Vi guider

Den ultimative guide til kollagen

Kollagen er på alles læber som en rigtig god hjælper, når huden skal holde sig spændstig, glat og fast. I denne artikel dykker vi ned i en håndfuld populære kollagenpulver, samt svarer på de mest stillede spørgsmål om kollagen.

Vil du holde din hud spændstig og fyldig, er det måske værd at tilføje produkter med kollagen til din beautyrutine. Det kan hurtigt virke som en uoverskuelig opgave at finde de rette produkter, tilskud eller for den sags skyld madvarer, som vil øge din kollagenproduktion. Vi er dykket ned i det populære fænomen for at finde hoved og hale i de mange muligheder, som findes på markedet.

Hvad er kollagen?

Kollagen er et protein, som er utrolig vigtigt for din krop. Det er en uundværlig byggesten til brusk og knogler. Kollagen bliver også dannet i hudcellerne i dermis (læderhuden) og sørger for, at kollagenet i bindevævet holder din hud elastisk, fast og giver den ungdommelige fylde.

Hvorfor mister jeg kollagen i huden?

Din naturlige kollagenproduktion i kroppen bliver svækket efter 35-års alderen, og du begynder så småt at få fine linjer og rynker i ansigtet. Det er en naturlig proces, som sker for os alle. Men der er andre udefrakommende påvirkninger, som er med til at nedbryde kollagenen i huden hurtigere:

UV-lys

Du ved sikkert, at solen er hudens største fjende i forhold til ældning. Sørg derfor for at få daglig beskyttelse med SPF, så du undgår de skadelige UV-stråler, som kan gå ind og skade kollagenet.
​​​​​​​
Rygning

Er du ryger, er der også risiko for, at huden ældes før tid, da rygning reducerer dannelse af kollagen. Nikotin gør desuden huden tyndere, så huden vil virke slap og miste sin elasticitet.
​​​​​​​​​​​​​​

Er der nogle bivirkninger ved kollagen?

Der er ikke noget at være bekymret for ved at indtage kollagen. Det er det protein, der findes mest af i din krop. Kollagen findes også som gelatine i almindelige fødevarer som f.eks. kød og supper, så spiser du kød, indtager du det på daglig basis gennem din kost. Husk dog altid at følge den anbefalede daglige dosis, som står beskrevet på dit kollagenpulver eller kosttilskud.

Kollagenpulver eller kosttilskud - hvad skal jeg vælge?

Kollagenpulver er blevet utrolig populært de seneste år, og det er med rigtig god grund. Det er en nem og lækker måde at få inkorporeret din daglige dosis kollagen i din rutine. Du kan få kollagenpulver med og uden smag, som pulver eller i tablet-form, alt efter hvad dine præferencer er. Det kommer helt an på, om hvad du er mest til, og hvad der passer ind i din hverdag og dine rutiner.

Hvor hurtigt virker kollagenpulver?
De fleste kan begynde at se resultater efter et par måneders indtag af kollagen. Cirka 6-12 uger skal der til, før du kan se ændringer i din huds elasticitet og spændstighed.

Kollagenpulver fra Vild Nord

Vild Nord er et marinekollagen, da det er  udvundet af skindet fra vildtfanget, nordatlantisk torsk, og indeholder derfor en masse gode aminosyrer. Det har et lavt fedtindhold og et højt indhold af protein. Den anbefalede daglige dodsis er to måleskeer (10 gram) af kollagenpulveret, som indtages i 200-300 ml valgfri væske 1 gange daglig.

En lækker måde at indtage sin kollagenpulver kan være ved at drikke det - derfor har vi her en lækker opskrift på Infused Water med Collagen Gold fra Vild Nord. ​​​​​​​

Sådan gør du:
Fyld en kande halvt op med vand og drys 1-2 teskeer Collagen Gold i. Rør godt rundt, og tilsæt herefter lidt agurk, mynteblade, ingefær og citron i skiver samt isterninger. Servér den iskold til middagen eller som en tørstslukker midt på dagen.
​​​​​​​

3 lækre drikke med Vild Nord kollagenpulver

Bag om brandet

3 lækre drikke med Vild Nord kollagenpulver

Kollagen er en af hudens vigtigste byggesten og et relevant protein i jagten på en frisk, udglattet og velplejet hud. Heldigvis kan du nemt og hurtigt mikse kollagenpulverne fra Vild Nord på en måde, der passer lige netop til dig og din daglige rutine.

Læs også

Kollagenpulver fra Puori

Puori CP1 Pure Collagen Peptides indeholder hydrolyserede kollagenpeptider, som er blevet superpopulært, da det er et meget letoptageligt form for kollagen.


Et produkt som Puori CP1 Collagen kan du blande i både varme og kolde drikke. Du kan også sagtens bare blande det i et glas vand – men hvorfor ikke gøre det lidt sjovere? Kom det eventuelt i morgenkaffen, eller bland det i din youghurt eller smoothie. Med kollagenpulveret fra Puori er den anbefalede daglige dosis 1 måleske om dagen.

SPAR 20%ABONNÉR
300 g
PuoriCP1 Collagen
309,95 kr.

Kollagen som kosttilskud

Kollagen som kosttilskud er virkelig populært i øjeblikket. Vi har samlet en håndfuld her, som du kan prøve.

Matas Striber Kollagen + C Vitamin er et relativt nyt produkt på markedet. Den hjælper til at reducere fine linjer, og indholdet af C vitamin bidrager til normal dannelse af kollagen. Det indeholder hydrolyseret kollagen fra Verisol®, som er letoptageligt og har en klinisk dokumenteret effekt.

​​​

SPAR 20%ABONNÉR
100 tabl.
Matas StriberKollagen 833 mg + C-vitamin 27 mg
137,95 kr.
SPAR 136,-
120 tabl.
ImedeenTime Perfection
773,95 kr.909,95 kr.
SPAR 20%ABONNÉR
60 tabl.
New NordicCollagen Filler
+ 2 varianter
242,95 kr.

Hvor meget kollagen skal man have om dagen?

Det er forskelligt fra produkt til produkt, hvor meget den anbefalede daglige dosis er. Så sørg altid for at læse på produktet, hvor meget du må indtage om dagen, så du er sikret, at du får den rette mængde.

Kollagen i kosten

Der er rigtig mange gode fødevarer, som du kan tilføje til din kost for at styrke produktionen af kollagen.


Kød

I flere typer kød vil du finde rige mængder indhold af kollagen, som eksempelvis i okse, kylling, ged, hjort eller svinekød.


Fisk

Fisk er ikke den mest betydelige proteinkilde, men en suppe kogt på hoved, skrog mm. er ikke bare en lækker bouillabaisse, det er også en god kilde til kollagen.


Røde frugter og grøntsager

Hvis du ikke er den store kødspiser, kan du roligt kaste dig over røde frugter og grøntsager såsom røde æbler, jordbær, kirsebær, røbede eller rød peberfrugt.​​​​


C-vitamin

Er også vigtig til produktionen af kollagen i kroppen. Der af masser af c-vitamin i citron, appelsiner, grapefrugt eller ananas.​​​

Kollagen i hudpleje

Du finder ikke så mange hudplejeprodukter, som indeholder kollagen, da komplette kollagen-molekyler er for store til at penetrere hudens barriere. Her skal kollagenet brydes ned i fragmenter. Så i dag vil de fleste produkter, som har fokus på kollagen, indeholde andre stoffer, som booster kollagenproduktionen. Vi har taget et kig på nogle af dem her:

A-vitamin

A-vitamin er med til at øge produktionen af kollagen og gør samtidigt huden tykkere og dermed mere modstandsdygtig over for udefrakommende påvirkninger.


Prøv eventuelt A-vitamin serumkapsler, som styrker hudens elasticitet, sætter gang i cellefornyelsen og hjælper huden med at forebygge de tidlige aldringstegn.


Et serum er lavet af mindre molekyler og kan derfor trænge dybere ned i huden og reparere synlige og usynlige hudskader.

SPAR 20%
30 stk.
Elizabeth ArdenRetinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum
+ 1 størrelse
Medlemspris
387,96 kr.484,95 kr.
(44)
SPAR 20%ABONNÉR
50 ml
Beauté PacifiqueA-Vitamin Creme
409,95 kr.
(144)

C- vitamin

C-vitamin er en vigtig hjælper og nødvendig for produktionen af kollagen, hvorfor du ofte finder vitaminet i antiage-cremer. Sammen med A-vitamin har du en kollagenvenlig cocktail.


Vi har indsat nogle bud på C-vitamin cremer, som vi er særligt vilde med. Måske kan du finde en nye favorit iblandt?


SPAR 20%
50 ml
MuradEssential-C Day Moisture Broad Spectrum SPF 30 | Pa+++
Medlemspris
487,96 kr.609,95 kr.
(5)
SPAR 20%ABONNÉR
20 ml
EcookingC-Vitamin Serum
409,95 kr.
(65)
SPAR 20%
30 ml
Ole HenriksenTruth Serum
Medlemspris
427,96 kr.534,95 kr.
(126)
30 ml
PixiVitamin-C Serum
279,95 kr.
(4)
Bliv klogere på C-vitamin

Din sundhed

Bliv klogere på C-vitamin

Hvad er C-vitamin, hvad bruger kroppen det til – og har vi brug for det? Måske er du allerede stødt på vitamin C, enten som tilskud til din kost eller i din hudplejerutine. Men har du nogensinde tænkt over, hvad dette vitamin gør for din krop, og hvad det gør for din hud, hvis du bruger det i din hudpleje? Læs med her, og bliv klogere på C-vitamin.

Læs også

AHA

AHA-syre er nok de mest brugte peelingsyrer i form af frugtsyre og mælkesyre.


En AHA-syre kan være rigtig god at bruge på en hud, som måske er mærket af tidens tand. AHA-syre har nemlig en udglattende effekt på huden, sætter gang i cellefornyelsen og stimulerer hudens produktion af kollagen samt elastin.

50 ml
Pudderdåserne.dkAHA Peeling
219,95 kr.
(128)
30 ml
The OrdinaryAHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
91,95 kr.
(271)

Dermaroller

Dermaroller stimulerer produktionen af kollagen og hjælper huden med at regenerere.


På den måde hjælper den huden med at gendanne mere kollagen, da man ved hjælp af de små nåle prikker mikroskopiske huller i huden, som sætter gang i en helingsproces, hvor der skubbes til kollagenproduktionen og derved hudfornyelsen.

0,5 mm
EcookingDerma Ruller
499,95 kr.
(5)
SPAR 20%
KUN ONLINE
Swiss ClinicSwiss Clinic Skin Roller
Medlemspris
335,96 kr.419,95 kr.
(2)

Relaterede produkter

SPAR 20%ABONNÉR
30 stk.
Longo VitalCollagen med hyaluronsyre og vitaminer
149,95 kr.
SPAR 20%ABONNÉR
350 g
Natur DrogerietCollagen-Boost med hyaluronsyre – hindbærsmag
399,95 kr.
SPAR 19,-
30 kaps.
BiosymMoveFlex Collagen
172,95 kr.191,95 kr.

Relaterede artikler

3 lækre drikke med Vild Nord kollagenpulver

Bag om brandet

3 lækre drikke med Vild Nord kollagenpulver

Kollagen er en af hudens vigtigste byggesten og et relevant protein i jagten på en frisk, udglattet og velplejet hud. Heldigvis kan du nemt og hurtigt mikse kollagenpulverne fra Vild Nord på en måde, der passer lige netop til dig og din daglige rutine.

Læs Mere
Alt du skal vide om kollagen til huden

Matas LIVE

Alt du skal vide om kollagen til huden

Af Matas

Kollagen er på alles læber som den nye mirakelkur mod rynker og andre alderstegn. Men hvad er egentlig op og ned i alle løfterne? I dag dykker kemiingeniør Cecilia Demant ned i det spændende protein og deler alt, der er værd at vide om emnet.

Læs Mere
Bliv klogere på C-vitamin

Din sundhed

Bliv klogere på C-vitamin

Af Matas

Hvad er C-vitamin, hvad bruger kroppen det til – og har vi brug for det? Måske er du allerede stødt på vitamin C, enten som tilskud til din kost eller i din hudplejerutine. Men har du nogensinde tænkt over, hvad dette vitamin gør for din krop, og hvad det gør for din hud, hvis du bruger det i din hudpleje? Læs med her, og bliv klogere på C-vitamin.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek