• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

Alt, du skal vide om solcreme

Når sommeren står for døren, og solens stråler begynder at varme din hud, skal du til at tænke på solbeskyttelse. Ud over skygge og solhat, så er solcremen din bedste ven. Én ting er at vælge den rigtige, en anden ting er at bruge den rigtigt.

Her bliver du guidet gennem junglen af solcremer, så du ved, hvad du skal holde øje med. Du får også alt den viden om solcreme, du har behov for, så du kan gå sommeren i møde på den bedste måde og undgå solskoldninger.

Solfaktor og mængde

Noget af det første, du skal tage stilling til, er solfaktoren. SPF er en forkortelse af ”Sun Protection Factor” og den siger noget om, hvor stor en del af solens uv-stråling, solcremen blokerer for. Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at du bruger mindst faktor 15 i den danske sommer og mindst faktor 30, når du rejser sydpå. Du skal derudover gå efter en solcreme, der beskytter mod både UVA- og UVB-stråler.


For at opnå mest mulig beskyttelse skal du bruge rigeligt med solcreme – meget mere end du sikkert regner med: Én håndfuld til én krop – og så anbefales det, at du genindsmører dig, når du har været i vandet, eller når solcremen er blevet svedt væk eller tørret af i tøjet.


Forsøg har vist, at det kan være en fordel at smøre sig ind to gange med et lille mellemrum, inden man går ud i solen. Så får man automatisk påsmurt et tykkere lag solcreme, og man undgår typisk, at der er ”helligdage” – altså steder på kroppen, som man ikke har fået smurt ind.

​​​​​​​

Solcreme til børn

Når du skal købe solcreme til dine børn, anbefaler Kræftens Bekæmpelse, at du vælger en solcreme, der er parfumefri, skånsom for miljøet og allergimærket.


Her kan du med fordel gå efter en solcreme med Svanemærket og Astma-Allergimærkets blå krans på tuben. På den måde kan cremen nemlig bruges af hele familien, og du undgår kemikalier som oxybenzone, der er mistænkt for at have en ødelæggende effekt på koralrev og 4-mbc, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Her er de bedste solråd

Vi guider

Her er de bedste solråd

Solens stråler kan være skrappe selv i Danmark, men du kan sagtens nyde solen samtidig med, at du passer på dig selv og din hud. Kræftens Bekæmpelse giver dig de bedste solråd, så både du og dine børn undgår solskoldninger og kommer sikkert igennem sommeren.

Læs også

Kan du bruge solcremen fra sidste år?

Inden du bruger solcremen fra sidste år, er det en god idé at vurdere, om den lugter mærkeligt, har skiftet farve – eller om konsistensen har ændret sig, så den fx skiller. Hvis du er i tvivl, om din solcreme stadig er god, anbefaler Kræftens Bekæmpelse, at du køber en ny.

Relaterede produkter

(53)
Biotherm Creme Solaire Anti-Age SPF 30 50 ml
199,95
Optjen 20 point
(140)
Matas Natur Ansigtssolcreme SPF 30 50 ml
74,95
Førpris 99,95
Optjen 8 point
(91)
Derma Sollotion Høj SPF 30 200 ml
109,95
Optjen 11 point

Relaterede artikler

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Vi guider

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Af Isabel Marschall Thostrup

Nu er det sommer, og vi skal endelig ud og nyde de længe ventede solstråler. Men har du styr på, hvilken solfaktor du skal bruge? Her får du en guide til at vælge den helt rigtige solfaktor i sommervarmen, så du er godt beskyttet mod solens stråler.

Læs Mere
Vi tester: Naturlig solcreme

Vi guider

Vi tester: Naturlig solcreme

Ingen sommer uden solcreme! Er du i tvivl om, hvilken variant, der skal med i kufferten til sommer? Her på redaktionen har vi testet naturlige solcremer og bedømt deres konsistens, duft og kigget nærmere på ingredienserne. Læs med her for at blive klogere på hvilken, der passer til dine krav og behov.

Læs Mere
Uv-app guider dig til solbeskyttelse

Vi guider

Uv-app guider dig til solbeskyttelse

Ved uv-indeks på 3 og derover er solbeskyttelse nødvendig. Med appen ’UV-INDEKS’ ved du altid, om du bør beskytte dig. Appen virker både i Danmark og i udlandet, så du altid har uv-indekset lige ved hånden.

Læs Mere
Er solen farlig når man er gravid?

Vi guider

Er solen farlig når man er gravid?

Af Lene Søe Rasmussen

Vi glæder os alle til solens varme stråler. Til at komme lidt ud fra vores hjem og nyde solen varme vores vintertrætte kroppe op. Men er der noget man skal være ekstra opmærksom på, når man er gravid i forhold til solbadning?

Læs Mere