Vi guider
How to guide: Contouring
Kim Kardashian fik for alvor sat streg under trenden contouring. Med contouring kan du forme og definere dit ansigt og eksempelvis fremhæve dine kindben, dine læber eller næseryggen. Du bruger skygger til at definere og highlight til at fremhæve.

Kort fortalt er contouring en makeup-teknik, der ved hjælp af mørke og lyse nuancer, giver dit ansigt mere markante former. ​​Contouring-teknikken kan hjælpe dig med at fremhæve lige præcis de sider af dit ansigt, som du helst vil vise. Her kan du læse, hvordan du kan lave en let og naturlig contour uden synlige kanter.

Først lidt basisviden om contouring:

1. Skygge

Læg mørk farve på der, hvor du vil definere. Læg fx den mørke skygge lige under kindbenet. Stop din contour, inden du når ud på æblekinden – det kan nemt  komme til at ligne snavs i stedet for fantastiske kindben.


2. Highlight

Læg lys farve på det, du vil fremhæve. Læg den lyse skygge lige på kindbenet over din contour. Læg gerne lidt highlighter op i tindingen, på næseryggen og på amorbuen.


3. Blend og finish

Ton hele tiden farven godt ud undervejs. Husk, når du lægger din contour, skal du hele tiden blende farven godt ud undervejs, så der ikke opstår kanter.

Se videoguiden til contouring her


Kom godt i gang med contouring

​​​​​​​Start med at give din hud masser af fugt med en god ansigtscreme.  Når du har fugtet din hud godt med en fugtighedscreme, lægger du en smule foundation på som base.


Se på netop din ansigtsform, så du sikrer at du kun lægger din contour der, hvor du synes du har brug for det. Har du eksempelvist en lille pande, giver det ikke mening at lægge en masse contour ved hårgrænsen, da det netop formindsker pandeområdet.


Vælg produkter til din contour

Contouring kan virke som en stor mundfuld, men det behøver hverken være svært eller tidskrævende.


Der findes mange forskellige contouring-produkter på markedet. Nogle af de produkter er paletter med flere farver og andre farver, kan du købe enkeltvis.


Du kan både få contouring-produkter som creme og som pudder.


Skønne produkter til contouring
Ultimativ videoguide: 7 steps til smokey eyes

Vi guider

Ultimativ videoguide: 7 steps til smokey eyes

Smokey eyes kan laves på mange forskellige måder. Helt fra et klassisk og festligt look til det mere rockede eller helt enkle hverdagslook. Se med i vores videoguide og bliv inspireret til dit næste smokey eyes look.

Læs også
1

Fremhæv dine kindben

Vil du fremhæve dine kindben, skal du bruge en farvenuance, der er et par toner mørkere end din hudfarve. Herudover skal farven være kold og mat. Den kolde farve er den mest neutrale, og derfor vil den blende bedst ind i huden. Hvis du vælger en farve, der er for varm, kan det komme til at se lidt snavset ud – og det er jo ikke meningen.


Læg din contour det rigtige sted

En god tommelfingerregel er at bruge fingrene til at finde det helt rigtige sted at lægge din contour. Mærk efter på dit kindben og bevæg fingrene langsomt ned til du finder det bløde område lige under kindbenet. Dér skal din contour ligge. Det er vigtigt, at du stopper din contour inden den kommer ud på æblekinden – for så kan det også komme til at ligne snavs i stedet for fantastiske kindben.


Brug de rette penselstrøg og de rette pensler

Når du lægger din contour, er det vigtigt, at dine penselstrøg går opad. Du starter på det bløde område under kindbenet og bevæger penslen opad – ellers risikerer du, at det hele kommer til at sidde for langt nede på kinderne og ligne snavs i stedet for en lækker skygge.


Brug en mellemstor pensel med et vinklet børstehoved. Penslen må endelig ikke være for lille, da det så kan være svært at blende kanterne på store områder – og der må endelig ikke komme for meget pudder på børsten. Så bank det overskydende pudder af børsten, inden du lægger det på.


Til sidst tager du en større børste og blender alle kanterne ud.


Hvad er forskellen på concealer og en highlighter?

Vi guider

Hvad er forskellen på concealer og en highlighter?

Materialist Stine Thelander forklarer forskellen mellem concealer og highlighter og anbefaler sine favoritprodukter. Desuden viser hun, hvilken magi en highlighter og en concealer kan.

Læs også
2

Få mindre pande, smallere næse og skarpere kæbeparti

Skal din pande syne mindre, skal næsen se smallere ud, eller vil du femhæve dit kæbeparti for et smallere ansigt? Få det til at ske med contouring. Her skal du igen bruge den mørke, matte og kolde farve.


Hvis du vil gøre panden en smule mindre, tager du en større børste og lægger pudderet rundt i hårgrænsen med små cirkelagtige bevægelser.


For at slanke ansigtet, kan du gøre dine kæber skarpere. Her skal du bruge den samme store børste som før og den samme farve som før. Læg nu pudderet med let hånd under kæbebenet – og husk at blende.


Vil du gøre din næse lidt smallere, kan du tage en lille pensel med et ovalt børstehoved og lægge en mørk pudder på hver side af næsebenet. Og husk at blende.


3

Highlight på kindben og læber

For at få de højeste punkter på dit ansigt til at virke mere fremtrædende, skal du bruge en highlighter.  En highlighter kan være en lysere pudder. Brug en mindre børste for at få fuld kontrol over, hvor produktet bliver lagt.


Læg din highlighter helt rigtigt

Din highlighter skal ligge lige på kindbenet over din contour. Læg gerne lidt op i tindingen. Dub så lidt på næseryggen – men kom ikke ned på næsetippen, da det så kan se ud som om, du sveder.


Og læg også lidt pudder på amorbuen – det får din overlæbe til at syne lidt større. Du skal ikke bruge ret meget highlighter her, da det bare skal være en effekt, når lyset falder.


Nu kan du selv lægge den perfekte contour-makeup

Det kræver kun nogle få produkter og nogle ekstra minutter i din daglige makeup-rutine.


Hvis du har spørgsmål til den brugte teknik eller produkter, må du endelig spørge i din lokale Matas. Der er nemlig masser af contouring-sæt, pensler og børster at vælge imellem.​​​​​​​


Tip! Først når du er helt færdig med din contouring, lægger du din øjenskygge, mascara og læbeprodukt.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Mascara – De 10 spørgsmål alle stiller

Vi guider

Mascara – De 10 spørgsmål alle stiller

Af Trine Brøndsted

En mascara er ikke blot en mascara, udvalget er efterhånden gigantisk. Vi ser nærmere på alt der er værd at vide, når det gælder mascara og svarer på de spørgsmål alle stiller.

Læs Mere
Kend forskel på facial mists og setting sprays

Vi guider

Kend forskel på facial mists og setting sprays

Af Isabel Marschall Thostrup

Kender du forskellen på de forskellige face sprays, der findes? Det er ikke helt simpelt at finde rundt i, for nogle fungerer nærmest som en skin tonic på spray, mens andre er lavet til at holde makeuppen på plads, og en helt tredje slags både fugter huden og redder makeuppen. Få en guide til dem her, så du kan vælge rigtigt.

Læs Mere
Er du også fan af gul? Gul makeup er en mega-trend

Spot Trenden

Er du også fan af gul? Gul makeup er en mega-trend

Af Isabel Marschall Thostrup

Gul er overalt; gule velourpuder, vamsede plaider, sennepsfarvede lune sweatre og nu også i makeuppen. Den varme solfarve har vundet alles hjerter i år. Og gul er faktisk ret let at bruge i makeup – hvem skulle have troet det?

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.