Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Læs med her, og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Du har måske hørt om dermatologisk hudpleje før - men hvad er det helt præcis, det indebærer, og hvilke produkter skal du kigge efter, hvis du ønsker dermatologisk hudpleje? Det dykker vi ned i i denne artikel.

Hvad er dermatologisk hudpleje?

Dermatologisk hudpleje er hudplejeprodukter, som er udviklet, testet og anbefalet af hudlæger. De er skabt til hud, der har nogle specifikke behov. Det kan eksempelvis være, hvis man oplever at have en meget tør hud, uren hud eller rødme i huden, og hvis man generelt har en sensitiv hud, som har tendens til at reagere. Dermatologisk hudpleje er testet, så det er tilpasset en sensitiv hud, og de er enten helt parfumefri eller med mild parfume.


Når du kommer ned i en Matas butik, så vil du finde dermatologisk hudpleje i en afdeling for sig. Du kan opleve dermatologisk hudpleje i vores butikker i Rødovre, på Nørreport i København, Rosengårdscentret i Odense eller på Søndergade i Århus. Du kan også besøge vores online univers her. Vi har farmakonomer ansat til at rådgive i både specialhudpleje og dermatologisk hudpleje, så du kan få den helt rigtige vejledning til din huds behov. Du kan også finde vores farmakonomer på vores online rådgivning, hvor de sidder klar til at svare på dine spørgsmål 9.00-18.00 i hverdagene og 10-16 i weekender.

VICHY

Vichy er et fransk mærke, hvor en stor del af deres produkter er hypoallergene, samtidig med at det er dermatologisk testet på sensitiv hud. Vichy er kendt for at have luksuriøse og lækre formler, som samtidig er tilpasset en sensitiv hud. De har udviklet serier til et hvert behov.

Vichy er kendt for deres kerneingrediens, som findes i alle deres produkter, nemlig ’Eau Thermale’ kildevand fra Frankriget, som er en naturlig ingrediens, der indeholder 15 forskellige mineraler og virker beroligende og regenererende på huden. Det findes i alt fra sprays, ansigtscremer og rensegels.

50 ml
VichyMinéral 89 Booster
224,95 kr.
(50)
50 ml
VichyAnti-trace Antiperspirant Deodorant Roll-On 48T
134,95 kr.
(42)
50 ml
VichyNeovadiol Rose Platinium dagcreme
309,95 kr.
(26)

Farmakonom Rikke fortæller om sensitiv hud:


LA ROCHE-POSAY

Og vi skal til endnu en fransk bestseller – La Roche-Posay er hudpleje tilpasset en sensitiv hud. De har produkter til alt fra den normale hud til en meget tør hud, og de er alle testet på sensitiv hud. Produkterne er alle baseret på termalsk kildevand fra Frankrig, der er kendt for sine beroligende egenskaber. Produkterne er udviklet i samarbejde med hudlæger.

Så søger du mild og lækker hudpleje, så kan det være, du skal tage et kig på La Roche-Posays produkter.

30 ml
La Roche-PosayHyalu B5 Serum
369,95 kr.
(44)
400 ml
La Roche-PosayLipikar Balm AP+M
279,95 kr.
(57)
400 ml
La Roche-PosayEffaclar Micro Peeling Rensegelé
219,95 kr.
(56)
Følsom hud? Undgå disse almindelige fejl

Vi guider

Følsom hud? Undgå disse almindelige fejl

Følsom hud kræver helt særlig pleje – vidste du eksempelvis, at det kan være en god idé at undgå planteekstrakter og skrubbekorn, hvis din hud er til den sensitive side? I dag fortæller vi dig alt du skal vide, inden du går på jagt efter produkter særligt til følsom hud.

Læs også

BIODERMA

Bioderma blev for alvor kendt, da de var nogle af de første på markedet med det populære micellar water. Og lige præcis deres micellar water er stadig kendt verden over, da den er utrolig effektiv og meget skånsom. Det, der gør Bioderma unik, er, at de lægger vægt på aktive ingredienser, som allerede findes i huden.

Bioderma har udviklet hudpleje til fire forskellige hududfordringer:


Så oplever du at have én af de følgende hududfordringer, så kan det være, du skal dykke ned i nogle af disse serier fra Bioderma.

BiodermaSensibio H2O Make-up Removing Micellar Water
139,95 kr.
(91)
30 ml
BiodermaPhotoderm AR Tinted Cream SPF 50+
179,95 kr.
(17)
40 ml
BiodermaSensibio AR Anti-Redness Care
209,95 kr.
(15)

PHARMACERIS

Pharmaceris er et hudplejebrand specifikt udviklet til en hud, der døjer med de sværere problemer. Produkterne er en kombination af dermatologiske løsninger og avancerede kosmetiske formler, for den bedst mulige hudpleje. Det kan være sensitiv hud, hud med meget rødme, uren hud og andre sværere hudproblemer.

Alle produkterne fra Pharmaceris er testet af dermatologer, og så er udvalgte serier gennemgået kliniske tests gennemført på uafhængige forskningsinstitutter.​​​​​​​

30 ml
PharmacerisLipo-Rosalgin Multi Soothing Day Cream SPF 30
174,95 kr.
(14)
30 ml
PharmacerisCalm-Rosalgin Redness Reducing Night Cream
204,95 kr.
(9)
190 ml
PharmacerisPuri-Rosalgin Soothing Physiological Face Gel Wash
149,95 kr.
(9)
Bliv klogere på rødme i huden

Din sundhed

Bliv klogere på rødme i huden

En hud, der har en udbredt tendens til at rødme og blusse op, er en hud, der er naturligt sårbar og sensitiv. Huden er reaktiv, da den reagerer mere eller mindre på eksterne faktorer. Rødme i huden kan ramme alle, og tilstanden kan både opstå afledt af hudens genetik, men det kan også skyldes ændringer igennem livet. Hudpleje til rødme i huden skal berolige, men det er også afgørende at den beskytter huden imod de faktorer, der får huden til at reagere.

Læs også

AVÈNE

Avène er kendt for at lave hudplejeprodukter, som er irritationsdæmpende og ekstra beroligende på huden, så de er derfor perfekte til dig, der døjer med en sensitiv hud og rødme. Produkterne er baseret på termalkildevand, som findes i det sydlige Frankrig og er meget milde mod huden.


Så leder du efter hudpleje til en tør, sensitiv eller rød hud? Så kan det være, det er Avènes hudplejeserier, du skal dykke ned i. Produkterne fugter, plejer og beroliger en irriteret hud.

200 ml
AvèneXeraCalm A.D Cream
206,95 kr.
(3)
15 ml
AvèneDermAbsolu Eyes
269,95 kr.
(4)
40 ml
AvèneCicalfate+ Cream
110,95 kr.
(17)

A-DERMA

Og vi fortsætter med effektiv hudpleje til den sensitive hud. A-Derma har specialiseret sig i god og effektiv dermatologisk hudpleje til netop den sensitive hud. Produkterne i serierne fra A-Derma er tilpasset en tør og sart hud og de har både produkter til den almindelige hudplejerutine samt særlige cremer til den mere tørre hud.
​​​​​​​

Deres produkter er ultra-fugtgivende og har en beroligende effekt på huden, samtidig med at de plejer og styrker huden indefra.

100 ml
A-DERMAEpitheliale AH Ultra-Repairing Cream
161,95 kr.
(10)
400 ml
A-DERMAExomega CONTROL Balm
284,95 kr.
(6)
40 ml
A-DERMAEpitheliale AH Ultra-Repairing Cream
131,95 kr.
(4)
Redaktionen anbefaler: Specialhudpleje

Din sundhed

Redaktionen anbefaler: Specialhudpleje

Måske du sidder og tænker, hvad er forskellen egentlig på specialhudpleje og den hudpleje, man ellers kan få? Med hjælp fra vores dygtige farmakonom Rikke gennemgår vi her, hvad specialhudpleje er, og hvordan du kan bruge det til de hududfordringer, du har brug for hjælp til.

Læs også

DUCRAY

Har du en mere uren hud, døjer med skæl og/eller kløe, så er det Ducray, du skal kigge efter. Hvis du har en af disse hudtilstande, er det vigtigt at bruge de rigtige produkter – det er alfa omega at holde huden ren og fri for skidt og snavs, så du mindsker risikoen for, at talgkirtlerne stopper til. Ducray specialiserer sig i effektiv og skånsom hudpleje til en sensitiv hud, som også har tendens til urenheder. Produkterne bliver udviklet i samarbejde med dermatologer og eksperter, som har udgangspunkt i en videnskabelig tilgang til pleje af huden.

Derudover har Ducray også specialiseret sig i hudpleje dem, der er udfordret af pigmentpletter, som samtidig oplever at have en sensitiv hud. Så er det den slags udfordringer, du har, så kan det være du skal dykke ned i produkterne fra Ducray.

30 ml
DucrayKeracnyl Serum
219,95 kr.
(2)
30 ml
DucrayKeracnyl Glycolic Cream
166,95 kr.

CLINIC WAY

Er det anti-age du går efter i din hudpleje, så kan det være, at produkterne fra Clinic Way er dem, du skal klikke i kurven. Clinic Way har nemlig specialiseret sig i at lave anti-age produkter specielt udviklet til en sensitiv hud og er velegnet for alle kvinder 30+. Clinic Ways produktserie har et fem-trins anti-aging hudpleje program, som modvirker aldring af huden, samtidig med at det er yderst skånsomt for den følsomme hud.

Produkterne er udviklet i samarbejde med farmakonomer og dermatologer, og de kommer udviklet til fem forskellige aldersgrupper (30-70 år).​​​​​​​

KUN ONLINE
50 ml
Dr. Irena ErisClinic Way – 3° Phytohormonal Rejuvenation 50+ Dagcreme
335,95 kr.
(1)

Andre favoritter fra dermatologisk hudpleje:

40 ml
La Roche-PosayCicaplast Balm B5+
104,95 kr.
(64)
300 ml
VichyCapital Soleil Fresh Protective Milk SPF 30
234,95 kr.
(13)
20 ml
VichyLiftactiv Supreme Vitamin C Serum
344,95 kr.
(8)
190 ml
PharmacerisPuri-Sebogel Deep Cleansing Face Gel
142,95 kr.
(7)

Relaterede artikler

Har du eksem? Symptomer, forebyggelse og lindring

Din sundhed

Har du eksem? Symptomer, forebyggelse og lindring

Af Matas

Kløe, tør hud og rødme. Hvis du har eksem, kender du måske allerede symptomerne. Men hvordan ved man egentlig, om man har eksem, hvad skyldes det – og hvordan behandler man det bedst? Læs med her, og bliv klogere på det kløende hududslæt – og ikke mindst hvad du selv kan gøre ved det.

Læs Mere
Eksperten guider: Hudplejerutinen til sensitiv hud

Matas LIVE

Eksperten guider: Hudplejerutinen til sensitiv hud

Af Matas

Døjer du med følsom hud og ved ikke helt, hvilke produkter der er de bedste for dig at bruge? Så se med i denne video, hvor hudplejeekspert og farmakonom Stephanie guider til at sammensætte den mildeste og mest effektive hudplejerutine til følsom hud. Ser du med live, kan du stille hende spørgsmål undervejs!

Læs Mere
Redaktionen anbefaler: Specialhudpleje

Din sundhed

Redaktionen anbefaler: Specialhudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Måske du sidder og tænker, hvad er forskellen egentlig på specialhudpleje og den hudpleje, man ellers kan få? Med hjælp fra vores dygtige farmakonom Rikke gennemgår vi her, hvad specialhudpleje er, og hvordan du kan bruge det til de hududfordringer, du har brug for hjælp til.

Læs Mere
Guide: Solcreme til hud med bumser

Vi guider

Guide: Solcreme til hud med bumser

Af Zita Gaston, Kosmetiker

Får du ekstra bumser og mere fedtet hud, når sommeren melder sin ankomst? Så kan din solcreme være synderen. For har du tendens til hud med bumser, så er det ikke helt ligegyldigt, hvilken solcreme du bruger. Vores kosmetiker, Zita, guider dig til den rette her.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek