• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Vi guider

Top 10 dufte til kvinder

Sidste år tog jeg et dyk ned i vores datamaskine for at undersøge, hvilke dufte, der var blandt de bedst sælgende på matas.dk. I dag – et halvt år senere – tog jeg endnu et kig for at se, om top 10 duftene fra forrige år havde fået en overhaling af nogle andre vidundere. Dét kan jeg afsløre, at nogle af dem faktisk har. I artiklen her får du en eksklusiv indsigt i vores database, når jeg afsløre, hvilke dufte, der er kundernes mest foretrukne – og jeg må sige, at i har god smag! ;)

Har du også overvejet at investere i en ny duft? For det har jeg. Dog synes jeg, at det kan være svært at navigere i den store jungle af dufte. Jeg indrømmer da også, at jeg har mine favoritter, og at jeg sjældent prøver en ny duft: ”If it ain’t broke, don’t fix it”, som man siger. Men jeg synes nu alligevel, at forandringer fryder en gang imellem. Derfor har jeg sat mig for, at jeg vil springe ud i det og give en ny duft en kærlig chance. Er du klar til at blive klogere på, hvad dine medsøstre som brødre lægger i kurven? Hvem ved, måske finder du din nye favorit på listen!

#1. Lancôme Hypnôse Eau de Parfum Spray

Sidste år tog Lancôme Hypnôse tredjepladsen over mest solgte dufte til kvinder. I dag har den lilla, snoede kvinde møvede sig op på en førsteplads – stort tillykke!


Lancôme Hypnôse er en forførende, sensuel og orientalsk parfume, der afspejler en kvinde med masser af gåpåmod og passion. Så snart en snært af Hypnôse træder ind i rummet, pirres alle sanser.


Duftens topnote er passionsblomst, der afspejler duftens feminine aura, mens bundnoten vanilje giver en varm følelse i kroppen. Den sensuelle og dybe sensation kommer til udtryk ved hjælp fra hjertenoten vetiver, der er omringet af hvide blomster og tempeljasmin. Den smukke flakon er designet med inspiration fra de kvindelige former, mens farven hypnotiserer som kvindens forførende øjne.

(99)
Lancôme Hypnôse Eau de Parfum Spray 30 ml
323,96
Førpris 404,95
Optjen 33 point

#2. Giorgio Armani Sì Eau de Parfum

Sidste år stjal Sì førstepladsen som kvindernes absolut go-to duft. I dag har hun sneget sig ned på en andenplads, hvilke også er en meget fin placering at have! Og vi forstår, hvorfor Sí stadig er en vinder blandt mange kvinder. Den er nemlig skøn! Pssst.. De er netop kommet en ny Sí duft på markedet! Nemlig Sí intense som jeg netop har skrevet om i en artikel, der handler om nye forårsdufte til kvinder.


Sí er en kombination af solbærnektar, fresia, rose og lyse trænoter, der gør duften elegant og unik. Sì-kvinden er fri, og ved, hvordan livet leves fuldt ud. Hun repræsenterer den rolige styrke af kvindelighed, og udstråler en blanding af mystik og følelser. Hendes styrke er hendes dristighed og mod til at sige Sì!

(119)
Giorgio Armani Sì Eau de Parfum 30 ml
383,96
Førpris 479,95
Optjen 39 point

#3. Ralph Lauren Big Pony Women Pink Eau de Toilette

Jeg tror, at Big Pony Woman fra Ralph Lauren har imponeret mange kvinder siden jeg sidst skrev artiklen. Fra en tiendeplads er hun nemlig rykket op på en tredjeplads – sejt!


Faktisk har Big Pony Woman været på markedet siden 2012, så af det faktum, at den er blandt de mest solgte dufte på matas.dk ni år efter, er ret cool, hvis du spørger mig.


Den pinke flakon gemmer på en sensuel parfume med frugtagtige noter fra tranebær og tonkabønner, som er dedikeret til den spontane og forførende kvinde. Er du derfor på jagt efter en sensuel duft med frugtagtige noter, er du og Big Pony Woman (måske) det perfekte match.

(18)
Ralph Lauren Big Pony Women Pink Eau de Toilette 30 ml
263,96
Førpris 329,95
Optjen 27 point
10 nye forårsdufte til kvinder

Vi guider

10 nye forårsdufte til kvinder

Ahh.. Kan i mærke det? De lyse morgener, den friske luft og solens stråler, der så småt begynder at kysse vores kinder. Træerne har fået deres blade tilbage, og de fine påskeliljer er så småt kommet frem fra deres skjul. Foråret er ankommet! Jeg kan umuligt være den eneste, der elsker denne tid på året. Særligt på grund af de lysere tider, men også fordi jeg ved, at der altid kommer en række nye dufte at gå de lysere tider i møde med ;) Og det er lige præcis dem, det skal handle om i dag.

Læs også

#4. Paco Rabanne Lady Million Eau de Parfum

Nu skal vi til en duft, der for første gang er med på listen over bedst sælgende parfumer. Well done! Duften, der stjæler fjerdepladsen, er gemt i en gylden flakon, som vækker alle kroppens sanser. Byd Lady Million fra Paco Rabanne velkommen til listen! Faktisk er Paco Rabanne 1 Million til mænd også med på listen over top 10 dufte til mænd. Tilfælde? I don’t think so!


Lady Million er en sensuel, forførende duft med topnoterne neroli, appelsin og hindbær (mmh!). Sammen med hjertenoterne af hvide blomster som jasmin og appelsinblomst samt basenoterne af honning og patchouli, er Lady Million en blanding af en sød, citrusagtig og pirrende duft.

(76)
Paco Rabanne Lady Million Eau de Parfum 50 ml
491,96
Førpris 614,95
Optjen 50 point

#5. Calvin Klein Sheer Beauty Eau de Toilette

På femtepladsen har vi en duft, der heller ikke har været med på den populære liste før. Men det var nok også et spørgsmål om tid, før den vil stjæle én af pladserne. Giv en stor hånd til Calvin Klein Sheer Beauty, der er en sammensætning af blomster- og frugtagtige noter som bergamot, røde bær og fersken.


Personligt synes jeg, at denne parfume passer godt ind i den tid, vi er på vej ind i. Nemlig forår og sommer. Den milde Eau de Toilette gemmer på hjertenoter fra blomster af pæon, lyserød lilje og jasmin, og har en base af sandeltræ, moskus og vanilje, der alt i alt gør duften til en frugtagtig, blomstret og frisk duft.

(79)
CALVIN KLEIN Sheer Beauty Eau de Toilette 100 ml
239,96
Førpris 299,95
Optjen 24 point

#6. Clean Rain Eau de Parfum

Ligesom sidste år, så stjæler Clean Rain sjettepladsen endnu engang 😉 Det er måske heller ikke første gang, at du er faldet over Clean duften. Sammen med resten af Clean-familien har Rain været flere duft-elskers go-to, når en duft skal med på ønskesedlen.


Rain er definitionen af den friske duft på en mild regnvejrsdag, hvor små dråber lander blidt på blomsterne i naturen. En forfriskende ren fornemmelse, der kun kan få smilet frem på læberne.

(62)
Clean Rain Eau de Parfum 30 ml
319,96
Førpris 399,95
Optjen 32 point
Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Vi guider

Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

De 12 stjernetegn har forskellige karaktertræk, som alle siger noget om dem, der er født i de måneder. Måske går du meget op i stjernernes placering – og hvis ikke, så se med for sjov! Vi har fundet den parfume, der passer perfekt til nøjagtigt dit stjernetegn.

Læs også

#7. Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum

Libre kyssede solen for første gang i 2019, og har siden været en af de store favoritter blandt kvinder. Sidste år lå parfumen på en ottendeplads, og er i år rykket op på en flot syvendeplads. Tillykke!


Libre kendetegner den stærke og dristige kvinde, der lever livet fuldt ud. Kombinationen mellem orangeblomsten og den blomstrende lavendel tilfører et feminin twist, mens vaniljen fra Madagasker skaber en varm følelse.
Flakonen skriger af modernitet med sine vinkler så skarpe som haute couture.


Det ikoniske logo, der er fastgjort til glasset som en juvel, kendetegner Yves Saint Laurents moderne tilgange til at fange enhvers opmærksomhed, mens den gyldne kæde og det asymmetrisk sortlakeret låg fuldender indtrykket.

(66)
Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum 30 ml
403,96
Førpris 504,95
Optjen 41 point

#8. Hugo Boss Femme Eau de Parfum

Godt nok kom duften til verden tilbage i 2000, men i dag, 21 år efter, er duften endt på en flot ottendeplads over de mest sælgende parfumer på matas.dk. Sådan! Femme er dedikeret til en rigtig boss lady med store drømme og en evig passion for at nå sine mål.


Duften er afslappet med en frugtagtig åbning bestående af mandarin og solbær med et snært af fresia. Når duften rammer den bare krop, møder sanserne en varm aura af hvide blomster, jasmin, lilje og rose.

(57)
Hugo Boss Boss Femme Eau de Parfum 30 ml
335,96
Førpris 419,95
Optjen 34 point

#9. Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh Eau de Toilette

Endnu en genganger fra sidste års populære dufte er Eau So Fresh fra Marc Jacobs, der stadig er mange kvinders favorit, når det kommer til dufte. Du kan kende duften på den smukke, blomstrede flakon, som alle i Daisy-familien er pyntet med.


Når jeg dufter til de blomstrede og frugtagtige noter fra friske hindbær, sanselig rose og blommer, som Daisy Eau So Fresh indeholder, minder det mig om, at sommeren er på vej! En duft, der er en smule sofistikeret – uden at være for alvorlig.

(60)
Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh Eau de Toilette 75 ml
487,96
Førpris 609,95
Optjen 49 point

#10. Zarkoperfume Pink Molécule

Vi slutter lige listen af med en skøn duft, der også dominerede top 10 listen over bedste parfumer sidste år. En duft, jeg tidligere har haft stående på badeværelseshylden, og overvejer at genkøbe.


Den sidste duft, der er med på top 10 listen over kundernes mest foretrukne duft, er fra den danske parfumeur, Zarko Pavlov, der tog Danmark med storm, da han i 2014 lancerede den populære Pink Molécule.


Duften er en fortolkning af de nordiske elementer blandet med pink champagne. PINK MOLéCULE Eau de Parfum er en feminin duft med noter som hyldeblomster, abrikos, sort orkidé, mahogni og akkorder fra sort træ. En tidløs duft, der holder hele dagen på huden.

(148)
ZARKOPERFUME PINK MOLéCULE 090•09 Eau de Parfum 100 ml
639,96
Førpris 799,95
Optjen 64 point

Andre duft bestsellers:

(115)
Lancôme La Vie Est Belle Eau de Parfum 30 ml
347,96
Førpris 434,95
Optjen 35 point
(22)
Chloé Signature Eau de Parfum 50 ml
583,96
Førpris 729,95
Optjen 59 point
(43)
Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum 30 ml
383,96
Førpris 479,95
Optjen 39 point
(29)
Marc Jacobs Daisy Dream Eau de Toilette 50 ml
479,96
Førpris 599,95
Optjen 48 point
(33)
Viktor & Rolf Flowerbomb Eau de Parfum 30 ml
415,96
Førpris 519,95
Optjen 42 point
(15)
Ariana Grande Ari Eau de Parfum 30 ml
255,96
Førpris 319,95
Optjen 26 point

Relaterede artikler

Parfumer og nostalgi: kom tæt på Redaktionen!

Vi guider

Parfumer og nostalgi: kom tæt på Redaktionen!

Af Michelle Weis

Kender du følelsen? Du slentrer ned ad strøget, og pludselig bliver du ramt af en velkendt parfumeduft, der vækker dine sanser. Med ét bliver du sendt tilbage til folkeskolen og bænken ude foran ungdomsklubben, hvor du havde din kyssedebut med Preben. Selvom du ihærdigt forsøger at ryste kysseseancen af dig, vinder nostalgien, og du genlever de pinagtige minutter, indtil duftnoterne slipper grebet om dine sanser, og du vender tilbage til nuet.

Læs Mere
10 nye forårsdufte til kvinder

Vi guider

10 nye forårsdufte til kvinder

Af Amalie Schiller

Ahh.. Kan i mærke det? De lyse morgener, den friske luft og solens stråler, der så småt begynder at kysse vores kinder. Træerne har fået deres blade tilbage, og de fine påskeliljer er så småt kommet frem fra deres skjul. Foråret er ankommet! Jeg kan umuligt være den eneste, der elsker denne tid på året. Særligt på grund af de lysere tider, men også fordi jeg ved, at der altid kommer en række nye dufte at gå de lysere tider i møde med ;) Og det er lige præcis dem, det skal handle om i dag.

Læs Mere
Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Vi guider

Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Af Isabel Thostrup

De 12 stjernetegn har forskellige karaktertræk, som alle siger noget om dem, der er født i de måneder. Måske går du meget op i stjernernes placering – og hvis ikke, så se med for sjov! Vi har fundet den parfume, der passer perfekt til nøjagtigt dit stjernetegn.

Læs Mere
Kend forskellen på de 3 forskellige parfumetyper

Vi guider

Kend forskellen på de 3 forskellige parfumetyper

Af Matas

En duft er ikke bare en duft. Den signaler personlighed og kan have indflydelse på, hvordan andre opfatter dig. Men hvad er egentlig forskellen på eau de parfum, eau de toilette og eau fraiche? Få den ultimative parfumeguide lige her, og få vores bud på must-have dufte.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage