• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

Selvbruner - 5 fejl du ikke må begå

Selvbruner er nærmest et musthave på vores breddegrader, hvor vinterbleg hud er standarden ti måneder om året. Men er du bange for orange hud og striber, så læs med og bliv guidet til, hvordan du undgår de klassiske selvbruner fejl og finder den bedste selvbruner til dig.

Selvbruner er slet ikke som det var engang. Glem alt om orange hud og mærkelig lugt. I dag giver produkterne dig en naturlig farve uden en overdrevet sødlig duft. Vælg den rigtige selvbruner, undgå de fem klassiske fejl og få en solkysset hud.

5 fejl du skal undgå:

1. Du fjerner ikke tør hud

Selvbruner er farve, som lægger sig oven på din hud.  Det betyder, at alle steder, hvor der ligger død eller skællet hud, vil farven blive mere tydelig.


Brug derfor altid en skrubcreme eller en skrubbehandske, inden du bruger selvbruner, så huden er glat og fri for døde hudceller.

2. Du giver ikke din hud fugt før brug

Sørg for at mætte din hud med fugt, før du bruger selvbruner. På den måde undgår du, at der er tørre steder på huden, som suger ekstra meget fugt til sig og dermed også tager ekstra meget farve. Det er nemmere at fordele selvbruneren ens på huden, når den er velfugtet.

3. Du fordeler ikke farven godt nok

Striber på huden og mærkelige plamager opstår, hvis du ikke er omhyggelig med at fordele selvbruneren godt nok. ​​​​​​​


Smør kroppen ind i etaper, smør for eksempel først med dine underben, så lår, underarme, overarme etc. Så du er sikker på, at du får fordelt farven ligeligt. Du kan også vælge at bruge en applikations-handske, så du får fordelt farven godt og får et ens udtryk.

4. Du vasker ikke dine hænder

Du skal altid huske at vaske dine hænder, når du er færdig med at påføre selvbruner på kroppen. Dine hænder og i særdeleshed dine håndflader er smurt ind i den farvende creme, og du vil få brune håndflader eller striber mellem fingrene, hvis du ikke vasker cremen af, så snart du er færdig med at fordele farven.


Psst!
Hvis skaden er sket, så skrub dine hænder med en skrubbecreme og vask dem grundig med sæbe så du får den værste farve af.

5. Du bygger ikke farven op

De fleste selvbrunere kommer i én farvetone, hvilket betyder, at du kan bygge farven op af flere omgange.


Er du bekymret for at du bliver for mørk ved første påføring, så sørg for at din hud er godt fugtet inden du smører selvbruneren på, eller bland den op med lidt bodylotion.Vil du have mere farve, så byg farven op, ved at påføre selvbruner over flere dage, til du har den ønskede farve.


Nogle selvbrunere kommer i flere nuancer, så vælg den, der passer bedst til din hudtone. Er du meget lys i huden, så vælg en lys selvbruner, og hvis du er mere mørk i huden, så vælg en mørkere nuance.

Snyd dig til solkysset hud med Matas Natur

Nyhed

Snyd dig til solkysset hud med Matas Natur

Hvis du allerede frygter at skulle vise de vinterblege ben frem i en sommerkjole, vil nyheden fra Matas Natur være lige noget for dig. Matas Natur Selvbruner Mousse tryller på få timer en smuk, solkysset hud frem samtidig med, at den plejer, fugter og beskytter huden.

Læs også

Sådan vælger du den bedste selvbruner:

Det kan være svært at finde den helt rigtige selvbruner, når de blege ben eller ansigtet skal have et strejf af solskin. Det er heller ikke os alle, der er lige trygge ved selvbruneren, og derfor findes der heldigvis forskellige former alt efter, hvilken effekt du ønsker, og hvor sikker du føler dig i brugen af den. ​​​​​​​

Der findes både selvbruner til kroppen og til ansigtet - vælg en selvbruner til det område, hvor du vil bruge den. Den bedste selvbruner er den, der passer til dine ønsker og behov, uanset om du vil have en gylde farve på ingen tid, eller om du trygt vil bygge farven op over nogle dage.

1

Tanning Spray

Ønsker du øjeblikkelig farve, kan selvbruner på spray anbefales.


Den fine dysse gør, at farven lægger sig som et fint lag henover huden uden, at du behøver at have fingrene i den. Det giver et hurtigt, synligt og fint resultat.

St. Moriz Advanced Pro Fast Tan Mist 150 ml
119,95
Optjen 12 point
(22)
James Read Self Tan Instant Bronzing Mist 200 ml
229,95
Optjen 23 point
(31)
St. Moriz Instant Self Tanning Mist Medium
69,95
Optjen 7 point
(100)
Sunspa Tan-in-a-can Selvbruner 150 ml
179,95
Optjen 18 point
2

Tanning Lotion/Tanning Mousse

Går du efter et naturligt, gyldent look, som stille og roligt udvikler sig henover dagen, er det en mousse eller lotion, du skal gå efter.


Påfør et let jævnt lag på huden og fordel i cirkulære bevægelser, så du undgår de frygtede striber.

(57)
Mascha Vang Selvbruner Gel 150 ml
69,95
Førpris 139,95
Optjen 7 point
(9)
St. Moriz Self Tanning Lotion Medium
69,95
Optjen 7 point
3

Selvrbunerdråber i din creme

Du kan også få selvbruner som koncentrede dråber, som du let kan dosere i din almindelige ansigstceme, bodylotion eller olie.


Det perfekte match, hvis du ønsker ekstra sommerglød men ikke er til alt for meget farve. Med dråberne fra Rudolph og James Read er det let at styre farven.​​​​​​​

(342)
Rudolph Care A Hint of Summer 50 ml
344,95
Optjen 35 point
(22)
James Read H2O Tan Drops Face 30 ml
299,95
Optjen 30 point
4

Gradual sommerglød

Gradual produkter har en let farvende effekt, som gradvist bygges op alt efter, hvor ofte du bruger dem.
På den måde kan du selv styre, hvor meget farve du ønsker.


Du kan få dem til både ansigt og krop.

​​​​​​​

Indfør produkterne i din daglige hudplejerutine 1-2 gange om ugen for en let glød og 4-5 gange, hvis du ønsker en dybere farve.


(60)
James Read H2O Tan Mist 100 ml
224,95
Optjen 23 point
(13)
Vita Liberata Self Tanning Anti-age Serum 15 ml
299,95
Optjen 30 point

Tip! Trænger du til lidt glød? Så prøv Matas Sommerglød, som er beriget med en lille mængde selvbruner, der gradvist tilfører din hud en naturlig gylden og solbrun glød.

5

Farvende solpudder

Er du til en let og naturlig glød i ansigtet, kan du tilføre lidt ekstra kulør ved hjælp fra mineralpudder, der både giver dig en øjeblikkelig effekt, men som også giver en vedblivende farve henover tid.


Ved brug i 4-6 dage får huden en fast, smuk solkysset hud, der holder i optil 5 dage. Let at justere.


Hvad er selvbruner egentlig lavet af?

Selvbruner indeholder sukkerstoffet DHA, som reagerer på aminosyrerne i det øverste lag af huden, og derved bliver brunt. Med andre ord er det en farve, som lægger sig oven på huden.

​​​​​​​

Farven holder, indtil kroppen afstøder de hudceller, som har taget farve – hvilket er cirka fem dage.


Det er ikke sundhedsskadeligt for kroppen, faktisk er det at foretrække frem for sol eller solarium.


Husk!
Selvom din hud er brun, så er du ikke beskyttet mod solens stråler, så husk at bruge solbeskyttelse, hvis du skal ud i solen.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Af Alberte Sejling

Lige nu er der tid til masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Vi har samlet nogle af vores favorit welnessprodukter, som vil gøre din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs Mere
Pedicure – Sådan plejer du fødderne som en pro!

Vi guider

Pedicure – Sådan plejer du fødderne som en pro!

Pas godt på dine fødder med pedicure og fodpleje, for de bærer rundt på dig dag ud og dag ind og skal stå model til lidt af hvert. Vi guider dig til, hvordan du passer og plejer dine fødder som en professionel.

Læs Mere
Sund sommerkulør uden sol

Nyhed

Sund sommerkulør uden sol

Nu kan du nemt snyde dig til en misundelsesværdig sommerglød hele året rundt. Matas’ helt nye serie af selvbrunere tryller på ingen tid en smuk og naturlig sommerkulør frem. Nemt, bekvemt og langt sundere end med solens hjælp.

Læs Mere
Sådan laver du nemt et lækkert strandhår

Grib stilen

Sådan laver du nemt et lækkert strandhår

Af Cathrine Park

Sommerens lækreste hår er et råt og vindstylet look, du får efter en lang dag på stranden og en tur i bølgen blå. Heldigvis kræver et fedt strandhår slet ikke en strandtur og skønt vejr. Du kan sagtens tage hul på sommeren og lave et smukt strandlook derhjemme med en god saltvandsspray, et par stylingprodukter og nogle nemme stylingfif.

Læs Mere