• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Den store guide til selvbruner og lækker glød

Hvordan kan du tyvstarte en lækker sommerglød, inden sommeren melder sin ankomst? Svaret er simpelt: selvbruner! I denne LIVE deler vi ud af vores bedste tips og tricks til selvbruner. Både hvordan du lægger din selvbruner, men også hvordan du sikrer, at din hud er godt forberedt inden. Vi har valgt en bred palette af populære selvbrunere, som vi viser i aktion, og så guider vi dig naturligvis til, hvordan du let kan tage dem i brug derhjemme.

Vi sendte LIVE mandag d. 09/05

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Gå ikke glip af noget!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Find en selvbruner til dit behov

Selvbruner er det perfekte produkt til dig, der måske ikke har tiden til at ligge og sole hele sommeren eller til dig, der blot ønsker en fin kulør året rundt. Selvbrunere kommer dog også i mange former og farver - spray, mousse, lotion, olie og dråber. Hvad er egentlig bedst til dit behov, og hvilke selvbrunere trender lige nu? I denne Matas LIVE har vi sammensat en stor guide til selvbruner, hvor vi har samlet nogle af de bedste selvbrunere på markedet samt nogle vigtige tips og tricks, der sikrer, at du ikke kommer til at begå nogle fejl.

Hvad skal du huske inden du påfører din selvbruner?

Ligesom det er vigtigt at rense og fugte huden inden makeup, er det ligeså vigtigt at gøre det samme med kroppen inden du påfører din selvbruner. Din prep inden selvbruner bør faktisk startes i rigtig god tid, da det er vigtigt, at cremen er trængt helt ind i huden inden du påfører din selvbruner, da du ellers ikke opnår den ideelle farve. Scrub og fugt derfor kroppen om morgenen, hvis du planlægger at sove med selvbruneren om aften, eller start din rutine aften forinden, hvis du har tænkt dig at have selvbruneren på i løbet af dagen.


Selvbruner er en farve, der lægger sig oven på din hud. Det betyder, at farven vil lægge sig ujævnt de steder, hvor huden er tør eller skaller. Start derfor altid din selvbrunerrutine med en scrub, således at du får fjernet alle de døde hudceller. Herefter er det meget vigtigt, at du fugter huden. På den måde undgår du, at selvbruneren lægger sig i plamager på tørre områder. Det er desuden nemmere at fordele selvbruneren ensartet, hvis huden er fugtet.

Sådan prepper du huden før selvbruner

Vi guider

Sådan prepper du huden før selvbruner

De fleste ryster lidt ved tanken om selvbruner, fordi den drilske genvej til solkysset hud, ikke er helt nemt at mestre. Men med det rette forarbejde, så huden er velplejet og klar, kan du gøre chancerne for et fejlfrit resultat endnu større.

Læs også

Hvilken selvbruner skal du vælge

Der findes enormt mange forskellige selvbrunere på markedet, og det kan godt være lidt af en jungle at finde ud af, hvilken der passer til netop dine behov. Inden du vælger din selvbruner, er det en god ide at tænke over hvor du skal bruge den henne, der findes nemlig både selvbrunere til ansigt og krop. Det er også en god ide at afdække, hvor dyb en tan du ønsker dig, da der er stor forskel på intensiteten af de forskellige selvbrunere.

1: Selvbruner-lotion

Går du efter et naturligt og solkysset look, er en selvbruner-lotion det helt rette valg for dig. Matas Striber Selvbruner Lotion er den mest populære selvbruner-lotion på matas.dk og det er der en god grund til. Med denne selvbruner kan du allerede se en effekt efter 1-2 timer, og den lækre tekstur lader sig nemt fordele på huden for en ensartet farve. Takket være indholdet af glycerin, sørger selvbruneren for at blødgøre din hud. Selvbruneren giver en fantastisk skøn glød til dig, der ikke ønsker en for mørk farve.

2: Selvbruner-spray

En selvbruner-spray er et godt old-school valg til dig, der ønsker mere farve. Det er en nem og hurtigt løsning, da du blot sprayer produktet, med en arms afstand, ud på kroppen. Vi anbefaler dog, at du altid fordeler produktet efterfølgende med en selvbrunerhandske, selvom, at produktet claimer, at det ikke kræver det. Fordelingen med handsken sikrer, at der ikke opstår plamager eller striber på kroppen.


Sunspa er et meget populært brand når det kommer til selvbrunere, både fordi deres produkter giver en flot farve, men også fordi priserne er lige i skabet. Sunspa har nogle forskellige muligheder inden for selvbruner-sprays, alt afhængig af, hvor dyb en farve du går efter. Vi anbefaler, at du har Tan i a Can fra Sunspa på i ca. 6-8 timer for at opnå den fulde virkning.

Bevar farven indefra og ud

Vi guider

Bevar farven indefra og ud

Hold på sommergløden med kosttilskud, der arbejder indefra. De passer optimerer farven og passer på den, uden du behøver arbejde for det – smart, ikke?

Læs også

3: Selvbruner-mousse

Selvbruner-mousse er klart er af de mest populære valg. Et brand, der har taget selvbrunerverdenen med storm er det australske mærke Bondi Sands. De leverer selvbrunerprodukter i fænomenal kvalitet, hvor både farve og holdbarhed er i top. Prisen er lidt i den høje ende, men vi lover det er investeringen værd.


Vores favorit selvbruner-mousse er Bondi Sands Self Tanning Foam Dark, som giver en dyb og lækker solbrændthed. Farven i selvbruneren er rimelig grøn, men dette er kun et godt tegn, da den grønne farve sikrer, at du ikke bliver orange. Moussen kan allerede vaskes af efter 1 time, men for den fulde effekt anbefaler vi, at du lader den sidde i omkring 6 timer. Før og efter resultatet er ret markant med denne selvbruner, så det er til dig, der ønsker en dyb tan.

4: Selvbruner der ikke smitter af

Selvom at selvbruner er en smart opfindelse, er det desværre også et produkt, der kan grisse lagner og tøj til. Derfor er det drømmen, at Bondi Sands har lavet en selvbruner der ikke smitter af!


Liquid Gold er en selvbruner, der tørrer på blot få sekunder og giver huden et gyldent skær. Selvbruneren kommer som en olie, der med det samme giver en flot kulør. Olien skal fordeles med en handske selvom, at den kommer som en olie. Dette er for at undgå, at indersiden af dine hænder bliver misfarvet. Når du har fordelt olien, lader du den trænge ind i huden i ca. 10-15 min. Herefter kan du trygt tage tøj på og gå ud af døren.   

Selvbruner til ansigtet

Det er en god ide, at købe en selvbruner, der er specifikt til ansigtet. Dette skyldes, at en selvbruner til ansigtet indeholder plejende ingredienser men det skyldes også, at en selvbruner til kroppen kan virker enormt udtørrende på den sarte hud i ansigtet.


A Hint of Summer fra Rudolph Care er en klar bestseller på matas.dk. Denne selvbruner til ansigtet består af en farveløs væske, der blandes i din ansigtscreme. Disse selvbruner-dråber indeholder et naturligt DHA-molekyle, som sikrer huden en fin og jævn farve. Plaisir Self Tanning Drops har samme virkning, og kan både blandes i din ansigtscreme men også i din bodylotion/olie for en naturlig glød på hele kroppen. Vi anbefaler, at du blander dråberne i din natcreme og sover med produktet, således vågner du op med en fin glød.  


ACO Sunkissed Self-Tanning Face Cream er en selvbruner-ansigtscreme, der ligeledes giver en jævn og naturlig gylden farve. Selvbruner-cremen indeholder en masse plejende ingredienser, der sikrer at din hud holdes fugtet hele dagen eller natten.

Fremhæv din glød med bronzer, glimmer og shine

Vi guider

Fremhæv din glød med bronzer, glimmer og shine

Fremhæv din sommerkulør på den allerbedste måde, der passer til dig og din alder. Vi fortæller dig her, hvad du skal gøre.

Læs også

Hvordan fordeler man selvbruner?

Lige meget hvilken type selvbruner du vælger, er det vigtigt at være grundig når du påføre selvbruneren. Hvis din selvbruner ikke er fordelt jævnt, bliver resultatet ikke kønt.


Sådan fordeler du en selvbruner-lotion:

De fleste fordeler en selvbruner-lotion med hænderne. En selvbruner-lotion har præcis den samme tekstur som en almindelig bodylotion og er derfor nem at fordele. Fordeler du lotionen med hænderne er det dog vigtigt, at du vasker dem efterfølgende. Vasker du ikke dine hænder bliver håndfladerne misfarvet.


Sådan fordeler du en selvbruner-spray:

En selvbruner-spray, sprayes direkte på kroppen i en arms afstand. Ligesom ved en professionel spray-tan, fordeles produktet meget naturligt på kroppen af sig selv. Vi anbefaler dog, at når du har sprayet et område, at du også benytter dig af en handske, blot for at sikre, at produktet er helt jævnt spredt ud.


Sådan fordeler du en selvbruner-mousse:

En selvbruner-mousse kræver en handske pga. teksturen. Det er vigtigt, at du tager dig god tid med en mousse, og i cirkulære bevægelser får arbejdet produktet godt ind i huden. Tjek også altid efter i spejlet om der er et område, hvor produktet ikke er fordelt jævnt ud, eller om der er et område, hvor du har glemt at påføre produktet.


Sådan fordeler du en selvbruner i ansigtet:

Et gyldent tip til at fordele en selvbruner jævnt i ansigtet er ved at bruge en stor pudderbørste. Påfør din ansigtscreme direkte på børsten og dryp selvbruner-dråberne oven i. Start med at fordel produktet på den øverste del af din pande, arbejd det herefter ned på dine kinder og over næseryggen. Dette er de steder, hvor solen naturligt rammer ansigtet. Resten af produktet arbejder du ud i hele ansigtet. Husk også ørerne!


Sådan fordeler du selvbruner på hænder og fødder:

Hænderne og fødderne er to svære områder at påføre selvbruner. For at undgå misfvarning og plamager, er det vigtigt, at du ikke bruger for meget produkt på disse områder. Start altid med at påføre din selvbruner-lotion, -spray, -mousse eller -olie øverst på armen og arbejd det ned af resten af armen og helt ud på hænderne. Når du når ud til dine knoer og fingerled, skal du lave en knytnæve. Herved sikrer du, at selvbruneren også fordeles i dine små revner i huden. Det samme gælder for fødderne. Brug gerne en klud eller vådserviet i dine håndflader efterfølgende, således at indersiden af dine hænder ikke bliver misfarvet.

Shop de bedste handsker og børster til at påføre selvbruner med

Sund sommerglød: Den store guide til selvbruner

Vi guider

Sund sommerglød: Den store guide til selvbruner

Synes du også, at en fin sommertan gør sig godt til den korte sommerkjole – men er du også påpasselig med at bruge for lang tid under solens stråler? Så kan selvbruner være den helt rigtige løsning for dig. Men hvad er selvbruner egentlig, hvilken variant skal man vælge – og hvordan undgår man striber i sin tan? Læs med og lær alt, der er værd at vide om solens uskadelige søster.

Læs også

Hvordan fjerner man selvbruner?

En selvbruner har en levetid på omkring 7-10 dage, alt afhængig af om du fx har svedt meget grundet sport, vasket meget hænder eller lignende. Nogle gange kan det godt være lidt af en kamp at få resten af selvbruneren af huden, men her findes der heldigvis nogle hacks.


Matas Striber Selvbrunerfjernermousse indeholder ingrediensen 'sodium bicarbonate', som sikrer en optimal pH-værdi, der fremskynder hudens naturlige proces med at afstøde døde hudceller. Herved fjernes farven fra selvbruneren.


Fordel moussen på tør hud de steder, hvor du har selvbruner på. Den kan også bruges i ansigtet. Lad moussen sidde på kroppen i 5 min. og gå derefter i bad. Selvbruneren skylles ikke automatisk af, men har brug for lidt hjælp. Derfor kan du med fordel bruge Ecotools Bristle Bath Brush til at skrubbe kroppen med og Bondi Sands Eksfolieringsvante til ansigtet, da denne er noget blidere ved huden.   

   

Løven (23. juli - 22. august)  

I populær-astrologien bliver løven ofte skudt i skoene som værende yderst selvoptaget, men dette er kun den halve sandhed. Det er korrekt, at løven finder sig godt tilpas som selskabets centrum. Løven elsker at stille sig frem på livets scene og sige "SE MIG! Se hvor god jeg er", men det ønsker den kun at gøre for at kunne fortsætte med at sige "Og det er du også!". Løven vil gerne inspirere andre til at åbne op for deres lys ved selv at stråle - den ønsker at være et foregangsbillede. Løven er vores tegn for selvudtryk, og derved også vores tegn for kreativitet.


Løvens parfume skal kort sagt være den bedste parfume, parfumen over dem alle. The One fra Dolce & Gabbana er en glamourøs og stærk duft, der passer perfekt til løvens storslåede energi. Den rige og orientalske blomsterparfume åbner med friske topnoter af pikant bergamotte og mandarin, kombineret med saftig litchi og fersken. I duftens hjerte finder du den tidsløse madonna-lilje, og til slut støder du på rig vanilje og ambernoter, der giver duften stærk sensuel karakter.    

Jomfruen (23. august - 22. september)  

Jomfruen er et tegn, der går op i renhed på alle parametre. Dvs. at jomfruen går op i at passe godt på kroppen, på sindet, på sjælen og på andre mennesker. Den går meget op i god hygiejne, at der er rent omkring den og styr på sagerne. Derudover er jomfruen et 'hjælper-tegn', der fx særligt elsker at give gode råd til hvad der er godt at spise eller andre self-care tips. Jomfruen er særdeles detaljeorienteret, og har et skarpt øje for om alt er som det skal være.


Jomfruens parfume skal have en ren duft uden for meget spræl, og parfumen skal være lavet af gode og ordentlige ingredienser, da dette er noget jomfruen sætter pris på. Clean Shower Fresh er den ideelle duft til jomfruen, da den giver den rene og 'lige-fra-badet' følelse. Rene og friske blomster, lilje, jasmin og moskus samt frugtige nuancer fra appelsin, citron og mandarin udgør duftnoterne i denne skønne parfume.

Vægten (23. september - 22. oktober)  

Vægten er relationernes tegn og elsker især 1:1 relationer. Vægten er vores tegn for harmoni og balance. Vægtens vigtigste læring er at acceptere, at harmoni og balance ikke er statisk og, at vi skal huske at justere den løbende. Vægten går meget op i retfærdighed og ærlighed, og derfor træffer vægten udelukkende vigtige beslutninger på et oplyst grundlag. Vægten elsker desuden skønhed og det æstetiske i livet.


Vægtens parfume skal således være en æstetisk smuk parfume med en harmonisk duft. Lancôme La Vie Est Belle er en ikonisk parfume, der passer godt til vægten. La Vie Est Belle er en overbevisning, en deklaration til verden om, at livet er smukt. Duften er bygget op om iris og noter fra vanilje, pærer og tonkabønner. I hjertet finder du jasmin og appelsinblomst, og til sidst pachouli, der er med til at afrunde duften og give den dybde.

Skorpionen (23. oktober - 22. november)  

Skorpionen er dyrekredsens dybdegående tegn, og ønsker for alt i verden ikke at have overfladiske samtaler om vejret. Den vil i dybden, under overfladen. Skorpionen er en ægte Fønix, der tør at trække sig ned i mørket og bearbejde hvad end der kunne være, for igen et genopstå på ny. Skorpionen er et meget følsomt tegn, der dog udadtil prøver at skjule dette, hvilket kan resultere i, at den virker en smule hård. Hvis man dog først er blevet lukket ind i skorpionens hjerte, så værner den virkelig om en. Skorpionen kan virke både dragene og intense på andre.


Skorpionens parfume må gerne være en intens parfume, en sensuel parfume, en parfume der inviterer os under overfladen og giver noget dybde. The Lawyer fra Zarko Perfume er en parfume med stor personlighed og passer perfekt til skorpionen. Duften er frisk og intens med en mørke elegance, der er skabt til den selvsikre og sofistikerede kvinde. Duften åbner med topnoter af siciliansk bergamotte, citron og mandarin, efterfulgt af krydderier, mørk chokolade og hvid orkidé. Duftens intensitet udløses til sidst af dark balsam akkord, sandeltræ og moskus.

Skytten (23. november - 21. december)  

Skytten er den eventyrlystne i dyrekredsen. Det skal være sjovt når vi er i skyttens afdeling. Skyttens tegn handler om udvikling, og den har ét simpelt mål i tilværelsen, at forstå alting. Skytten ønsker at udvide sin horisont, og det gør den både gennem ydre og indre rejser. Ydre rejser sker ved at gå på opdagelse i verden. De indre rejser sker gennem terapi, astrologi og bøger, hvor den lærer sig selv bedre at kende. Skytten kan godt lide, at der er gang i den, at der sker noget, og den har en stærk fleksibilitet når det kommer til tilværelsen. Derfor er én af skyttens kerneværdi 'frihed'.


Skyttens parfume skal emme af eventyr og udvikling. Libre fra Yves Saint Laurent passer godt til skytten, da denne duft symboliserer friheden til at leve livet fuldt ud og intenst. Parfumen indeholder topnoter af mandarinolie, petitgrainolie, lavendelolie og solbær. I parfumens hjerte finder du jasmin sambacasolut, jasmin grandiflorum og orangeblomst. Bundnoterne består af vaniljeekstrakt, cedertræsolie, amberfris og moskus.

Stenbukken (22. december - 20. januar)  

Stenbukken er verdensmester i at sætte sig langsigtede mål og følge dem til dørs. Stenbukken ved præcis hvilken retning den ønsker at gå i tilværelsen, og den har evnerne til at opnå sine mål og drømme. Stenbukken er ambitionernes tegn. Ofte er stenbukken meget fokuseret på karrieren, og det er ikke sjældent at man ser en stenbuk gå efter store stillinger eller ligesom starte sin egen virksomhed. Ambitionerne kan dog også findes i mange andre facetter af stenbukkens tilværelse, fx i hjemmet, omkring familien eller i en fritidshobby.


Stenbukkens parfume er en ægte klassiker, en stilet parfume der emmer af ambitioner og klasse. Den tidsløse Chanel Nr. 5 er den perfekte duft til stenbukken. Parfumen har en vidunderlig, pudderagtig duft af en blomsterbuket. Blomsterbuketten er sammensat omkring majrose og jasmin med citrusagtige topnoter. Duften indeholder også aldehyder, der giver et unikt præg, samt et blidt strejf af vanilje, som giver duften en sensuel karakter.

Vandbæreren (21. januar - 18. februar)  

Vandbæreren, også kaldet vandmanden, elsker fællesskaber, frihed og det fremadsynede. Vandbæreren ønsker at kunne bidrage til en bedre verden for os alle. Den går ofte op i humanitære emner, da den ved, at det største fællesskab er menneskeheden. Vandbæreren elsker sin egen frihed og ønsker, at vi alle har friheden til at være netop den vi ønsker at være. Vandbæreren er nytænkende og idérig. Den er ikke interesseret i hvad vi plejer at gøre, men hvordan vi kan gøre tingene på nye og bedre måder.


Vandbærerens parfume er en parfume med omtanke for miljøet. Desuden må den gerne have et unikt udtryk, da vandbæreren sætter pris på originalitet. Signature Notes fra Rudolph Care er en feminin, sofistikeret og eksklusiv duft der passer godt til vandbæreren. Parfumen er 100% naturlig og fri for de 26 deklarationspligtige allergene parfumestoffer. Derudover er den certificeret med Svanemærket, Cosmos Organic, Ecocert og Vegan Trademark. Duften indeholder friske, grønne topnoter, let pudrede hjertenoter af bommuld og iris og afrundes med dybe, varme bundnoter, der har et strejf af vanilje.  

Fisken (19. februar - 20. marts)  

Fisken er det sidste tegn i dyrekredsen og derved det tegn, der er tættest på den åndelige verden. Fisken finder det meget naturligt at forbinde sig med den spirituelle verden. Fisken er utrolig god til at arbejde med den energi som den befinder sig i, og er derved mester i at 'go with the flow'. Fisken elsker at drømme, at forbinde sig til sin intuition, at meditere, at være ved vandet og generelt at være forbundet med sin egen indre verden.


Fiskens parfume er drømmende og flytter vores tanker hen på havet, spiritualitet og inderlighed. Girogio Armani Ocean er en hyldest til det kraftfulde, dybe og uendelige blå hav, og den passer perfekt til fisken. Duften indeholder topnoter af frisk pære og citrus. Mellemnoterne består af vandjasmin, liljekonval og rose, samt et hint af saltvand. Blandt bundnoterne finder du sandeltræ og moskus, der giver duften vidunderlig struktur.   

SHOP HÅRSTYLISTENS FAVORITTERSe og shop alle de produkter, der bliver nævnt i LIVEN

I dagens Matas LIVE taler vi om balance i både krop og sind. I den forbindelse har vi beøg af den populære skuespillerinde, Mille Dinesen, der selv har oplevet en meget stressfuld periode i sit liv. Hun fik dog kæmpet sig ud af ubalancen, og dette er der bl.a. kommet en fantastisk produktserie ud af - Balance by Mille Dinesen.


Nedenfor kan du shoppe alle de produkter, der bliver nævnt i LIVEN. Du kan også shoppe direkte fra LIVEN og få Mille Dinesens egen historie. Derudover deler Mille også sin helt særlige 'mosekonebryg', som vi afprøver under LIVEN. Du kan herunder finde den fulde opskrift, hvis du får lyst til at afprøve den derhjemme.


Shop hele Mille Dinesens produktserie her

Mille Dinesens 'Mosekonebryg'


INGREDIENSER

  • Et skvæt æblejuice
  • 1 knivspids okinawapulver
  • 1 teskefuld chlorellapulver
  • 1 spiseskefuld hørfrøolie


FREMGANGSMÅDE

Start med at rør de første ingredienser sammen til en tyk drik. Æblejuicen indgår blot, for at give drikken en bedre smag. Herefter rører du hørfrøolien fosigtigt i, så du ikke ødelægger dens gode egenskaber.


Giv huden lidt ekstra forkælelse

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Dufte og stjernetegn: Eksperten guider

Matas LIVE

Dufte og stjernetegn: Eksperten guider

Af Amalie Brohus

I denne LIVE skal vi på en sanselig og yderst velduftende tur til stjernerne, når vi får besøg i studiet af astrolog Amalie Brohus. I astrologiens verden har planeternes færden ude i universet indflydelse på vores færden her på jorden, og med udgangspunkt i de 12 stjernetegn skal vi forsøge at finde den helt perfekte duft til din energi baseret på dit stjernetegn. Kom med på denne overjordiske duftrejse – og bliv klogere på astrologiens univers.

Læs mere
Kollagen: Vi besvarer de mest stillede spørgsmål

Matas LIVE

Kollagen: Vi besvarer de mest stillede spørgsmål

Af Matas

Kollagen er kendt som et redskab til at mindske rynker og fine linjer, og hvis du måske er begyndt at kigge mod den optimale anti-age rutine, er du måske også stødt på kollagen i din research. Men hvad er kollagen egentlig, hvorfor skal man bruge det i sin beautyrutine, og virker det overhovedet? Se med i denne LIVE, hvor vi besvarer alle de gængse spørgsmål om kollagen og guider dig gennem de forskellige varianter.

Læs mere