• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

Kend forskellen på de 3 forskellige parfumetyper

En duft er ikke bare en duft. Den signaler personlighed og kan have indflydelse på, hvordan andre opfatter dig. Men hvad er egentlig forskellen på eau de parfum, eau de toilette og eau fraiche? Få den ultimative parfumeguide lige her, og få vores bud på must-have dufte.

Man hører ofte, at man bare skal vælge den duft, der passer bedst til ens temperament. Men hvad i alverden (undskyld mit franske) betyrder det? Og skal man vælge eau de toilette, eau de parfum eller eau fraiche? Og hvad er forskellen egentlig? Spørgsmålene er mange, kan du nok fornemme, men frygt ikke! Vi forsøger at gøre dig klogere i dagens skriv...

Eau de parfum, eau de toilette og eau fraiche: Kend forskellen


Det er dejligt at dufte godt, men det er slet ikke så simpelt at finde rundt i parfume-junglen. Der findes utallige dufte fra forskellige mærker. Du kan vælge mellem eau de parfum, eau de toilette og eau fraiche fra alle de kendte mærker.


Derfor får du her den ultimative guide til, hvordan du finder den perfekte duft til dig, og hvordan du kan bruge de duftende dråber. Du får også et overblik, så du er bedre klædt på, næste gang du skal på duftindkøb.  Mand eller kvinde – parfumeguiden er er til alle.

De 3 forskellige parfumetyper

1

Hvad er eau de parfum?

​​​​​​​

Mange har svært ved at kende forskellen på eau de toilette og eau de parfume. Eau de parfum betyder faktisk parfumevand og indeholder 10-20 procent duftolier. Eau de parfum må derfor betegnes som en relativ koncentreret duft. Eau de parfum da også en af de mest populære, da den holder længe.


Spar lidt på den, hvis du bruger den til hverdag og vær mere gavmild med dråberne, hvis du skal til fest.


Vidste du i øvrigt, at eau de parfum typisk mister 70 procent af sin duft inden for nogle timer, mens de resterende 30 procent kan dufte op til et døgn?


Psst!

Issey Miyake L'Eau D'Issey Refillable Eau er den perfekte duft til den modne kvinde, der er på udkig efter en sofistikeret og sensuel parfume. Kombinér den med L'Eau D'Issey Deodorant, hvis du gerne vil fuldende den skønne aroma og holde dig velduftende dagen lang.


Har du desuden opdaget, at man kan købe 'scent to go'? Den perfekte opfindelse, hvis du trænger til en (velduftende) opfriskning i løbet af dagen. Swipe igennem produktslideren, og mød din nye bedste veninde fra Issey Miyake. Perfekt til håndtasken.


Få det optimale ud af din parfume


For at få det optimale ud af din parfume, kan du prøve at putte den på de steder, hvor din puls slår kraftigst. Her bliver parfumens duft nemlig forstærket af varmen fra pulsen.


Du kan for eksempel spraye dig på kravebenet, mellem brysterne, på indersiden af albuerne eller på håndleddene. Men gnid ikke håndleddene mod hinanden, når du har kommet parfumen på – det ødelægger nemlig duften. Her på redaktionen er der flere af os, der godt kan lide at komme nogle pift på t-shirten... Ahhhh!

2

Hvad er eau de toilette?

​​​​​​​

Forskellen der er på eau de toilette og eau de parfume er blandt andet, at eau de toilette kun indeholder 5-15 procent duftolier, og er derfor mere afdæmpet end en eau de parfum.


Eau de toilette egner sig godt som hverdagsduft og er god at have med i tasken, hvis du ønsker at ”friske op” i løbet af dagen.


Her behøver du ikke nødvendigvis at spare på dråberne, både fordi styrken er forholdsvis lav, og fordi prisen på en eau de toilette  normalvis er mere overkommelig end en eau de parfum.


Lige her finder du hele vores udvalg af eau de toilette parfumer. Lad dig forføre og gå med den variant, der taler mest til dit hjerte. I produktslideren ser du nogle af vores favoritter. Hvilken én vælger du?


Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Vi guider

Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

De 12 stjernetegn har forskellige karaktertræk, som alle siger noget om dem, der er født i de måneder. Måske går du meget op i stjernernes placering – og hvis ikke, så se med for sjov! Vi har fundet den parfume, der passer perfekt til nøjagtigt dit stjernetegn.

Læs også

Sådan får du det bedste ud af din eau de toilette


Duften på en eau de toilette holder ikke mere end tre timer – så hvis du vil dufte hele dagen, så skal du nok tage din eau de toilette med dig. Til gengæld er den god, hvis du ikke er vant til at bruge parfume og gerne vil starte ud med en lidt afdæmpet duft.


Du kan roligt spraye dig et par gange med din eau de toilette uden at komme til at dufte for kraftigt. Sprøjt for eksempel et par gange op i luften foran dig og træd ind i duftskyen, så din eau de toilette fordeler sig blidt over dig. ​​​​​​​


Tip! Prøv at spraye lidt af din duft på hårbørsten, så duften fordeler sig i hele håret, når du reder det.

3

Hvad er eau Fraiche?

​​​​​​​

Eau Fraiche er en forfriskende bodyspray med 1-3 procent duftolier, som du kan bruge på hele kroppen.


Den indeholder ikke alkohol, og er derfor mere skånsom mod huden. Derfor er Eau Fraiche også særlig velegnet til brug om sommeren, da alkohol kan virke udtørrende på huden.


Eau fraiche

(10)
ADDICT EAU FRAÎCHE EAU DE TOILETTE 50 ml
624,95
Optjen 63 point
7 sommerdufte du skal kende

Vi guider

7 sommerdufte du skal kende

Sommeren nærmer sig, og hvis du ikke allerede har forelsket dig i en duft, så er det måske tid til at stikke næsen i denne skønne samling af vidunderlige dufte, som kommer til at præge sommeren.

Læs også

Hvordan adskiller deodorant sig egentlig?

​​​​​​​

Hvor de øvrige dufttyper har til formål at tilføre kroppen en skøn duft, er formålet med en deodorant at reducere eller kamuflere sved.


Der skelnes mellem deodoranter, som forhindrer svedlugt ved at modvirke eller maskere de bakterier, der forårsager lugten og antiperspiranter, som stopper selve svedproduktionen ved at blokere for porerne, så sveden ikke udledes.


Mange er også glade for at bruge samme deodorant og parfume, det giver et stærkere duftindtryk.


Deodorant

(22)
Issey Miyake L'Eau D'Issey Deodorant Spray 100 ml
299,95
Optjen 30 point
(114)
Lancôme Deodorant Spray 125 ml
184,95
Optjen 19 point
(101)
Paco Rabanne Lady Million Deodorant Spray 150 ml
219,95
Optjen 22 point

Relaterede produkter

(12)
J'ADORE EAU DE PARFUM 50 ml
749,95
Optjen 75 point
(52)
CALVIN KLEIN CK One Deodorant Spray 150 ml
149,95
Optjen 15 point

Relaterede artikler

Top 10 dufte til kvinder

Vi guider

Top 10 dufte til kvinder

Af Amalie Schiller

Hvert år dykker jeg ned i vore database for at undersøge hvilke dufte og parfumer, der er de bedst sælgende til kvinder på matas.dk - og i år var bestemt ingen undtagelse. Jeg kan allerede nu afsløre, at nogle af de bedste parfumer til kvinder sidste år stadig er aktuelle i dag. Dog er der enkelte dufte, der har møvet sig op blandt de bedst sælgende darlings. I artiklen her får du en eksklusiv indsigt i vores database, når jeg afsløre de mest populære dufte og parfumer til kvinder. Let's start!

Læs Mere
Hvad er forskellen på concealer og en highlighter?

Vi guider

Hvad er forskellen på concealer og en highlighter?

Af Stine Thelander

Materialist Stine Thelander forklarer forskellen mellem concealer og highlighter og anbefaler sine favoritprodukter. Desuden viser hun, hvilken magi en highlighter og en concealer kan.

Læs Mere
Top 10 dufte til mænd

Vi guider

Top 10 dufte til mænd

Af Amalie Schiller

Indrømmet: som kvinde synes jeg, at det kan virke som en umulig mission at finde den perfekte duft til manden og jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste. Om du er en kvinde eller mand, der sidder bag skærmen og læser min fortvivlsomhed, så tror jeg, at mit lille skriv kan hjælpe dig i den rigtige retning til den perfekte herreduft. Jeg har nemlig taget én for holdet og dykket ned i Matas' database for at undersøge de 10 mest solgte parfumer og Eau de Toilette til mænd i 2021.

Læs Mere
Få et ‘no makeup’-makeuplook på 5 minutter

Vi guider

Få et ‘no makeup’-makeuplook på 5 minutter

‘No makeup’-makeup er indbegrebet af scandinavian cool. Det lette, naturlige look, som man kan bruge mange timer og masser af makeup på for at opnå. Men vi er travle kvinder, så her får du en guide til at få looket på fem minutter.

Læs Mere