Blodtryksmålere

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Alder

Bedømmelser

Aktuelt

28 produkter
28 produkter
Sorter efter: Mest populære
SPAR 50,-
Omron Blodtryksmåler M2 Manchet 22-32 cm
449,95 kr.499,95 kr.Spar 50,-
SPAR 84,-
Matas Medicare Blodtryksmåler 1 stk
335,95 kr.419,95 kr.Spar 84,-
DIN SUNDHED
Hvad er blodtryk?
LÆS MERE
Receptmedicin leveret lige til døren
BESTIL HER
SPAR 50,-
Easy Rapid blodtryksmåler arm 22-42 cm
449,95 kr.499,95 kr.Spar 50,-

Blodtryksmåler

En elektronisk blodtryksmåling er den mest udbredte metode til måling af blodtrykket. Det er ofte en hurtig og præcis måling, der kræver et minimum af tid. Der findes mange forskellige mærker som laver blodtryksmålere, så du kan finde den, som passer til dit behov.

Tag eventuelt en snak med lægen og spørg om du skal kigge efter noget specifikt, når du vælger at investere i en blodtryksmåler til hjemmebrug.

Hvorfor er det vigtigt at måle blodtrykket?

Man forventer at ca. 20-25% af alle voksne har forhøjet blodtryk, heraf har de fleste i lettere grad. Man kan ikke mærke at man har forhøjet blodtryk, men hvis det får lov til at være ubehandlet, kan det give følgesygdomme som slagtilfælde og blodpropper i hjertet. Man behandler altså ikke forhøjet blodtryk for at lindre symptomer, men for at forhindre senere sygdom.

Hvis man af den ene eller anden årsag, har større risiko for forhøjet blodtryk og for hjertekarsygdomme, er det altså vigtigt at man regelmæssigt måler sit blodtryk, for at sikre at det ligger som det skal.

Hvad er forhøjet blodtryk?

Forhøjet blodtryk er når trykket i kroppens pulsårer er højere, end det normale. Det belaster hjertet og kan føre til slagtilfælde og blodpropper. Blodtrykket ændrer sig i løbet af en dag og er normalt lavest om natten. Blodtrykket stiger ved fysisk aktivitet og ved stress. Det er helt normalt og skader ikke kroppen.

Når man måler blodtrykket, vises der to tal med en skråstreg imellem. Tallene betyder hvor meget blodtrykket svinger mellem hvert pulsslag. Det første tal viser trykket i pulsårerne, når hjertet trækker sig sammen (det systoliske tryk). Det andet tal viser trykket i pulsårerne mellem hjerteslag (det diastoliske tryk).

For at kunne se om blodtrykket er for højt, kræver det gentagende målinger. Hvis man ikke er afslappet mens det bliver målt, kan det nemlig give et højere resultat, end det ellers ville. Derfor bruger lægerne en bestemt fremgangsmåde, for at se om man har forhøjet blodtryk, der kræver behandling.

Hvilken blodtryksmåler skal jeg vælge?

Til overarmen

Blodtryksmålere, som måler på overarmen, har traditionelt set været de mest pålidelige, og der sælges derfor også flest af denne type. Mål omkredsen af din overarm, når du skal vælge den rigtige blodtryksmåler. Manchetstørrelsen kan variere fra måler til måler, men til de fleste blodtryksmålere kan du tilkøbe en større manchet, hvis behovet skulle opstå.

Til håndleddet

Blodtryksmålere, som måler på håndleddet, er blevet langt mere præcise, og de betragtes nu som næsten lige så præcise som blodtryksmålere til overarmen. En blodtryksmåler, der måler på håndleddet, er meget let at anvende, men det er vigtigt, at måleren holdes i samme højde som hjertet, når målingen foretages. Det skal den for at opnå en præcis måling.Køb din blodtryksmåler på Matas.dk.

Vi har et bredt udvalg, til forskellige priser. Du kan også gå til din nærmeste Matas og få gode råd og vejledning.

Rikke
Farmakonom
Rikke er uddannet som farmakonom i 2017 i Århus, men har arbejdet med meget andet end apoteksalg. Rikkes store interesse og passion er at være med til at fremme folkesundheden og give forståelig rådgivning i blandt andet kosttilskud og hudpleje.
Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.