• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

Top 10 dufte til kvinder

Hvert år dykker jeg ned i vore database for at undersøge hvilke dufte og parfumer, der er de bedst sælgende til kvinder på matas.dk - og i år var bestemt ingen undtagelse. Jeg kan allerede nu afsløre, at nogle af de bedste parfumer til kvinder sidste år stadig er aktuelle i dag. Dog er der enkelte dufte, der har møvet sig op blandt de bedst sælgende darlings. I artiklen her får du en eksklusiv indsigt i vores database, når jeg afsløre de mest populære dufte og parfumer til kvinder. Let's start!

Har du også overvejet at investere i en ny duft? For det har jeg. Dog synes jeg, at det kan være svært at navigere i den store jungle af dufte. Jeg indrømmer da også, at jeg har mine favoritter, og at jeg sjældent prøver en ny duft: ”If it ain’t broke, don’t fix it”, som man siger. Men jeg synes nu alligevel, at forandringer fryder en gang imellem. Derfor har jeg sat mig for, at jeg vil springe ud i det og give en ny duft en kærlig chance. Er du klar til at blive klogere på, hvad dine medsøstre som brødre lægger i kurven? Hvem ved, måske finder du din nye favorit på listen!

#1. Giorgio Armani Sì Eau de Parfum

Sidste år stjal Sì andenpladsen på listen over de bedst sælgende dufte til kvinder. I dag har hun sneget sig op på en flot og velfortjent førsteplads - sådan! Det er ingen hemmelig, at jeg udemærket godt forstår, hvorfor Sí har vundet flere kvindehjerter. Den er nemlig skøn! Faktisk har Sí tidligere på året fået en lillesøster - nemlig Sí intense som jeg har skrevet om i en artikel, der handler om nye forårsdufte til kvinder.


Sí er en kombination af solbærnektar, fresia, rose og lyse trænoter, der gør duften elegant og unik. Sì-kvinden er fri, og ved, hvordan livet leves fuldt ud. Hun repræsenterer den rolige styrke af kvindelighed, og udstråler en blanding af mystik og følelser. Hendes styrke er hendes dristighed og mod til at sige Sì!

(133)
Giorgio Armani Sì Eau de Parfum 30 ml
479,95
Optjen 48 point

#2. Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum

Libre kyssede solen for første gang i 2019, og har siden været en af de store favoritter blandt kvinder. Sidste år lå parfumen på en ottendeplads og er i år rykket hele vejen op på en flot andenplads. Tillykke!


Libre kendetegner den stærke og dristige kvinde, der lever livet fuldt ud. Kombinationen mellem orangeblomsten og den blomstrende lavendel tilfører et feminin twist, mens vaniljen fra Madagasker skaber en varm følelse. Flakonen skriger af modernitet med sine vinkler så skarpe som haute couture.


Det ikoniske logo, der er fastgjort til glasset som en juvel, kendetegner Yves Saint Laurents moderne tilgang til at fange enhvers opmærksomhed, mens den gyldne kæde og det asymmetrisk sortlakeret låg fuldender indtrykket.

#3. Lancôme Miracle Eau de Parfum Vapo

Denne her duft er jeg ret stolt af. Den blev nemlig lanceret tilbage i 2000 og har i dag - 21 år efter - kæmpet sig op på en 3. plads over dufte, kvinder bedst kan lide. Well done! Du har måske allerede spottet Miracle i din nærmeste matas butik eller scrollede forbi den på matas.dk. Men har du tidligere klikket den hjem? Det har jeg ikke - men det skal der bestemt laves om på.


Kort fortalt er Miracle en blanding af en frugtig, blomsteragtig og frisk duft til kvinder. Duften giver sanserne lysten til at se og værne om hvert sekund af livet som et mirakel. Noterne, der står bag, er den frugtagtige åbning fra litchi, krydret blomsternoter fra magnolia og jasmin i sammenspil med en pulverformet base af moskus og rav. Hvis du spørger mig, er den værd at give et forsøg.   

(124)
Lancôme Miracle Eau de Parfum Vapo 30 ml
384,95
Optjen 39 point
10 nye forårsdufte til kvinder

Vi guider

10 nye forårsdufte til kvinder

Ahh.. Kan i mærke det? De lyse morgener, den friske luft og solens stråler, der så småt begynder at kysse vores kinder. Træerne har fået deres blade tilbage, og de fine påskeliljer er så småt kommet frem fra deres skjul. Foråret er ankommet! Jeg kan umuligt være den eneste, der elsker denne tid på året. Særligt på grund af de lysere tider, men også fordi jeg ved, at der altid kommer en række nye dufte at gå de lysere tider i møde med ;) Og det er lige præcis dem, det skal handle om i dag.

Læs også

#4. Giorgio Armani Acqua di Gioia Eau de Parfum

På en flot fjerdeplads er en ny spiller kommet med på listen over de bedst sælgende dufte til kvinder. Nemlig Acqua Di Gioia, der havde sin debut i 2010. Inspirationen til duften stammer fra jorden og havet, som så fint kommer til udtryk i den smukke og unikke flakon.  


Duften er skabt til dig, der elsker de aromatiske dufte med citrus noter. Duften er nemlig beriget med topnoterne amalfi lemon og mint - en unik kombination, jeg faktisk ikke er faldet over i andre dufte. Med hjælp fra mellemnoterne af jasmin, pink pepper og peony får duften en smule sødme.


Personligt er jeg vild med dufte, der har den her kombination af citrus med en smule sødme og det ser ud til, at der også er flere kvinder, der er vilde med netop dén sammensætning!

#5. Lancôme Hypnôse Eau de Parfum Spray

Endnu engang er den lilla, snoede lady 'Hypnôse' med på top 10 listen. Lancôme har i sandhed formået at skabe en duft, vi kvinder ikke giver slip på så let. Sejt gået! Lancôme Hypnôse er en forførende, sensuel og orientalsk parfume, der afspejler en kvinde med masser af gåpåmod og passion. Så snart en snært af Hypnôse træder ind i rummet, pirres alle sanser - bogstavelig talt.


Duftens topnote er passionsblomst, der afspejler duftens feminine aura, mens bundnoten vanilje giver en varm følelse i kroppen. Den sensuelle og dybe sensation kommer til udtryk ved hjælp fra hjertenoten vetiver, der er omringet af hvide blomster og tempeljasmin. Den smukke flakon er designet med inspiration fra de kvindelige former, mens farven hypnotiserer som kvindens forførende øjne.

(126)
Lancôme Hypnôse Eau de Parfum Spray 30 ml
404,95
Optjen 41 point

#6. Calvin Klein Beauty Eau de Parfum

Tilbage i oktober 2010 skabte Calvin Klein en duft til kvinder, der elsker at bære Calvin Kleins stilfulde tøjkollektion. I dag har den vundet flere kvindehjerter samt en plads på listen her. Jeg synes, at 'Beauty' har en smuk historie - den repræsenterer nemlig kvinder i 40'erne, deres skønhed, modenhed og selvværd. Dét er der noget nostalgisk over og på trods af, at jeg ikke er fra 40'erne, så synes jeg, at der er noget smukt over at gå med en duft, der har så fin en historie.


Topnoten, der står bag, er hvide blomster efterfulgt af jasmin som mellemnote og planten blyant-ene som base. Alt i alt en blomstret duft med et krydret twist. Jeg er fan - og ligeså er mange af jer kvinder derude, kan jeg konkludere.

CALVIN KLEIN Beauty Eau de Parfum 100 ml
299,95
Førpris 764,95
Optjen 30 point
Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Vi guider

Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

De 12 stjernetegn har forskellige karaktertræk, som alle siger noget om dem, der er født i de måneder. Måske går du meget op i stjernernes placering – og hvis ikke, så se med for sjov! Vi har fundet den parfume, der passer perfekt til nøjagtigt dit stjernetegn.

Læs også

#7. Zarkoperfume Pink Molécule

En duft, der også dominerede top 10 listen over bedste parfumer sidste år og som jeg tidligere har haft stående på badeværelseshylden, er den lyserøde lady - Pink Molécule. Surprise! Den danske parfumeur, der står bag, er Zarko Pavlov, som tog Danmark med storm, da han i 2014 lancerede den populære Pink Molécule.


Duften er en fortolkning af de nordiske elementer blandet med pink champagne. PINK MOLéCULE Eau de Parfum er en feminin duft med noter som hyldeblomster, abrikos, sort orkidé, mahogni og akkorder fra sort træ. En tidløs duft, der holder hele dagen på huden.

#8. Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh

Duften, der år efter år formår at vinde en plads på top 10 listen over dufte til kvinder. De fleste kender den måske som duften med det smukke blomsterlåg. Andre kan dufte dens sødme og frugtagtige noter på lang afstand. Det kan jeg i hvert fald efterhånden! Der er nemlig flere, der bærer den søde duft på kroppen - inklusiv mig selv i mine yngre dage.  


Daisy Eau So Fresh har sine topnoter fra friske hindbær, rød grapefrugt, grønne blade og pære mens hjertenoterne bunder i viol, hvid rose, lichee og jasminkronblade. Sidst har vi basenoterne, der emmer af musknoter, blomme og cedertræ. Der er altså tale om en duft, der har lidt forskelligt fra flere lejre, som er resultatet af en duft, vi kvinder elsker. I hvert fald flere af os!

#9. Calvin Klein Eternity Woman Summer Eau de Parfum

Sidste år udkom Calvin Klein med en ny parfume: Eternity Woman Summer. Siden da er der flere kvinder, der har taget duften til sig og blot et år senere er den blevet én af de mest solgte parfumer på matas.dk. Dét er en duft, jeg må prøve!


Udover at flakonen fører mig tilbage til en smuk solnedgang på en varm sommeraften, så tror jeg også, at jeg vil kunne lide indholdet. Parfumen emmer nemlig af noter fra ørkenrose, vand akkord og musk. Med andre ord: en sensuel, krydret og blomstret duft, der ligesom flakonen minder mig om de varme sommerdage.  ​​​​​​​

#10. Giorgio Armani Ea Diamonds For Women

Sidst, men absolut ikke mindst, har vi endnu en duft fra Giorgio Armani. Hvis der er noget, Giorgio Armani er gode til, så er det i høj grad dufte. I hvet fald efter min mening. Duften er skabt til kvinden, der er glamourøs, kostbat og vovet - og selvom jeg kun kan spejle mig selv i at være glamourøs, så føler jeg, at duften alligevel er skabt til kvinder som mig ;)


Jeg kan ikke lade være med at tænke på Rihanna og 'Shine bright like a diamond', når jeg står med duften i hånden. Men det er også den følelse, som duften giver, når den lander på huden. Parfumen er nemlig sensuel, uimodståelig og elegant.


Noterne bag duften er solmodne hindbær, saftig litchi, feminine rose sammen med fresia, liljekonval, vetiver og patchouli. Bundnoterne er beriget med gyldendt rav og cedertræ med et touch af vanilje. Kær duft har mange noter, men til sammen er det resultatet af en forførende duft, som har vundet mange kvindehjerter.

(67)
Giorgio Armani Ea Diamonds For Women EDP, 30ml
369,95
Optjen 37 point

Andre duft bestsellers:

(30)
Clean Rain Eau de Parfum 60 ml
599,95
Optjen 60 point
(22)
Chloé Signature Eau de Parfum 50 ml
739,95
Optjen 74 point
(50)
Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum 30 ml
479,95
Optjen 48 point
(15)
Ariana Grande Ari Eau de Parfum 30 ml
319,95
Optjen 32 point

Relaterede artikler

Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Vi guider

Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Af Isabel Thostrup

De 12 stjernetegn har forskellige karaktertræk, som alle siger noget om dem, der er født i de måneder. Måske går du meget op i stjernernes placering – og hvis ikke, så se med for sjov! Vi har fundet den parfume, der passer perfekt til nøjagtigt dit stjernetegn.

Læs Mere
10 nye forårsdufte til kvinder

Vi guider

10 nye forårsdufte til kvinder

Af Amalie Schiller

Ahh.. Kan i mærke det? De lyse morgener, den friske luft og solens stråler, der så småt begynder at kysse vores kinder. Træerne har fået deres blade tilbage, og de fine påskeliljer er så småt kommet frem fra deres skjul. Foråret er ankommet! Jeg kan umuligt være den eneste, der elsker denne tid på året. Særligt på grund af de lysere tider, men også fordi jeg ved, at der altid kommer en række nye dufte at gå de lysere tider i møde med ;) Og det er lige præcis dem, det skal handle om i dag.

Læs Mere
Parfumer og nostalgi: kom tæt på Redaktionen!

Vi guider

Parfumer og nostalgi: kom tæt på Redaktionen!

Af Michelle Weis

Kender du følelsen? Du slentrer ned ad strøget, og pludselig bliver du ramt af en velkendt parfumeduft, der vækker dine sanser. Med ét bliver du sendt tilbage til folkeskolen og bænken ude foran ungdomsklubben, hvor du havde din kyssedebut med Preben. Selvom du ihærdigt forsøger at ryste kysseseancen af dig, vinder nostalgien, og du genlever de pinagtige minutter, indtil duftnoterne slipper grebet om dine sanser, og du vender tilbage til nuet.

Læs Mere
Kend forskellen på de 3 forskellige parfumetyper

Vi guider

Kend forskellen på de 3 forskellige parfumetyper

Af Matas

En duft er ikke bare en duft. Den signaler personlighed og kan have indflydelse på, hvordan andre opfatter dig. Men hvad er egentlig forskellen på eau de parfum, eau de toilette og eau fraiche? Få den ultimative parfumeguide lige her, og få vores bud på must-have dufte.

Læs Mere