Vi guider

Guide: 3 flotte og nemme looks med MAC læbestift

Den matte læbestift er den perfekte pendant til lipgloss. I denne artikel guider vi dig til tre forskellige looks til læberne, du kan lægge med din læbestift, og så præsenterer vi dig for MACximal Silky Matte Lipstick, den ikoniske læbestift fra MAC, der nu er blevet endnu bedre.

Der kan næppe herske nogen tvivl om, at læberne er det helt store fokusområde i beautyverdenen lige nu. Det gælder både for lipgloss, liplinere, læbestifter og alle mulige andre læbeprodukter. Her er MAC kendt for fugtgivende læbeprodukter, der samtidig giver den flotteste farve og lang holdbarhed.
I denne artikel præsenterer vi dig for tre looks, du let kan lægge med din MAC læbestift.  

Flot med MACximal Silky Matte Lipstick

Til at lægge alle tre looks i denne artikel har vi gjort brug af MACs netop relancerede læbestift, MACximal Silky Matte Lipstick. Det er en læbestift, der giver et silkelignende, blødt finish, der både giver læberne fugt i 8 timer og føles rar at have på i alle 12 timer, som er læbestiftens holdbarhed.


MACximal Silky Matte Lipstick er formuleret med økologisk kakaosmør og sheasmør samt kokosolie, som giver en blød finish og plejer læberne. Læbestiften hverken løber, creaser, klumper eller smitter af – heller ikke sent på aftenen.

Her linker vi til en håndfuld af de pæne farvenuancer, men MACximal Silky Matte Lipstick kommer i hele 40 flotte - og nu forbedrede - farvenuancer. Hvis du klikker dig ind på produktet, kan du prøve dig lidt frem og finde dem, du synes klæder dit ansigt bedst.

MACMacximal Silky Matte Lipstick
219,95 kr.
(4)
MACMacximal Silky Matte Lipstick
219,95 kr.
(4)
MACMacximal Silky Matte Lipstick
219,95 kr.
(4)
MACMacximal Silky Matte Lipstick
219,95 kr.
(4)
MACMacximal Silky Matte Lipstick
219,95 kr.
(4)


Look 1: Klassisk læbelook

Less is more – MACximal Silky Matte Lipstick har den fineste farve, der sagtens kan stå alene uden lipliner, lipgloss eller andre værktøjer til definition. Herunder viser jeg, hvordan jeg har lagt looket.


Når jeg påfører læbestift, kan jeg godt lide at bruge en fin børste for præcision, men du kan sagtens påføre læbestiften direkte på læberne. Her bruger jeg MACximal Silyk Matte Lipstick i farven '688 Go Retro'. Start inde fra midten af læben, og arbejd dig ud mod siderne.


Det kan være lidt svært at få et helt perfekt look lige med det samme, så derfor kan du putte en lille smule makeupfjerner på en vatpind og forsigtigt ’rense’ kanten, så læben bliver helt defineret. Vil du have mere definition, kan du bide ned i et stykke papir og gentage processen, indtil du synes, farven er markant nok.

Look 2: Definér læbestiften med MAC Lip Pencil

Holder du af, at din læbe er skarpt defineret, kan det være en rgtig god idé at bruge en lipliner sammen med din læbestift. Vælg gerne en, der har god pigmentering, som f.eks. MAC Lip Pencil, som er helt fantastisk at arbejde med.

Liplineren kommer i 28 flotte farver. Du kan enten vælge en lipliner, som matcher farven på din læbestift, eller du kan vælge en, der er mørkere. Det giver en cool læbekombination, hvor lineren er synlig rundt om læberne.

MACLip Pencil
189,95 kr.
(59)


Look 2: Definér med lipliner

Vil du gerne have et helt skarpt læbelook ala det, du ser på film og på superstjernerne, skal du bruge en lipliner til at fuldføre looket. Vælg enten en lipliner i samme farve som din læbestift, eller vælg en, der bevidst adskiller sig lidt, ligesom jeg har gjort. Se, hvordan jeg har lagt læbelooket herunder.


Start med at optegne din læbekant med din lipliner. Jeg bruger MAC Lip Pensil i farven 'Chestnut'. Start med amorbuen og midten af underlæben, og tegn derefter forsigtigt omridset af resten af læben.


Når du er tilfreds med formen på læberne, er det tid til læbestift. Læg din læbestift på hele læben, også henover liplineren. Når du er tilfreds med looket, kan du forsigtigt rense kanten med makeupfjerner, indtil læben står helt skarpt defineret.

Look 3: Ombré læber

Sidste look, vi guider til i denne artikel, er det populære ombré læbelook, hvor farven skifter fra mørkere til lysere ind mod midten af læben. Looket kan lige kræve lidt øvelse, men så snart du har gjort det et par gange, sidder den i skabet.

​​​​​​​Til at lave et ombré læbelook skal du bruge en MACximal Silky Matte Lipstick i din foretrukne farve, gerne i den lysere ende, samt en MAC Lip Pencil i din foretrukne farve. Denne skal gerne være en mørkere nuance.

Sidst, men ikke mindst, har du har brug for en god læbebørste til at blende farverne sammen.

MACMacximal Silky Matte Lipstick
219,95 kr.
(4)
MACLip Pencil
189,95 kr.
(59)
KUN ONLINE
318
MACRetractable Lip Brush
184,95 kr.


Look 3: Ombré læber

Er du aktiv på sociale medier som TikTok og Instagram, kan det være, du er stødt på trenden med ombre læber. Det er et look, hvor læbernes farve graduerer fra en lysere farve over i en mørkere. Det ser superflot ud, særligt til en festlig lejlighed. Her får du looket.


Først skal du bruge din lipliner. Jeg bruger MAC Lip Pencil i farven ’Chestnut’. Den er perfekt til ombre-læbelooket, fordi den er højt pigmenteret, men samtidig god at blende.

Brug din lipliner til at tegne læberne op. Udfyld også de ydre dele af læberne, men undlad at at bruge liplineren på midten af læberne.


Nu skal du bruge din MACximal Silky Matte Lipstick i din foretrukne farve. Jeg har brugt '686 Taupe'.

Brug læbestiften til at fylde midten af læben ud med farve. Hele det område, hvor du ikke har brugt liplineren, skal gerne være dækket med læbestift. Undgå at bruge læbestiften der, hvor du har brugt liplineren; det gør det sværere at blende farven pænt.

Sidste step er at blende de to farver forsigtigt sammen. Arbejd dig forsigtigt ind på læben og sørg for en jævn overgang. Når du er tilfreds med overgangen, kan du eventuelt gå læbens omrids efter med et lille dup af concealer for at rengøre kanten.

Voilá - læber til fest!

Om MAC

MAC er kendt for sine kvalitetsprodukter, der bliver siddende, hvor de skal, samt for deres store udvalg af farvenuancer og en legende tilgang til makeupverdenen. I øvrigt er MAC med sin årelange erfaring i at udvikle makeup kendt som et af de professionelle makeupartisters absolutte favoritbrands; ikke mindst når det kommer til deres fugtgivende, højtpigmenterede læbeprodukter.

Andre favoritter fra MAC:

316
MACLip Brush & Covered
184,95 kr.
(1)
MACLipglass
184,95 kr.
(3)
MACMacximal Silky Matte Lipstick
219,95 kr.
(4)
MACLustreglass Lipstick
219,95 kr.
(19)
15 ml
MACLip Conditioner Tube
179,95 kr.
(4)

Relaterede artikler

Makeupartisten: '90s Nude – få det trendy look

Vi guider

Makeupartisten: '90s Nude – få det trendy look

Af Natalie Khayat

Smokey eyes og lipliner, vinrøde farver og en markant blush. The '90s are back, baby, og i denne artikel guider MACs makeupartist Vilde Feste dig til at lægge en karakteristisk makeup fra det glamour-fyldte årti, der passer til både hverdag og til fest.

Læs Mere
Den store guide til at lægge en flot foundation

Vi guider

Den store guide til at lægge en flot foundation

Af Natalie Khayat

Foundationen er for dit makeuplook, hvad lærredet er for et kunstmaleri: Basen for værket. Men hvordan får man sin foundation til at lægge flot på huden? Det giver vi dig svaret på i denne artikel, hvor vi guider dig til teknikker og tips til at undgå klumper og kanter – og til at finde det rigtige finish.

Læs Mere
Vi afslører: Her er MAC Foundation-favoritterne

Vi guider

Vi afslører: Her er MAC Foundation-favoritterne

Af Pernille Witt Kirkegaard

At finde den helt perfekte foundation er en kunst i sig selv. Vi drømmer alle om et match-made-in-heaven, og MAC har heldigvis opfyldt den drøm hos mange af os! Der er ingen tvivl om, at I og vi er ellevilde med foundations fra MAC, og i denne artikel kommer vi til at løfte sløret for, hvilke foundations, der er jeres og vores favoritter.

Læs Mere
Makeupguide: Sådan får du det virale Mob Wife Look

Vi guider

Makeupguide: Sådan får du det virale Mob Wife Look

Af Natalie Khayat

Tidens helt store makeuptrend er det overdådige ’Mob Wife’-look, som er det ultimative blikfang. Tænk brune toner og winged liner, læbestift, lipliner og lipgloss, masser af contour og vipper, gerne kunstige, med maksimal volumen. Mere vil have mere – og vi elsker det. Vil du med på trenden? Her får du den komplette step-by-step guide til det populære look.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek