Vi guider

Den store guide til selvbruner

Synes du også, at en fin sommertan gør sig godt til den korte sommerkjole – men er du også påpasselig med at bruge for lang tid under solens stråler? Så kan selvbruner være den helt rigtige løsning for dig. Men hvad er selvbruner egentlig, hvilken variant skal man vælge – og hvordan undgår man striber i sin tan? Læs med og lær alt, der er værd at vide om solens uskadelige søster.

Hvordan er det nu lige, man gør med selvbruner, hvor ofte skal man bruge det – og hvordan får man det pæneste resultat? I denne guide har vi samlet en masse tips og tricks, ekspertviden og de bedste produkter på markedet, så du også kan gå sommeren i møde med en gylden glød.

Selvbrunerspray

Ønsker du øjeblikkelig glød, kan selvbruner på spray anbefales. Sprayen sørger for at fordele farven i et jævnt lag hen over huden, uden du behøver at fedte hænderne til. Det giver et hurtigt, synligt og fint resultat.


James Reads H2O Tan Mist er hurtigttørrende og giver en naturlig farve, der udvikler sig over 3-5 timer, og Vita Liberata er en klar selvbruner-mist, der er let at fordele jævnt, og som du nemt kan bygge op over flere dage. 


Hvis du primært bruger din tanning spray i ansigtet, kan du med fordel vælge en variant, der er specielt udviklet hertil. Det kunne eksempelvis være Bondi Sands’ Pure Selv Tanning Face Mist, som er vinder af Danish Beauty Awards i 2021. Den fugtgiver, farver og giver en naturlig glød på 6-8 timer.

FÅ EN GAVEKØB 1
100 ml
James ReadH2O Tan Mist
249,95 kr.
(92)
200 ml
Vita LiberataClear Tanning Mist
174,95 kr.
(9)

Selvbrunermousse

Går du efter et naturligt, gyldent look, som stille og roligt udvikler sig i løbet af dagen, og desuden er nem at fordele jævnt over hele kroppen, så er en mousse et godt valg.


Den er drøj i brug, og den lette konsistens gør, at du nemt kommer gennem hele kroppen. Brug den gerne sammen med en applikationshandske til selvbruner, så du nemt kan få et jævnt glow, og så sørger den desuden for at skåne dine hænder for zebrastriber.


Prøv eksempelvis Bondi Sands Self Tanning Foam eller St. Moriz Instant Self Tanning Mousse, som begge giver en smuk kulør, der udvikler sig over nogle timer.

Dark
Bondi SandsSelf Tanning Foam
+ 2 størrelser
219,95 kr.
(102)
Medium 200 ml
St. MorizInstant Self Tanning Mousse
+ 1 størrelse
69,95 kr.
(119)
Sådan prepper du huden før selvbruner

Vi guider

Sådan prepper du huden før selvbruner

De fleste ryster lidt ved tanken om selvbruner, fordi den drilske genvej til solkysset hud, ikke er helt nemt at mestre. Men med det rette forarbejde, så huden er velplejet og klar, kan du gøre chancerne for et fejlfrit resultat endnu større.

Læs også

Selvbrunerdråber

Hvis du gerne vil have helt styr på, præcis hvor kraftig din tan bliver, er selvbrunerdråber det rigtige valg for dig. Dråberne kan du nemlig helt selv dosere i din dagcreme eller din bodylotion og bruge dagligt, et par gange om ugen eller efter behov.


Både Ecooking og Plaisirs selvbrunerdråber er parfumefri og fugtgivende – og så giver de en smuk, naturlig glød. Prøv dig frem, og find den kulør som passer din hud.

SPAR 25%KØB FOR 400,-
30 ml
EcookingSelvbruner Drops
249,95 kr.
(198)

Gradual tan

Frygter du at komme til at købe en alt for kraftig selvbruner, som giver et lidt for solbrunt resultat? Intet problem! Med en såkaldt ’gradual tan’ opbygger du farven over tid og kan dermed selv styre udviklingen af din sommerglød.


Brug produktet 1-2 gange ugentligt for en mere diskret sommerglød, og 4-5 gange om ugen eller dagligt for et mere markant solkysset resultat. Du kan altid skrue op og ned, når du kommer i gang.


Vi har her linket til nogle af jeres glødgivende favoritter fra b.tan og St. Moriz, men hvis du er på jagt efter et andet produkt, kan du tjekke vores udvalg af gradual tan-produkter.

FÅ EN GAVEKØB 1
KUN ONLINE
Just Shut Up and Su-kiss Me
b.tanGradual Tan Foam
119,95 kr.
(6)

Når du har fundet den helt rigtige selvbruner til netop dig, er det tid til at gå i gang. Her er et par huskeregler, der er gode at have med.


1) Eksfoliering

Det første step, når du skal påføre selvbruner, er eksfoliering. Der er så fristende at hoppe direkte ud i selvbruneren, men faktisk er eksfoliering vigtigere, end man skulle tro. Når du eksfolierer, fjerner du nemlig det yderste lag af døde hudceller, og det gør, at selvbruneren holder længere på huden. Desuden minimerer du risikoen for plamager og zebrastriber. Brug en bodyscrub eller en skrubbehandske, og giv gerne hele kroppen en kærlig omgang.


2) Fugt, fugt og atter fugt

Sørg for at mætte din hud med fugt, før du bruger selvbruner. På den måde undgår du, at der er tørre steder på huden, som suger ekstra meget fugt til sig – og dermed også tager ekstra meget farve. Det er nemmere at fordele selvbruneren jævnt på huden, når den er velfugtet. Brug derfor en god bodylotion i de perioder, hvor du bruger selvbruner.


3) Gå systematisk til værks

Smør kroppen ind i etaper. Start for eksempel med dine underben og arbejd dig op mod lårene, underarme, overarme etc. Så er du sikker på, at du får fordelt farven ligeligt. Brug desuden gerne en applikations-handske, som hjælper dig med at fordele farven, modvirke striber – og sørger for at holde hænderne pletfrie.


4) Vask hænderne

Husk at vaske dine hænder, når du er færdig med at påføre selvbruner på kroppen. Dine hænder – og i særdeleshed dine håndflader – er smurt ind i den farvende creme, og du vil få brune håndflader eller striber mellem fingrene, hvis du ikke vasker cremen af, så snart du er færdig med at fordele farven.


5) Vent

De fleste selvbrunere trænger hurtigt ind i huden, men det kan alligevel være en god idé at vente fem minutter, inden du tager tøj på, så du er helt på den sikre side. Tag gerne noget løst tøj på de første 24 timer, så din tan bliver fri for tøjmærker.SOS!
Intet selvbruner-problem så galt, at det ikke kan løses igen. Har du fået plettet lidt rigeligt på huden, kan Bondi Sands Self Tan Eraser sørge for at fjerne alle fejl.

Sådan virker din selvbruner


Den giver en fin tan helt uden solens hjælp – men hvad er det egentlig, der gør, at din selvbruner virker? Vi kan godt forstå, hvis det er noget, du har undret dig over.


For selvom mange selvbrunere har en farve, når du påfører den, er det slet ikke farvestoffet i produktet, der aktivt giver dig glød, men derimod det særlige sukkerstof DHA, som selvbrunere indeholder. DHA reagerer med aminosyrerne i det øverste lag af huden, hvilket giver hudcellerne den eftertragtede solbrune farve. Det er altså en kemisk reaktion, der sker – ikke en fysisk. Derfor kan en gennemsigtig selvbruner give et præcis lige så godt resultat som en selvbruner med guidefarve kan det. Farven fra din selvbruner holder som hovedregel cirka fem dage.


Selve selvbruner-produktet smitter ikke af – hverken den gennemsigtige eller farvede selvbruner. Men da produktet virker ved at farve det yderste lag af hudceller, kan du opleve lidt afsmitning i kravekanten fjerde- og femtedagen, når huden afstøder de døde hudceller.


Det kræver lidt øvelse at komme i gang med selvbruner, men når du har lært det, går det let som en leg. Det gode ved selvbruneren er i øvrigt, at det er en helt uskadelig tan, som kan fikses på fem minutter – og som du kan få, uanset om solen titter frem eller ej.​​​​​​​


Husk!
Selvom din hud er brun, er du ikke beskyttet mod solens stråler. Når du går ud i sommersolen, er det derfor stadig vigtigt at bruge en god solcreme.


​​​​​​​

Relaterede produkter

150 ml
Bondi SandsLiquid Gold
229,95 kr.
(18)
FÅ EN GAVEKØB 1
30 ml
James ReadH2O Tan Drops Face
324,95 kr.
(31)
FÅ EN GAVEKØB 1
200 ml
James ReadSelf Tan Instant Bronzing Mist
249,95 kr.
(36)
200 ml
St. MorizProfessional Fast Tanning Mousse
69,95 kr.
(37)
SPAR 25%KØB 2
50 ml
Matas StriberSelvbruner Ansigtscreme Uden Parfume
44,95 kr.
(13)
SPAR 20%ABONNÉR
200 ml
EcookingSelvbrunermousse
249,95 kr.
(29)

Relaterede artikler

Hverdagsluksus på budget: selvbruner

Vi guider

Hverdagsluksus på budget: selvbruner

Af Cathrine Park

En fin og solgylden hud kan straks give dig en følelse af friskhed, og du kan komme nemt, billigt og sundt til en smuk glød med selvbruner. Men hvilken skal du vælge? Hvordan påfører du den bedst? Og hvordan undgår du de typiske begynderfejl? Få svar på dette og meget mere, når vi anbefaler fem gode og budgetvenlige selvbrunere og guider dig til, hvordan du mestrer din selvbruner.

Læs Mere
Redaktionen tester: Bedste selvbruner

Vi guider

Redaktionen tester: Bedste selvbruner

Af Michelle Weis

Foråret er på vej, og det henleder tankerne på brun og solkysset hud. Der findes heldigvis en genvej til den kulørte charme, hvis du er én af dem, der sender længselsfulde blikke mod sydens solstråler. Du får her præsenteret nogle glimrende bestseller-selvbrunere i alle prisklasser, der giver glød til dit smukke ansigt og din skønne krop.

Læs Mere
5 myter om solbeskyttelse

Vi guider

5 myter om solbeskyttelse

Af Solveig Høgh Larsen

Det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned, når det kommer til solråd, solbeskyttelse og D-vitamin. Vi punkterer her 5 myter, så det er soleklart, hvordan du bedst passer på din hud i solen.

Læs Mere
Hverdagsluksus på budget: selvbruner

Vi guider

Hverdagsluksus på budget: selvbruner

Af Cathrine Park

En fin og solgylden hud kan straks give dig en følelse af friskhed, og du kan komme nemt, billigt og sundt til en smuk glød med selvbruner. Men hvilken skal du vælge? Hvordan påfører du den bedst? Og hvordan undgår du de typiske begynderfejl? Få svar på dette og meget mere, når vi anbefaler fem gode og budgetvenlige selvbrunere og guider dig til, hvordan du mestrer din selvbruner.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek