• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byt i 30 dage
Spot Trenden

Agurk i hudpleje: Når din hudpleje går helt agurk

Agurk. Den lange, grønne sag, som din hud elsker. Den er rig på vand, virker kølende, og så indeholder den også stoffer, som stimulerer kollagen og elastin i din hud. Læs med og bliv klogere på, hvorfor du skal vælge hudpleje, som indeholder agurk.

Agurkeskiver på øjnene er et af de mest kende skønhedstrips, der findes, og det er der en god grund til. Agurk har nemlig en kølende effekt på huden. Ikke mindst fordi den er så fugtgivende. 95 procent af en agurk er nemlig vand, og sammen med de naturlige antioxidanter i grøntsagen er det en hurtig hjælper på alt fra hævede øjne, solbrændt hud til tørstige tørre pletter. Så lav endelig en ansigtsmaske af agurkeskiver, eller brug saften som en mist, hvis du står og har brug for hurtig førstehjælp i sommervarmen. Fordelene ved agurk i din hudpleje er nemlig utrolig mange, hvilket gør agurk til en supereffektiv ingrediens for din hud.

Agurk og antioxidanter

Agurk indeholder antioxidanter bland andet cucurbitacin. Antioxidanter hjælper huden med at modvirke skader fra de frie radikaler, som angriber fedtvævet og får huden til at ælde. Cucurbitacin er god til at bekæmpe irritationstilstande og ældning af huden.

Agurk og askorbinsyre

Askorbinsyre forbinder vi ofte med citrusfrugter, men du finder også askorbinsyre i agurk. Askorbinsyre og C-vitamin er det samme og en virkelig heftig antioxidant. C-vitamin bidrager til dannelsen af de kollagene fibre i læderhuden, og kollagen er din bedste ven, når du gerne vil mindske de fine linjer og styrke din hud. C-vitamin har også en lysende effekt, som du vil elske, hvis du har mørke rande under øjnene eller mørke pigmentpletter.

Agurk og silicium

Agurk er ikke blot godt for huden på grund af det høje fugtindhold og antioxidanterne, der forkæler huden. Agurk indeholder også silicium, som er lækkerier for håret og huden, da det stimulerer dannelsen af kollagen og elastin, der sørger for både hårets og faktisk også hudens elasticitet.

C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Vi guider

C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Glow! Det er præcis hvad huden får, når du bruger c-vitamin i din hudplejerutine. Men C-vitamin kan faktisk gøre andet end at give glød til huden; det kan give en mere ensartet hudtone, beskytte huden fra forurening og også være med til at give fugt. Få overblikket over de forskellige mærkers styrker, så du kan finde de produkter, der passer bedst til netop dig.

Læs også

7 lækre hudplejeprodukter, som udnytter agurkens gavnlige effekt

Tag en pause med agurk på huden i form af en skøn fugtmaske. Vælg hudpleje, der indeholder agurk, som du bruger dagligt, eller for eksempel en blødgørende læbepomade, som du kan have med dig på farten. Det bugner med enestående og effektive produkter, som er rige på agurkens gavnlige egenskaber. Her er vores syv favoritter:

Kiehl's Cucumber Herbal Toner & Cleanser

Få blød og beroliget hud med denne fantastiske alkoholfri skintonic, der ikke udtørrer huden. I stedet virker den beroligende på grund af dens indhold af agurk og milde urteekstrakter.

​​​​​​​

Prøv også cucumber cleanseren fra Kiehl's, der er en perfekt makker til skintonic'en.

Kiehl’s Cucumber Herbal Alcohol-Free Toner 250 ml
164,95
Optjen 17 point

Badeanstalten Bodyscrub med agurk og mynte

En lækker saltskrub med havsalt og agurkekerneolie. Agurkekerneolie er rig på essentielle fedtsyrer, der hjælper med at opretholde hudens fugtbalance, blødhed og smidighed.

Badeanstalten Bodyscrub Agurk og Mynte
149,95
Optjen 15 point

Sheet masker med agurk

Matas har lavet en sheet-maske, der indeholder avocado og sheasmør, der giver fugt til huden, og agurk, som plejer, blødgør og fugter.


Prøv også Oh K!s sheetmaske med beroligende agurk til sart hud eller Mizons heet-maske med agurkeekstrakt, der fugter og renser tør og uren hud, så den fremstår ren og frisk.

Oh K! Soothing Cucumber Sheet Mask 20 ml
49,95
Optjen 5 point
Mizon Joyful Time Mask Cucumber
29,95
Optjen 3 point
Den ultimative guide til ansigtsmasker

Vi guider

Den ultimative guide til ansigtsmasker

Sheet masker, kulmasker, lermasker og peel off masker… Det kan være svært at vælge den helt rigtige ansigtsmaske til netop din huds behov (og måske føler du endda, at du har brug for mere end én?) Følg guiden her og få et overblik over de forskellige masker og deres funktion.

Læs også

Burt’s Bees Cucumber Mint Lip Balm

Læbepomaden er beriget med agurkemynte, bivoks og blødgørende kokosolie, som sørger for at genskabe læbernes fugt og efterlader dem bløde, glatte og naturligt nærede.

(10)
Burt's Bees Cucumber Mint Lip Balm
39,95
Optjen 4 point

Peter Thomas Roth Cucumber Hydrating Gel & Maske

Den lette, oliefri gelbaserede fugtighedscreme med agurk fugter og beroliger huden og giver huden et mat udseende.


Der findes også en maskeversion som er ultralet og gelbaseret. Den har en kølende effekt, og er derfor den perfekte maske til at berolige huden efter solpåvirkning, peeling, voksning eller udtørring.

Meraki Shampoo Pure

Plejende og parfumefri shampoo, som er rig på fugtgivende ingredienser såsom betain, økologisk aloe vera, agurke- og olivenbladsekstrakt, der plejer og styrker dit hår og din hovedbund.

Meraki Shampoo Pure
169,95
Optjen 17 point

Coola Sport Conti Spray SPF 30 Citrus Mimosa

Skøn solcreme-spray, som plejer og fugter huden med over 70 procent økologisk certificerede ingredienser, herunder agurk, alger og jordbærekstrakt.

3 hurtige om agurk

Der er flere fordele ved at bruge agurk i din hudpleje og derfor flere gode grunde til, at du finder den i hudplejeprodukter.

 • Agurk indeholder antioxidanter, som cucurbitacin og askorbinsyre, som beskytter din hud mod frie radikaler.
 • Agurken består af 95 procent vand og er en rigtig fugtbooster til huden.
 • Agurk indeholder silicium, som hud, hår og negle elsker.

Relaterede produkter

CND Cucumber Heel Therapy 75 G
159,95
Optjen 16 point
(91)
MAC Prep + Prime Fix+ Original
179,95
Optjen 18 point
(11)
Vita Liberata Self Tanning Anti-age Serum 15 ml
299,95
Optjen 30 point
MÁDARA Deep Moisture Eye Contour Cream 15 ml
239,95
Optjen 24 point

Relaterede artikler

Økologisk og grøn hudpleje med god samvittighed

Vi guider

Økologisk og grøn hudpleje med god samvittighed

Af Isabel Marschall Thostrup

Vi har gjort det nemt for dig at træffe et grønnere valg, når du vælger produkter inden for skønhed, helse og velvære. Her kan du se nogle af de skønne naturlige hudplejeprodukter, der udmærker sig, enten fordi de er certificerede, ekstra rene, økologiske, naturlige, veganske eller bæredygtige.

Læs Mere
Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Spot Trenden

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Hyaluronsyre er et naturligt stof, som vi alle er født med i kroppen, men som vi desværre mister med alderen. Vi dykker ned i naturens egen fugtmester her.

Læs Mere
Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

Vi guider

Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

En sund hud er ikke kun et spørgsmål og cremer og sera. Vi kigger på, hvordan du kan styrke og pleje din hud indefra og udenpå, så din hud bliver så stærk og sund som muligt.

Læs Mere
 • Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byt i 30 dage