• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-3 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage

Blodtryksmålere

I Danmark går mange rundt med et forhøjet blodtryk uden at vide det. Derfor kan det være praktisk med en blodtryksmåler, så du nemt kan tage dit blodtryk i fred og ro derhjemme. Her på Matas.dk finder du et stort udvalg af blodtryksmålere i forskellige prisklasser.

Medicin & Pleje
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Aktuelt

15 produkter
15 produkter
Sortér efter: Mest populære
Omron Blodtryksmåler
499,95
Optjen 50 point
MEDLEMSTREATS
Beurer Blodtryksmåler til Overarm 22-42 cm BM2
Medlemspris 299,97
Ikke medlem 499,95
Optjen 30 point
Beurer Blodtryksmåler til Overarm 22-42 cm BM27
299,95
Optjen 30 point
MEDLEMSTREATS
Homedics Pulse Oximeter Fingertip
Medlemspris 349,96
Ikke medlem 499,95
Optjen 35 point
Beurer Blodtryksmåler med EKG-måling og Bluetooth BM 93
1.849,00
Optjen 185 point
Matas Medicare Blodtryksmåler 1 stk.
399,95
Optjen 40 point
Beurer Blodtryksmåler BM BM 51 EasyClip
899,95
Optjen 90 point
Omron M2 manchet
229,00
Optjen 23 point
Beurer Blodtryksmåler til Overarm 22-35 cm BM40
499,95
Optjen 50 point
Rapid Clear Rapid blodtryksmåler arm 22-42 cm
699,95
Optjen 70 point
Rapid Easy Rapid blodtryksmåler arm 22-42 cm
499,95
Optjen 50 point
Beurer Pulsoximeter PO35
699,95
Optjen 70 point
Beurer Blodtryksmåler Til Håndled BC 51
499,95
Optjen 50 point

Hvorfor er det vigtigt at måle blodtrykket?

Forhøjet blodtryk er en af de primære årsager til åreforsnævring og dermed en række alvorlige sygdomme så som hjertekrampe og blodpropper. Forhøjet blodtryk kan behandles med medicin og livsstilsændringer, så man nedsætter risikoen for følgesygdomme. Det er derfor vigtigt, at man kender sit blodtryk og får det målt fra tid til anden. Hvis man har dårligt hjerte, er overvægtig, diabetiker eller ryger, eller hvis man ved, at der er tendens til forhøjet blodtryk i familien, bør man være ekstra opmærksom på sit blodtryk.

Hvad er forhøjet blodtryk?

Et forhøjet blodtryk betyder, at der er stort pres på dit hjerte og dine blodkar. Over tid vil denne belastning øge risikoen for et hjerteanfald eller et slagtilfælde. Højt blodtryk kan også forårsage hjerte og nyresygdom og er knyttet til visse former for demens.

Du har forhøjet blodtryk (hypertension), hvis dit blodtryk konsekvent er 140 over 90 eller højere i en periode over flere uger.

Det højeste tryk kaldes det systoliske blodtryk, og det laveste tryk kaldes det diastoliske blodtryk.

  • Det "høje blodtryk" (det systoliske tryk) er trykket, der opstår i pulsårerne, mens hjertet trækker sig sammen og presser blodet ud i kroppen.

  • Det "lave blodtryk" (det diastoliske tryk) er trykket, der er i pulsårerne imellem hjerteslagene.

Hvilken blodtryksmåler skal jeg vælge?

En elektronisk blodtryksmåling er den mest udbredte metode til måling af blodtrykket. Det er ofte en hurtig og præcis måling, der kræver et minimum af tid.

Til overarmen Blodtryksmålere, som måler på overarmen, har traditionelt set været de mest pålidelige, og der sælges derfor også flest af denne type. Mål omkredsen af din overarm, når du skal vælge den rigtige blodtryksmåler. Manchetstørrelsen kan variere fra måler til måler, men til de fleste blodtryksmålere kan du tilkøbe en større manchet, hvis behovet skulle opstå.

Til håndleddet Blodtryksmålere, som måler på håndleddet, er blevet langt mere præcise, og de betragtes nu som næsten lige så præcise som blodtryksmålere til overarmen. En blodtryksmåler, der måler på håndleddet, er meget let at anvende, men det er vigtigt, at måleren holdes i samme højde som hjertet, når målingen foretages. Det skal den for at opnå en præcis måling.

Køb din blodtryksmåler på Matas.dk. Vi har et bredt udvalg til forskellige priser. Du kan også gå til din nærmeste Matas og få gode råd og vejledning.

Stort udvalg af blodtryksmålere hos Matas

Du kan finde et hav af forskellige blodtryksmålere rundt omkring i butikker, på apoteket og naturligvis i Matas’ butikker og her på Matas.dk. Hos Matas er det eftertragtede mærker som Omron, Beurer og Rapid, der netop sælger blandt andet sælger blodtryksapparater, du kan finde i sortimentet. Alle blodtryksmålerne ligger i prislejet fra 200 kr. til 1000 kr., og hver især kan de lidt forskelligt.

Læs mere om blodtryk på netdokter.dk