Skælshampoo

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/2
Vælg filtre

Mærker

Kendt fra frisøren

Pris

Indhold

Certificeringer

Størrelse

Hårtype

Specialbehov

Egenskaber

Form

På abonnement

Bedømmelser

Aktuelt

Dermatologisk

65 produkter
65 produkter
Sorter efter: Mest populære
Dr. Warming Skælshampoo 300 ml
164,95 kr.
Innopoo Skælshampoo 250 ml
49,95 kr.
SPAR 26,-
Mellisa Skæl shampoo 200 ml
103,95 kr.129,95 kr.Spar 26,-
Forrige
Gå til side
1
ud af 2
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Lærke
Farmakonom
Lærke er udlært farmakonom på apoteket i 2015. Hudplejen har været en stor passion i mange for Lærke. Hun nyder kundekontakten og tror på at den rigtige rådgivning skal være tilgængelig for alle.
Min ekspertise er:
Helse

Tør hovedbund eller skæl

Hvad er hvad? Det kan faktisk være svært at finde ud af, hvilket problem du oplever. Her får du et par gode huskeregler.

  • Skæl kommer, når væksten af døde hudceller bliver for stor. Det er derfor, at der kommer afskallede gullige flager fra hovedbunden. Skæl er en svampetilstand, der kommer af gærsvampen ’Pityrosporum’. Der findes dog også en række hudsygdomme, som kan medføre skæl. Dette drejer sig bl.a. om forskellige former for eksem samt psoriasis. Skæl kan både vise sig som store, tørre hudflager på trøjen, men det kan også være fedtede flager, der ofte sidder fast i hovedbunden og giver håret en lys-gullig farve.
  • Tør hovedbund har større hvide flager, der klør hele tiden og kan føre til hårtab. De to tilstande minder derfor om hinanden, men skal ikke behandles på samme måde. Det hvide drys er langt finere i teksturen, mere som et pulver.

Du skal altid vælge hårplejeprodukter mod skæl og ikke mod tør hovedbund, hvis du har de fedtede, gullige flager i håret.

Bekæmp skæl med det samme

Alle skælshampooer er effektive, men prøv evt. Skælshampoo fra Matas Striber. Læs her, hvor ofte og hvordan du bruger produktet.

  • Brug skælshampooen 2-3 gange om ugen.
  • Massér shampooen grundigt ind i hår og hovedbund.
  • Lad shampooen virke i 3-5 minutter, og skyl derefter håret grundigt.
  • Ønsker du at forebygge skæl, kan du bruge en skælshampoo én gang om ugen.

Hvad gør skælshampoo?

For at fjerne skæl i hovedbunden, kan du anvende en svampedræbende shampoo og evt. en hårkur. Det er altså dét, en skælskampoo gør – den dræber svampene. Det er derfor vigtigt, at du vælger en decideret skælshampoo, da det er helt særlige ingredienser, som har en svampedræbende effekt. De ingredienser, du skal kigge efter, er hhv. ketokonazol, propylenglycol, zinkpyrition, tjære og selendisulfid.

Det er vigtigt at understrege, at disse ingredienser ikke forværrer dit problem i hovedbunden, hvis du ikke har skæl, men tør hovedbund – så er de bare ineffektive.

Undgå og bekæmp skæl

  • Det kan være en fordel at føntørre håret efter badet, da en fugtig hovedbund er det rene guf for svampeinfektioner. Du bør dog være opmærksom på ikke at føntørre håret helt tørt. Dette kan udtørre håret i en ekstrem grad, og hvad værre er, så kan det udtørre hovedbunden så meget, at den selv begynder at kompensere og overproducere talg, hvilket igen skaber grundlag for svamp. Tør i stedet dit hår med lunken luft, indtil det er ca. 80% tørt, og lad det lufttørre for resten.
  • Giv hovedbunden så meget luft som muligt. Undgå at gå med hat eller hue, og sæt ikke håret op, før det er helt tørt.
  • Undgå stylingprodukter, som indelukker håret og gør, at din hovedbund ikke kan ånde. Dette kan være med til at forstærke problemet.
  • Lad være med at klø dig i hovedbunden. Det irriterer mere, end det gavner.
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.