Vi guider

7 fejl du ikke må begå med din mascara

Mascaraen behøver ikke nogen yderligere introduktion. Vi er mange, der bruger den hver dag, og den er måske den del af vores rutine, de færreste af os vil undvære. Men selvom du bruger mascara hver dag, har du så helt styr på, hvordan du gør?

For mascara er ikke bare mascara. Det er serious business. De fleste af os har prøvet mange mascaraer, før vi fandt vores yndling. Mascara er som en god veninde, der hver morgen samler dig op, og får sparket dagen i gang. Men bruger du den rigtigt?

Vi har samlet 7 typiske fejl, du ikke må begå med din mascara:

1

Du skifter mascara for sjældent

En mascara holder tre til seks måneder. Derefter begynder den at blive tykkere og tørre ud, så den drysser.

​​​​​​​

Selvom du ikke har brugt din mascara op, så smid den ud alligevel. En for gammel mascara kan også gå hen at blive den rene bakteriebombe, så der skal en ny til, så dine vipper står knivskarpt, og viser sig fra deres bedste side.


2

Du lægger for mange lag 

Det giver et flot look at bygge din mascara op med flere strøg, men jo flere lag, jo stivere og mere klumpet bliver din mascara.
Elsker du det voluminøse look, så gå efter en mascara, som giver dig netop det, eller brug en primer i stedet for at lægge for mange lag.

​​​​​​​

Sørg for at lagene ikke tørrer ud mellem hvert strøg, for så får du for alvor klumpede vipper.


Mascara – De 10 spørgsmål alle stiller

Vi guider

Mascara – De 10 spørgsmål alle stiller

En mascara er ikke blot en mascara, udvalget er efterhånden gigantisk. Vi ser nærmere på alt der er værd at vide, når det gælder mascara og svarer på de spørgsmål alle stiller.

Læs også
3

Du pumper din mascara

En mascara er ikke en cykelpumpe, og du får hverken mere produkt på børsten eller mere volumen af at pumpe børsten op og ned.


Faktisk tørrer din mascara hurtigere ud, når du pumper luft ned i den. Hvis du vil have mere produkt på børsten, så hold beholderen vandret og drej børsten forsigtig rundt.


4

Du bruger ikke vippebukker først

En vippebukker er ikke for alle, men bruger du den rigtigt, kan den hjælpe med at åbne dine øjne og få dem til at poppe endnu mere.

​​​​​​​

Husk at du altid, altid, altid skal bruge vippebukkeren før du lægger mascara, ellers risikerer du at knække dine vipper.


5

Du fjerner ikke din mascara ordentligt

Du fjerner bedst din mascara med øjenmakeupfjerner, og naturligvis kræver en vandfast mascara en vandfast øjenmakeupfjerner.


Bruger du en tube-mascara, så rens vipperne med lunkent vand.

​​​​​​​

Put makeupfjerner på en vatrondel, og lad den sidde på vipperne i cirka 10 sekunder, før du trækker vattet forsigtigt nedad henover vipperne. Du skal ikke gnide eller gnubbe, så risikerer du at knække dine vipper.


6

Du lægger mascaraen på med lige strøg

Den bedste måde at lægge mascara på er ved at starte ved roden af vipperne, og bevæge dig udad med zig-zag bevægelser.

​​​​​​​

Sådan skiller du vipperne ad, og fordeler farven ligeligt.


7

Du fjerner dine fejl for hurtigt

Det kan ske, at du rammer ved siden af med din mascara. Hvem har for eksempel ikke prøvet at nyse lige efter, man har lagt mascara på, så man er helt sort om øjnene?

​​​​​​​

I stedet for straks at gribe til vatpind og makeupfjerner, så læg din mascara færdig, og lad vipperne tørre, før du sletter dine fejl. Tør mascara fjernes meget lettere, og du undgår på den måde, at smøre endnu mere mascara ud på dine øjne.


Relaterede produkter

Classic
TweezermanØjenvippebukker
169,95 kr.
(59)
SPAR 20%
CliniqueHigh Impact Mascara
Medlemspris
171,96 kr.214,95 kr.
(718)
SPAR 20%ABONNÉR
125 ml
Nilens JordEye Makeup Remover
159,95 kr.
(65)
SPAR 20%
01
Helena RubinsteinLash Queen Perfect Mascara
Medlemspris
255,96 kr.319,95 kr.
3 FOR 2
Black
L'Oréal ParisDouble Extension Mascara Waterproof
149,95 kr.
(248)
200 ml
Pudderdåserne.dkAlt i en Make-up Fjerner
99,95 kr.
(148)

Relaterede artikler

Redaktionen tester: bedste mascara

Vi guider

Redaktionen tester: bedste mascara

Af Amalie Schiller

Mascara er den ting i makeuppungen vi her på redaktionen hverken kan og vil leve uden. Nogle fortrækker en mascara, der giver et intents og dramatisk look, mens andre elsker de lange og tynde vipper. Vi må nok erkende, at mascaraen er det produkt, vi har skiftet ud flest gange, siden vi i begyndelsen af teenageårene begyndte at eksperimentere med den billigste af slagsen, der lige præcis var nok lommepenge til. Nu har vi sat os for at teste nogle af de bedste mascaraer.

Læs Mere
Sådan fjerner du vandfast mascara

Vi guider

Sådan fjerner du vandfast mascara

Af Trine Brøndsted

Bakser du også med at få fjernet den vandfaste mascara? Hjælpen ligger lige for. Vi giver dig de bedste tricks til at få bugt med selv den mest genstridige makeup.

Læs Mere
Mascara – De 10 spørgsmål alle stiller

Vi guider

Mascara – De 10 spørgsmål alle stiller

Af Trine Brøndsted

En mascara er ikke blot en mascara, udvalget er efterhånden gigantisk. Vi ser nærmere på alt der er værd at vide, når det gælder mascara og svarer på de spørgsmål alle stiller.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek