Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE
Sådan får du øjenbryn, der holder hele dagen
Øjenbryn er for mange en vigtig del af deres faste skønhedsrutine - både pleje, trimning og farve. Det kan dog være lidt af en jungle at finde de produkter, der passer til netop ens behov samt at vide, hvordan man egentlig bruger dem. I denne Matas LIVE deler vi alt du skal vide omkring bryn. Vi taler om de bedste øjenbrynssera, hvordan du farver dine øjenbryn og hvilke forskellige øjenbryns-makeupprodukter, der findes på markedet.
Makeup
Vi sendte LIVE onsdag d. 08/06

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Alt du skal vide om bryn

Bryn gør en kæmpe forskel for et ansigtsudtryk, men det kan være lidt svært at vide, hvordan man laver sine bryn korrekt og hvilke produkter, der passer bedst til ens behov. I denne Matas LIVE har vi derfor allieret os med materialist og kosmetiker, Zita Gaston, der er ekspert inden for området. Vi hjælper dig med, hvordan du finder ud af, hvilke slags bryn, der passer bedst til din ansigtsform, hvordan du farver og plejer dine bryn derhjemme, hvordan du plukker dine bryn samt hvilke forskellige brynprodukter der findes på markedet.

Tweezerman - Køb de bedste tools til at plukke dine bryn med

Der findes et hav af forskellige pincetter på markedet med forskellige egenskaber: lige pincetter, skrå pincetter, bukkede pincetter, spidse pincetter osv. Når det kommer til at plukke dine bryn anbefaler vi, at du anskaffer dig en skrå pincet, da du med denne slags nemmest kan komme ind til selv de helt små hår.   


Tweezerman er ét af de førende brands når det kommer til beauty-tools, og her på Matas LIVE-redaktionen er vi selv ret begejstret over deres produkter. Vi har testet deres skrå pincet i en fin pink nuance og den skuffede bestemt ikke. Pincetten har en 25 grader skrå spids, der giver den perfekte vinkel til at arbejde med ved brynbenet. Den håndfilede spids er justeret til at lukke sig helt fast om brynhåret og fjerne det fra roden i ét træk.


Når man skal plukke sine bryn er det klart lettest at gøre det så tæt på et spejl som muligt. Vi brugte Tweezerman Sugekopspejl med Lys, der har en 10x forstørrelseseffekt! Spejlet har indbyggede sugekopper, så det nemt kan sættes på badeværelsesspejlet. Derudover har spejlet også indbyggede LED-lys, som gør, at det er perfekt til når man har behov for at touche makeuppen op på farten.


Vil du gerne vide hvordan du plukker dine bryn? Læs nedenstående artikel, der step by step forklarer, hvordan du gør det rigtigt:

Ultimativ videoguide: Sådan tegner jeg mine bryn

Vi guider

Ultimativ videoguide: Sådan tegner jeg mine bryn

Naturlige vs. optegnede bryn? Jeg må nok indrømme, at jeg bedst kan lide min bryn, når de har fået en omgang med min yndlings brynpen og gel. Formede og farvede øjenbryn er nemlig en af de få ting, der på en naturlig måde kan løfte hele ansigtet og give en god udstråling. I artiklen her har jeg lavet en lille videoguide, hvor jeg detaljeret viser, hvordan du kan skabe flotte og fyldige bryn med nogle helt særlige produkter. Let's get started!

Læs også

Sådan farver du dine bryn hjemme

Det er ikke alle, der fra naturens side har mørke øjenbrynshår, men så er det dejligt, at det er meget nemt at farve dem selv. Der er mange gode grund til at få farvet brynene: det er tidsbesparende og giver et flot og naturligt udseende bryn, der samtidig er mere markante og synes fyldigere. Brynfarve holder i ca. 3 uger, men kan variere meget alt efter hvor meget du bader, hvilket klima du opholder dig i osv.

1: Det skal du vide inden, at du begynder

Inden du begynder at påføre øjenbrynsfarven skal du sikre dig, at du har helt rene bryn. Brynene skal helst være helt fri for olie eller creme, da dette vil påvirke resultatet.


Du kan også med fordel plukke dine bryn til den ønskede form inden du farver dem, så du bedre kan kontrollere resultatet. Det er dog for nogen lettere at plukke efter farvning, da brynhårene er mere markeret.


Det er en god tommefingerregel, at brynfarven ikke må være mere end to toner mørkere end din egen brynfarve, da dette kommer til at give et hårdt og mere unaturligt udtryk.

2: Sådan farver du brynene

I de fleste hjemmefarvningssæt følger der både en farve og en fremkaldervæske med, der skal blandes op i en lille skål. Her er det vigtigt, at du følger de præcise blandingsforhold, der står på æsken eller i brugsanvisningen, så du ikke risikerer et forkert farveresultat.


Inden du farve brynene, kan det være en god ide at påføre noget vaseline på huden omkring brynet. Dette er med til at sikre, at huden omkring brynet ikke bliver farvet.


Når produkterne er blandet sammen påfører du farve-blandingen på brynene med den applikator, der følger med. Der følger ofte en børste med, der minder om en mascara-børste. Brug gerne denne, da den sikrer, at du kun farver hårene og ikke huden under. Hav desuden gerne en vatpind klar til hvis du rammer huden omkring brynet.


Ofte skal farven ikke sidde meget længere en 5 min., men for et mere intenst look kan man lade det sidde i ca. 10 min. Jo længere du lader det sidder, jo mere bliver dit bryn farvet.

3: Sådan fjerner du brynfarven

Når brynfarven har siddet på i tilstrækkelig tid skal du starte med at fjerne produktet med en tør vatrondel. På den måde sikrer du, at du ikke tværer farven rundt på huden - du har altså mere kontrol. Herefter kan du gå ind med en vatrondel, der har lidt vand på sig eller en vådserviet. Tør grundigt efter indtil, at der ikke er mere farve tilbage på vatrondellen eller vådservietten.


Vi har herunder samlet to af de bedst sælgende brynfarver på matas.dk, som vi på Matas LIVE-redaktionen selv har testet og kan skriver under på virker:

5 tips til at få fyldigere bryn og vipper

Vi guider

5 tips til at få fyldigere bryn og vipper

Ønsker du stærke, sunde og smukke bryn og vipper? Så har vi i denne artikel samlet vores fem bedste tips til, hvordan du kan nå i mål med det bryn- og vippelook, du ønsker.

Læs også

Sådan får du ekstra fylde i dine bryn

Selvom man let kan komme til at glemme det, er det en god ide at pleje sine bryn. Et brynserum er især et godt redskab til dig, der måske føler, at du mangler lidt ekstra fylde i dine bryn.


Der findes mange gode produkter på markedet, der går ind og stimulerer brynenes vækst. Vi har i Matas' bl.a. testet M2 Beauté Eyebrow Renewing Serum, som er ét af de mest populære brynserum på markedet. Du kan i nedenstående artikel læse om vores oplevelse med produktet:

Vi tester: M2 Beauté vippe- og brynserum

Vi guider

Vi tester: M2 Beauté vippe- og brynserum

M2 Beauté har taget beauty-verdenen med storm med deres hypede bryn- og vippeserum. Vi har sat os for at teste, om produkterne er så gode, som folk siger (fingers crossed). Læs med, og hør vores skønne testpersoners oplevelser og resultater med M2 Beauté. Vi kan sige så meget, at 00’erne stjal alle tre testpersoners øjenbryn, så her håber de især på god effekt.

Læs også

Shop resten af brynprodukterne vi viser i LIVEN her

Gå ikke glip af noget!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Redaktionen guider: Must-have makeupprodukter

Matas LIVE

Redaktionen guider: Must-have makeupprodukter

Af Matas

Her hos Matas LIVE er vi vilde med makeup, og vi elsker at shoppe nyt efter sæson – men vi er om muligt endnu gladere for de musthave-produkter, vi bliver ved med at købe igen og igen. Se med i denne LIVE, hvor Matas LIVE-værterne Ida Hinchely og Natalie Khayat hjælper dig gennem kosmetik-junglen og deler deres personlige musthave-makeup med jer allesammen og selvfølgelig deres allerbedste tips til et flawless makeup-look!

Læs Mere
Den store guide til selvbruner og lækker glød

Matas LIVE

Den store guide til selvbruner og lækker glød

Af Matas

Hvordan kan du tyvstarte en lækker sommerglød, inden sommeren melder sin ankomst? Svaret er simpelt: selvbruner! I denne LIVE deler vi ud af vores bedste tips og tricks til selvbruner. Både hvordan du lægger din selvbruner, men også hvordan du sikrer, at din hud er godt forberedt inden. Vi har valgt en bred palette af populære selvbrunere, som vi viser i aktion, og så guider vi dig naturligvis til, hvordan du let kan tage dem i brug derhjemme.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.