så plejende på mine læber.
Tip: Dup en smule af læbeolien på fingeren og påfør den på øverste kant af kindbenet, så kan den også bruges som en helt naturlig highlighter!

Læbeolier vs. læbebalsam

Hvad er læbeolie? Og hvad kan den som en læbebalsam ikke kan, tænker du måske? Det får du svaret på her:

Læbeolie og læbepomade er begge produkter til læbepleje, men de adskiller sig i sammensætning og egenskaber. Læbeolie består hovedsageligt af lette olier, der hurtigt absorberes og giver glansfuld fugt til læberne.

Læbebalsam indeholder typisk voks, olier og smør, der skaber en tykkere konsistens og en beskyttende barriere på læberne – ideel til tørre og sprukne læber. Læbeolie er mere kosmetisk med en skinnende finish, mens læbebalsam fokuserer på læbepleje med en mat eller satin finish.

Vipper helt efter dit behov

Med IDUN Minerals Mascara Vatn og Mascara Vatn Volume har du mulighed for at vælge den mascara, der passer bedst til netop dit behov.


IDUN Minerals Mascara Vatn er den ideelle løsning til vandfast mascara, der holder vipperne pletfri hele dagen - selv ved høje temperaturer op til 38°C. Den bløde, bøjelige gummibørste sikrer nem og præcis påføring for et smukt, naturligt resultat.  Perfekt her til de varme sommerdage, hvor jeg (Pernille fra redaktionen) ofte sveder under den bagende sol. Jeg testede den en hel dag, hvor jeg også dyrkede sport, og mascaraen forblev på mine øjne – hvilket er imponerende, for jeg kan virkelig svede igennem, når jeg giver den gas i zumbatimerne!


Hvis du ønsker mere volumen og intensitet, så er IDUN Minerals Mascara Vatn Volume svaret. Med blot én påføring opnår du et imponerende volumenlook uden klumper. Den cremede og veganske formel sikrer langtidsholdbar effekt, men samtidig er den nem at fjerne med en hvilken som helst makeupfjerner.  


Som en ekstra bonus er begge mascaraer beriget med nærende ingredienser som sheasmør og ricinusolie, der plejer og nærer dine vipper, så de forbliver stærke og smidige. Begge mascaraer er i øvrigt 100 % veganske og oftalmologisk testet, hvilket betyder, at de er skånsomme mod øjnene og velegnede til alle.Tip: Hvis du vil have det sidste ud af din mascara, som er ved at blive tør, så tilføj et par dråber saltvand for at gøre det sidste produkt vådt igen.

Mascara Vatn Volume (den almindelige mascara) ses på højre øje, og Minerals Mascara Vatn Waterproof (den vandfaste mascara) ses på venstre øje.

Vandfast mascara vs. almindelig mascara

Har du også undret dig over, og hvordan en vandfast mascara egentlig virker i forhold til en almindelig (ikke vandfast) mascara? Og hvad der mon er det bedste at vælge? Så læs med her:


En almindelig mascara adskiller sig fra en vandfast mascara primært gennem deres formler og effekt på vipperne. Almindelig mascara har vandopløselige ingredienser og kan nemt fjernes med vand eller makeupfjerner. Den er ikke designet til at modstå vand eller fugt i længere perioder og kan smitte af, hvis du kommer i kontakt med vand, sved eller tårer.


En vandfast mascara indeholder derimod vandafvisende ingredienser, såsom voks og silikone, der skaber en beskyttende belægning omkring vipperne. Dette gør, at den kan forblive på plads, selv når den udsættes for vand, sved eller fugt. Dog kan det være lidt mere udfordrende at fjerne vandfast mascara, da den kræver en specifik makeupfjerner eller oliebaseret rensemiddel.


Valget mellem de to typer afhænger af dine behov og livsstil - almindelig mascara er ideel til daglig brug, mens vandfast mascara er velegnet til begivenheder eller aktiviteter, hvor du kan komme i kontakt med vand eller kommer til at svede.


Husk altid at fjerne mascaraen skånsomt for at beskytte dine vipper!

5 hurtige om IDUN Minerals

1.    Oprindelse:

IDUN Minerals blev stiftet i Stockholm for over 12 år siden på Kvindernes Internationale Kampdag. IDUN Minerals er i dag et anerkendt skønhedsbrand med en global følgeskare.


2.    Formler inspireret af naturen:

IDUN Minerals er dedikeret til at skabe effektive formler ved brug af førsteklasses ingredienser - herunder højt raffinerede og rensede mineraler - der sikrer et naturligt og fejlfrit resultat samtidig med beskyttelse og pleje af huden.


3.    Videnskabeligt samarbejde:

Brandet arbejder tæt med forskere og dermatologer for at udvikle produkter, der passer til alle hudtyper - selv den mest sensitive.


4.    Fokus på bæredygtighed:

Med et engagement i bæredygtighed lægger brandet vægt på lokal produktion, gennemsigtighed, veganske formuleringer og minimering af miljøpåvirkningen.


5.    Anerkendelser og priser:

IDUN Minerals' produkter har modtaget prestigefyldte priser fra Swedish Beauty Awards, Scandinavian Global Makeup Awards og anbefalinger fra Asthma Allergy Nordic.

Andre produkter fra IDUN Minerals du vil elske:

4 artikler vi anbefaler, du også læser:

Makeup i komplementærfarver

Grib stilen

Makeup i komplementærfarver

Af Liv Rasmussen

Blå er årets farve i 2020 og klæder de fleste i øjenmakeup. Men tør du kaste dig ud i en kontrast med orange læber? Bliv inspireret af lookets toner her.

Læs Mere
Aldrig mere tørre læber

Vi guider

Aldrig mere tørre læber

Oplever du også, at dine læber tørrer ud eller måske endda sprækker og drysser med hudflager? Så kalder de nok på en god omgang pleje i form af læbepomade. Striberne har intet mindre end fire effektive læbepomader – både med og uden parfume, så du kan få velplejede læber året rundt.

Læs Mere
How to guide: Contouring

Vi guider

How to guide: Contouring

Af Alberte Sejling

Kim Kardashian fik for alvor sat streg under trenden contouring. Med contouring kan du forme og definere dit ansigt og eksempelvis fremhæve dine kindben, dine læber eller næseryggen. Du bruger skygger til at definere og highlight til at fremhæve.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.