Svamp

8 produkter
Lægemiddel
15+
20 g
CanestenCreme 10 mg/g
64,95 kr.
Lægemiddel
15+
20 g
CanestenVaginaltabletter 500 mg + 10 mg/g creme
146,95 kr.
Lægemiddel
15+
15 g
LamisilCreme 10 mg/g
107,95 kr.
10 ml
NaloxMod Neglesvamp
329,95 kr.
3,8 ml
SchollNeglesvampsbehandling
299,95 kr.
Lægemiddel
15+
4 g
LamisilOnce 1%
114,95 kr.
Lægemiddel
15+
7,5 g
LamisilCreme 10 mg/g
78,95 kr.
Lægemiddel
15+
30 g
LamisilCreme 10 mg/g
144,95 kr.
Stina
Materialist
Stina blev i 2004 uddannet materialist hos Matas i Vestsjællandscentret Slagelse, og er særlig interesseret i pleje af huden og hvordan det fungerer. Derfor er det Stinas helt store passion at rådgive inden for hudpleje, hvor hun sætter en ære i at være opdateret på nye teknologier, brands og tendenser. Grundet sine ma...
Min ekspertise er:
Hudpleje

Hvad er svamp?

Svamp er en naturlig del af kroppens balance. Dog kan der af og til opstå infektion i de svampe, kroppen naturligt danner. I disse tilfælde er det vigtigt at gribe til behandling så hurtigt som muligt. På Matas.dk finder du behandling til svampeinfektioner.

I huden findes der et antal svampe, som er en naturlig del af kroppens balance. Disse naturlige svampe giver ingen symptomer på svampeinfektion. Men det kan ske, at svampene formerer sig i en grad, at der opstår infektion. Svampe trives bedst i et varmt og fugtigt miljø. Derfor opstår svampeinfektioner oftest i hudfolder, skridtet/lysken, underlivet/skeden, på fødderne, mellem tæerne, under brysterne og hos små børn i bleområdet.

Hvornår opstår svamp?

Svampinfektion opstår som oftest, fordi huden gentagne gange bliver udsat for fugt og varme. Svampen kan brede sig på større dele af kroppen såsom på fødder, i ansigtet og i hovedbunden, men også i mindre områder som i hudfolder. En svampeinfektion kan give både psykisk og fysisk ubehag.

Typer af svamp

Ringorm

Denne type svampeinfektion har intet med orme at gøre. Svampen har fået sit navn, da den danner form som en ring på huden. De ringformede pletter, der kan blive flere centimeter i diameter, er gerne røde, let skællende og med små blærer. Pletterne kan give kløe. Det er oftest børn, der bliver smittet med ringorm, og de kan derefter smitte hinanden. Dyr kan også smitte mennesker med ringorm, og katte og deres killinger er den mest hyppige årsag til smitten.


Svamp i munden

Denne type svampeinfektion kan forekomme af forskellige årsager. Det ses dog oftest, at svamp i munden er forårsaget ved brug af inhalationsmedicin, og især inhalationsmedicin med binyrebarkhormon i. Denne type medicin øger nemlig risikoen for svamp i munden, hvis man ikke husker at skylle munden efter, man har indtaget medicinen. Et hyppigt symptom ved svamp i munden er, at tungen føles brændende og hævet. Ofte opstår der hvide belægninger på tungen.


Svamp i skridtet/lysken

Svampeinfektion i skridtet, der også bliver kaldet lyskesvamp, er oftere set hos mænd end hos kvinder. Især hos mænd, der dyrker meget sport eller går i stramtsiddende tøj, vil svampen have nemmere ved at opstå, da huden i skridtet ofte er fugtig og varm. Svampen kan dog også skyldes smitte fra andre typer svampeinfektion i kroppen for eksempel ringorm. Svamp i skridtet giver gerne røde og skællende hudforandringer med klø og svie. Hudforandringerne sidder i hudfolderne mellem maven og lårene eller på indersiden af lårene og mellem balderne.


Svamp i hudfolder

Svampeinfektion i hudfolder opstår som regel, når huden bliver for varm og fugtig og forbliver sådan i lang nok tid til, at svampen kan formere sig. Denne type svamp ses ofte i armhulen eller under en stor barm. Symptomerne er eksemligende, røde hudområder, der svier og klør. Der kan også opstå revner og blærer i huden.

Svamp på fødder og i negle

Svampeinfektion på fødderne opstår mellem tæerne eller under fodsålen. Den ses som revner, skældannelse og kløe. Denne type svamp kan i visse tilfælde sprede sig til andre dele af kroppen såsom neglene. Infektion af neglene ses mest på fødderne og sjældent i fingerneglene. Svampen angriber ved at gå ind under den frie rand på neglen. Neglen vil typisk få en gullig misfarvning, den vil kunne løsne sig eller blive tykkere.


Svamp i underlivet/skeden

Skedesvamp ses hos mange kvinder. Infektionen skyldes oftest svampen Candida Albicans. Denne svamp lever dybt inde i skeden, og under normale forhold giver den ikke problemer. Men hvis surhedsgraden i skeden ændrer sig, vil svampens naturlige balance tippe. Candida Albicans trives nemlig bedst i et surt miljø, der giver den mulighed for at formere sig. Brugen af sæbe ved intimvask, menstruation, graviditet eller et svækket immunsystem kan ændre surhedsgraden i skeden. Det er også muligt at få skedesvamp i forbindelse med en hormonbehandling eller en antibiotikakur. Nogle kvinder oplever at få skedesvamp gentagne gange. Det kan derfor være en nødvendighed med et lægebesøg. Symptomer på skedesvamp er mangeartede, men typisk vil infektionen være karakteriseret ved  hvidt, grynet og lugtfrit udflåd, rødme, smerte og svie ved berøring af kønsdelene, hævelse af kønslæberne og kløe i skedeindgangen.

På Matas.dk kan du finde behandlingsmidler til de fleste af de ovenstående svampetyper. Dog henviser vi til egen læge, hvis infektionen er vedvarende.Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek