Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Alt om hårfjerning: Eksperten guider

Voks, barbering eller hårfjerningscreme? Der kan være mange måder at fjerne sine hår på kroppen på, og måske det kan være svært at hitte ud af, hvilken metode der passer bedst til dig? I denne live guider vi dig til, hvilke produkter og metoder du kan bruge til er fjerne de ønskede hårstrå med, og vi giver vores bedste tips og tricks til den perfekte, knop-fri barbering!
Krop & Negle
Vi sendte LIVE mandag d. 16/05

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Den ultimative guide til de 6 mest populære hårfjerningsmetoder

Er du også i tvivl om hvilken hårfjerningsmetode der er den rette for dig? Så er du landet det helt rigtige sted. I denne Matas LIVE gennemgår vi nemlig alle de mest populære former for hårfjerningsmetoder, og vi fortæller nøje, hvordan du bruger de forskellige produkter og præparater. Se med og bliv inspireret til, hvilken hårfjerningsmetode du skal prøve næste gang.

1: Barbering med skraber

At bruge en skraber til at barbere sig med er den mest almindelige metode at benytte til hårfjerning. Det er simpelt og nok den hurtigste måde du kan blive fri for uønsket hårvækst på. Ved brug af skraber skærer du hårene af ved roden, og dette er ikke spor smertefuldt.Der er dog den ulempe ved denne hårfjerningsmetode, at hårene hurtigt kommer tilbage igen. Gennemsnitligt er man nødsaget til at barbere sine ben hver anden dag, hvis man ønsker helt glatte ben. Desuden vil hårene ofte begynde at gro hurtigere ud og mængden af hårvækst kan blive større, for hver gang du barberer ben.Selvom der er nogle ulemper ved at bruge en skraber, er det stadig den mest populære hårfjerningsmetode. Det er altid en god ide at bruge en barbergel eller -creme, hvis du anvender denne metode. Dette sikrer, at din barbering bliver mere ensartet og skåner samtidig huden mod barberbladet. Vi har her samlet nogle af vores favoritskrabere fra matas.dk.

GilletteSmooth Sensitive barberskraber + 1 barberblad
109,95 kr.
(32)
FAST LAV PRIS
8 stk.
GilletteSimply Venus Engangsskrabere
stk. 39,95 kr.
(25)
KUN ONLINE
GilletteComfortglide Breeze Barberskraber + 3 Barberblade
209,95 kr.
(7)
150 ml
Matas StriberMild Barbergel Uden Parfume
57,95 kr.
(48)

2: Barbering med shaver

En shaver er til dig, der let får snitsår eller irriteret hud ved brug af en almindelig skraber. Den irriteret hud ved brug af en skraber kan opstå, da barberbladet kommer i direkte kontakt med huden. En elektrisk shaver er mere skånsom mod huden end en almindelig barberskraber.Philips Ladyshaver er en af redaktionens favoritter. Shaveren har beskyttende puder omkring bladene samt et skjold rundt om skæreelementerne, så barberbladende aldrig kommer i direkte kontakt med huden. Ladyshaveren har et ergonomisk design, der gør den dejlig nem at bruge både i og uden for badet. Husk altid at bruge en bodylotion eller creme efter du har shavet dine ben.  

SPAR 20%ABONNÉR
Matas StriberMild Bodylotion Uden Parfume
74,95 kr.
(392)
Hårfjerning: 5 nemme steps til bløde ben

Vi guider

Hårfjerning: 5 nemme steps til bløde ben

Der findes mange måder, man kan opnå bløde og lækre ben på hjemme, uden at skulle have den store pengepung op af lommen. I denne artikel guider vi til fem nemme måder, du kan fjerne uønsket hårvækst på derhjemme.

Læs også

3: Barbering med voks eller sugaring

Sugaring og voks er to metoder, hvor håret rives op med roden. Disse to metoder er ikke lige så udbredte herhjemme i Danmark, men de har begge en masse fordele.Sugaring består af naturlige og simple ingredienser. Det gør, at selv dig med en meget sensitiv hud kan bruge denne hårfjerningsmetode. Sugarpaste er desuden utroligt let og fint, og fjerner håret i dets naturlige groretning, hvilket sikrer, at du undgår indgroet hår, rødme og knopper. Voks gør også, at du ikke påfører huden regelmæssig irritation, men det er ikke lige så skånsomt som sugaring.Sugaring og voks har den kæmpe fordel, at behandlingerne kræver langt mindre vedligeholdelse ift. andre hårfjerningsmetoder. I visse tilfælde kan du være hårfri i helt op til 4-5 uger ad gangen, da sugaring og voks trækker hårene ud med roden. Dette bevirker at smerten også er noget større ved disse hårfjerningsmetoder. Smerten er ikke lige så stor ved sugaring, fordi man river hårene op i deres groretning. Denne teknik er en del mindre smertefuld ift. voks, hvor man river hårene af mod deres groretning.Den hovedsagelige forskel mellem voks og sugaring er, at ved sugaring rives hårene op MED hårenes groretning og ved voks rives hårene op MOD hårenes groretning. Desuden kan sugaring tage en smule længere tid afhængigt af produkt. Voks tager i gennemsnit 30 min. hvor sugaring tager omkring 30-45 min. Vi har udvalgt nogle af de mest populære sugaring- og voksmuligheder på matas.dk.  


135 g
HEVI SugaringRoll on Sugaring
99,95 kr.
(17)

4: Barbering med epilator

En epilator er en maskine som bruges til at fjerne hårvækst med roden. Epilatoren fjerner håret vha. et roterende hoved, der består af en masse små pincetter, som river hårene ud med roden. Epilatoren fungerer som en effektiv blanding af en traditionel skraber og sugaring/voks, da du langsomt kører epilatoren over din hud som en almindelig skraber, mens den hiver hårene ud med roden som ved en voks.Da en epilator hiver hårene ud med roden, kan man ikke komme udenom, at det er lidt smertefuldt. Det er forskelligt fra person til person hvor ondt barbering med epilator gør, men den er i hvert fald mindre end ved voks, da epilatoren bruges på et mindre område af gangen. Trods smerten slipper du for den irritation som en almindelig barbering kan føre til, som i sidste ende også kan blive smertefuldt.Du skal være påpasselig med at bruge epilatoren ved bikinilinjen, da huden her er meget sensitiv. Med denne epilator fra Braun som vi har udvalgt, følger der en lille skraber med til området omkring bikinilinjen.

Få en flottere hud med tørbørstning

Vi guider

Få en flottere hud med tørbørstning

Tørbørstning er et oldgammelt ritual. Og det forstår man godt, for metoden er effektiv til at opnå en mere frisk og fornyet hud fri for cellulite. Har du lyst til at gøre tørbørstning en del af din daglige skønhedsrutine, så kan den her artikel måske sk(r)ubbe dig godt i gang.

Læs også

5: Barbering med hårfjerningscreme

Hårfjerningscreme er måske den mest smertefrie hårfjerningsmetode på markedet. Cremen opløser hårvæksten lige under hudoverfladen. og huden efterlades blød og glat i 1-2 uger. Udover at fjerne hårvækst, har en hårfjerningscreme også en eksfolierende effekt, der gør huden fri for døde hudceller og overskydende fedt. Vi har her samlet nogle af vores favoritter inden for hårfjerningscremer.

FAST LAV PRIS
200 ml
VeetHårfjerningscreme Tør Hud
59,95 kr.
(90)
SPAR 28,-
2x40 ml
Hanne BangBlegecreme
111,95 kr.139,95 kr.
(49)

6: Permanent hårfjerning med IPL

Ved permanent hårfjerning kan du blive fri for uønsket hårvækst permanent. Permanent hårfjerning sker ved brug af en laser, der destruerer hårsækkene.IPL (intenst pulserende lys) er en laser teknologi, som anvender et bredt spektrum af lyskilder fra en xenon plasmalampe med forskellige bølgelængder. Når lyset møder pigmentet, omdannes lyset til varme og hårsækkene destrueres. Dette sker under hudens overflade.Denne IPL-maskine fra Philips er super nem at bruge derhjemme og gør slet ikke ondt. Maskinen kommer med en række forskellige hoveder, der gør den brugbar på forskellige steder på kroppen. Metoden er dyr og tager tid, men se det som en investering, hvor du i fremtiden ikke længere behøver at stå med en skraber, voks eller epilator.  


Redaktionen tester: Bedste selvbruner

Vi guider

Redaktionen tester: Bedste selvbruner

Sommeren er på vej, og det henleder tankerne på brun og solkysset hud. Der findes heldigvis en genvej til den kulørte charme, hvis du er én af dem, der sender længselsfulde blikke mod sydens solstråler. Du får her præsenteret nogle glimrende bestseller-selvbrunere i alle prisklasser, der giver glød til dit smukke ansigt og din skønne krop.

Læs også

Husk at prep og plej huden før og efter en barbering

SPAR 20%ABONNÉR
200 ml
Matas StriberMild Bodyscrub Uden Parfume
64,95 kr.
(137)
SPAR 20%ABONNÉR
Matas StriberMild Bodylotion Uden Parfume
74,95 kr.
(392)
100 ml
NuxeHuile Prodigieuse Gold Dry Oil
374,95 kr.
(34)

Gå ikke glip af noget!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Dufte og stjernetegn: Eksperten guider

Matas LIVE

Dufte og stjernetegn: Eksperten guider

Af Amalie Brohus

I denne LIVE skal vi på en sanselig og yderst velduftende tur til stjernerne, når vi får besøg i studiet af astrolog Amalie Brohus. I astrologiens verden har planeternes færden ude i universet indflydelse på vores færden her på jorden, og med udgangspunkt i de 12 stjernetegn skal vi forsøge at finde den helt perfekte duft til din energi baseret på dit stjernetegn. Kom med på denne overjordiske duftrejse – og bliv klogere på astrologiens univers.

Læs Mere
Kollagen: Vi besvarer de mest stillede spørgsmål

Matas LIVE

Kollagen: Vi besvarer de mest stillede spørgsmål

Af Matas

Kollagen er kendt som et redskab til at mindske rynker og fine linjer, og hvis du måske er begyndt at kigge mod den optimale anti-age rutine, er du måske også stødt på kollagen i din research. Men hvad er kollagen egentlig, hvorfor skal man bruge det i sin beautyrutine, og virker det overhovedet? Se med i denne LIVE, hvor vi besvarer alle de gængse spørgsmål om kollagen og guider dig gennem de forskellige varianter.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek