• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-3 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Vi guider

Redaktionen tester: bedste mascara

Mascara er den ting i makeuppungen vi her på redaktionen hverken kan og vil leve uden. Nogle fortrækker en mascara, der giver et intents og dramatisk look, mens andre elsker de lange og tynde vipper. Vi må nok erkende, at mascaraen er det produkt, vi har skiftet ud flest gange, siden vi i begyndelsen af teenageårene begyndte at eksperimentere med den billigste af slagsen, der lige præcis var nok lommepenge til. Nu har vi sat os for at teste nogle af de bedste mascaraer.

Der findes nemlig et ocean af gode mascaraer på markedet, hvor nogle er gode til de festlige begivenheder, mens andre passer perfekt til det klassiske hverdagslook. På redaktionen har jeg, Amalie, sat mig for at teste 11 mascaraer fra forskellige brands, så du kan finde vej gennem mascara junglen – uden at skulle prøve dem alle selv. Lad os komme i gang! 

Mascara test:

1. Nilens Jord: Jumbo Mascara


Overordnede vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: Stor 5'er


Den bedst sælgende mascara fra Nilens Jord er pt. Jumbo Mascara, og jeg forstår faktisk godt, hvorfor det netop er Jumbo, der løber med førstepladsen blandt mascaraerne fra Nilens Jord. Den har nemlig utrolig mange plusser, som jeg tror, mange af os ønsker i en mascara.


For det første giver den mega-volumen til vipperne. For det andet giver den god længde og for det tredje, så har den en stor og fyldig børste, som jeg personligt selv er vild med. Hvis du ikke allerede har prøvet mascaraen på egne vipper, så synes jeg, at du skal give den en velfortjent chance! Måske ender den med at blive din nye go-to mascara?
​​​​​​​

★★★★★


Se alle mascaraer fra Nilens Jord her.


(278)
Nilens Jord Mascara Jumbo 783 Black
174,95
Optjen 18 point

2. Nilens Jord: Lash Definition Mascara


Overordnede vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: 4


En anden vidunder mascara fra Nilens Jord er Lash Definition Mascara, der både indeholder aktive og plejende ingredienser, som reparerer beskadigede vipper og fremmer væksten. Not bad!


I forhold til Jumbo synes jeg, at Lash Definition giver en smule slankere vipper, hvilke også ser super smukt ud. Den lægger så fint på vipperne og er utrolig nem at bygge op. Så det er svært at sige, hvilken mascara jeg bedst kan lide. Hvis man er til fyldige vipper, vil jeg nok gå med Jumbo, mens jeg derimod vil anbefale Lash Definition, hvis man elsker lange og slanke vipper.  
​​​​​​​

★★★★


Se alle mascaraer fra Nilens Jord her.


(214)
Nilens Jord Lash Definition Mascara 787 Black
164,95
Optjen 17 point

3. Irina The Diva: Very Vixen Volume Mascara


Overordnede vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: 5!


Rygterne siger, at den her mascara skulle give et dramatisk look – og det kom som sådan ikke bag på mig, nu når det er Danmarks – i hvert fald en af dem - beauty dronning Irina, der har udviklet Very Vixen Volume Mascara med hendes eget makeupmærke, Irina The Diva, bag.


Efter jeg har testet mascaraen i et par dage, kan jeg nu afsløre, at rygterne taler sandt! For nøj, et nyt look min vipper pludselig fik. Dramatisk og intenst med rigtig god volume. Børsten formår virkelig at separerer vipperne ved hvert enkelt strøg – og hvem drømmer ikke om en mascara, der kan det? Den er super nem at bygge op – uden at mascaraen til sidst ender med at lægge sig i nogle tarvelige klumper til sidst.  

Virkelig worth the try! En klar 5’er med pil op af herfra.
​​​​​​​

★★★★★


Se alle makeup produkt fra Irina The Diva.


4. Sensai Mascara Lash Volumiser 38 C


Overordnet vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: 5


Wauw, wauw, wauw! Tusind tak til hende, der anbefalede denne sorte sag fra Sensai. Den giver virkelig en volumen-effekt til vipperne, der vil noget. Ved første strøg fik mine vipper glæde af mascaraens effektivitet, og det varede ikke længe, før mine vipper var fyldige.


Så snart jeg skal ud og danse med veninderne igen, skal denne mascara-helt uden tvivl være med til festen fra mine vippers point-of-view. Ellers er der faktisk ikke så meget andet at sige om mascaraen end: køb den! Jeg er sikker på, at du ikke vil fortryde det ét eneste sekundt.

★★★★★  


Se alle mascaraer fra Sensai her.


(14)
Sensai Mascara Lash Volumiser 38 C Black
289,95
Optjen 29 point

5. Diorshow Iconic Overcurl Mascara i brun


Overordnet vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: 4


Til de af jer, der endnu ikke har prøvet en brun mascara, vil jeg lige give en heads-up fra en, der var overbevist om, at hun aldrig vil gå med den brune mascara: hold nu op, det er flot! Inden jeg påførte den brune darling fra Dior, var jeg overbevist om, at den brun mascara og jeg bare ikke var et match. Der må jeg nok indrømme, at jeg tog fuldstændig fejl.


En brun mascara, der giver et buk til vipperne, og efterlader dem med den smukkeste, brune farve, er Iconic Overcurl fra Dior. Faktisk fik jeg anbefalet den sorte Iconic Overcurl fra én af jer skønne følgere, der nævnte i en kommentar på Facebook, at jeg bare måtte prøve den. Så mange tak for det!


For mig er den brune mascara blevet et fast inventar i makeuppungen. Jeg bruger den for det meste om søndagen eller i hverdagen, når mit look skal være nedtonet. Den brune macara er nemlig ikke lige så ''hidsige'' som den sorte-søster, hvorfor den er god, hvis man ønsker et blidt makeuplook.


★★★★  


Se alle mascaraer fra Dior her.


6. Anastasia Beverly Hills Mascara Lash Brag Volumizing


Overordnet vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: 4


Det er ingen hemmelig, at Anastasia Beverly Hills er en af mine yndlingsbrands, når det kommer til makeup. Særligt brynprodukterne er jeg faldet pladask for! Men i indslaget her skal det handle om Lash Brag Volumizing mascara, der giver max volumen og fylde til vipperne.  

Personligt er jeg ret vild med den timeglasformede mascarabørste, da jeg synes, at det gør det utroligt nemt at få alle vippehårene med. Derudover sørger den for at separere vipperne fra hinanden. Mascaraen er nem at bygge op, og jo flere gange du stryger mascaraen langs vipperne, jo mere fylde og volumen. Not bad, right? Jeg er i hvert fald fan <3


★  


Se alle mascaraer fra Anastasia Beverly Hills her.


7. Sisley So Intense Mascara


Overordnet vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: 5 pil op!


Jeg vil lige tillade mig at starte min vurdering af So Intense Mascara med et kæmpe WAUW! Dette sorte vidunder er meget mere end en mascara. Den er nemlig en styrkende mascara, der med sit indhold af bl.a. vitaminrig peptid gør vipperne længere og tykkere på 2 uger. Det, jeg særligt lagde mærke til, da jeg første gang trak børsten op af det runde hylster, var, at den er ualmindelig smal. Kan den virkelig give mine vipper den volumen og fylde, som mascaraen lover? Og JA – det kunne den!

Så snart den innovative børste mødte mine vipper, blev produktet omhyggeligt fordelt, mine vipper adskilt og så fik mine vipper den vildestse volumen. Den er i sandhed en mascara, der kan sit kram!  


★★★★★  


Se alle mascaraer fra Sisley her.


(62)
Sisley Mascara So Intense 1 Deep Black
429,95
Optjen 43 point

8. Clinique: High Impact Mascara


Overordnede vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: 5


Mascaraen fra Clinique har en blød  og fyldig børste, der gør det nemt at påføre den på vipperne. Den giver  både rigtig god fylde og længde til alle vipper, og så giver den et intenst, men naturligt look.


I denne mascara test vil jeg uden tvivl give mascaraen et stort 5-tal, fordi den udover overstående hverken klumper eller drysser  - og så holder den hele dagen.


Endnu et plus er, at den er testet af øjenlæger, og så er den god til kontaktlinsebrugere.★★★★★  


Se alle mascarer fra Clinique her.


(400)
Clinique High Impact Mascara Black
194,95
Optjen 20 point

9. Maybelline Lash Sensational Mascara Sky High Mascara


Overordnede vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: Kæmpe 5'er!


Er du også hoppet med på TikTok-trenden? Jeg må nok indrømme, at jeg er faldet i med begge ben, og bruger en time eller to for meget på det nye medie (sorry not sorry). Det var også her, jeg for første gang blev introducerede til mascaraen, der har taget mediet med storm. Måske er det også grunden til, at den allerede ligger på top 10 over de mest solgte mascaraer på matas.dk?
​​​​​​​


Anyway! Efter jeg havde set utallige videoer med kvinder og mænd, der var begejstret over effekten Sky High Mascara gav, måtte jeg naturligvis prøve den på egne vipper. Og hold nu op, den er worth the hype! Den gør vipperne ualmindelige lange, og så tilfører den en rigtig sky-high volumen. Den fleksible børste gør det nemt at påføre mascaraen langs vipperne, og viser allerede en effekt efter 2 strøg. Har du overvejet at hoppe med på TikTok bølgen og prøve den omtalte mascara? Så lover jeg dig, at du ikke bliver skuffet 😉  


★★★★★  


Se alle mascarer fra Maybelline her.


10. Lavinde Copenhagen Beyond Volume & Curl Mascara Sort


Overordnet vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: 5


Det var jo nok et spørgsmål om tid, før jeg fik prøvet det populære vindunder fra Lavinde, jeg kun har hørt godt om. Jeg fik da også et par skæve blikke fra mine kollegaer, der undrede sig over, hvorfor jeg endnu ikke havde prøvet mascaraen, alle taler om. Nu fik jeg endelig mascaraen i mine hænder, så jeg kunne teste, om den nu også levede op til dét, som mange siger: nemlig, at det er den bedste mascara.


Og JA! Det er et hundrede procent én af de bedste mascaraer, jeg har prøvet. Børsten giver et fint buk til vipperne, og så får mine vipper en vild volumen. Personligt kan jeg godt lide at have meget mascara på, så det er lige et plus i bogen, at den er super nem at bygge op.  


Bonus: Lavinde Copenhagen Beyond Volume & Curl Mascara indeholder et serum, der hjælper vipperne med at blive længere og mere fyldige. Endnu et plus i bogen!


★★★★★  


Se alle mascaraer fra Lavinde her.


(379)
Lavinde Copenhagen Beyond Volume & Curl Mascara Sort
194,95
Optjen 20 point

11. L'Oréal Paris: Unlimited Mascara


Overordnet vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: 4


Den her mascara overraskede mig meget positivt. Den er super nem at påføre, drysser ikke og så giver den vipperne et løft, så de syner lange og slanke. Derudover definerer den vipperne, så mascaraen ikke klumper. Mascaraen har en knæk-funktion der gør det nemmere at påføre den på de nederste vipper.


Dog vil jeg ønske, at den gav en anelse mere volume. Ikke fordi den slet ikke giver volume, det kræver blot, at man påføre mascaraen et par gange.★★★★  


Se alle mascaraer fra L'Oréal Paris her.


(223)
L'Oréal Paris Unlimited Macara Black
139,95
Optjen 14 point

​​​​​​​

Vidste du, at...
hvis du bruger et serum til vipperne, vil du både fremhæve øjenvipperne og give dem ekstra fylde?  


12. L'Oréal Paris: Paradise Mascara + Paradise Primer


Overordnet vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: 4


Denne Mascara er som L'Oréal Paris selv beskriver den: en alt-i-én mascara! Den giver både intens volume og længde og har en silkeblød formel, der gør mascaraen let at bygge op.


Til at starte med, påførte jeg L'Oréal Paris Paradise Primer , som er en mascara primer, der sikre endnu mere volume og længde - mere end hvad mascaraen i forvejen giver. Jeg lagde den på både de øvre vipper samt undervipperne. Dog vil jeg til en anden gang undlade at påføre primeren på undervipperne, da det hurtigt kan få mascaraen til at sætte sig i klumper.  Herefter påførte jeg Paradise Mascara. Fordi jeg først havde påført primeren virkede mascaraen dobbelt så effektivt og tilførte derfor meget hurtigt en ekstrem og intens volume til vipperne.


Mascaraen tilfører meget produkt fra først strøg, hvorfor man skal være forsigtig med at gentage processen for mange gange.


★★★★  


​​​​​​​Se alle L'Oréal Paris mascaraer her.


13. L'Oréal Paris: Air Volume Mega Mascara


Overordnet vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: 3


Mit første indtryk af L'Oréal Air Volume Mega Mascara var: ''Hold da op en børste!''. Hvis jeg skal beskrive børsten med 3 ord, må det nok være stor, blød og enorm fyldig. Jeg var derfor ikke i tvivl om, at denne mascara nok skulle give mine vipper volume. Og jeg må indrømme, at jeg blev overrasket, første gang børsten strøg langs mine vipper.


Kender i det, når man bruger en helt ny mascara, og man lige skal stryge den langs vipperne 2-3 gange, før den rigtig bliver ''aktiveret''? Well, ikke med denne mascara! Den tilfører forholdvis meget produkt for hvert strøg.

Personligt synes jeg, at mascaraen var lidt for ''vild'' til mig, hvis man kan sige det sådan. Måske fordi jeg mere er til de mindre fyldige mascara børster. Derudover synes jeg også, at den tilførte lidt for meget produkt på én gang. Så hvis man mangler en mascara til weekendens festlige lejligheder, hvor vipperne gerne må være lidt ''extra'', så go with this one!


Overordnet synes jeg, at det er en god mascara, og at den lever op til den ''megavolume'', den lover. Jeg tror bare ikke, at vi er det perfekte match. På billedet tror jeg, at jeg kun har strøget mascara børsten 3 gang langs mine vipper. Det siger vist lidt om, hvor meget produkt den tilfører af gangen.


★★★  


​​​​​​​Se alle L'Oréal Paris mascaraer her.


14. KVD Vegan Beauty: Go Big Or Go Home Mascara


Overordnede vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: 5!

’’Go Big Or Go Home’’? Ha’! Jeg elsker det navn. Jeg var så heldig, at jeg til min fødselsdag blev forkælet af mine skønne kollegaer med KVD Vegan Beauty's vidunder mascara. Første gang mit blik mødte den sorte, bombastiske mascara, var jeg sikker på, at vi nok skulle blive et godt makkerpar. Og det kan man vist roligt sige, at vi er blevet!

Mascaraen har en tyk, blød og specialdesignet fluff børste, som efter hvert strøg giver vipperne mere intensitet, længde og volumen. Jeg elsker, at der kun kommer lidt produkt på vipperne ad gangen, så man selv kan bygge den op. Mascaraen er nemlig ret sort (kan en farve være mørkere end sort?), så det er ikke meget mascara, man behøver at stryge på, før man kan se en markant forskel.


Der er heller ingen grund til at være nervøs for, om den smuldrer og klumper, for det gør den bestemt ikke! Den giver vipperne det smukkeste look – i hvert fald mine vipper, hvis jeg selv skal sige det.. Der er ingen tvivl om, at Go Big Or Go Home skal klikkes i min indkøbskurv, så snart den er brugt op.

En kæmpe 5’er herfra!

​​​​​​​

★★★★★


Se alle makeup produkter fra KVD Vegan Beauty.


(34)
KVD Beauty Go Big Or Go Home Mascara Trooper Black
184,95
Optjen 19 point

15. Max Factor: 2000 Calorie


Overordnede vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: 4


2000 Calorie er en mascara, der har været populær i mange år. Og jeg forstår hvorfor! Da jeg testede denne mascara oplevede jeg, at mine vipper fik intens volume som man nemt kan opbygge. Selvom jeg byggede mascaraen op, var det dog en smule svært at få ekstra længde på.


Fordi den er nem at bygge op, skal man også passe på med at lægge alt for mange lag. Det kan få mascaraen til at se en smule klumpet ud, da mascaraen allerede ved de første strøg tilfører  meget produkt.


Mascaraen kan derudover fås  som vandfast. I forbindelse med denne mascara test afprøvede jeg også denne - og den er bestemt lige så god og lever op til sin vandfaste funktion!


★★★★  


Se alle mascaraer fra Max Factor her.  


(273)
Max Factor Mascara 2000 Calorie 01 Black
59,95
Førpris 99,95
Optjen 6 point
Vi tester øjenvippeserum

Vi guider

Vi tester øjenvippeserum

Drømmer du (også) om lange, smukke øjenvipper – og har du overvejet at investere i et vippeserum? Så se med her, hvor vi tester forskellige sera og finder det bedste vippeserum. Vi kan allerede nu afsløre, at vi er imponerede over effekten af vidunder-produktet til vipperne, der får dem til at vokse i længde og tykkelse.

Læs også

16. Nilens Jord: Waterproof Mascara


Overordnede vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: 4


Først og fremmest er jeg vild med, at denne mascara opfylder AllergyCertifieds skrappe kriterier, så selv dem med nikkelallergi har minimal risiko for at reagere på produktet! Fordi mascaraen er smal i enden var det nemt at komme helt ind i øjenkrogen. Derudover giver den god volume til vipperne.


Da jeg påførte mascaraen bemærkede jeg, at den tørrer rigtig hurtigt ind. Jo mere jeg byggede mascaraen op oplevede jeg derfor, at mine vipper blev mindre defineret.


Mascaraen er vandfast, hvilke den virkelig lever op til!  Da jeg vaskede mit ansigt sad alt mascaraen stadig på alle vipper. Dog vil jeg klart anbefale en vandfast øjenmakeupfjerner.


★★★★  


Se alle mascaraer fra Nilens Jord her.


(170)
Nilens Jord Waterproof Mascara 777 Sort
199,95
Optjen 20 point

17. Lancôme: Hypnôse Mascara


Overordnede vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: 3


Da jeg startede på denne mascara test havde jeg sat mine forventninger til denne mascara ekstremt højt, hvilke nok er årsagen til, at jeg kun giver den en 3'er. Mascaraen er god og effektiv, hvis man blot ønsker ekstra volume til vipperne og et naturligt look. Den kan have en tendens til at klumpe en smule, hvis man lægger mange lag.


Overordnet set synes jeg, at denne mascara er rigtig god og nem at bruge til hverdag og hverken klistre eller drysser.


★★★  


Se alle mascaraer fra  Lancôme her.


(125)
Lancôme Hypnôse mascara Hypnose Black
259,95
Optjen 26 point
Redaktionens musthaves fra Tromborg

Vi guider

Redaktionens musthaves fra Tromborg

Her på redaktionen har vi lavet et pinky promise på, at vi altid vil dele alle vores yndlingsprodukter med hinanden – for hvorfor egentlig gå og holde dem hemmelige? Gennem vores timelange snakke om selvsamme har vi fundet ud af, at et af de brands, der virkelig får vores beauty-hjerte til at banke lidt hurtigere, er Tromborg, der med sine virksomme produkter med naturlige og økologiske ingredienser er ren velvære på selv den allermest grå mandag.

Læs også

18. Tromborg Volume Mascara


Overordnet vurdering af mascara test fra 1-5, hvor 5 er bedst: 4


Da jeg testede Tromborg Volume Mascara bemærkede jeg, at mine vipper synes længere efter første strøg. Der kom ikke meget produkt på ad gangen, hvilke gjorde det nemt at lave et naturligt look. Mascaraen satte sig heller ikke i klumper.


Efter et par strøg kom der ekstra volume til mine vipper, men der skulle nogle strøg til, før jeg var tilfreds med mit vippelook. Jeg elsker at have meget mascara på, hvorfor den for mig godt måtte påføre lidt ekstra produkt pr. strøg. Men det er uden tvivl en mascara, der fortjener en varm anbefaling, som både giver volume og længde til vipperne.


★★★★  


​​​​​​​Se alle Tromborgs mascaraer her.


(32)
Tromborg Volume Mascara Black
259,95
Optjen 26 point

Relaterede produkter

(25)
Tweezerman Øjenvippebukker Classic
169,95
Optjen 17 point
(15)
Helena Rubinstein Spider Eyes Mascara Base 1
284,95
Optjen 29 point

Relaterede artikler

5 tips til at få fyldigere bryn og vipper

Vi guider

5 tips til at få fyldigere bryn og vipper

Af Trine Brøndsted

Korte vipper og ufrivillig tynde bryn er der ingen, der drømmer om. Heldigvis er der masser du kan gøre for at få fyldigere bryn og vipper, som et øjenvippe og øjenbryn serum, men også kosttilskud.

Læs Mere
Makeup-produkter til et simpelt look

Vi guider

Makeup-produkter til et simpelt look

Af Anja Mille Blum

Lige så meget som jeg elsker at skeje ud med farver og glimmer, når det kommer til min makeup, lige så meget elsker jeg også, når makeup er nemt, simpelt og ikke mindst ser naturligt ud. Hvis du også er vild med sidstnævnte, så kommer jeg her med en række makeupprodukter, som er alt, du behøver, for at skabe et let makeuplook.

Læs Mere
5 beautytrends i 2021, du bør kende

Vi guider

5 beautytrends i 2021, du bør kende

Af Cathrine Park

Endelig tager vi hul på et nyt år, og forhåbentlig bliver 2021 meget skønnere på alle fronter. Når det kommer til beautytrends, er det i hvert fald en dejlig og spændende tid, vi går i møde, for vi har kigget i krystalkuglen, og giver dig her fem dominerende trends, som du helt sikkert gerne vil kende.

Læs Mere
Vi tester øjenvippeserum

Vi guider

Vi tester øjenvippeserum

Drømmer du (også) om lange, smukke øjenvipper – og har du overvejet at investere i et vippeserum? Så se med her, hvor vi tester forskellige sera og finder det bedste vippeserum. Vi kan allerede nu afsløre, at vi er imponerede over effekten af vidunder-produktet til vipperne, der får dem til at vokse i længde og tykkelse.

Læs Mere