Vi guider

Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Gua Sha massage er i dag en af de mest populære, naturlige ansigtsbehandlinger i Asien og er efterhånden blevet en rigtig rockstar i skønhedsbranchen over hele verden. Vi guider til den populære, virkningsfulde sten - i samarbejde med Maria Zabrodina, der er certificeret Gua Sha behandler og ekspert i facelifting.

I denne artikel dykker vi ned i, hvad Gua Sha er, hvordan du bruger massage-formen, samt hvilke olier der er bedst, når du skal lave din daglige Gua Sha-massage. 

Hvad er Gua Sha?

Gua Sha sten er et traditionelt, kinesisk healingsredskab, der er blevet brugt i flere tusinde år. ’Gua’ betyder ’at skrabe’, og ’Sha’ betyder ’rødme’. Det er ikke uden grund, at det er blevet populært, også her i vesten, da regelmæssig Gua Sha massage forbedrer blodcirkulationen, giver fornyet glød i huden, reducerer rynker og giver en mere ensartet hudtone. Man skraber også på huden for at fjerne affaldsstoffer, spændinger og smerter.

Hvor ofte skal man lave Gua Sha-massage?
Det er selvfølgelig op til dig selv, hvor ofte du har lyst til at lave din massage. Men en god tommelfingerregel er, at du starter med at gøre det fem gange i ugen, indtil du begynder at se resultater. Så kan du godt nøjes med tre gange i ugen fremadrettet. Men det er selvfølgelig helt op til dig selv, hvad du har lyst til.

Kan man lave Gua Sha-massage på kroppen?
Du kan sagtens lave Gua Sha massage på kroppen. Det er eksempelvis dejlig behageligt på arme og lår efter en træning, da det hjælper musklerne med at slappe af. Her vil vi dog anbefale, at du bruger en olie til kroppen, når du skal udføre massagen.
​​​​​​​

Lær at lave din egen Gua Sha ansigtsmassage

Det er let at lave en effektiv gua sha massage på sig selv, du skal blot huske at bruge en balm eller olie som underlag og så følge guiden her for den bedste behandling.

Teknikken bag Gua Sha

Princippet bag teknikken er, at du gentagne gange skraber på et oliesmurt hudområde med et Gua Sha redskab. Man skraber i en bestemt retning, fx ud fra akupunkturpunkter, meridianbaner og lymfebaner. Rosa kvarts og jade-sten er meget populære, når det kommer til Gua Sha. Du kan også få en faceroller med jade eller rosa kvarts, som giver øget blodcirkulation og en dejlig massage.


Vælg en ansigtsolie til din hudtype og den Gua Sha, der passer til dit hudproblem. Du kan læse om alle Gua Sha, når du klikker dig ind på produktet, så du er sikker på at finde den sten, der passer til netop din hudtype, uanset om du har moden, sart, tør eller fedtet hud.A Pure Mind Gua Sha Rosa Kvarts
Rosa Kvarts
A Pure MindGua Sha
+ 2 størrelser
249,95 kr.
(16)Vidste du, at vi har en hel LIVE, hvor vi guider til den bedste Gua Sha massage?
​​​​​​​Du kan se den på linket her!

1

Gua sha massage til 'Puffy face'

Du skal bruge: En iskold sodalit gua sha sten til ansigtet. Denne facial skal udføres med let tryk og er især god om morgenen, når du vågner op med “puffy” ansigt.


Læg gerne din gua sha på køl, så den er kold, når du laver du ansigtsmassage. Husk også at drikke nok vand i løbet af dagen - det kan vist ikke siges nok!


NatureSource Blå Sodalit Poleret
NatureSourceBlå Sodalit Poleret
59,95 kr.
2

Gua Sha massage mod bekymringsrynken

Du skal bruge: En aventurin gua sha sten til ansigtet. Aventurin er til dig, der har brug for at slippe dine bekymringer og lukke eventyret ind i stedet.


Husk i øvrigt solbrillerne, når solen skinner, så du ikke spænder op mellem øjnene.


NatureSource Grøn Aventurin Poleret
NatureSourceGrøn Aventurin Poleret
59,95 kr.
3

Gua sha massage mod bumser

Du skal bruge: En sodalit gua sha sten til ansigtet. Denne facial skal udføres med let tryk. De steder hvor du har aktive bumser, springer du over eller kører meget let over. Det er vigtigt, du ikke trykker dem længere ned i huden. Sørg for at rense din gua sha med sæbe efter brug.


Husk at lade være med at pille i dine bumser, og undgå at overrense huden med ansigtsrens - less is more!

NatureSource Blå Sodalit Poleret
NatureSourceBlå Sodalit Poleret
59,95 kr.
Alt du skal vide om gua sha: Eksperten guider

Matas LIVE

Alt du skal vide om gua sha: Eksperten guider

Gua Sha, ansigtsmassage og face yoga? Det er én af de helt store trends, som I har efterspurgt en LIVE på, og vi forstår godt, hvorfor! I denne LIVE besvarer vi derfor nogle af de mest stillede spørgsmål som, hvordan man bruger en Gua Sha sten, hvilken ansigtsolie man skal bruge samt hvad Gua Sha egentlig gør for huden. I dagens anledning har vi inviteret en ekspert med ind i studiet, der i samarbejde med Amalie fra redaktionen giver den helt store how-to guide.

Læs også
4

Gua sha massage mod kæbespændinger

Du skal bruge: En af body gua sha sten.

Hvis du har mange kæbespændinger kan det hjælpe at lægge mærke til, hvor meget du egentlig sidder og bider ubevidst sammen i løbet af dagen. Drop også tyggegummiet.


moshi moshi mind Body Gua Sha Jade Green
Jade Green
moshi moshi mindBody Gua Sha
299,95 kr.

De bedste ansigtsolier til Gua Sha-massage

Når du skal lave en Gua Sha massage, er det ikke ligegyldigt, hvilken olie du vælger at bruge. Det er altid en god idé, at vælge en ansigtsolie, som også passer til din hudtype. Der er nemlig forskel på, hvad din hud har brug for, hvis den fx er fedtet, sensitiv eller tør. Vi har samlet en håndfuld gode ansigtsolier til forskellige hudtyper her:

1

Ansigtsolier til en tør hud

Har du en tør hud, så er det godt at bruge en olie, som virkelig kan gå ind og nære med nogle fugtgivende ingredienser.

Tromborg Face Stimulating oil er genial til den tørre hud, da det er en rig og kraftig olie, som også er længere tid om at trænge ind i huden, hvilket er godt, når vi skal lave vores Gua Sha-massage. Olien indeholder også æteriske olier, som er med til at stimulere blodcirkulationen, som man jo arbejder med, når man laver denne form for massage. Den er også god, hvis du ønsker at mindske fine linjer og rynker, eller hvis din hud er mere til den følsomme side.


Tromborg Face Oil Stimulating 30 ml
SPAR 20%
30 ml
TromborgFace Oil Stimulating
Medlemspris
383,96 kr.479,95 kr.
(2)
Rudolph Care Facial Oil Delight 15 ml
15 ml
Rudolph CareFacial Oil Delight
Medlemspris
371,96 kr.464,95 kr.
(64)Tip: Hellere for meget olie end for lidt. Har man ikke olie nok på huden, er massagen ikke behagelig, og man kommer til at hive unødigt i huden.

2

Ansigtsolier til en fedtet hud

Har du en fedtet eller uren hud, så er du muligvis nervøs for, hvorvidt en olie kan gøre din hud endnu mere fedtet. Men det problem kan du sagtens komme til livs ved at bruge en ansigstolie, som er god til den fedtede og urene hud.

My Moments Relaxing Face Oil indeholder blandt andet arganolie, som er kendt for at være talgreducerende, og derfor er god til en fedtet hud. Mandelolie giver også lidt fugt, så din hud kommer i god balance. De lækre duftnoter fra lavendel beroliger sanserne, så den er rigtig god at bruge om aftenen, lige inden sengetid, så du rigtig kan få slappet af.


My Moments My Relaxing Face Oil 30 ml
SPAR 110,-
30 ml
My MomentsMy Relaxing Face Oil
109,95 kr.219,95 kr.
(11)
SARDkopenhagen 100% Arganolie 100 ml
100 ml
SARDkopenhagen100% Arganolie
339,95 kr.
(34)
3

Ansigtsolier til en sensitiv hud

Har du en mere sensitiv hud, så er det en god idé at gå efter en ansigtsolie, som ikke indeholder parfume, og som samtidig giver god fugt og næring til din hud.

Sanzi Beauty Deluxe Facial Oil indeholder blandt andet havre-, mande- og jojobaolie, som alt sammen giver masser af lækker fugt til huden. Vitamin A og E giver god glød og beskyttelse, og så er den samtidig god til en mere moden hud, da den også arbejder på at mindske fine linjer og rynker.


Sanzi Beauty Deluxe Facial Oil 20 ml
SPAR 58,-
KUN ONLINE
20 ml
Sanzi BeautyDeluxe Facial Oil
231,95 kr.289,95 kr.
(7)
Ecooking Multi Olie Parfumefri 100 ml
FÅ EN GAVEKØB FOR 499,-
100 ml
EcookingMulti Olie Parfumefri
229,95 kr.
(65)Tip: Får du kommet for meget olie ud i hånden til dit ansigt, så kom resten i længderne på dit hår.

Gua Sha guide med eksperten

Byd velkommen til Maria Zabrodina, der er facelifting ekspert og certificeret inden for Gua Sha metoden:  


"Gua Sha er en gammel healingteknik, der forbedrer hudens funktion ved at "nedbryde" blokeringer, skabe plads samt ved at skabe bevægelse i de underliggende strukturer. Teknikken hjælper på mange hudproblematikker: fine linjer og rynker, hængende hud, pigmentering, mørke rande og hævelser. Brug et gua sha værktøj til at reducere hævelser, og opnå en smuk, ensartet hud.


Gua Sha metoden er perfekt til din daglige pleje- og skønhedsrutine, og alle kan have gavn af det virkningsfulde værktøj. Men hvis du ikke er sikker på, at du udfører det korrekt, kan du altid søge professionel rådgivning og få en session med en certificeret bruger".

Forberedelse

Til at udføre Gua Sha ritualet på huden i ansigtet, får du brug for et Gua Sha tool og gerne ét med en V-form. Derudover skal du bruge en hydration mist og en ansigtsolie.

 1. Start med et rent ansigt
 2. Spray blidt huden i ansigtet og på halsen med en fugtgivende mist
 3. Påfør 4-5 dråber ansigtsolie på den fugtige hud, og massér eller tryk olien ind på huden med fingerspidserne


Sørg for, at du er nærværende, når du praktiserer Gua Sha, og sørg for at slappe af. Brug kun let eller medium pres og forsøg at holde Gua Sha-stenen så fladt mod huden som muligt. Du er nu klar til at komme igang!

Sådan laver du en Gua Sha ansigtsmassage:

1. Nakken

 • Placér stenen på nakken, hvor den møder din ryg, som vist på illustrationen herunder
 • Stenens V-kant "krammer" blidt rygsøjlen
 • Før værktøjet opad, indtil du møder knoglen eller området, occiput, og vrik en smule med stenen, så du giver dig selv en lille massage
 • Gentag fem gange

2. På siden af halsen

 • Brug den aflange side af din Gua Sha sten, og placér den fladt, hvor skulderen møder armen, som illustreret herunder
 • Træk stenen langs skulderen og op ad halsen, indtil du møder knoglen bag dit øre, og vrik en smule med stenen
 • Lav bevægelsen fem gange, og gentag på den anden side af halsen

3. Halsen

 • Placér en hånd under kravebenet i den ene side, så du støtter vævet og bevægelsen
 • Læg gua sha stenen fladt over - først det ene - kraveben og træk den blidt og langsomt opad, indtil du møder kæbebenet
 • Vrik forsigtigt stenen og giv således dig selv en massage
 • Lav bevægelsen fem gange i alt, og gentag på den anden side af halsen ved at placere din hånd under kravebenet i den modsatte side

4. Miderste del af halsen

 • Placér en hånd mellem dine kraveben for at støtte bevægelsen og vævet
 • Gentag samme bevægelse som før - blot midt på halsen
 • Vrik en smule med stenen for at massere blidt
 • Gentag fem gange i alt

5. Sculpting af kæbelinjen

 • Placér V-kanten af din Gua Sha, så den "krammer" din kæbelinje
 • Hold stenen fladt mod din hud
 • Følg langsomt formen på din kæbelinje, indtil du møder dit øre
 • Du kan støtte bevægelsen og vævet ved at trykke med en finger på midten af din hage, hvor du starter bevægelsen
 • Vrik en smule med stene
 • Gentag fem gange

6. Giv det nederste af dit ansigt et løft

 • Placér en støttende finger ved mundvigen
 • Brug den aflange side af Ga Sha stenen
 • Hold den fladt mod huden fra din kæbelinje til dine kindben, og før den ud mod øret
 • Vrik en smule med stenen for at give en blid massage
 • Gentag fem gange

7. Form dine kinder

 • Placér en støttende finger lige ved siden af næsen, hvorfra bevægelsen starter
 • Brug V-enden af stenen
 • Placér stenen ved siden af din støttende finger, og træk langs kindbenet
 • Massér en smule ved at vrikke med stenen
 • Gentag i alt fem gange

8. De-puff under øjnene

 • Vigtigt: Vær forsigtig, og brug let pres i dette område
 • Tag din midterste finger eller din ringefinger, og placér den i det indre hjørne af din øjenkrog for at holde vævet nænsomt
 • Placer din Gua Sha sten ved siden af fingeren og brug den passende ende af stenen. Træk dernæst ud mod hårlinjen
 • Du kan vrikke lidt med stenen og massere blidt
 • Gentag fem gange

9. Løft øjenbrynet

 • Placér en finger mellem brynene
 • Brug V-kanten af din Gua Sha, og træk udad ved at følge brynbenet, indtil du når til hårlinjen
 • Massér blidt
 • Gentag fem gange - og gør det på det modsatte bryn også

10. Udjævn din pande

 • Placér en finger på dit bryn
 • Læg Gua Sha stenen fladt over brynet, og træk op mod hårlinjen, indtil du møder den som vist herunder
 • Her masserer du med lette vrik
 • Gentag fem gange, og husk at lave bevægelsen ved begge bryn

11. Midten af panden

 • Placér én finger eller to mellem dine bryn, og pres let for at støtte
 • Placér Gua Sha stenen fladt lige over fingeren, og træk op mod hårlinjen
 • Massér blidt, når stenen møder hårlinjen
 • Gentag fem gange

Du kan vælge at tage bevægelserne fra step 5-10 på begge sider på én gang, eller du kan vente, til du er færdig på den ene side med bevægelserne for derefter at gentage på den anden.

Husk, du kan få meget mere inspiration, tips og læring om Gua Sha i vores LIVE lige her!​​​​​​​

Vi sendte LIVE onsdag d. 25/05

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Andre favoritter til Gua Sha-massage:

A Pure Mind Gua Sha Wave Rosa Kvarts
KUN ONLINE
Rosa Kvarts
A Pure MindGua Sha Wave
+ 1 størrelse
299,95 kr.
(1)
Clarins Face Treatment Oil Santal, 30 ml
SPAR 20%
Santal, 30 ml
ClarinsFace Treatment Oil
+ 2 størrelser
Medlemspris
303,96 kr.379,95 kr.
(77)
Tromborg Aroma Therapy Multi Balm 90 ml
SPAR 20%
90 ml
TromborgAroma Therapy Multi Balm
Medlemspris
231,96 kr.289,95 kr.
(8)

Relaterede artikler

Mere glød til huden? Prøv krystal face rollers

Vi guider

Mere glød til huden? Prøv krystal face rollers

Af Isabel Marschall Thostrup

Vil du også gerne kunne give dig selv en lækker ansigtsmassage? Med face rollers i krystal kan du let og sikkert øge blodcirkulationen i ansigtet og sikre dig en lækker og sund glød.

Læs Mere
Hjemmesalonen: Få mere selvforkælelse i hverdagen

Vi guider

Hjemmesalonen: Få mere selvforkælelse i hverdagen

Af Nanna Skousbøll

Selvom vi tilbringer mere tid derhjemme nu, behøver du ikke at gå glip af salonværdige skønhedsbehandlinger. Med gode tips og skønne produkter kan du nemt lave din egen hjemmesalon og og få mere selvforkælelse ind i hverdagen. Lad os guide dig.

Læs Mere
Den tiltrængte guide til hjemmemassage

Vi guider

Den tiltrængte guide til hjemmemassage

Af Nanna Skousbøll

Har lange og mange dage på hjemmekontoret sat sig i kroppen som spændinger i ryg og nakke? Så kunne du sikkert trænge til en omgang massage, og den gode nyhed er, at du nemt kan klare det selv derhjemme – med hjælp fra din partner, en skøn massageolie eller et effektivt massageapparat.

Læs Mere
Alt du skal vide om gua sha: Eksperten guider

Matas LIVE

Alt du skal vide om gua sha: Eksperten guider

Af Matas

Gua Sha, ansigtsmassage og face yoga? Det er én af de helt store trends, som I har efterspurgt en LIVE på, og vi forstår godt, hvorfor! I denne LIVE besvarer vi derfor nogle af de mest stillede spørgsmål som, hvordan man bruger en Gua Sha sten, hvilken ansigtsolie man skal bruge samt hvad Gua Sha egentlig gør for huden. I dagens anledning har vi inviteret en ekspert med ind i studiet, der i samarbejde med Amalie fra redaktionen giver den helt store how-to guide.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.