• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu

Luseshampoo

Hår Shampoo & Hårpleje Shampoo
Mest populære

Pris

Bedømmelser

Vælg filtre

Mærker

Pris

Indhold

Hårtype

Specialbehov

Egenskaber

Form

Bedømmelser

6 produkter
6 produkter
Sorter efter: Mest populære
VI GUIDER
Lus – sådan slipper du af med de små djævle
LÆS MERE
Maj
Frisør
Min ekspertise er:
Hårpleje

Bekæmp lus med luseshampoo

Hovedlus er små insekter uden vinger. De er flade, ovale og aflange. De lever i menneskehår, hvor de suger blod fra hovedbunden. En hovedlus er 1-3 mm lang. Farven kan skifte fra gennemsigtig til mørk, hvis den lige har suget blod. Er der lus i dit eller dit barns hår, er det nødvendigt med en lusebehandling, da de små kryb ikke forsvinder af sig selv.

Hvad er forskellen på luseshampoo og lusekur?

Fordelen ved en luseshampoo frem for en lusekur er, at det er en både hurtig og effektiv lusebehandling. En luseshampoo er nem at skumme op i håret, så shampooen ikke løber ned i øjnene og irriterer. En lusekur er mere tyktflydende og olieret. Vælg det produkt, der er nemmest for dig, og som passer din families behov.

Hvad er der i en luseshampoo?

En luseshampoo indeholder et stof, som virker som gift på lusene, mens andre lusekure indeholder silikoneolie, fedtsyrer, plante- eller mineralske olier.

Hvordan virker luseshampoo?

Vi har en lang række effektive lusemidler, som kvæler eller udtørrer hovedlusene. De fleste går ind og ”kvæler” lusene ved, at olierne "indkapsler" lusene. Nogle andre luseshampooer dræber lusene kemisk. Det er vigtigt, at du følger brugsanvisningen nøje for det produkt, du vælger at anvende, da det varierer fra produkt til produkt. Du bør kontrollere, om lusene er væk dagen efter behandlingen. Er de væk, er behandlingen lykkedes.

Forebyg lus

Hvis der er lus i dit barns klasse, kan du med fordel bruge et produkt som LINICIN Prevent Spray. Den sprayes i tørt, lusefrit hår og holder lusene på afstand i mindst 7 timer – perfekt til en skoledag. Har dit barn langt hår, kan du med fordel sætte det op i en knold, fletning eller hestehale.

Hvordan bruger man luseshampoo?

De fleste luseshampooer dræber både lus og luseæg.

Sådan bruger du en luseshampoo:

  • Skyl håret grundigt igennem, og dup let med et håndklæde.
  • Masser shampooen grundigt i hovedbunden og håret helt ud til spidserne.
  • Lad shampooen virke i 10-15 minutter.
  • Skyl derefter håret, og red håret igennem med en tættekam for at fjerne de døde lus. Husk, at du bør kæmme effektivt for at sikre, at lusene og æggene kommer væk fra håret.
  • Gentag evt processen igen efter 7 dage, eller kæm grundigt 8-10 dage efter for at tjekke, om der alligevel skulle sidde æg.

Du bør også kontrollere, om lusene er væk dagen efter behandlingen.

Hvor ofte bruger man en luseshampoo?
Hvis du behandler efter produktets anvisning, bliver du lusefri på max 2 uger.

Lus – sådan slipper du af med de små djævle

Vi guider

Lus – sådan slipper du af med de små djævle

Af Ida Hinchely

Lus er noget alle børnefamilier frygter, og har du én gang haft et hår, der kribler og krabler, så ved du, hvor irriterende det er. Men heldigvis behøver det ikke kræve det store, at få brugt med de små kryb. Vi gør dig klogere på, hvordan du kan slippe af med lus, hvordan man opdager lus, symptomer og meget mere.

Læs Mere
Få ram på lusene med effektive produkter fra Matas

Vi guider

Få ram på lusene med effektive produkter fra Matas

Artiklen indeholder reklame for medicinsk udstyr. Børnene er tilbage i skole og institutioner, og det betyder højsæson for lus. Matas Medicare kommer dig til undsætning med en hel række effektive produkter, der nemt og hurtigt kan få ram på de små blodsugende snyltere.

Læs Mere
Nu er det blevet nemmere at slippe af med lus

Nyhed

Nu er det blevet nemmere at slippe af med lus

Af Matas

Artiklen indeholder reklame for medicinsk udstyr. Hedrin lancerer ny behandling af lus og æg, der er både hurtig og effektiv. Nu kan det nemlig klares med en enkelt hårvask.

Læs Mere