Vi guider

Vi afslører: Her er MAC Foundation-favoritterne

At finde den helt perfekte foundation er en kunst i sig selv. Vi drømmer alle om et match-made-in-heaven, og MAC har heldigvis opfyldt den drøm hos mange af os! Der er ingen tvivl om, at I og vi er ellevilde med foundations fra MAC, og i denne artikel kommer vi til at løfte sløret for, hvilke foundations, der er jeres og vores favoritter.

Uanset om du er til strålende glød eller mat og fejlfri hud, guider vi jer her til, hvordan du bygger den helt perfekte makeupbase med foundation-favoritterne fra MAC.
Hvis du samtidig vil have de allerbedste tips til pudder, concealer og fikseringsspray fra MAC, så er du altså kommet til det helt rigtige sted!Tip! Fugt huden med Prime Fixer og få et fejlfrit foundation-look hele dagen lang!

Prisvindende ansigtsspray, der fikserer makeup i op til 12 timer

Hemmeligheden bag en perfekt foundation-base starter med at forberede huden med fugt!
Hvis du leder efter en fikseringsspray, der både fugter huden og fikserer makeuppen, så er MAC’s Prep + Prime Fix+ ansigtsspray et perfekt bud på det!


Her har du både en ansigtsspray og primer, der er spækket med vitaminer og mineraler samt agurk, grøn te og kamille, der holder huden frisk hele dagen.
Denne ansigtsspray har længe været en favorit blandt jer (og os) og en lang række professionelle makeupartister!

Derudover har den vundet et hav af awards!
Spray den på huden inden du tager makeup på om morgenen, eller brug den i løbet af dagen ovenpå din makeup til at fugte huden og opfriske makeuppen for et flot resultat. Den lover at fiksere din makeup i op til 12 timer!


TIP: Dup en smule af denne fikseringsspray på en makeupbørste og påfør det på øjenlåget, inden du påfører øjenskygge. Det får din øjenskygge til at ”poppe” og fremstå så smukt som muligt!​​​

MAC Fix+ Primer And Face Spray Original 30 ml
KUN ONLINE
Original 30 ml
MACFix+ Primer And Face Spray
+ 5 farver
129,95 kr.
(217)

Fugtgivende foundation-favorit

Gennem længere tid har denne foundation været storfavorit både blandt makeupartister, blandt jer derhjemme og faktisk også blandt flere af os her på Stories-redaktionen.


Jeg (Pernille fra Stories-redaktionen) bruger selv denne foundation, hver gang jeg skal til særlige begivenheder eller sender Matas Live! Den føles meget let på huden og blender supernemt ind. Jeg synes, jeg får en helt fejlfri og strålende finish, og den passer godt til min tørre hudtype. Så jeg kan sagtens forstå, at denne foundation længe har været elsket på de røde løbere og catwalks rundt om i verden!
Den giver et let og opbyggeligt slør over huden og åbenbarer – frem for at skjule – dit sande jeg!


Bonusinfo: MAC studio radiance face and body passer til alle hudtyper og har – hold nu fast – hele 30 farvematchmuligheder! Formlen er ultralet og behagelig. Den vandfaste foundation holder op til otte timer, uden at farvedækningen svækkes!

MAC Studio Radiance Face And Body Radiant Sheer Foundation C 2
C 2
MACStudio Radiance Face And Body Radiant Sheer Foundation
+ 29 farver
314,95 kr.
(26)

Find din perfekte foundationfarve

Der er ingen af os, der har lyst til at rende rundt med en mindre flatterende foundationmaskekant! Ikke desto mindre er der mange, der har prøvet det mindst én gang i livet. Foundation-farver er nemlig tricky! Men her får du vores 4 bedste tip til at vælge præcis den farve, der passer til DIN hud:


1. Prøv foundation på halsen – ikke på hånden. Din hud på hånden er nemlig ret forskellig fra din hud på halsen og i ansigtet. Når du farve-matcher med halsen, undgår du den berygtede ”maskekant”.


2 Lad din foundation sidde i 5 minutter, inden du beslutter dig. Farven kan se ud på én måde i butikken, og til vores store skræk se helt anderledes ud, når vi påfører den i ansigtet derhjemme. Foundation kan nemlig skifte farve i takt med, at den ”oxiderer”, altså kommer i kontakt med ilten i luften.


3. Kend din hudundertone. Vi har lavet en hel artikel om at finde den, men den hurtige version er, at huden opdeles i tre undertoner: Varm, kold og neutral. En hud med en varm undertone har en overvægt af gule pigmenter i sig, den kolde undertone har en overvægt af røde eller rosa pigmenter, mens den neutrale undertone falder et sted mellem gul og rosa.


4. Find den foundationfarve, der er tættest på din hudfarve. Målet med en foundation er jo, at den skal ligne vores egen hud så meget som muligt. Nogle gange kræver det, at man mixer to forskellige foundation for at finde det helt perfekte farvematch, andre gange er man heldig at finde det perfekte farvematch i første hug. Foundations fra MAC har en væld af farvemuligheder, så der er stor chance for, at du finder dit match-made-in-heaven!

Matterende foundation-favorit

Føler du, at din hud hurtigt bliver olieret, når du påfører foundation? Eller måske du ikke helt føler, at den holder særlig længe? Så vil du elske Studio Fix Fluid fra MAC.


Denne foundation kan bruges af alle hudtyper, men er specielt velegnet til personer med fedtet hud eller hud med urenheder og akne. Det skyldes, at den er oliefri og har ingredienser, der kontrollerer hudens egen olie og skinnende tendenser.


Studio Fix foundation er medium til fuld dækkende og giver et mat look. Den dækker nemt urenheder, pigmentpletter, porer og røde plamager.
Den flydende foundation føles blød på huden og er let at påføre, men alligevel er den ekstrem holdbar (holder op til 24 timer!). Din hud og makeup vil se frisk ud, selvom der er gået flere timer, og selvom du er på farten hele dagen.


Bonusinfo: Med Studio Fix Fluid fra MAC får du også bredspektret solbeskyttelse mod UV-A og UV-B (SPF 15). Den fås i hele 42 farver (!!!), så der er stor chance for, at du finder lige præcis DIN farve.

MAC Studio Radiance Face And Body Radiant Sheer Foundation C 2
C 2
MACStudio Radiance Face And Body Radiant Sheer Foundation
+ 29 farver
314,95 kr.
(26)

Langtidsholdbar concealer--favorit

Concealeren er for makeupentusiasten, hvad tryllestaven er for magikeren! Med få concealer-strejf kan du nemlig ændre på hele ansigtsstrukturen.

Concealeren highlighter, tydeliggør og fremhæver, men den kan også mindske, skjule og give contour.
Pro Longwear Concealer fra MAC Cosmetics er en makeup-tryllestav, du ikke vil gå glip af! Det her er nemlig én af MACs og Matas’ bestsellere og med god grund. Formlen er ultralet og behagelig, og den vandfaste concealer holder op til 24 timer uden at farvedækningen svækkes.


Hvis du vælger den rigtige farve, kan du alt lige fra at mindske dine porer og dække urenheder til at lysner de mørke rander og gøre din vingede eyeliner endnu skarpere!


Bonusinfo: Pro Longwear Concealer er parfumefri og passer til alle hudtyper og har hele 16 farvematchmuligheder!

MAC Pro Longwear Concealer NC15
NC15
MACPro Longwear Concealer
+ 15 farver
254,95 kr.
(88)

7 concealer tips:

1. Hvis du har meget mørke rander under øjnene, kan det være en idé at påføre en farvekorrigerende concealer før foundation.


2.    Dup en grønlig concealer på røde bumser eller rødlig hud for at neutralisere, inden du påfører foundation.


3. Concealer kan bruges til at lysne, hvor der skal lysnes. Du skal gerne bruge en concealer, der er 1 hudtone lysere end din egen til det formål.


4. Påfør den lysnende concealer som en omvendt trekant under øjet efter foundation.


5. Påfør concealer i det inderste hjørne af øjet for at se mere vågen og frisk ud.


6. Brug concealeren til at gøre din vingede eyeliner mere ”skarp” og præcis.


7. Løbet tør for primer til øjenskygge? Intet problem. Brug din concealer i stedet. Virker bedst, hvis det er en matterende concealer.

Favorit-finish

Når foundation og concealer sidder lige i skabet, er det en god idé at forsegle dit flotte arbejde!

Med Mineralize Skinfinish Natural fra MAC Cosmetics får du din makeup til at holde hele dagen, samtidig med at huden kan ånde frit igennem pudderet. Det er derfor også velegnet til alle hudtyper!


Mineralize Skinfinish Natural er et kompakt ansigtspudder, der giver et naturligt look med en mat finish. Det er et pudder, der ikke kager særlig nemt, så det vil sige, at det også er helt perfekt til at friske din makeup op i løbet af dagen, og da der er et lille spejl i låget, er det praktisk, når du er på farten.


Bonusinfo: Pudderet er dermatologisk testet og findes i 14 forskellige farver!

MAC Mineralize Skinfinish / Natural Powder Medium
Medium
MACMineralize Skinfinish / Natural Powder
+ 13 farver
334,95 kr.
(96)

5 pudder-tips:

1. Læg ud med at bruge en fugtighedscreme og primer. Pudder kan nemlig godt have en udtørrende effekt på huden og fremhæve rynker og fine linjer. Derfor er det en god idé at opfylde hudens behov for fugt inden da.


2. Når du skal finde den helt rette pudder, gælder samme tips til din pudder som til din foundation. Tænk på at farvematche din pudder, som når du farvematcher din foundation.


3. Alt med måde! Man kan hurtigt ødelægge hele makeuppen ved at pudre unødvendigt meget! Det gør, at du hurtigt kan få et ”kaget” makeup-look. Påfør et tyndt lag pudder, og fokuser især på T-zonen, hvor vi har tendens til at fedte mest i løbet af dagen.


4. Vælg en pudder, der passer til din hudtype. I dag findes der nemlig pudder til den tørre, fedtede og kombinerede hudtype.


5. Afslut med en setting-spray. Dette tip er især sendt fra himlen til dem, der har tendens til at få et ”kaget” makeup-look. Her kan en setting-spray virkelig gøre underværker. En setting-spray gør også, at du kan være sikker på, at din makeup sidder i skabet – hele dagen! MACs Prep + Prime Fix+ ansigtsspray er genial til det formål!

Andre populære produkter fra MAC:

MAC Extended Play Gigablack Lash Intense Black
Intense Black
MACExtended Play Gigablack Lash
199,95 kr.
(184)
MAC Brow Set Clear
Clear
MACBrow Set
209,95 kr.
(38)

3 MAC-artikler, vi anbefaler, du også læser

MAC STACK: Få de vildeste vipper med ny mascara

Nyhed

MAC STACK: Få de vildeste vipper med ny mascara

Af Natalie Khayat

Har du også prøvet et hav af mascaraer, som ikke kan møde alle dine behov? Dét er slut nu, for MAC har skabt den eneste mascara, du får brug for i makeuppungen. Nu kan du opbygge volumen og længde lag-på-lag uden at udtørre vipperne og skabe alt fra naturlige til dramatiske vipper.

Læs Mere
Ultimativ videoguide: Lilla look med MAC Cosmetics

Grib stilen

Ultimativ videoguide: Lilla look med MAC Cosmetics

Af Cæcilie Rasmussen

Er du til et makeuplook med masser af farve, men ikke for vovet? Så er dette lilla glitterlook måske noget for dig. MAC Cosmetics har skabt dette look med produkter fra deres nyeste kollektion MAC STARRING YOU. Her kan du finde en guide til, hvordan du genskaber det.

Læs Mere
To skønne looks med bestsellers fra MAC

Vi guider

To skønne looks med bestsellers fra MAC

Af Ida Hinchely Kyhn

Når jeg tænker MAC, så tænker jeg makeup af høj kvalitet, som både kan bruges til hverdag og fest. Det er altid deres produkter, jeg tyer til, når jeg vil have en makeup, der bare skal spille. Vi har fået hjælp fra MACs senior makeupartist Vilde Feste, som har lavet to lækre looks til jer her. Jeg vil prøve at genskabe dem, så I kan se, hvor nemt det kan gøres hjemme på badeværelset.

Læs Mere