Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Bliv klogere på solbeskyttelse med Kræftens Bekæmpelse

Er du også en af de personer, der hvert hår bliver i tvivl om, hvilken faktor, der er bedst til din hud og, hvor meget solcreme man egentlig bør bruge? Så er denne Matas LIVE den rette for dig. Vi har nemlig allieret os med dygtige Solveig fra Kræftens Bekæmpelse, som gennemgår de vigtigste facts om solens stråler og guider til, hvilken SPF du bør vælge til netop din hudtype.

Hvor meget solcreme skal man bruge?

Det kommer bag på mange, hvor meget solcreme man egentlig skal bruge for at beskytte kroppen optimalt mod solens skadelige stråler. Som tommelfingerregel skal man bruge 40 ml. solcreme til en voksen-krop og 20 ml. til en barne-krop. Dette kan dog være svært at stå og måle på stranden, så husk det som en håndfuld til den voksne og en halv håndfuld til et barn. Solcremen skal desuden smøres ind i huden ca. 20 minutter inden du går ud i solen.

Hvor ofte skal man smøre sig ind i solcreme?

Kræftens Bekæmpelse kan endnu ikke sige noget om, hvor ofte i løbet af dagen, du skal smøre dig ind i solcreme. Dette er efter behov. Dog er det vigtigt, at du smører dig ind igen, hvis du har badet, svedt meget eller tørret dig med et håndklæde.

Hvilken solfaktor/SPF skal jeg vælge?

Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at du som minimum anvender en faktor 15 i den danske sol. Hvis du har en meget lys og sensitiv hud, har du dog nok behov for en højere faktor. Rejser du sydpå anbefaler Kræftens Bekæmpelse, at du minimum anvender en faktor 30.


Der er mange der tror, at en solfaktor 30 beskytter dobbelt så meget som en solfaktor 15 - dette er ikke korrekt, og forskellen er i virkeligheden meget lille. SPF 15 beskytter nemlig mod 93% af solens stråler, mens SPF 30 beskytter mod 97% af strålerne. Og forskellen er endnu mindre, når vi kommer op i SPF 50.


Den optimale beskyttelse ligger derfor ikke så meget i solfaktoren i sig selv, men derimod i den korrekte mængde. Hvis du fx smører en solcreme med SPF 15 i et for tyndt lag på kroppen, nedsættes beskyttelsen til ca. faktor 2!


Har du lyst til at blive klogere på hvilken solfaktor du bør vælge? Så læs nedenstående artikel, hvor vi gennemgår alt der er værd at vide:

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Vi guider

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Sommeren er på vej, og det betyder, at vi endelig skal ud og nyde de længe ventede solstråler. Men har du styr på, hvilken solfaktor du skal bruge? Her får du en guide til at vælge den helt rigtige solfaktor i sommervarmen, så du er godt beskyttet mod solens stråler.

Læs også

Shop din solcreme her

Gå ikke glip af noget!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Alt om pigmentpletter: Eksperten guider

Matas LIVE

Alt om pigmentpletter: Eksperten guider

Af Matas

Livet kommer med masser af minder og livserfaring, man ikke vil være foruden – men det sætter også sine spor på huden, blandt andet i form af pigmentpletter, der viser sig rundtomkring på kroppen. Vil du også gerne vide, hvordan du bedst muligt giver de ujævne plamager kamp til stregen? Så er det her den perfekte live til dig. Med vores ekspert Stephanie Berg i studiet guider vi dig nemlig til det bedste beredskab mod pigmentpletterne. Stil desuden alle dine spørgsmål undervejs!

Læs Mere
Den store guide til selvbruner og lækker glød

Matas LIVE

Den store guide til selvbruner og lækker glød

Af Matas

Hvordan kan du tyvstarte en lækker sommerglød, inden sommeren melder sin ankomst? Svaret er simpelt: selvbruner! I denne LIVE deler vi ud af vores bedste tips og tricks til selvbruner. Både hvordan du lægger din selvbruner, men også hvordan du sikrer, at din hud er godt forberedt inden. Vi har valgt en bred palette af populære selvbrunere, som vi viser i aktion, og så guider vi dig naturligvis til, hvordan du let kan tage dem i brug derhjemme.

Læs Mere