Snorken

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

4 produkter
4 produkter
Sorter efter: Mest populære
Alice
Farmakonom
Min ekspertise er:
Helse

Hvorfor snorker jeg?

Årsagen til snorken findes i de øvre luftveje. Når din tunge slapper af, mens du sover, trækker den sig lidt tilbage i svælget og indsnævrer luftpassagen. Det betyder, at luftens hastighed bliver øget, hvilket sætter gang i vibrationer mellem den bløde gane og drøblen.

Snorken kan forværres, når du har drukket alkohol eller brugt sovemedicin, ved overvægt eller rygning. Faktisk er snorken dobbelt så hyppigt hos rygere som hos ikke-rygere.

I nogle tilfælde kan snorkelyden nå op på samme decibel som en græsslåmaskine.

Hvordan behandler jeg snorken?

Vi har forskellige behandlinger mod snorken. Anti-snorke spray forstøver et lag på dine slimhinder i svælget og forhindrer vibrationerne i at starte. Der findes også næsestrips, som åbner mere op for luftpassagen gennem din næse.

Alle vores anti-snorkemidler er effektive, dog varierer det fra person til person, hvilket produkt der fungerer bedst. Her må du prøve dig frem.  

Er det farligt at snorke?

Almindelig snorken påvirker ikke dit helbred. Men døjer du for eksempel med, at du aldrig føler dig udhvilet? Og har din partner opdaget, at du om natten holder på vejret i længere tid end normalt imellem den højlydte snorken? Så kan det være tegn på den mere alvorlige snorkelidelse obstruktiv søvnapnø-syndrom. Hvis du har mistanke om søvnapnø, bør du tale med din læge om det. ​​​​​​​

Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.