Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE
Alt du skal vide om gua sha: Eksperten guider
Gua Sha, ansigtsmassage og face yoga? Det er én af de helt store trends, som I har efterspurgt en LIVE på, og vi forstår godt, hvorfor! I denne LIVE besvarer vi derfor nogle af de mest stillede spørgsmål som, hvordan man bruger en Gua Sha sten, hvilken ansigtsolie man skal bruge samt hvad Gua Sha egentlig gør for huden. I dagens anledning har vi inviteret en ekspert med ind i studiet, der i samarbejde med Amalie fra redaktionen giver den helt store how-to guide.
Hudpleje
Vi sendte LIVE onsdag d. 25/05

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Bliv meget klogere på gua sha

Gua sha er i de senere år blevet en meget populær teknik når det kommer til ansigtsmassage, og det er der en god grund til. Teknikken har nemlig en helt masse fordele såsom at give en mere glødende hud og minimere fremkomsten af rynker. Men hvordan gør man egentlig og hvilken gua sha sten passer til dit behov? I denne Matas LIVE dykker vi helt ned i den ældgamle massagetradition, og i den forbindelse har vi allieret os med gua sha eksperten Randi Kinnerup, som besvarer alle de mest stillede spørgsmål indenfor gua sha.

Sanzi Beauty: Det perfekte starterkit til gua sha massage

Sanzi Beauty har en række fantastiske produkter til dig, der ønsker at komme i gang med gua sha. Alle produkter fra Sanzi Beauty er fri for parfume og er 100% vegansk certificerede, og de indeholder alle en række aktive og rene ingredienser, der sikrer at du opnår et flot resultat.


To ting du skal anskaffe dig for at komme i gang med gua sha teknikken er en ansigtsolie og en gua sha sten. Du må aldrig massere på helt tør hud, da det hiver for meget i den sarte hud der er i ansigtet. Deluxe Facial Oil er en kocentreret og nærende ansigtsolie, der bl.a. indeholder acai-, jojoba- og mandelolie. Påfør den i cirkulære bevægelser i hele ansigtet og gå dernæst ind med Sculpt Gua Sha Rose Quartz. Denne gua sha sten har både en glat og riflet side. Brug den glatte side til traditionel gua sha massage for lifting, og brug siden med takker til at give huden glød. Husk altid at brug stenen i opadgående bevægelser.


Har du lyst til at blive klogere på gua sha og hvordan teknikken virker? Så læs denne artikel vi har lavet i samarbejde Maria Zabrodina, der er certificeret gua sha behandler og ekspert i facelifting:

SPAR 58,-
KUN ONLINE
Sanzi Beauty Deluxe Facial Oil 20 ml
231,95 kr.289,95 kr.Spar 58,-
SPAR 64,-
KUN ONLINE
Sanzi Beauty Sculpt Gua Sha Rose Quartz
255,95 kr.319,95 kr.Spar 64,-
Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Vi guider

Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Gua Sha massage er i dag en af de mest populære, naturlige ansigtsbehandlinger i Asien og er efterhånden blevet en rigtig rockstar i skønhedsbranchen over hele verden. Vi guider til den populære, virkningsfulde sten - i samarbejde med Maria Zabrodina, der er certificeret Gua Sha behandler og ekspert i facelifting.

Læs også

Hvad er gua sha?

Gua sha er en meget gammel massagetradition, der stammer fra den kinesiske medicinalverden, hvor den blev brugt til at hele og reparere forskellige skavanker. Kineserne gjorde brug af en såkaldt gua sha sten, der typisk er lavet af krystal, jade eller horn.


Den traditionelle tanke omkring gua sha var, at ved at skrabe stenen over huden kunne man fordele energien i kroppen via meridianbanerne. Tanken var, at massagen kunne løsne blokeringer og ubalance i kroppen.


I dag er der ikke lige så mange der benytter teknikken for at fordele energien bedre i kroppen. Derimod benyttes gua sha massage til at sætte gang i blodcirkulationen, og har særligt en positiv effekt på et hævet ansigt eller manglende glød.

Virker gua sha?

I flere studier inden for medicinalindustrien konkluderes det, at et par minutters massage med en gua sha-sten øger blodgennemstrømningen på det behandlede område.


Når blodcirkulationen øges, får dine celler mere blod og ilt, og med de opadgående bevægelser som du benytter ved gua sha, sætter du gang i en såkaldt 'lymfedrænage', der er med til at mindske hævelses i ansigtet samt renser huden for ophobede affaldsstoffer. Den øgede blodgennemstrømning viser sig desuden at have fugtende fordele i huden, hvilket mindsker tørhedslinjerne, rynker og giver huden en flot glød.


Derudover kan gua sha massage være med til at afhjælpe spændingshovedpine og anspændt kæbemuskulatur.

Hvordan bruger man gua sha?

Start med at påfør din ansigtsolie i hele ansigtet. Med et moderat tryk skal du skrabe gua sha-stenen fra midten af ansigtet og ud. Du kan starte langs kæben, hvor du kører fra midten og ud til siden. Gentag bevægelsen fem til ti gange, og skift derefter til den anden side.


Gentag den samme proces langs hagen, kinderne og panden. Massér derefter med opadgående bevægelser langs halsen. Du skal altid afslutte massagen med en fem til ti gentagelser, hvor du kører stenen ned langs siden af ansigtet fra panden og hele vej ned på halsen. Herved føres de frigjorte affaldsstoffer væk via dit lymfesystem.


Du kan ovenfor i LIVEN se en mere detaljeret guide fra vores gua sha ekspert, Randi Kinnerup. Du kan shoppe alle de produkter som eksperten anbefaler direkte fra LIVEN eller du kan shoppe dem herunder:

Gå ikke glip af noget!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Alt om hårfjerning: Eksperten guider

Matas LIVE

Alt om hårfjerning: Eksperten guider

Af Matas

Voks, barbering eller hårfjerningscreme? Der kan være mange måder at fjerne sine hår på kroppen på, og måske det kan være svært at hitte ud af, hvilken metode der passer bedst til dig? I denne live guider vi dig til, hvilke produkter og metoder du kan bruge til er fjerne de ønskede hårstrå med, og vi giver vores bedste tips og tricks til den perfekte, knop-fri barbering!

Læs Mere
Dufte og stjernetegn: Eksperten guider

Matas LIVE

Dufte og stjernetegn: Eksperten guider

Af Amalie Brohus

I denne LIVE skal vi på en sanselig og yderst velduftende tur til stjernerne, når vi får besøg i studiet af astrolog Amalie Brohus. I astrologiens verden har planeternes færden ude i universet indflydelse på vores færden her på jorden, og med udgangspunkt i de 12 stjernetegn skal vi forsøge at finde den helt perfekte duft til din energi baseret på dit stjernetegn. Kom med på denne overjordiske duftrejse – og bliv klogere på astrologiens univers.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.