Vi guider

Makeupartisten: '90s Nude – få det trendy look

Smokey eyes og lipliner, vinrøde farver og en markant blush. The '90s are back, baby, og i denne artikel guider MACs makeupartist Vilde Feste dig til at lægge en karakteristisk makeup fra det glamour-fyldte årti, der passer til både hverdag og til fest.

Efteråret er højsæson for nye trends og tendenser, ikke mindst i makeupverdenen, hvor tiden er til at fremvise nye farver, makeupteknikker og finishes. Denne sæson bladrer vi et par årtier tilbage i makeuphistorien, til dengang Beyoncé stadig var en del af Destiny’s Child og brune farver var malet på både læber og øjne. I denne artikel guider makeupartist Vilde Feste til et glamourøst look, der fungerer til både festen og hverdagen – så sæt dit yndlingstrack fra Spice Girls på, og find liplineren frem. Det er nemlig tid til at gå all-in på '90s Nude!

Step 1: En glowy base

Det første step til ethvert makeuplook er at få styr på basen. Til det 90’er-smukke look, der fusionerer glitter og glam med en Mulholland Drive-inspireret mystik passer det sig godt med en lidt glowy base, der giver noget spil til tidens brunlige nuancer.


For at opnå det velplejede look med en dewy finish, starter Vilde Feste med at preppe huden med MAC Hyper Real Skincanvas Cream, som er en nærende fugtighedscreme, der styrker og beskytter hudbarrieren og giver en sund glød.  Det er et helt formidabelt produkt, som både kan bruges alene som en nærende fugtighedscreme, eller som base for makeup. Cremen smidiggør huden, udjævner og giver den fineste glød – perfekt til det dewy look.  


Brug MAC Hyper Real Skincanvas Cream i hele ansigtet, og lad den trænge ind, inden du fortsætter til næste step, nemlig foundation.


Her bruger Vilde Feste MACs ikoniske Studio Radiance Face And Body Foundation, som er et vaskeægte go-to produkt hos professionelle makeupartister. Foundationen er kendt for at fremhæve hudens allerbedste sider uden at skjule dens særlige kendetegn. Foundationen fungerer lidt som et smukkeserende filter, der giver dig en naturligt udseende glød.


Studio Radiance Face and Body Foundation virker også fugtgivende og føles rar på huden – så du kan holde ud at have den på hele dagen!


Påfør foundationen med det redskab du foretrækker; det kan være dine fingre, en makeupsvamp eller en pensel.

MACHyper Real Skincanvas Balm Moisturizing Cream
Fra 219,95 kr.
(1)
MACStudio Radiance Face And Body Radiant Sheer Foundation
314,95 kr.
(29)


Vilde Feste:

”MACs fantastiske setting spray Fix + er din ven både før, under og efter looket er lagt. Jo oftere undervejs du bruger din setting spray, jo bedre vil looket holde.”


MAC Hyper Real Skincanvas Cream er nærende og plejende - og fungerer som den perfekte dewy base.


Step 2: Hverdagsglam på øjnene

Når basen er klar, er det tid til at give dig i kast med 90’ernes karakteristiske smokey eye i brune farvetoner. De brune farver er med til at give en mystisk og dramatisk effekt, men da de brunere farver er lidt mildere end en traditionel sort smokey eye, bliver looket også lidt blødere og kan dresses op og ned, alt efter anledningen.


Vilde Feste bruger MAC Connect In Colour Eye Shadow Encrypted Kryptonite Pallette til at perfektionere looket. Øjenskyggepalletten er særligt udviklet til at opnå det magnetiske smokey look, men da den indeholder 6 farver, der går fra mystisk mørkebrun til shiny champagne, kan du skabe mange forskellige looks i alle ender af drama-skalaen. MACs øjenskygger er særligt populære blandt professionelle makeupartister, fordi farverne er ultrapigmenterede og dermed genstand for blikfang på den røde løber.  


Faktisk er Connect In Colour Eye Shadow Pallette sammensat af nogle af verdens dygtigste makeupartister med udgangspunkt i deres viden og ønsker til den ideelle smokey eye. Derfor er den altså også det oplagte valg, når du skal lægge en 90’er-inspireret øjenskygge. Vilde Feste anbefaler, at du vælger matte finishes og kolde, brune toner til netop dette look, men husk, at kun fantasien sætter grænser, og du kan variere looket ud i det uendelige.


Brug desuden gerne en fluffy blending pensel for et lidt mere transluscent farvelook op ad øjenlågene og en hårdere og mere præcis pensel for den fulde farveeffekt nede langs vippekanten. Vilde Feste foretrækker at bruge hhv. MAC Blending Brush 217s og MAC Eye Shader Brush 239s.

MACConnect In Colour Eye Shadow Palette
Fra 359,95 kr.
(4)
217s
MACBlending Brush
199,95 kr.
(6)
239s
MACEye Shader Brush
199,95 kr.
(1)


En smokey eye kan være lidt tricky at få symmetrisk, så det er vigtigt, du giver dig god tid til at være omhyggelig med denne del af looket. Følg videoguiden herunder for en step by step guide til looket.


Vilde Feste bruger MAC Blending Brush 217s til at blende farverne sammen og skaber dermed det perfekte, smokey look.Vilde Feste:

”90’er-looket handler i allerhøjeste grad om contouring på øjne, huden og læberne. Brug derfor gerne dybere toner på øjnene i globelinjen, under kindbenene og på læbekanten.”

Step 3: Læber og liner

Nu er det tid til tredje step, som også er det, der fuldender looket og gør, at det bliver til et karakteristisk 90’er-look – nemlig den stramt optegnede læbe, der giver associationer til tidens mest ikoniske billeder fra den røde løber.


For at skabe den optegnede læbe har Vilde Feste brugt Lustreglass Lipstick i farvenuancen: ’Thanks, it’s MAC’ og MAC Lip Pensil i farvetonen ’Chestnut’.


Det er vigtigt at bruge en fugtgivende læbestift, for looket er klart bedst med en fugtig og fyldig læbe, der ikke ser tør ud. Lustreglass Lipstick er en cremet læbestift, der med en kombination af jojobaolie, hyaluronsyre og sheasmør, hindbærfrø og plejende olier sørger for at holde læberne fugtede hele dagen, og derfor er den det perfekte valg. Du kan vælge den farvenuance, du foretrækker, men den frugtige rosa farvenuance, som Vilde Feste har brugt, er rigtig god, hvis du vil skabe den kontrastfulde læbe.


Start med at optegne læbekanten med MAC Lip Pencil, og blend den ind på læben for en pæn ombré-effekt. Når du synes, liplineren er blendet tilstrækkeligt, er det tid til prikken over i’et, nemlig læbestiften.


Voilà – '90s Nude à la Vilde Feste.

MACLustreglass Lipstick
219,95 kr.
(11)
MACLip Pencil
189,95 kr.
(58)

Tip! Slut af med MAC Fix +

Du har netop brugt tid på at lægge et smukt look – og derfor er skal det selvfølgelig helst også holde hele dagen. Makeup fra MAC er i forvejen kendt for sine pigmenterede formuleringer, der er langtidsholdbare, og hvis du slutter looket af med brandets ikoniske Fix + setting spray, kan du være helt sikker på, at looket holder hele dagen – og natten med.

Flere varianter
MACFix+ Primer And Face Spray
229,95 kr.
(219)


Voilà - '90s Nude.


Andre favoritter fra MAC:

Matte
MACFix+ Primer And Face Spray
229,95 kr.
(44)
KUN ONLINE
Black
MACFull Lash Curler
194,95 kr.
(29)
MACMineralize Skinfinish / Natural Powder
334,95 kr.
(97)
MACSquirt Plumping Gloss Stick
194,95 kr.
(6)

Relaterede artikler

MAC STACK: Få de vildeste vipper med ny mascara

Nyhed

MAC STACK: Få de vildeste vipper med ny mascara

Af Natalie Khayat

Har du også prøvet et hav af mascaraer, som ikke kan møde alle dine behov? Dét er slut nu, for MAC har skabt den eneste mascara, du får brug for i makeuppungen. Nu kan du opbygge volumen og længde lag-på-lag uden at udtørre vipperne og skabe alt fra naturlige til dramatiske vipper.

Læs Mere
Vi afslører: Her er MAC Foundation-favoritterne

Vi guider

Vi afslører: Her er MAC Foundation-favoritterne

Af Pernille Witt Kirkegaard

At finde den helt perfekte foundation er en kunst i sig selv. Vi drømmer alle om et match-made-in-heaven, og MAC har heldigvis opfyldt den drøm hos mange af os! Der er ingen tvivl om, at I og vi er ellevilde med foundations fra MAC, og i denne artikel kommer vi til at løfte sløret for, hvilke foundations, der er jeres og vores favoritter.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek