Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Eksperten guider: Hudpleje-rækkefølge

Hudpleje er en jungle. Der er mange produkter, tips, tricks og måder, man kan gøre tingene på - og vi på Matas LIVE redaktionen forstår, at det kan være svært at finde rundt i. Derfor guider vi dig sammen med en kosmetolog og hudplejeekspert til at skabe den ultimative hudplejerutine for dig. Vi fortæller og forklarer selvfølgelig også, hvordan du får det bedste ud af alle produkterne i rutinen. I én LIVE lærer du altså, hvordan du opbygger og bruger alle dine produkter i den bedste rækkefølge.
Hudpleje
Vi sendte LIVE mandag d. 13/11

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Gå ikke glip af noget!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Selv en garvet skønhedsekspert kan blive forvirret over alle de trends, tendenser og ingredienser, der hele tiden opstår nye af. Vi har derfor inviteret en dygtig kosmetolog, Carla, ind i Matas LIVE studiet, for at lære os meget mere om hudpleje til vores rutiner. Læs med!

Hvad består en god hudplejerutine af?

Der er ingen tvivl om, at man kan sammensætte sin hudplejerutine på mange forskellige måder. Alt efter din hudtype, hudtilstand og dit formål med hudplejen kan man sammensætte produkter, der bidrager og passer til dette. Fælles for hudplejerutinerne er dog, at nedenstående steps skal gennemgås.


  1. Oliebaseret rens
  2. Vandbaseret rens
  3. Toner eller essence
  4. Øjenserum eller øjencreme
  5. Serum
  6. Ansigtscreme  


Lad os gennemgå de 6 steps sammen!

Step 1: Oliebasseret rens

Første step i din hudplejerutine er rens. Vil du, ligesom Salli også gerne have, at din hudplejerutine skal være forholdsvis nem? Så er denne rens fra Dr. Hauschka perfekt til dig. Med indhold af abrikos, birk og kridt fra Rügen opløser og fjerner den din makeup samtidig med, at den renser huden. Rensen er god til alle hudtyper, og så dufter den fantastisk!


Sådan gør du:

Fugt din hud let og smør den blidt ind i huden. Så snart balmen kommer i kontakt med vand, forvandler den sig til en rensemælk, der hjælper huden med at opretholde sin fugtbalance.

Dr. Hauschka Cleansing Balm 75 ml
75 ml
Dr. HauschkaCleansing Balm
179,95 kr.
(1)

Hvad er dobbeltrens?

Dobbeltrens er en skønhedsrutine inden for hudpleje, der indebærer anvendelse af to forskellige typer rensningsprodukter for at fjerne makeup, snavs og urenheder fra huden. Denne metode sigter mod at rense huden grundigt og forberede den til de efterfølgende hudplejeprodukter.


Typisk består dobbeltrens af to trin:

​​​​​​​

  1. Oliebaseret rens
  2. Vandbaseret rens


En oliebaseret rens anvendes til at fjerne makeup, overskydende olie og andre fedtopløselige forureningsstoffer. Dette trin bidrager særligt til at nedbryde vandfast makeup og solcreme.


Efter brug af den oliebaserede rens, anvendes en vandbaseret rens for at fjerne resterende urenheder og sikre, at huden er helt ren. Denne fase hjælper også med at fjerne eventuelle rester af den oliebaserede rens. Kosmetologen anbefaler alle at benytte sig af dobbeltrens – også dem der ikke bruger makeup.  

Step 2: Vandbaseret rens

I sidste step af din dobbeltrens skal du benytte dig af en vandbaseret rens. Denne har til formål at rense i hudens dybde og fjerne alle fedtstoffer.


Nuxe Foam Cleanser er en vandbaseret rens, der dufter helt fantastisk af rose. Rensen er med indhold af bomuldsolie, frygtsyre og Rosa Mosqueta til alle hudtyper. Den føles behagelig og blød, og så efterladen den huden frisk og ren.  


Sådan gør du:

Pump skum ud i din hånd og smør den blidt på dit fugtige ansigt. Masser den ind i huden og skyld efter med varmt vand.

Nuxe Very Rose Creamy Foam 150 ml
SPAR 36,-
150 ml
NuxeVery Rose Creamy Foam
143,95 kr.179,95 kr.
(24)

Kan man bruge dobbeltrens i badet?

Det korte svar er, JA. Kosmetologen anbefaler, at man finder den rutine, der passer bedst til sig selv. Så synes du, det er mest oplagt at udføre de to første steps af din hudplejerutine badet? Så skal du gøre det!  

Step 3: Essence

Step 3 i hudplejerutinen er enten en toner eller essence. Formålet med en af disse er at forberede huden på den pleje, der kommer lige efter. Denne essence fra Jurlique er velegnet til alle hudtyper. Den forbereder aktivt hudens evne til at kunne tage direkte imod og lade andre produkter trænge ind i huden. Derudover aktiverer den hudens helt egne evne til at bevare fugtbalancen.


Sådan gør du:

Tag et par dråber af din essence ud på hånd og fordel det på håndfladen. Pres det derefter forsigtigt ind i huden.

Jurlique Activating Water Essence+ 150 ml
150 ml
JurliqueActivating Water Essence+
479,95 kr.

Ønsker du at korrigere noget?

Dette step er et valgfrit step, men hvis du ønsker at korrigere specifikke ting i dit ansigt, så skal du læse med her. Vi har nemlig samlet de tre Targeted Correctors fra Murad der hver især imødekommer specifikke hududfordringer.


Targeted Eye Depuffer fra Murad er en øjencreme, der med det samme går ind og arbejder mod hævede øjne og giver øjeblikkelig glød. Den påføres under øjnene og masseres ind med dens kølende metalstykke.  


Ønsker du derimod at korrigere rynker og fine linjer, så skal du have fat i Targeted Wrinkle Corrector. Produktet visker øjeblikkeligt rynkerne ud og udjævner huden i en grad, hvor rynkeintensiteten reduceres.  


Sidst men ikke mindst kan du korrigere din hud, så den bliver helt ”pore-fekt”. Med det menes der selvfølgelig at du med produktet, Targeted Pore Corrector, kan sløre synlige pore og urenheder. Huden vil efter brug se helt glat og blød ud.

Murad Targeted Eye Depuffer 15 ml
15 ml
MuradTargeted Eye Depuffer
564,95 kr.
(1)
Murad Targeted Wrinkle Corrector 15 ml
15 ml
MuradTargeted Wrinkle Corrector
694,95 kr.
(2)
Murad Targeted Pore Corrector 15 ml
15 ml
MuradTargeted Pore Corrector
434,95 kr.

Step 4: Øjenserum eller -creme

Det er nu blevet øjenområdets tur til at blive forkælet. I step 4 af hudplejerutinen skal man nemlig ind med enten en øjenserum og/eller en øjencreme.


Denne fra Nuxe arbejder både på pigmenteringer, intensiv anti-age, og så giver den en masse fugt til øjenområdet. Den korrigerer både hævelser, rynker, mørke rande, rynker og fine linjer. Den kan altså lidt af det hele!


Produktet kan med alle sine aktive ingredienser sagtens stå alene, men hvis du har brug for lidt ekstra pleje, kan du anvende en øjencreme ovenpå din øjenserum. REN Brightening dark cirkle eye cream er fantastisk til alle hudtyper. Den reducerer synlige hævelser og mørke rande, og så lysner den op og giver en masse fugt.

Nuxe Super Serum Eye 30 ml
SPAR 96,-
30 ml
NuxeSuper Serum Eye
383,95 kr.479,95 kr.
(1)
REN Clean Skincare Radiance Brightening Dark Circle Eye Cream 15 ml
SPAR 20%ABONNÉR
15 ml
REN Clean SkincareRadiance Brightening Dark Circle Eye Cream
444,95 kr.
(3)

Step 5: Serum til ansigtet

Step 5 i hudplejerutinen er som overskriften angiver, serum! Det skal anses som et kraftfulde værktøj, der kan supplere din hudplejerutine og tackle specifikke hudproblemer. Brug din serum morgen og aften for at få det bedste resultat.


Nuxe Super Serum er ligesom deres øjenserum helt fantastisk. Produktet giver både udstråling og glød, og så arbejder det på fine linjer, mørke pletter, fasthed og rynker. Med hyaluronsyre som ingrediens får du tilmed også en masse fugt!

Nuxe Super Serum 30  ml
SPAR 145,-
30 ml
NuxeSuper Serum
579,95 kr.724,95 kr.
(13)

Step 6: Ansigtscreme

Sidst men ikke mindst skal vi forbi hudplejerutinens sidste step – nemlig fugtighedscreme. Lait Creme Concentre fra Embryolisse er en nærende fugtighedscreme, der indeholder en unik kombination af fugt, fedtsyrer og vitaminer, der holder din hud i balance.


Faktisk har cremen mange anvendelsesmuligheder, og den kan derfor anvendes som fugtmaske, rensecreme, efter barbering, til hudirritation og rødme, såvel som den kan anvendes som dag- og natcreme. Den kan altså anvendes til alle hudtyper og er et sandt multiprodukt!


Pssst! Cremen er også fantastisk som makeupprimer.

Embryolisse Lait Creme Concentre Fugtighedscreme 75 ml
75 ml
EmbryolisseLait Creme Concentre Fugtighedscreme
209,95 kr.
(148)

Find flere fantastiske hudplejeprodukter fra denne LIVE til din rutine her!

REN Clean Skincare Evercalm Overnight Recovery Balm 30 ml
SPAR 20%ABONNÉR
30 ml
REN Clean SkincareEvercalm Overnight Recovery Balm
449,95 kr.
(7)
Nuxe Merveillance Lift Glow Firming Cream 50 ml
SPAR 92,-
50 ml
NuxeMerveillance Lift Glow Firming Cream
367,95 kr.459,95 kr.
Dr. Hauschka Translucent Bronzing Tint 18 ml
18 ml
Dr. HauschkaTranslucent Bronzing Tint
194,95 kr.
(6)
Jurlique Aloe Vera Mist 100 ml
100 ml
JurliqueAloe Vera Mist
314,95 kr.

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Spørg eksperten om serum: Hvorfor og hvordan?

Matas LIVE

Spørg eksperten om serum: Hvorfor og hvordan?

Serum. Du kan ikke undgå at høre om serum til ansigtet, når du hører om hudpleje. Det er et vigtigt lille (vidunder)middel, men hvordan får man de bedste resultater med serum? Som det er med meget indenfor hudpleje, kan det virke lidt svært med serum: Hvorfor skal man bruge det? Hvilken skal man bruge? Hvor ofte skal man bruge serum? Der er mange spørgsmål, og i denne LIVE svarer vores hudpleje-ekspert på de mest stillede af slagsen.

Læs Mere
Eksperten guider: Sådan plejer du hud med bumser

Matas LIVE

Eksperten guider: Sådan plejer du hud med bumser

Af Matas

I denne LIVE sætter vi fokus på uren hud, bumser og andre problemer i huden, man kan opleve som udfordrende og irriterende. Vores ekspert guider til en god hudplejerutine og ikke mindst gode produkter, der kan afhjælpe den urene hud og gøre en stor forskel. Vi giver dig selvfølgelig også en masse vejledning, så du føler dig klædt på til at passe godt på din hud.

Læs Mere