Fodpleje

6 produkter
100 ml
MerakiFodcreme
109,95 kr.
(24)
KUN ONLINE
UrtekramFodcreme Aloe vera øko 100 ml
54,95 kr.
(10)
KUN ONLINE
Grå
MerakiFodfil
99,95 kr.
(1)
200 ml
MerakiFodbadesalt
109,95 kr.
(4)
100 ml
MerakiFodscrub
109,95 kr.
(3)
KUN ONLINE
75 ml
SASCO ECOFoot Cream
72,95 kr.
VI GUIDER
Fem nemme tips til sommerklare fødder

Plej dine fødder med lækre produkter

Det kan være en jungle at udvælge de rette produkter, når det kommer til fodpleje. Der findes nemlig et hav af forskellige fugtighedscremer, scrubs og lotions, som du kan bruge enten over hele kroppen – dermed også fødderne – eller som er direkte udviklet til dine tørre fødder. Det ene er ikke nødvendigvis bedre end det andet, men vigtigt er det at undersøge, hvad det pågældende produkt indeholder og kan for at udvælge, hvad der passer bedst til dine fødder. Får du let tørre fødder? Har du sprukne hæle? Har du tendens til sure tæer? Eller har du bare behov for at holde din fugtbalance ved lige efter flere dage med sand mellem tæerne eller med fødderne indelukket i varme støvler?

Ligegyldigt hvor og hvornår på året det drejer sig om, er det altid godt at give sine fødder lidt ekstra kærlighed, og du kan blive inspireret til forskellige produkter på Matas’ inspirationsunivers.

Læs vores story om fodpleje her

Tre lette trin til effektiv fodpleje

Der er mange metoder og forskellige produkter, som kan give dig flotte, fugtede fødder, men der er tre helt simple trin, du aldrig går galt i byen af – tre simple trin, som alle kan klares hjemme i stuen, på badeværelset eller i dit læsehjørne med en god bog i hånden.

1. START MED ET LÆKKERT FODBAD Giv dine fødder et langt, varmt og ikke mindst plejende bad med lækre produkter. Du kan eksempelvis tilsætte dit fodbad lidt fodbadeolie fra Matas Striber, der giver fugt til dine tørre fødder på grund af oliens indhold af glycerin. Du kan også prøve My Moments Soak Your Feet Bath Salt i netop fodbadet eller i karbadet. Badesalten er en kombination af salt og sukker, som opløser og blødgør huden, men tilfører samtidig masser af fugt og virker beroligende – tilsæt to til tre spiseske fodbadesalt til cirka fem liter lunkent vand, og lad fødderne være i vandet i 15 minutter. Har du tendens til meget tør hud, bør du vælge olien i stedet salten, da denne er bedst hertil.

2. GIV FUSSERNE EN GOD SCRUB Efter dit lækre fodbad kan du nænsomt forsøge at skrubbe de døde hudceller med en god fodscrub. Brug eksempelvis Matas Striber Fodscrub eller Ecooking Salt. Salten fra Ecooking er en 100 procent økologisk og naturlig tangsalt fra Mariager Fjord, som nænsomt kan slibe dine tørre hæle eller trædepudder – du kan også tilføje denne salt i dit fodbad. Matas’ egen Fodscrub er i stedet en intens og eksfolierende scrub, der hjælper med at fjerne døde hudceller og ru hud grundet dens indhold af vulkanske sten, men også dens indhold af blandt andet glycerin, shoreasmor og E-vitamin.

3. PLEJE OG FUGT Sidst men ikke mindst kan du slutte din lille hjemmespa af med at smøre dine fusser ind i lækre, fugtgivende og plejende produkter. Døjer du eksempelvis med hælsprækker og/eller hård hud herpå, kan du med fordel prøve Heel Repair fra Australian Bodycare, som indeholder naturlig olie fra Tea Tree. Påfør cremen to gange dagligt på dine rene og tørre hæle. Fil eventuelt hælene inden for det bedste resultat.

Du kan også forsøge dig med Reinventing The Heel™ Mega-Moistue for Dry Feet fra Origins, der hjælper til at reparere dine tørre og sprukne hæle, eller du kan opnå intens pleje af hele foden med Matas Striber Fodsalve. Fodsalven er god til den meget tørre hud og hælrevner grundet alvens aktive ingredienser, som carbamid, jojobaolie og aloe vera, der plejer fødderne intenst. Med fordel kan du påføre fodsalven inden sengetid, så den kan arbejde sig ind i dine fødder, mens du sover.

Find det rette fodplejeudstyr

Pleje og fugt er alfa og omega for et par lækre fusser, men hvad med alle de remedier, der skal til for at file, fikse og genopbygge tørre og sprukne fødder? Hvis du vil komme dine sprukne hæle til livs en gang for alle, kan du gå all in på en fodfil og genopbyggelse af hælens ødelagte hud. Hudfilen kan enten fås som en velkendt manuel én af slagsen eller som en elektrisk. Den elektriske er nem og effektiv at bruge og kan indstilles med flere forskellige file, eksempelvis Velvet Smooth fodfilen fra Scholl, så du kan justere, hvor hårdt filen skal slibe.

Er det i stedet ligtorne eller sure tæer og sko, der er dit problem, kan du forsøge dig med henholdsvis ligtorneolie og ligtorneplaster eller et fod- og skopulver fra ODABAN, som hjælper med at holde dine fødder og fodtøj lugtefri. Find lige præcis den fodpleje og det forplejeudstyr, du har behov for, her på matas.dk eller i Matas’ butikker.
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek