Menu

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang

Smukke, definerede og krus-fri krøller er det, mange krøltroppe drømmer om. Krøller er dog ikke det nemmeste at have med at gøre, og kræver nænsom pleje og særlig styling, for at tage sig bedst muligt ud. I dag guider vi til "Curly Girl Metoden" som er en måde at behandle krøllet hår på, for ekstra definition og et sundt hår.

Vi sendte LIVE torsdag d. 07/05

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Se med torsdag d. 7/5 kl. 20:00!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herunder

Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang I dag guider vi til "Curly Girl Metoden", som er en måde at behandle krøllet hår på, for ekstra definition og et sundt hår. Torsdag d. 07.05 kl. 20.00

Det skal du vide, før du starter

Curly Girl er en metode man kan vælge at følge, hvis man ønsker at fremhæve sit naturlige krøl og vende tilbage til et sundere hår. I Curly Girl "filosofien" er der en række ingredienser man bør undgå, for at få bedst virkning ud af principperne, samt et par teknikker, man kan følge, for at fremhæve og vedligeholde hårets krøl bedst muligt.


Christina er materialist og ved rigtig meget om hår; hun er selv på en Curly Girl rejse, efter at have glattet sit hår i mange år og ikke rigtig vidst, hvordan hun skulle håndtere sine krøller. Herunder finder du de vigtigste teknikker til at komme i gang med Curly Girl selv - samt Christinas top-anbefalinger til produkter inden for hvert område.


Herunder er produkterne listet i den rækkefølge du skal bruge dem. Du behøver ikke bruge dem alle. Det vigtigste er, at du renser dit hår helt rent inden du går i gang (sidste vask) og derefter anskaffer dig en vaske- og plejebalsam. Herefter kan du vælge at investere i ekstra pleje og kure og styling, hvis dit hår har behovet.

Trin 1: Forbered huden

Vi ved alle, at foundation selvfølgelig kun skal påføres på ren og afrenset hud. Men hvis man vil have de optimale resultater, er det en god idé lige at gå skridtet videre og give huden en ordentlig forberedelse på makeup.


Det gør du ved at tage et kig på din hudtype: har du tendens til en tør hud? Fedter du i t-zonen? Eller oplever du måske forstørrede porer eller ujævn hudtekstur? For at give din foundation de bedste betingelser for at lægge sig pænt, kan du med fordel adressere din huds behov inden då lægger selve din dækkende makeup. Det vil hjælpe den med at fordele sig pænere på huden, lægge sig jævnt og holde sig frisk at se på længere.


Hvis din hud er særligt tør, kan du prøve at komme et par dråber olie på huden inden makeup. Har du derimod en tendens til en mere fedtet hud, vil en matterende primer lige være sagen. Har din hud ikke udprægede behov, er det helt fint bare at forberede den med en god dagcreme eller let fugtgivende primer.

Trin 2: Vælg den rigtige foundation

At vælge den rigtige foundation er klart det vigtigste for at få et flot resultat, så brug lidt ekstra tid på dette trin.


Ud over at det selvfølgelig er vigtigt at finde en farve som passer dig, giver det også rigtig god mening at kigge på din foundations konsistens: nogle foundations lægger sig bare pænere på huden end andre - men den samme konsistens vil ikke nødvendigvis passe alle.


Er du i tvivl om præcis hvilken type foundation din hud responderer bedst på, kan du nedenunder se nogle rigtig gode bud på all-round foundations som ser rigtig godt ud på de fleste. De er alle lidt gel-agtige i konsistensen hvilket betyder, at de ikke er helt tyndtflydende men stadig meget lette på huden - næsten som en let dagcreme. I en gel-base fordeler pigmenterne sig rigtig pænt og konsistensen er nem at arbejde med.

Trin 3: Påfør din foundation

Der er mange måder at påføre foundation på, og hvad man er mest til, er naturligvis en smagssag. Er du på udkig efter en helt naturligt udseende base, er en fugtig makeupsvamp dog et rigtig godt sted at starte!


Fugten fra svampen sørger for at holde foundationen frisk mens du påfører og tynde den en lille smule ud. Selve svampen sikrer en jævn påføring og god dosering af produktet; svampens bløde overflade gør også, at du undgår skarme overgange og børstemærker. Med en svamp kan du også nemt komme flere lag foundation på, uden at skubbe til det lag, du allerede har lagt, fordi du dupper produktet på fremfor at "male".


Når du har lagt din foundation som du gerne vil have den, er et rigtig godt tip at duppe hele dit ansigt med dine rene fingre. Det hjælper til at varme produktet op, arbejde det ekstra ind i huden, fjerne hvad der måtte være af overskydende produkt og i det hele taget give en jævn og hud-lignende overflade.

Trin 4: Det lille ekstra

Selvom vi har været igennem påføringen af selve foundationen, er der et par ting man kan gøre for at få lidt ekstra (usynlig) dækning og øge holdbarheden af makeuppen.


Hvis der er områder på ansigtet du ikke synes din foundation har dækket tilstrækkeligt, er en god concealer din ven. En concealer bruges strategisk på områder, som har brug for lidt mere hjælp: genstridige mørke rande, bumser og den slags.


For at få hele herligheden til at holde så længe som muligt, kan du påføre lidt pudder. Du kan springe dette trin over hvis du har en mere tør hud eller ikke bryder dig om pudder. Har din makeup en tendens til at glide lidt rundt, vil du dog have god gavn af en pudder. Brug den let i hele ansigtet, eller placer den strategisk i t-zonen for at modvirke shine men ikke tilføre mere produkt end højst nødvendigt.


Sidst, men ikke mindst, kan du gå ind med en setting spray: vælg én, som får makeuppen til at holde længere hvis du har problemer med at den forsvinder i løbet af dagen, eller vælg blot en som giver et ekstra skud fugt til huden, fjerner eventuelt overskudspudder og får din makeup til at smelte sammen på fineste vis.

Olie og hårkur:

Fremhæv og style krøllerne:

Vil du vide mere om krøller?

Curly girl – Alt du skal vide om metoden

Hairstudio

Curly girl – Alt du skal vide om metoden

Af Amalie Kaaris Lund

Her er den komplette guide til Curly Girl metoden og produkterne! Måske er du en af de mange tusinde krøltoppe, som har taget den og co-wash til sig for at fremhæve det krøllede look. Eller også skal du netop til at i gang! Læs med her. Vi har nemlig stillet skarpt på curly girl, co-wash og low-poo i en trin for trin guide.

Læs Mere
Sådan plejer du dine krøller med Matas Striber

Vi guider

Sådan plejer du dine krøller med Matas Striber

Af Benedikte Lundberg

Lige meget om du har små proptrækkerkrøller eller lange wavy slangekrøller, så kræver alle slags snoede lokker den helt rigtige pleje for at fremstå spændstige, sunde og glansfulde. Læs her hvordan.

Læs Mere