• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Forsinkelser på levering grundet Tour de France i KBH
Mulige forsinkelser på levering som følge af Tour de France (Københavnsområdet)
Vi guider

Den ultimative guide til kollagen

Kollagen er på alles læber som den "nye" hotte hjælper, når huden skal holde sig ungdommelig, glat og fast. Vi kigger på kollagen-boostende hudpleje, redskaber og ikke mindst kosttilskud.

Vil du holde din hud ungdommelig og fyldig, er det måske værd at tilføje produkter med kollagen til din beautyrutine. Det kan hurtigt virke som en uoverskuelig opgave at finde de rette produkter, tilskud eller for den sags skyld madvarer, som vil øge din kollagenproduktion. Vi er dykket ned i det populære fænomen for at finde hoved og hale i de mange muligheder, som findes på markedet.

Kollagen i hudpleje

Du finder ikke så mange hudplejeprodukter, som indeholder kollagen, da komplette kollagen-molekyler er for store til at penetrere hudens barriere. Her skal kollagenet brydes ned i fragmenter. Så i dag vil de fleste produkter, som har fokus på kollagen, indeholde andre stoffer, som booster kollagenproduktionen. Vi har taget et kig på nogle af dem her:

A-vitamin

A-vitamin er med til at øge produktionen af kollagen og gør samtidigt huden tykkere og dermed mere modstandsdygtig over for udefrakommende påvirkninger.


Prøv eventuelt A-vitamin serumkapsler, som styrker hudens elasticitet, sætter gang i cellefornyelsen og hjælper huden med at forebygge de tidlige aldringstegn.


Et serum er lavet af mindre molekyler og kan derfor trænge dybere ned i huden og reparere synlige og usynlige hudskader.

C- vitamin

C-vitamin er en vigtig hjælper og nødvendig for produktionen af kollagen, hvorfor du ofte finder vitaminet i antiage-cremer. Sammen med A-vitamin har du en kollagenvenlig cocktail.


Vi har indsat nogle bud på C-vitamin cremer, som vi er særligt vilde med. Måske kan du finde en nye favorit iblandt?


Bliv klogere på C-vitamin

Vi guider

Bliv klogere på C-vitamin

Hvad er C-vitamin, hvad bruger kroppen det til – og har vi brug for det? Måske er du allerede stødt på vitamin C, enten som tilskud til din kost eller i din hudplejerutine. Men har du nogensinde tænkt over, hvad dette vitamin gør for din krop, og hvad det gør for din hud, hvis du bruger det i din hudpleje? Læs med her, og bliv klogere på C-vitamin.

Læs også

AHA

AHA-syre er nok de mest brugte peelingsyrer i form af frugtsyre og mælkesyre.


En AHA-syre kan være rigtig god at bruge på en hud, som måske er mærket af tidens tand. AHA-syre har nemlig en udglattende effekt på huden, sætter gang i cellefornyelsen og stimulerer hudens produktion af kollagen samt elastin.

Dermaroller

Dermaroller stimulerer produktionen af kollagen og hjælper huden med at regenerere.


På den måde hjælper den huden med at gendanne mere kollagen, da man ved hjælp af de små nåle prikker mikroskopiske huller i huden, som sætter gang i en helingsproces, hvor der skubbes til kollagenproduktionen og derved hudfornyelsen.

Dermaroller – Styrk din hud med nålerullen

Vi guider

Dermaroller – Styrk din hud med nålerullen

Dermarolleren er populær, og det er med god grund. For de små nåle hjælper huden med at blive sundere og stærkere. Er du i tvivl om, hvilken du skal vælge, og hvordan du bedst plejer en hud, der har været under rullen? Så læs med her og bliv inspireret til din hudpleje.

Læs også

Kollagenpulver og kosttilskud

Kollagenpulver er blevet utrolig populært de seneste år, og det er med rigtig god grund. Det er en nem og lækker måde at få inkorporeret din daglige dosis kollagen i din rutine. Du kan få kollagenpulver med og uden smag, alt efter hvad dine præferencer er.

Er man ikke vild med at indtage kollagen i pulver-form, så kan et kosttilskud med kollagen være et oplagt alernativ.

Kollagenpulver fra Puori

Måske du sidder og tænker, hvordan  bruger man egentlig kollagenpulver? Det kan man nemlig gøre på forskellige måder.


Et produkt som Puori CP1 Collagen kan du blande i både varme og kolde drikke. Du kan sagtens bare blande det i et glas vand – men hvorfor ikke gøre det lidt sjovere? Kom det eventuelt i morgenkaffen, eller bland det i din youghurt eller smoothie. Med kollagenpulveret fra Puori skal du bruge én teskefuld om dagen. Det indeholder hydrolyserede kollagenpeptider, som er den mest letoptagelige form for kollagen.

Kollagenpulver fra Vild Nord

Et andet mærke, der virkelig har rykket inde for kollagenpulver, er Vild Nord. Ligesom hos Puori, indeholder deres kollagenpulver også hydrolyserede kollagenpeptider. Kollagenen er udvundet af skindet fra vildtfanget, nordatlantisk torsk, og indeholder derfor en masse gode aminosyrer. Det har et lavt fedtindhold og et højt indhold af protein.

En lækker måde at indtage sin kollagenpulver kan være ved at drikke det - derfor har vi her en lækker opskrift på Infused Water med Collagen Gold fra Vild Nord.


Sådan gør du:
Fyld en kande halvt op med vand og drys 1-2 teskeer Collagen Gold i. Rør godt rundt og tilsæt herefter lidt agurk, mynteblade, ingefær og citron i skiver samt isterninger. Servér den iskold til middagen eller som en tørstslukker midt på dagen.
​​​​​​​

3 lækre drikke med Vild Nord kollagenpulver

Bag om brandet

3 lækre drikke med Vild Nord kollagenpulver

Kollagen er en af hudens vigtigste byggesten og et relevant protein i jagten på en frisk, udglattet og velplejet hud. Heldigvis kan du nemt og hurtigt mikse kollagenpulverne fra Vild Nord på en måde, der passer lige netop til dig og din daglige rutine.

Læs også

Kollagen som kosttilskud

Kollagen som kosttilskud er virkelig populært i øjeblikket.Vi har samlet en håndfuld her, som du kan prøve.

Matas Striber Kollagen + C Vitamin er et relativt nyt produkt på markedet. Den hjælper til at reducere fine linjer, og indholdet af C vitamin bidrager til normal dannelse af kollagen. Det indeholder hydrolyseret kollagen fra Verisol®, som er letoptageligt og har en klinisk dokumenteret effekt.

​​​

Hvad er kollagen?

Kollagen er et protein, som er utrolig vigtigt for din krop. Det er en uundværlig byggesten til brusk og knogler. Kollagen bliver også dannet i hudcellerne i dermis (læderhuden) og sørger for, at kollagenet i bindevævet holder din hud elastisk, fast og giver den ungdommelig fylde.

Er der nogle bivirkninger ved kollagen?

Der er ikke noget at være bekymret for ved at indtage kollagen. Det er det protein, der findes mest af i din krop. Kollagen findes også som gelatine i almindelige fødevarer som f.eks. kød og supper, så spiser du kød, indtager du det på daglig basis gennem din kost.

Hvorfor mister jeg kollagen i huden?

Din naturlige kollagenproduktion i kroppen bliver svækket efter 35-års alderen, og du begynder så småt at få fine linjer og rynker i ansigtet. Det er en naturlig proces, som rammer os alle. Men der er andre udefrakommende påvirkninger, som nedbryder kollagenet i huden:


UV-lys

Du ved sikkert, at solen er hudens største fjende i forhold til ældning. Sørg derfor for at få daglig beskyttelse med SPF, så du undgår de skadelige UV-stråler, som kan gå ind og skade kollagenet.


Rygning

Er du ryger, er der også risiko for, at huden ældes før tid, da rygning reducerer dannelse af kollagen. Nikotin gør desuden huden tyndere, så huden vil virke slap og miste sin elasticitet.
​​​​​​​​​​​​​​

Andre metoder at booste kollagen i huden

Er du mere til de mekaniske metoder, du kan stimulere kollagenproduktionen på, så er der også her metoder, som har fokus på netop på kollagenstimulering, og som du kan bruge sammen med din hudpleje.


Tip! Laserlys, som skydes ned i de hudlag, hvor kollagen bliver dannet, har vist sig at have en stimulerende effekt på kollagenproduktionen. Laserbehandling bliver udført på professionelle klinikker, og bliver betegnet som skridtet før plastikkirurgi.

Kan jeg spise mig til kollagen?

Du kan gøre meget for at øge dit kollagenniveau i kroppen igennem en kollagenrig kost.


Du kan også styrke dit indtag yderligere gennem kosttilskud. Kosttilskuddet kan du indføre, hvis du har svært ved at opretholde den kost, som vil give dig de største fordele, når det kommer til en smuk hud, men her er der en vis uenighed om effekten, det vender vi tilbage til.

Kollagen i kosten

Der er heldigvis rigtig mange gode fødevarer, som du kan tilføje til din kost for at styrke produktionen af kollagen.


Kød

I flere typer kød vil du finde rige mængder indhold af kollagen, som eksempelvis i okse, kylling, ged, hjort eller svinekød.


Fisk

Fisk er ikke den mest betydelige proteinkilde, men en suppe kogt på hoved, skrog mm. er ikke bare en lækker bouillabaisse, det er også en god kilde til kollagen.


Røde frugter og grøntsager

Hvis du ikke er den store kødspiser, kan du roligt kaste dig over røde frugter og grøntsager såsom røde æbler, jordbær, kirsebær, røbede eller rød peberfrugt.​​​​


C-vitamin

Er også vigtig til produktionen af kollagen i kroppen. Der af masser af c-vitamin i citron, appelsiner, grapefrugt eller ananas.​​​

Relaterede artikler

3 lækre drikke med Vild Nord kollagenpulver

Bag om brandet

3 lækre drikke med Vild Nord kollagenpulver

Kollagen er en af hudens vigtigste byggesten og et relevant protein i jagten på en frisk, udglattet og velplejet hud. Heldigvis kan du nemt og hurtigt mikse kollagenpulverne fra Vild Nord på en måde, der passer lige netop til dig og din daglige rutine.

Læs mere
3 nemme sommeropskrifter med Vild Nord kollagen

Vi guider

3 nemme sommeropskrifter med Vild Nord kollagen

Der er intet bedre end den danske sommer, men de skadelige UV-stråler fra solen, går desværre også ind og nedsætter vores naturlige produktion af kollagen i huden. Heldigvis kan du, udover god omtanke i solen, tage et dagligt tilskud Vild Nord kollagenpulver som supplement til din kost. Vi har fundet tre lækre opskrifter til dig med kollagenpulver, som med garanti bliver et hit på en varm sommerdag*.

Læs mere
Alt du skal vide om kollagen til huden

Matas LIVE

Alt du skal vide om kollagen til huden

Af Matas

Kollagen er på alles læber som den nye mirakelkur mod rynker og andre alderstegn. Men hvad er egentlig op og ned i alle løfterne? I dag dykker kemiingeniør Cecilia Demant ned i det spændende protein og deler alt, der er værd at vide om emnet.

Læs mere
Bliv klogere på C-vitamin

Vi guider

Bliv klogere på C-vitamin

Af Matas

Hvad er C-vitamin, hvad bruger kroppen det til – og har vi brug for det? Måske er du allerede stødt på vitamin C, enten som tilskud til din kost eller i din hudplejerutine. Men har du nogensinde tænkt over, hvad dette vitamin gør for din krop, og hvad det gør for din hud, hvis du bruger det i din hudpleje? Læs med her, og bliv klogere på C-vitamin.

Læs mere