Vi guider

Test: Purely Professional - StyleBox By Matas

Purely Professional er et dansk beauty-brand, hvis plejeprodukter er geniale, hvis du har en mere sensitiv og følsom hud. Jeg har de sidste par uger testet en fuld hårplejerutine fra brandet hjemme på mit badeværelse – læs med her, og hør, hvordan det gik!

Jeg må indrømme, jeg klappede lidt i hænderne, da jeg blev spurgt, om jeg ville teste hårpleje fra Purely Professional. De slår sig nemlig op på at være effektiv hårpleje, uden parfume og unødvendig kemi. Og vender man deres produkter om, er ingredienslisten nok den korteste, jeg i mit liv har set. Det er rimelig sejt - det må testes!

Shampoo til fint hår

Purely Professional har et helt talsystem til deres produkter, så du kan vælge hårpleje til præcis din hårtype. Mere om det om lidt, men jeg har i hvert fald gået med Shampoo 1 til fint hår.

Først og fremmest er det skønt, at det her produkt er parfumefrit. Her er tale om en ultra simpel shampoo, med et minimum af ingredienser, som er nem at fordele og massere ind i hovedbund og hår. Jeg vasker dog mit hår to gange, da det først er anden gang, shampooen virkelig tager fat – bare et lille tip!
Den indeholder milde vaskeaktiver udvundet af kokosnød, og så forebygger den irritation og kløe i hovedbunden. Fordi den netop er så mild, så kan du bruge den på daglig basis uden problemer.


Mit hår føles utrolig rent efter brug, men uden jeg har følelsen af, at den har strippet alle olier fra det. Det er en lækker, simpel shampoo, som også giver godt med fylde og volumen. Jeg er fan!

Purely ProfessionalShampoo 1
Fra 59,95 kr.
(6)

Skræddersy din egen hårplejerutine

Purely Professional har et bredt udvalg af hårplejeprodukter, som er inddelt i tal, der indikerer, hvilke hårtyper de er gode til. Tager vi shampoo som eksempel, ser det sådan her ud:

Shampoo 0: En sulfatfri shampoo, god til et kruset og krøller hår
Shampoo 1: Shampoo til det fine hår
Shampoo 2: Shampoo til et mere fedtet hår
Shampoo 3: En allergivenlig shampoo, som kun består af fire ingredienser. God til dig, der har meget allergi eller døjer med en tør og irriteret hovedbund.
Shampoo 4: Til dig, der døjer med skæl.
Shampoo 5: En vitaliserende shampoo, der blandt andet ved hjælp af caffein stimulerer hovedbunden og øger kvaliteten af dit hår.


Det samme gælder for balsam. På den måde kan du altså skræddersy en skånsom rutine til dit hårs specifikke behov.

Conditioner til fint hår

Med talsystemet på plads, så lad os rykke et step videre i min nye hårplejerutine – nemlig balsam. Her er jeg gået med Conditioner 1, som også er til det fine hår.

Conditioner 1 er skabt til et fint og skandinavist hår, da den ikke tynger håret ned, men hjælper med at opretholde en naturlig volumen. Den indeholder abrikoskerneolie, jojobaolie og hvedeprotein, som alt sammen blødgør håret, samt gør det glansfuldt og smidigt.

Min oplevelse er, at her er tale om balsam med en lækker og fed konsistens, som i den grad efterlader mit hår silkeblødt efter brug. Min hår føles stadig luftigt og bouncy, så jeg har ikke følelsen af, at den tynger, hvilket jeg sætter stor pris på, da mit hår hurtigt kan klaske. Jeg lader den sidde i længderne i fem minutter, imens jeg vasker kroppen og gør de ting, der nu skal gøres, og så vasker jeg den ud igen. En virkelig lækker balsam, som formår at gøre præcis det, den skal, uden at man behøver blive overdynget med parfume – og så er håret supernemt at redde ud igen efterfølgende.

Purely ProfessionalConditioner 1
Fra 59,95 kr.
(7)

Leave-in hårkur

Indrømmet, jeg er en kæmpe sucker for leave-in treatments. Jeg synes, det er supersmart, for det giver lige det ekstra skud fugt, jeg har brug for, men uden at det behøver tage særlig meget af min tid.

Denne leave-in kur er til alle hårtyper (du skal altså ikke ud og lede efter et andet nummer, hvis du ikke har fint hår som jeg). Den er skabt til at tilføre håret næring og glans, og lukker hårets skællag for et smooth og silkeblødt look. Den indeholder blandt andet kokosolie, hvedeprotein og 18 MEA, som genopbygger håret og tilfører masser af fugt.

Jeg kommer en lille mængde på størrelse med en ært på mine hænder, og fordeler produktet i længderne og med fokus på mine spidser. Det er en super let konsistens, som lige giver det her ekstra fugtboost og næring uden at tynge håret. En simpel og lækker leave-in, som jeg klart kan anbefale!

Purely ProfessionalTreatment 1 - Fugtgivende Hårkur
Fra 29,95 kr.
(14)
Parfumefri: Minimer Risikoen For Allergi

Vi guider

Parfumefri: Minimer Risikoen For Allergi

Selvom parfume på mange måder er et sandt pust af skønhed i hverdagen, kan det også give os problemer. Rigtig mange døjer nemlig med parfumeallergi. Hvad gør du, hvis du er allergisk over for parfume men stadig gerne vil bruge dejlige skønhedsprodukter? Og hvad kan du gøre for at minimere din risiko for at udvikle parfumeallergi i første omgang? Læs med her for alle svarene.

Læs også

Purely Professionals fem værdier

Purely Professional arbejder ud fra fem værdier, som er grundlæggende for al deres hud- og hårpleje. Du finder altså ikke et produkt i deres udvalg, som ikke kan puttes ind under de her fem værdier:

1. Det skal være med færrest mulige komponenter.
2. Det skal være med de reneste ingredienser.
3. Det skal altid have et specifikt formål.
4. Det skal virke.
5. Det skal fremstilles med omtanke.


Er du blevet lun på tanken om skånsom og parfumefri plejeprodukter, som også er ekstremt effektive? Så tjek Purely Professionals hudpleje ud her.

Allergivenlig hair spray

Her har vi altså at gøre med et produkt, som jeg virkelig har savnet i min rutine – uden at jeg har vidst det! Vi har at gøre med en hårspray, som virker, samtidig med at den er parfumefri og skabt på en måde, så den giver en større forstøvning, der ikke irriterer luftvejene. Altså, genial hvis du har allergi og søger en skånsom og mild hårspray – kæmpe point for det!

Udover at det er supersmart, så er jeg vild med den af flere årsager:
​​​​​​​

  • Du kan komme den i både vådt og tørt hår.

  • Den giver MASSER af volumen og gør håret fjerlet.

  • Den indeholder ikke parfume, så man skal ikke være bange for at trække vejret efter brug.

  • Den giver hold og fikserer din frisure.

Efter at have eksperimenteret lidt med den de seneste ugers tid, er jeg blevet mest glad for at komme den i det fugtige hår, inden jeg føntørrer det. Det giver nemlig en masse skøn volumen og gør mit hår let og luftigt – uden at irritere hud, hår og hovedbund.

Purely Professional har to hair sprays:
Hairspray 1 er en allergivenlig hårspray, som kan bruges i vådt og tørt hår.
Hairspray 2 er varmebeskyttende og beskytter også mod solens stråler.

250 ml
Purely ProfessionalHair Spray 1 - Allergivenlig
189,95 kr.
(1)
250 ml
Purely ProfessionalProtection 2 - Varmebeskyttende Spray
189,95 kr.
(4)

Multifunktionel olie

Sidst men ikke mindst skal vi have fat i lidt af en multitasker. Purely Professional Oil er en multifunktionel olie, som indeholder naturlige ingredienser. Den kan bruges til kroppen og til håret, så mulighederne er mange.

Jeg har brugt den i mine hårspidser, når jeg lige har haft brug for at give dem lidt ekstra shine i løbet af dagen. Den indeholder mandel-, abrikos-, og kokosolie, som fugter, plejer og blødgør. E-vitamin virker antioxidativt.

Det er en lækker og velduftende olie (den dufter let og skønt af den kokos, der er i), som trænger nemt ind i hud og hår og plejer. Du kan også bruge den som massageolie, olie efter et bad, til hovedbundsmassage eller som en kur i hår- og hovedbund over natten. Den er også sikker at bruge til børn og babyer. Alt i alt et skønt, velduftende og multifunktionelt produkt.

100 ml
Purely ProfessionalOil 1 - Olie til Kroppen & Håret
199,95 kr.
(4)

Relaterede produkter

Purely ProfessionalConditioner 2
Fra 59,95 kr.
(8)
150 ml
Purely ProfessionalHair Repair 2 - Intensiv 2-i-1 Hårmaske og Pleje af Hovedbund
239,95 kr.
(8)
250 ml
Purely ProfessionalStyling Mousse 1- Volume Fint Hår
189,95 kr.
(4)
Purely ProfessionalShampoo 2
Fra 59,95 kr.
(4)
1 stk
Purely ProfessionalScalp Brush
119,95 kr.
(5)
KUN ONLINE
300 ml
Purely ProfessionalHand Cleanser 2 - Sulfatfri Håndsæbe
99,95 kr.
(3)
Purely ProfessionalConditioner 2
Fra 59,95 kr.
(8)

Relaterede artikler

Frisørens 8 favoritter fra professionel hårpleje

Hairstudio

Frisørens 8 favoritter fra professionel hårpleje

Af Maria Bech-Jensen

Der er nærmest ikke noget bedre end at sidde hos frisøren og blive forkælet med de lækreste produkter, som lige kan dét ekstra. Heldigvis kan du få samme luksus hjemme! Du kan finde et stort udvalg af hårplejeheltene fra frisøren her hos Matas. I denne artikel får du Matas’ egen frisørs favoritter fra professionel hårpleje.

Læs Mere
Parfumefri: Minimer Risikoen For Allergi

Vi guider

Parfumefri: Minimer Risikoen For Allergi

Af Cecilia Demant

Selvom parfume på mange måder er et sandt pust af skønhed i hverdagen, kan det også give os problemer. Rigtig mange døjer nemlig med parfumeallergi. Hvad gør du, hvis du er allergisk over for parfume men stadig gerne vil bruge dejlige skønhedsprodukter? Og hvad kan du gøre for at minimere din risiko for at udvikle parfumeallergi i første omgang? Læs med her for alle svarene.

Læs Mere
Frisøren: 4 Hårplejefejl du ikke må begå

Matas LIVE

Frisøren: 4 Hårplejefejl du ikke må begå

Af Matas

Fedter dit hår ligemeget hvor ofte du vasker det? Er det som om, håret aldrig rigtig bliver sundt uanset hvad du gør? Så kan det være, at du begår én eller flere af 4 almindelige hår-bommerter. I dag fortæller frisøren Maj om de mest almindelige hårplejefejl, hvad de betyder for vores hår og hvad man skal gøre i stedet.

Læs Mere
Michelle guider: hårpleje til langt hår

Hairstudio

Michelle guider: hårpleje til langt hår

Af Michelle Weis

Har du lange lokker, der har tendens til at blive tørre - ligesom mine? Og vil du gerne forkæle dem med den rette næring, så de fremstår sunde og velplejede hver eneste dag? Så læs med her, hvor jeg kaster lys over de hårprodukter, der gemmer sig i min brusekabine – og det er ikke så få endda #notsorry.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek