• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
Vi guider

Kend forskel på facial mists og setting sprays

Kender du forskellen på de forskellige face sprays, der findes? Det er ikke helt simpelt at finde rundt i, for nogle fungerer nærmest som en skin tonic på spray, mens andre er lavet til at holde makeuppen på plads, og en helt tredje slags både fugter huden og redder makeuppen. Få en guide til dem her, så du kan vælge rigtigt.

Det føles både rart og forfriskende at give din hud et lille spritz med en face spray. For at være sikker på at vælge den, der passer perfekt til dig, bør du tænke over, om du har tør hud eller tendens til at fedte i løbet af dagen, ligesom du også skal overveje, hvad du gerne vil have sprayen til at gøre. Skal den fixe makeuppen, så den holder hele natten, skal den fjerne det pudrede makeup-look, eller skal den give dig et forfriskende skud fugt? 

Lær de forskellige at kende:​​​​​​​

Facial mist

Når du støder på det navn, vil det oftest indikere, at produktet er lavet til at give din hud fugt. De fungerer som hudpleje, og nogle indeholder beroligende ingredienser, mens andre er fyldt med antioxidanter eller vitaminer. Tænk på dem som en luksusudgave af en skin tonic, der både kan bruges, når du plejer huden morgen og aften, og som en bedste kontor-ven, der kan stå på skrivebordet og redde dig, når radiatoren eller klimaanlægget kører på sit højeste.


Tip!
Hav en lille rejsestørrelse facial mist med på flyet! Luften i kabinen er tør, og det kan være hårdt for huden. Rejs helst uden makeup og spray ansigtet flere gange undervejs.

Setting sprays

Setting sprays er, som navnet indikerer, lavet til at ”sætte” makeuppen, altså sørge for at holde den på plads. I gamle dage siges det, at folk brugte hårlak (gys!) til at spraye makeuppen med, for at sørge for at den ikke blev påvirket af sved eller regn. Heldigvis for din hud findes der i dag setting sprays, som fungerer meget bedre end en krads hårlak.


Vær opmærksom på, at der både findes varianter, som er lavet til at få din makeup til at sidde på plads hele dagen og natten, og varianter, som fjerner det pudrede makeup-look. Sidstnævnte holder ikke makeuppen synderligt på plads, men er til gengæld med til at give dig et velfugtet, dewy look.

​​​​​​​

”Beauty mist” kombinerer de to

Der findes også ansigtssprays, som er en kombination af de to ovenfor. De kan typisk lidt af det hele og er et godt valg, hvis du gerne vil undgå at have gang i flere produkter og både kunne pleje og sætte makeuppen på én og samme gang. De hedder ofte noget med beauty mists, eller også vil du kunne læse om produktet, at det er beregnet til begge dele.

Facial mist til tørhed

Du kender nok allerede Elizabeth Ardens klassiske Eight Hour Cream, der er blevet kult verden over. Det er ikke uden grund, for ingredienserne er kendt for at redde selv den tørreste og mest skadede hud. Hvis du har tør hud, er det derfor oplagt at få fingrene i Eight Hour Hydrating misten, der styrker huden og forkæler den med masser af fugt.


Vælg den, hvis du har dehydreret eller tør hud, og vil give den masser af fugt og en sund glød.

(15)
Elizabeth Arden Eight Hour® Miracle Hydrating Mist 100 Ml
104,95
Førpris 209,95
DU OPTJENER 11 Point

Facial mist til rødme

Madarás probiotika mist er en økologisk facial mist, der er propfyldt med probiotika. Hvis du ikke allerede er bekendt med probiotisk hudpleje, så er du gået glip af lidt af en stjerneingrediens, især hvis du døjer med rødme. Probiotika, som faktisk er mælkesyrebakterier, balancerer nemlig huden og beskytter dens fugtbarriere. Facial misten her indeholder samtidigt ingredienser fra Madara-planten, som beskytter mod miljømæssige aggressorer.


Vælg den, hvis du er vild med naturlig hudpleje og gerne vil beskytte huden.

(3)
MÁDARA Infinity Mist Probiotic Essence 100 ml
324,95
DU OPTJENER 33 Point
Alt du skal vide om probiotika i hudpleje

Spot Trenden

Alt du skal vide om probiotika i hudpleje

Probiotika har opnået stjernestatus i skønhedsverdenen og med god grund, for mælkesyrebakterierne fungerer som en stærk barriere og hjælper huden med at genoprette sig selv. Her er alt du skal vide om probiotika i hudpleje.

Læs også

Facial mist til ung eller uren hud

Har du ung hud, eller oplever du urenheder en gang imellem? Plaisir Young Skin har lavet en facial mist, som er både opfriskende og fugtgivende, og så er den helt uden parfume. Den milde mist efterlader huden frisk, har en kølende effekt, som får huden til at føles mere jævn og afhjælper urenheder. Formlen indeholder vitamin B5, som virker fugtgivende, plejende og reparerende på huden. Sodium hyaluronate tilfører fugt og mindsker samtidig fedtet hud, reducerer sebum og virker anti-rynkende. Indholdet af niacinamide mindsker urenheder.


Vælg den, hvis du har ung hud eller tilstoppede porer. Den er også ideel til sensitiv hud.

(29)
Plaisir Stay Fresh Facial Mist 100 ml
79,95
DU OPTJENER 8 PointTip!
Anvend facial mists som en opfrisker i løbet af dagen: Luk øjnene og spray i en afstand på ca. 40 cm et fint lag over ansigt og på halsen.


Beauty mist til det hele

My Clarins beauty misten indeholder 88% naturlige ingredienser og har anti-pollution effekt. Den indeholder frugter, blomster og planteekstrakter, der giver huden energi og sørger for at detoxe den. Med sin ultrafine tekstur og friske duft opfrisker og fugter den huden, hvad end du vælger at bruge den som en facial mist, der skal give fugt, eller som spray henover makeuppen. Det lyder umiddelbart som en drøm for enhver beauty-queen, ikke? Du får altså både en superfin finish til din makeup, og samtidigt giver hudplejeingredienserne den lækreste glød til huden.


Vælg den, hvis du gerne vil have en ansigtsspray, der både plejer huden og opfrisker makeuppen.

(10)
Clarins Ns Beautifying Mist 100 ml
159,95
DU OPTJENER 16 Point
Sådan bruger du rosenvand

Vi guider

Sådan bruger du rosenvand

Rosenvand, rosenblomstervand eller rosewater – kært barn har mange navne. Rosenvand er dit nye musthave skønhedsprodukt. Bliv klogere på hvorfor, og hvad du skal bruge det til, lige her.

Læs også

Setting spray – dewy hud

MAC Prep and Prime Fix + er en af de mest kendte face sprays verden over. Hvis du nogensinde har bevæget dig rundt på YouTube og set makeuptalenterne derinde, så har du sikkert opdaget, at de stort set alle sammen bruger den på den ene eller den anden måde. Om det er til at fugte deres makeupsvampe eller til at spraye ansigtet inden eller efter makeuppen er lagt, så står den på deres makeup-bord.


Med MACs Prep and Prime Fix+ får du da også den smukkeste finish til din hud og makeup. Den sørger nemlig for, at produkterne smelter smukt sammen. Derudover får din hud masser af fugt, som er tiltrængt, uanset om du bruger meget eller lidt makeup – fugt er altid vigtigt!


Vælg den, hvis du vil have en primer og setting spray i én og går efter et dewy og velfugtet look.

(75)
MAC Prep + Prime Fix+ Original
179,95
DU OPTJENER 18 Point
(7)
MAC Prep + Prime Fix+ Rose
179,95
DU OPTJENER 18 Point
(6)
MAC Prep + Prime Fix+ Goldlite
179,95
DU OPTJENER 18 Point

Setting spray – holdbar makeup

Hvis du synes, at din makeup forsvinder i løbet af dagen eller ikke holder en hel aften, så skal du have fat i NYX' Matte setting spray! Den får nemlig makeuppen til at holde i op til 24 timer - og hvem vil ikke gerne have det? Du kan også bruge den til at opfriske din makeup i løbet af dagen, så den er super smart at have liggende i tasken. Husk at ryste sprayen godt, inden du sprayer henover ansigtet.


Vælg den, hvis du virkelig vil holde styr på makeuppen. Den er perfekt til særlige events, eller på helt almindelige dage, hvis du nemt fedter i T-zonen.

NYX PROFESSIONAL MAKEUP Setting Spray Matte Finish
99,95
DU OPTJENER 10 Point

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Foundation – alt hvad du behøver at vide

Vi guider

Foundation – alt hvad du behøver at vide

Af Trine Brøndsted

Foundation er grundlaget for den perfekte makeup, hvad enten det er til hverdag eller fest. Men afhængig af hudtype og det look du går efter, er der forskellige typer af foundation og teknikker, du kan bruge, når du skaber din base.

Læs Mere
Derfor elsker vi mineralmakeup

Vi guider

Derfor elsker vi mineralmakeup

Mineralmakeup er et sikkert valg for dig, som godt kan lide rene og naturlige makeupprodukter. Vi fremhæver fem af vores favoritprodukter og giver tips til, hvordan du kan få endnu mere ud af dine yndlingsprodukter.

Læs Mere
Falske øjenvipper – den ultimative guide

Vi guider

Falske øjenvipper – den ultimative guide

Af Trine Brøndsted

Vi kan alle sammen have brug for at give øjnene lidt ekstra, og falske øjenvipper er den perfekte måde at sætte fokus på øjnene. Vi guider dig til kunstige vipper til hverdag og fest.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret