• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Vi guider

Top 10 dufte til kvinder

Der findes et utal af parfumer, og her på Redaktionen kan vi hurtigt blive enige om, at det kan være svært at navigere i den store jungle af dufte. Vi indrømmer da også gerne, at vi har vores favoritter, og at vi sjældent prøver en ny duft: ”If it ain’t broke, don’t fix it”, som man siger. Men vi synes nu alligevel, at forandring fryder en gang imellem, og derfor er vi blevet enige om, at vi hver især skal prøve en ny duft, når den sidste dråbe i vores nuværende er opbrugt.

For at gøre valget nemmere har vi simpelthen lavet en top-10 over de parfumer, som vi sælger flest af her på Matas.dk, for mon ikke vi kan finde en ny favorit (eller måske flere) iblandt de bedst sælgende dufte til kvinder. Vi har i hvert fald tillid til, at vores kunder har god smag. Måske har du også overgivet dig til én duft, som du konsekvent lægger i kurven, når flakonen er tom? I så fald kan du få gavn af at læse videre og blive klogere på, hvad dine medsøstre lægger i kurven. Måske finder du din nye favorit på listen herunder? Hvem ved!  

1. Giorgio Armani Sí

Sì stjæler første pladsen som kvindernes absolut go-to duft. En feminin duft til den moderne kvinde. Sí er en kombination af solbærnektar, fresia, rose og lyse trænoter, der gør duften elegant og unik.


Sì-kvinden er fri og ved, hvordan livet leves fuldt ud. Hun repræsenterer den rolige styrke af kvindelighed, og udstråler en blanding af mystik og følelser. Hendes styrke er hendes dristighed og mod til at sige Sì!


(113)
Giorgio Armani Sì Eau de Parfum 30 ml
479,95
Optjen 48 point

2. Zarkoperfume Pink Molécule

Den danske parfumeur, Zarko Pavlov, tog Danmark med storm, da han i 2014 lancerede den populære Pink Molécule, som i dag sejre 2. pladsen over de 10 bedst sælgende dufte hos Matas. Duften er en fortolkning af de nordiske elementer blandet med pink champagne. Den varme brise, der kommer i foråret, mikset med vand og de mørke træer fra Danmark.

PINK MOLéCULE Eau de Parfum er en feminin duft med noter fra blandt andet hyldeblomster, abrikos, sort orkidé, mahogni og akkorder fra sort træ.

3. Lancôme Hypnôse

En forførende og sensuel orientalsk parfume, der afspejler den passionerede kvinde, er netop dét, der kendetegner Hypnôse. Så snart et strejf Hypnôse træder ind i rummet, pirres alle sanser.

Duftens topnote er passionsblomst, der afspejler duftens feminine aura, mens bundnoten vanilje giver en varm følelse i kroppen. Den sensuelle og dybe sensation kommer til udtryk ved hjælp fra hjertenoten vetiver, der er omringet af hvide blomster og tempeljasmin.  

Den smukke flakon er designet med inspiration fra de kvindelige former, mens farven hypnotiserer som kvindens forførende øjne.


Vi guider

Kend forskellen på de 3 forskellige parfumetyper

En duft er ikke bare en duft. Den signaler personlighed og kan have indflydelse på, hvordan andre opfatter dig. Men hvad er egentlig forskellen på eau de parfum, eau de toilette og eau fraiche? Få den ultimative parfumeguide lige her, og få vores bud på must-have dufte.

Læs også

4. Marc Jacobs Eau so fresh

Mød Eau so fresh, der I 2011 meldte sin debut og i dag er en af kvindernes absolut go-to duft! En nyere version af den originale Daisy-duft, der som alle Daisy dufte kendetegnes på dens smukke, blomstrede flakon.

Med sine blomstrede og frugtagtige noter fra friske hindbær, sanselig rose og blommer, føres sindet tilbage til de solrige stunder på en varm sommerdag. En duft, der er en smule sofistikeret – uden at være for alvorlig.

5. Lenina Coleman

Det er ikke meget mere end et år siden, at Lenina Coleman, bedre kendt som Linse Kessler, lancerede hendes første hudplejebrand, herunder en parfume, der stjal en masse danske kvinders hjerte.

Lenina Coleman er en let, frisk og sensuel duft, der har en særlig kærlighed for dyrenes ve og vel. Derfor er det heller ikke helt tosset, at hun på bare ét år er blevet en af kvindernes favoritter.

Den friske og lette aura fra noter som Neroli, lavendel, abrikos, liljer, roser og appelsinblomst gør duften til den perfekte makker til både weekends små fester og hverdagens lange arbejdsdage.

6. CLEAN Rain

Det er måske ikke første gang, at du er faldet over CLEAN duften. Sammen med resten af den klassiske CLEAN-familie, har Rain været flere duft-elskers go-to, når en duft skal med på ønskesedlen.

Rain er definitionen af den friske duft på en mild regnvejrsdag, hvor små dråber lander blidt på blomsterne i naturen. En forfriskende ren fornemmelse, der kun kan få smilet frem på læberne.

Vi guider

Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

De 12 stjernetegn har forskellige karaktertræk, som alle siger noget om dem, der er født i de måneder. Måske går du meget op i stjernernes placering – og hvis ikke, så se med for sjov! Vi har fundet den parfume, der passer perfekt til nøjagtigt dit stjernetegn.

Læs også

7. Elizabeth Arden White Tea

Mangler du den perfekte duft til hverdag, der både er enkel og stilfuld? Så tag et kig på White Tea fra Elizabeth Arden.

En duft til kvinden, der gerne vil leve i nuet. Noterne er perfekt sammensat for at afspejle ro og enkelhed. De består blandt andet af mandarin, havbrisenoter og japansk hvid bregne og hvid te samt hvid iris, tonkabønne og beroligende musk.


(77)
Elizabeth Arden White Tea Eau de Toilette 50 ml
324,95
Optjen 33 point

8. Yves Saint Laurent Libre

Libre kyssede solen for første gang i 2019 og er allerede en af de store favoritter blandt kvinder. Libre kendetegner den stærke og dristige kvinde, der lever livet fuldt ud.

Kombinationen mellem orangeblomsten og den blomstrende lavendel tilfører et feminin twist, mens vaniljen fra Madagasker skaber en varm følelse.

Flakonen skriger af modernitet med sine vinkler så skarpe som haute couture. Det ikoniske logo, der er fastgjort til glasset som en juvel, kendetegner Yves Saint Laurents moderne tilgange til at fange enhvers opmærksomhed, mens den gyldne kæde og det asymmetrisk sortlakeret låg fuldender indtrykket. ​​​​​​​

9. Rudolph Care Signature Notes

Den første Svanemærket og Cosmos-certificerede parfume i verden er fra ingen andre end danske Andrea Rudolph, der er kendt for hendes hudplejeserie med omtanke for bæredygtighed og økologi.

Det er ikke for ingenting, at parfumen er blevet til under navnet ’’Signature Notes’’. Den er nemlig skabt med de samme duftnoter, som de første Rudolph Care produkter tilbage i 2009. Sensuel og feminin er det, der afspejler duften.


(31)
Rudolph Care Signature Notes Eau de Parfum 50 ml
494,95
Optjen 50 point

10. Big Pony Woman fra Ralph Lauren

Nok har den været på markedet siden 2012, men i dag er den en af de mest solgte på matas.dk. Den pinke flakon gemmer på en sensuel parfume til den spontane og forførende kvinde med frugtagtige noter fra tranebær og tonkabønner.

Er du på jagt efter en sensuel og frugtig duft, kan Big Pony Woman måske blive din nye favorit.


(51)
Ralph Lauren Big Pony Women Pink Eau de Toilette 50 ml
224,95
Førpris 394,95
Optjen 23 point

Andre duft bestsellers:

Relaterede artikler

Vi guider

Parfumer og nostalgi: kom tæt på Redaktionen!

Af Michelle Weis

Kender du følelsen? Du slentrer ned ad strøget, og pludselig bliver du ramt af en velkendt parfumeduft, der vækker dine sanser. Med ét bliver du sendt tilbage til folkeskolen og bænken ude foran ungdomsklubben, hvor du havde din kyssedebut med Preben. Selvom du ihærdigt forsøger at ryste kysseseancen af dig, vinder nostalgien, og du genlever de pinagtige minutter, indtil duftnoterne slipper grebet om dine sanser, og du vender tilbage til nuet.

Læs Mere

Vi guider

Kend forskellen på de 3 forskellige parfumetyper

Af Matas

En duft er ikke bare en duft. Den signaler personlighed og kan have indflydelse på, hvordan andre opfatter dig. Men hvad er egentlig forskellen på eau de parfum, eau de toilette og eau fraiche? Få den ultimative parfumeguide lige her, og få vores bud på must-have dufte.

Læs Mere

Vi guider

Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Af Isabel Thostrup

De 12 stjernetegn har forskellige karaktertræk, som alle siger noget om dem, der er født i de måneder. Måske går du meget op i stjernernes placering – og hvis ikke, så se med for sjov! Vi har fundet den parfume, der passer perfekt til nøjagtigt dit stjernetegn.

Læs Mere

Vi guider

Naturlige og rene dufte til dig

Af Isabel Marschall Thostrup

Du går måske allerede efter de naturlige mærker, når du vælger hudpleje og makeup. Men vidste du, at også nogle parfumer er lavet specielt med naturligt indhold? Det er mærker som CLEAN, Zarkeoperfume samt de to lækre hudplejebrands, Rudolph Care og Tromborg, der også har dufte.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage