• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-3 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Vi guider

Den ultimative guide til kollagen

Kollagen er på alles læber, som den "nye" hotte hjælper når huden skal holde sig ungdommelig, glat og fast. Vi kigger på kollagenboostende hudpleje, redskaber og ikke mindst kosttilskud.

Vil du holde din hud ungdommelig og fyldig, er det måske værd at tilføje produkter med kollagen til din beautyrutine. Det kan hurtigt virke som en uoverskuelig opgave at finde de rette produkter, tilskud eller for den sags skyld madvarer, som vil øge din kollagenproduktion. Vi er dykket ned i det populære fænomen for at finde hoved og hale i de mange muligheder, som findes på markedet.

Hvad er kollagen?

Kollagen er et protein, som er utrolig vigtigt for din krop. Det er en uundværlig byggesten til brusk og knogler. Kollagen bliver også dannet i hudcellerne i dermis (læderhuden) og sørger for, at kollagenet i bindevævet holder din hud elastisk, fast og giver den ungdommelig fylde.

Hvorfor mister jeg kollagen i huden?

Din naturlige kollagenproduktion i kroppen bliver svækket efter 35-års alderen, og du begynder så småt at få fine linjer og rynker i ansigtet. Det er en naturlig proces, som rammer os alle. Men der er andre udefrakommende påvirkninger, som nedbryder kollagenet i huden:


UV-lys

Du ved sikkert, at solen er hudens største fjende i forhold til ældning. Sørg derfor for at få daglig beskyttelse med SPF, så du undgår de skadelige UV-stråler, som kan gå ind og skade kollagenet.


Rygning

Er du ryger, er der også risiko for, at huden ældes før tid, da rygning reducerer dannelse af kollagen. Nikotin gør desuden huden tyndere, så huden vil virke slap og miste sin elasticitet.
​​​​​​​​​​​​​​

Hudpleje til moden hud

Vi guider

Hudpleje til moden hud

Der er ikke noget at gøre ved det, alderen kan ses på vores hud - og det starter allerede ved 25 års alderen. Heldigvis findes der målrettet ansigtspleje til dig, der ønsker den bedste version af din hud – uanset alder.

Læs også

Kollagen i hudpleje

Du finder ikke så mange hudplejeprodukter, som indeholder kollagen, da komplette kollagen-molekyler er for store til at penetrere hudens barriere. Her skal kollagenet brydes ned i fragmenter. Så i dag vil de fleste produkter, som har fokus på kollagen, indeholde andre stoffer, som booster kollagenproduktionen. Vi har taget et kig på nogle af dem her:

A-vitamin

A-vitamin er med til at øge produktionen af kollagen og gør samtidigt huden tykkere og dermed mere modstandsdygtig over for udefrakommende påvirkninger.


Prøv eventuelt A-vitamin serumkapsler, som styrker hudens elasticitet, sætter gang i cellefornyelsen og hjælper huden med at forebygge de tidlige aldringstegn.


Et serum er lavet af mindre molekyler og kan derfor trænge dybere ned i huden og reparere synlige og usynlige hudskader.

(105)
Ecooking A-vitamin Kapsler 60 stk.
262,95
Førpris 349,95
Optjen 27 point

C- vitamin

C-vitamin er en vigtig hjælper og nødvendig for produktionen af kollagen, hvorfor du ofte finder vitaminet i antiage-cremer. Sammen med A-vitamin har du en kollagenvenlig cocktail.


Murad Essential-C Daily Renewal Complex er et innovativt C-vitaminprodukt, hvor det er videnskabeligt dokumenteret, at den bekæmper miljømæssige skader og genopretter en ungdommelig klarhed i huden. Nogle af nøgleingredienserne er ud over C-vitamin, også retinol (A-vitamin) og allantoin.


AHA

AHA-syre er nok de mest brugte peelingsyrer i form af frugtsyre og mælkesyre.


En AHA-syre kan være rigtig god at bruge på en hud, som måske er mærket af tidens tand. AHA-syre har nemlig en udglattende effekt på huden, sætter gang i cellefornyelsen og stimulerer hudens produktion af kollagen samt elastin.

(34)
My Moments Sweet Treat AHA Serum 30 ml
50,00
Førpris 199,95
Optjen 5 point
(97)
Pudderdåserne.dk AHA Peeling 50 ml
169,95
Førpris 199,95
Optjen 17 point

Andre metoder at booste kollagen i huden

Er du mere til de mekaniske metoder, du kan stimulere kollagenproduktionen på, så er der også her metoder, som har fokus på netop på kollagenstimulering, og som du kan bruge sammen med din hudpleje.

Dermaroller

Dermaroller stimulerer produktionen af kollagen og hjælper huden med at regenerere.


På den måde hjælper den huden med at gendanne mere kollagen, da man ved hjælp af de små nåle prikker mikroskopiske huller i huden, som sætter gang i en helingsproces, hvor der skubbes til kollagenproduktionen og derved hudfornyelsen.


Tip! Laserlys, som skydes ned i de hudlag, hvor kollagen bliver dannet, har vist sig at have en stimulerende effekt på kollagenproduktionen. Laserbehandling bliver udført på professionelle klinikker, og bliver betegnet som skridtet før plastikkirurgi.

Kan jeg spise mig til kollagen?

Du kan gøre meget for at øge dit kollagenniveau i kroppen igennem en kollagenrig kost.


Du kan også styrke dit indtag yderligere gennem kosttilskud. Kosttilskuddet kan du indføre, hvis du har svært ved at opretholde den kost, som vil give dig de største fordele, når det kommer til en smuk hud, men her er der en vis uenighed om effekten, det vender vi tilbage til.

Kollagen i kosten

Der er heldigvis rigtig mange gode fødevarer, som du kan tilføje til din kost for at styrke produktionen af kollagen.


Kød

I flere typer kød vil du finde rige mængder indhold af kollagen, som eksempelvis i okse, kylling, ged, hjort eller svinekød.


Fisk

Fisk er ikke den mest betydelige proteinkilde, men en suppe kogt på hoved, skrog mm. er ikke bare en lækker bouillabaisse, det er også en god kilde til kollagen.


Røde frugter og grøntsager

Hvis du ikke er den store kødspiser, kan du roligt kaste dig over røde frugter og grøntsager såsom røde æbler, jordbær, kirsebær, røbede eller rød peberfrugt.​​​​


C-vitamin

Er også vigtig til produktionen af kollagen i kroppen. Der af masser af c-vitamin i citron, appelsiner, grapefrugt eller ananas.​​​

Kollagen som kosttilskud

Kollagenpulver som kosttilskud er virkelig hypet, og der er uenighed om, hvorvidt kollagen i f.eks. pulverform overhovedet har en virkning.
​​​​​​​

4 gode kosttilskud

  1. Skingain kollagen og c-vitamin indeholder kollagen fra kohud og fisk.

  2. Naturdrogeriet Collagen Boost pulver indeholder kollagen fra kvæg samt C-vitamin.

  3. Skin Care Collagen Filler indeholder maritim kollagen og C-vitamin.
    ​​​​​​​
  4. Imedeen Time Perfection indeholder fiskeekstrakt, C-vitamin og Zink.

Relaterede produkter

Rodial Collagen 30% Booster Drops 31 ml
694,95
Optjen 70 point
MÁDARA Hyaluronic Collagen Ampoules 10 stk.
249,95
Optjen 25 point
Oskia Super 16 Pro-Collagen Super Serum 30 ml
829,95
Optjen 83 point

Relaterede artikler

Nye skønhedsgadgets: Tag din skønhed i egne hænder

Vi guider

Nye skønhedsgadgets: Tag din skønhed i egne hænder

Af Tekst Cathrine Park

Er du en ægte beautyjunkie som aldrig går ned på udstyr, så har vi spottet et par smarte gadgets, der får din hud sund og strålende ind i foråret.

Læs Mere
Q10 - Din huds energikilde

Vi guider

Q10 - Din huds energikilde

Af Cathrine Park

Uden mad og drikke duer helten ikke. Det samme kan siges om Q10, der spiller en central rolle for, at din krop og hud fungerer normalt. Bliv lidt klogere her.

Læs Mere
Niacinamid – multitaskeren, der fikser alt

Vi guider

Niacinamid – multitaskeren, der fikser alt

Af Cathrine Park

Urenheder, ujævn hudtone og manglende glød? Fortvivl ej, for der findes en hudplejeingrediens, der kan løse alle dine bekymringer. Niacinamid er svaret, så det skal du kende!

Læs Mere
Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Spot Trenden

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Hyaluronsyre er et naturligt stof, som vi alle er født med i kroppen, men som vi desværre mister med alderen. Vi dykker ned i naturens egen fugtmester her.

Læs Mere