Vi guider
Tag hånd om hygiejnen
Var det et nys? Har du lige kørt med bus? Eller tørret dit barn om næsen? Så skal du vaske dine hænder! En god håndhygiejne er nødvendig for at undgå spredning af smitte og bakterier.

Få gode råd til at holde dine hænder rene her.

Vi gør det hele tiden

Klør os i øjnene, piller lidt ved næsen eller rører ved læberne. Det er helt naturligt, men ikke uden risiko for at smitte. På vores hænder befinder sig nemlig adskillige mikroorganismer, som ikke er til at se med det blotte øje, men som kan bringe virus og bakterier med sig til andre – eller til os selv.

Sæbe eller sprit?

Hvis vi alle sammen er grundige med at vaske vores hænder med sæbe, nedsætter vi tilsammen risikoen for spredning af virus og bakterier markant. Men vand og sæbe er ikke altid nok. Når du for eksempel er på farten eller på stranden, har du ikke mulighed for at vaske dine hænder ordentligt. Derudover er der forskel på den effekt, som almindelig håndvask og håndsprit har.


Håndvask fjerner snavs på hænderne. For at være helt sikker på, at dine hænder er rene, bør du vaske dem i minimum 15-20 sekunder og sørge for at komme omkring både fingerspidser, mellem fingrene, håndryggen, håndfladen og håndleddet. Husk også tommelfingeren – den glemmer mange.


Håndsprit indeholder alkohol, som er desinficerende. Alkoholen kan enten være ethanol eller isopropanol, også kaldet propan-2-ol. For at håndspritten virker efter hensigten, skal alkoholprocenten være mellem 70 og 85 procent. Brug et par milliliter ad gangen. Fordel spritten på både håndflade, fingre og håndryg, og gnub hænderne, indtil huden er helt tør.

Vi har allieret os med Søs Wollesen, der i en kort video nedenfor viser, hvordan du på bedste vis kan sikre dig, at din hænder er vasket godt og grundigt igennem:

​​​​​​​Tip! Brug flydende sæbe, da der kan sidde virus og bakterier på et stykke fugtig håndsæbe.

Matas Mild Håndsæbe

Skånsom og uparfumeret sæbe, der er ideel til hyppig vask af dine hænder uden at udtørre dem.

Matas Mediecare Desinfektionsgel 85%

En gel til desinficering af dine hænder, der reducerer antallet af bakterier og forebygger smittespredning.


Gelen er hudvenlig og efterlader huden desinficeret uden at udtørre den.

Locobase Repair

En reparationscreme til meget tør eller beskadiget hud. Perfekt som blødgørende hudpleje til både børn og voksne.


Locobase Repair beskytter og genopretter den svækkede hudbarriere ved at tilføre den optimale kombination af hudidentiske fedtstoffer. Drøj i brug.

Locobase Repair 100 g
179,95 kr.

Husk håndcremen!

I håndsprit er der ofte tilsat glycerin, som tilfører huden fugt. Det er dog altid en god idé at bruge en god håndcreme efter både håndvask og håndsprit. Så undgår du nemmere at udtørre huden. Særligt børn er udsatte – faktisk har omkring en femtedel af alle børn ekstra sart hud, og for nogen kan håndeksem udvikle sig til en kronisk lidelse.


Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at især børn bruger håndcreme så ofte som muligt og gerne efter hver håndvask. Brug en fed og uparfumeret fugtighedscreme på mellem 40 til 70 procent fedtindhold.


Kilde: sst.dk  ​​​​​​​

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Allergivenlige håndcremer til børn og voksne

Vi guider

Allergivenlige håndcremer til børn og voksne

Af Rikke Højris Bæk

Er du i tvivl om, hvordan du plejer tørre børnehænder, der har været udsat for hyppig og grundig håndvask? Så læs med her, hvor vi guider dig i plejende håndcremer med en høj fedtprocent, som er særligt gode til at pleje tør og irriteret hud.

Læs Mere
Håndvask og afspritning? Hjælp til tørre hænder

Nyhed

Håndvask og afspritning? Hjælp til tørre hænder

Af Matas

Når man er flittig til at vaske og afspritte hænderne går det ud over huden på både store og små hænder. Vi prøver alle at begrænse udbredelsen af virus ved at øge håndhygiejnen, men undervejs kan vores hænder komme på en prøve. Derfor har Australian Bodycare lanceret en håndcreme, der kommer tørrer hænder til gode.

Læs Mere
Kom børnenes tørre hænder til livs

Matas LIVE

Kom børnenes tørre hænder til livs

Af Matas

Håndvask og afspritning er hårdt mod små barnehænder. Se med når Marianne, der både er helse- og hudplejeekspert, guider dig til at vælge de mildeste og mest effektive produkter mod tørhed, sprukken hud, kløe og svie. Du kan stille spørgsmål undervejs når Marianne deler sine bedste tips til at få mest muligt ud af produkterne.

Læs Mere
Førstehjælp til tørre hænder

Vi guider

Førstehjælp til tørre hænder

Af Natalie Khayat

Tørre hænder? Nej tak! Vi kan (måske) alle nikke genkendende til, at hyppig håndvask er hårdt for hænderne og resultatet af, at de virker ru og tørre. Derfor har vi lavet en simpel og let guide, til hvordan du undgår tørre hænder, der sprækker, med hjælp fra gode håndcremer og håndsæber.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.