• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

Sådan prepper du huden før selvbruner

De fleste ryster lidt ved tanken om selvbruner, fordi den drilske genvej til solkysset hud, ikke er helt nemt at mestre. Men med det rette forarbejde, så huden er velplejet og klar, kan du gøre chancerne for et fejlfrit resultat endnu større.

Vi nærmer os koldere temperaturer, hvorfor det er slut med at bade i solens stråler for denne gang. Det betyder dog ikke, at du skal snydes for den skønne sommerglød, for den kan du nemt opretholde med selvbruner hele efteråret og vinteren igennem. 

3 trin til smuk vinterglød 

For at forberede huden og sikre dig et godt resultat med selvbruneren, er du nødt til at lave en smule forarbejde. Det er nemlig de færreste, der oplever, at selvbruneren lægger sig fejlfrit uden pletter eller striber. Huden skal have lidt kærlighed før påføring, så den bliver fri for døde hudceller og komplet fugtmættet. Følg de tre trin, og du har gjort dit, for at få et godt resultat.    ​​​​​​​

1. Start med en god barbering

Det kan virke ret overflødigt at barbere sig, inden du påfører selvbruner, men din barbering fungerer faktisk som en lille eksfoliering, hvorfor selvbruneren vil forsvinde en smule, hvis du barberer dig bagefter. Det sker, fordi det skarpe barberingsblad ikke blot fjerner uønskede hår, men også skraber de døde hudceller på det yderste hudlag af.

Derfor er det vigtigt, at du svinger bladet eller bliver vokset omkring et døgn, før du smører selvbruneren på, så selvbruneren hverken sætter sig i hårsækkene eller ryger af bagefter.

Razorpit Sliber med fod til skraber og blade
199,95
Optjen 20 point
Gillette Venus Extra Smooth RoseGold Barberskraber
159,95
Optjen 16 point

2. Eksfoliér huden med en skånsom bodyscrub

Kom de døde hudceller til livs med en god bodyscrub, der nænsomt eksfolierer huden uden at efterlade mikroskopiske rifter i hudoverfladen.

Når du eksfolierer huden, bliver huden renset, det yderste lag af døde hudceller bliver skrubbet væk og dannelsen af nye hudceller stimuleres. Når de gamle hudceller er blevet fjernet, slipper du for, at selvbruneren trækker ekstra farve på de steder og giver pletter.


Tip! Del din krop op i forskellige sektioner, og tag en sektion ad gangen, når du påfører selvbruner. Så er det nemmere for dig at huske, hvor du allerede har været forbi.

3. Afslut med bodylotion på de tørre pletter   

Det er naturligt, at nogle områder på kroppen er mere tørre end andre, hvorfor disse vil syne endnu mørkere, når du påfører selvbruner her. Det er steder som dine albuer, knæ og fødder, fordi huden her nemmere ʽsamler’ døde hudceller, og da døde hudceller optager sukkeret (som er en af ingredienserne i selvbruner) ekstra godt, så kommer huden hurtigt til at fremstå lidt mørkere på albuer, knæ, fødder og fingre.

Inden du smører selvbruneren på, kan du derfor bruge en bodylotion på de områder, da det vil gennemfugte huden, så huden er ʽmættet’ i forvejen og ikke optager lige så meget selvbruner, og du undgår farveforskelle. Dog er det vigtigt at tage med, at din bodylotion skal tørre ind i huden, inden du påfører selvbruneren.

(61)
Ecooking Bodylotion Parfumefri 300 ml
129,95
Førpris 229,95
Optjen 13 point


Psst! I stedet for at bruge din selvbruner over hele kroppen, så køb en lavet specifikt til ansigtet. Da vores ansigt ofte er mørkere end på resten af kroppen, er selvbruner til ansigtet ofte ikke lige så pigmenteret i farven, hvilket giver et mere naturligt resultat.

3 ting, du ikke må glemme


1. Vælg løstsiddende tøj til

Om du påfører selvbruneren i løbet af dagen eller lige før sengetid, så er løstsiddende tøj et must. Hvis tøjet sidder stramt, vil det nemlig ødelægge alt dit hårde arbejde og give nogle irriterende striber, som du nok helst vil undgå. 


2. Brug en handske

Det er en god investering at købe en handske til dit selvbruner-projekt. Den flade og brede handske hjælper dig med at skabe et ensartet resultat.

(46)
Matas Striber Selvbruner Handskesæt 2 stk.
27,95
Førpris 39,95
Optjen 3 point
(56)
St. Moriz Self Tan Applicator Mitt
39,95
Optjen 4 point

3. Påfør selvbruner foran et spejl

Det er altså ikke helt ligegyldigt, om du kan se dig selv ordentligt, når du påfører selvbruner. Du kan nemt misse det ene sted på ryggen eller baglåret, hvis du udelukkende stoler på dig selv. Derfor er et spejl (og evt. din bedste veninde eller kæreste) en nødvendighed, når du lige skal tjekke en ekstra gang, om du nu er nået hele vejen rundt. 

Udvalgte selvbrunere

(225)
Matas Striber Selvbruner Lotion 200 ml
34,95
Førpris 49,95
Optjen 4 point
(94)
Ecooking Selvbruner Drops 30 ml
229,95
Optjen 23 point
(137)
Sunspa Tan in a Can Chocolate 150 ml
134,95
Førpris 179,95
Optjen 14 point
(24)
St. Moriz Professional Fast Tanning Mousse 200 ml
69,95
Optjen 7 point

Relaterede artikler

Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Matas LIVE

Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Af Matas

Slut med striber, ujævn påføring og mærkelig lugt. Se med, når materialisten Janni guider dig igennem selvbruner-junglen. Janni deler alle sine bedste tips til at få et smukt og naturligt resultat, og svarer selvfølgelig på spørgsmål undervejs.

Læs Mere
RockPaperDresses guider til solcreme og selvbruner

Vi guider

RockPaperDresses guider til solcreme og selvbruner

Af Cathrine Widunok Wichmand

Matas' ambassadør, Cathrine Widunok Wichmand, gør dig klogere på certificeringer som Svanemærket og Den Blå Krans og gør op med nogle af de mange solmyter, vi bliver mødt med i dagligdagen. Hun hjælper dig på vej til både solcremer og selvbruner.

Læs Mere
Nyhed fra Striberne fjerner hurtigt selvbruner

Nyhed

Nyhed fra Striberne fjerner hurtigt selvbruner

Af Benedikte Lundberg

Har vi ikke alle stået dagen efter et forsøg med selvbruner med orange plamager og gennemtrængende tigerstriber? Heldigvis kommer nyhed fra Matas Striberne os til undsætning, så du hurtigt kan rette op på selvbruner-fadæser.

Læs Mere
Selvbruner - 5 fejl du ikke må begå

Vi guider

Selvbruner - 5 fejl du ikke må begå

Af Trine Brøndsted

Selvbruner er nærmest et musthave på vores breddegrader, hvor vinterbleg hud er standarden ti måneder om året. Men er du bange for orange hud og striber, så læs med og bliv guidet til, hvordan du undgår de klassiske selvbruner fejl og finder den bedste selvbruner til dig.

Læs Mere