Hairstudio
Michelle guider: hårpleje til langt hår
Har du lange lokker, der har tendens til at blive tørre - ligesom mine? Og vil du gerne forkæle dem med den rette næring, så de fremstår sunde og velplejede hver eneste dag? Så læs med her, hvor jeg kaster lys over de hårprodukter, der gemmer sig i min brusekabine – og det er ikke så få endda #notsorry.

Jeg har en indrømmelse... Jeg vasker mit hår med shampoo og balsam - hver dag. HVER dag. Og ja, jeg ved godt, at det er fyfy, men det fungerer altså for mig, og daglig hårvask holder de dårlige hårdage fra døren. I dagens "skriv" slår jeg badeforhænget til side, og jeg viser dig de hårprodukter, der ALTID hænger ud i min brusekabine. Jeg har nemlig nogle klare favoritter, og så har jeg nogle af de dersens produkter, som jeg hiver frem, når lokkerne skal være ekstra bløde.

Shampooer, jeg ikke kan undvære

#1 shampoo – den alsidige til hverdag 

I min brusekabine står en stjerne af en shampoo, der redder mine lokker på daglig basis. Faktisk er det også den shampoo, der står øverst på podiet over bestsellere hos Matas. Jeg snakker naturligvis om Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin shampoo. En shampoo uden parfume, men spækket med plejende ingredienser - såsom E-vitamin og Aloe Vera - der tilfører masser af næring til lokkerne samt styrker hårstråene.


Jeg kalder den hverdagens helt(inde), og jeg kan varmt anbefale den til dig, der er på udkig efter en effektiv shampoo til normalt hår.

Den (velduftende) billige shampoo

Det er egentlig ikke, fordi jeg konsekvent går efter hårpleje uden parfume. Måske er det mest et (heldigt) tilfælde, at jeg faldt for Matas Naturs E-vitamin shampoo. Jeg kan nemlig godt lide, når mine lokker er velduftende, og derfor finder du mere end én darling på de forkalkede (ups) fliser i min brusekabine.


Blandt andet finder du Matas Striber Havtorn shampoo - et velduftende og plejende hårprodukt, der giver maksimal blødhed og glans samt en skøn duft af havtorn. Panthenol og betaine styrker hårstråene og øger hårets elasticitet, og så efterlades lokkerne med en glansfuld finish – hvilket jeg godt kan lide. Derudover værdsætter jeg, at Glycerin står på ingredienslisten. Det er nemlig en fugtgiver til hovedbunden, så alt i alt får jeg en velplejet fornemmelse, når jeg forkæler mit hår med Havtorn Shampoo fra Matas Striber (og dertilhørende balsam).    Jeg anbefaler shampooen til dig, der gerne vil ha' en velduftende og nærende shampoo, der ikke koster en formue. Brug den sammen med balsammen fra samme serie, hvis du er typen, der godt kan lide, at shampoo og balsam matcher.

5 superhelte til håret på budget

Hairstudio

5 superhelte til håret på budget

Gode hårprodukter er vejen til et sundt og lækkert hår, og heldigvis findes der masser af budgetvenlig hårpleje på hylderne, der giver dine lokker, lige hvad de har brug for, uden at du skal spendere en formue. Se bare her.

Læs også

Når det skal være lidt 'extra'

Vi har allesammen et es i ærmet, har vi ikke? Altså et kort på hånden, når det skal være ekstra godt. Det kort, jeg spiller, når jeg skal noget særligt, er MAUI kortet. Jeg er simpelthen en sucker for de produkter, som findes i netop MAUIs sortiment, og jeg har snart prøvet alle deres shampooer og hårkure.


Min yndlingsshampoo er fra den populære Bamboo-serie, men jeg har også en svaghed for kokosnød, og derfor hænder det fra tid til anden, at Coconut Oil Shampoo ender i min digitale indkøbskurv. Coconut serien er egentlig velegnet til hår med krøller eller bølger - og det kan jeg ikke (som i overhovedet IKKE) prale af at have, men af en eller anden mærkelig årsag fungerer Coconut serien perfekt i mit hår.


Generelt er jeg fan af kokos i mine hårprodukter, og derfor har jeg også en kærlighed til OGX Coconut Miracle Serien. Coconut Miracle Oil XS Shampoo fra OGX er én af mine favoritter, som jeg aldrig vil slippe mit jerngreb om. Shampooen er god til at forebygge slitage, og så fremstår mit hår super glansfuld og sundt, når jeg har brugt den.

SPAR 15,-
MAUI Bamboo Fibers Shampoo 385 ml
84,95 kr.99,95 kr.Spar 15,-
SPAR 15,-
MAUI Coconut Oil Shampoo 385 ml
84,95 kr.99,95 kr.Spar 15,-


”Jeg er ikke typen, der mener, at shampoo og balsam SKAL matche. Jeg går efter det, der virker i mit hår. Det er min strategi - altid.”​​​​​​​

Bedste silvershampoo

Hvis der er en ting, jeg godt kan lide, så er det en god silvershampoo. Her kan jeg ikke være foruden min favorit fra Fudge, der er meeega effektiv. Faktisk så effektiv, at den ikke må sidde for længe. Jeg bruger den, når mine lokker er blevet matte i koderne, og når skæret er lidt for gulligt. Det hænder desværre, når man render rundt med en blond manke.


En anden silvershampoo, som jeg kan anbefale, er dén fra John Frida. Den giver ikke det samme kølige skær som den fra Fudge, men den fjerner de uønskede toner, og er den gavmild mod mine lokker, der efterlades bløde og velplejede.


Herunder kan du se et billede af, hvordan Silvershampoo fra Fudge fungerer i mine lyse lokker. I denne artikel kan du desuden læse om nogle forskellige silvershampooer, som jeg har testet, og du kan se billeder.

Musthave balsammer

Kan man ha’ mere end én favorit?

Jeg var 17 år, da jeg fandt ud af, at man ikke skal bruge balsam i hovedbunden. Hver gang, jeg gjorde det, blev mit hår simpelthen så fedtet, og frustrationen var stor, for jeg havde jo lige vasket det?! Og er der noget, jeg ikke kan holde ud at have, så er det fedtet hår. Jeg har altså erfaret, at balsam skal i længder og spidser - og ikke i hårbunden.  


Jeg forkæler gerne mine lokker med MAUI Bamboo Fiber Conditioner. Mit hår er indbegrebet af skandinavisk hår; der er meget af det, men mine hårstrå er utroligt fine, og mit hår bliver nemt filtret, hvis jeg ikke bruger den rette balsam. MAUI Bamboo balsam indeholder bambusfibre, der giver naturlig volumen til mit hår, og det er tiltrængt, fordi det ellers har tendens til at blive fladt og kedeligt.   


Aussie er også et mærke, der har mit hjerte, når det kommer til hårpleje. Repair Miracle Balsam er den skønneste conditioner, som er til at betale. Duften vild, og den bringer mit hår tilbage til livet efter blot én hårvask.


Derudover bruger jeg også gerne Havtorn Balsam fra Matas Striber, da den simpelthen er så skøn, og så passer den jo med shampooen, hvilket gør synet i brusekabinen lidt mere tåleligt…


#TIP! Uanset, hvilken balsam jeg bruger, lader jeg den altid virke i 1-2 minutter, inden jeg skyller den ud, og så efterlades jeg med blødt hår, der er nemt at rede ud med en børste efterfølgende.   

Bedste hårkure til lange lokker

Hårkure, der gør underværker

Det er ikke for sjov, at jeg smiler lidt slesk på det øverste billede i artiklen. Det er simpelthen, fordi jeg står med én af mine yndlingshårkure i hånden. Her er det igen MAUI, der har fundet vej til mit hjerte. Agave Hair Mask fra MAUI yder førstehjælp til mine lokker, når de trænger til et boost af næring. Hver gang, jeg bruger denne darling, bliver mit hår glat, blødt og medgørligt - og så dufter det fantastisk.


Coconut Miracle Oil XS Hair Mask fra OGX kan også noget helt særligt. Måske er det igen, fordi den indeholder kokosolie, som altså bare er en ingrediens, der har det godt i mine lokker. En anden hårkur, som jeg jævnligt klikker hjem, er Orofluidos Mask, der giver silkebløde lokker og en flot, blank samt velduftende finish.


#TIP! Hvis det skal være ekstra lækkert, bruger jeg min hårkur som en leave-in treatment. Jeg tager bare en lille mængde produkt i håndfladerne, og så "krammer" jeg lige længder og spidser, inden jeg giver føntørren "fuld rebekka". Dét kan anbefales. Men husk nu, at produktet skal i længderne – og ikke i hårrødderne.

Heat Protection Spray – den eneste “styling”, jeg bruger  

Varmebeskyttelse er et MUST! 

Nu har jeg jo indrømmet, at jeg vasker mit hår hver dag, så det kommer nok ikke som nogen overraskelse, når jeg siger, at jeg også føntørrer det - hver eneste dag. There... I said it! Hvis jeg blot lader mit hår lufttørre, er det som om, at det får en kedelig "klang", og det nærmest klasker mod mit ansigt.   


Inden mit hår bliver blæst igennem, bruger jeg dog en varmebeskyttende spray, og sådan én kan jeg ikke leve uden. Hvis du bruger varmestyling - såsom hårtørrer, glattejern eller krøllejern - vil jeg anbefale, at du gør det samme. Hvert fald, hvis du gerne vil bibeholde et sundt og glansfuldt hår – og hvem vil ikke det?     


Jeg bruger Heat Styling Protective fra Bjørn Axén i øjeblikket, og den er bare go'. Jeg bruger den dog med omtanke, for 'let's face it': den er ikke just billig, men den er altså pengene værd. Jeg slipper dog ikke mit jerngreb om min multifunktionelle spray fra Revlon - nemlig Uniq One Hair Treatment, som altid vil være at finde i min hårplejerutine. Den beskytter mod varmestyling, men den gør også håret blødt, glansfuldt og velduftende.


Heat Protect Spray fra GHD var desuden min yndlings i de mange år, hvis jeg brugte glattejern (selvom mit hår er fladere end en lineal), og den har min varmeste anbefaling. Jeg er overbevist om, at den er grunden til, at mine spidser ikke blev helt brændt af i de tider, hvor mit hår simpelthen ikke kunne blive glat nok.  

Hårolie – ja tak

De 3 skønneste hårolier 

Den dejligste hårolie i skuffen er dén fra Moroccanoil. Det er lidt en klassiker – I know – men den gør simpelthen sit job til perfektion – hver eneste gang. Den er dog lidt dyr, hvis man gerne vil ha’ den med 100 ml i (og det vil man, for 25 ml er altså ikke not – sorry), men den er altså knasterne værd, hvis du spørger mig.


Er du på udkig efter et billigere, MEN absolut glimrende alternativ? Så kan jeg anbefale Daily Oil Elixir fra Schwarzkopf. Den giver også noget helt særligt til mine lokker. Og endnu en gang må jeg bare slå et slag for Aussie. Deres 3 Miracle Oil er perfekt til mit skandinaviske hår. Den koster ikke en million, men til gengæld kommer dit hår til at ligne én. Selv tak!

Hårfarve – skal/skal ikke?

"Jeg farver aldrig mit hår"

Men så kom corona og gjorde min tilværelse kedelig, og så blev jeg alligevel lidt modig. Jeg har nu eksperimenteret med Blonde Spray fra Schwarzkopf et par gange, og jeg er faktisk fan. Egentlig er mit hår meget lyst af natur, og det får simpelthen den skønneste, (naturlige) blonde farve, når jeg er på ferie, og når solen er gavmild. Mæææææææn! Der har hverken været meget ferie eller sol på det sidste (I kid you not), og derfor blev jeg altså lidt nysgerrig på, hvordan en blonde spray virker. Jeg er overrasket. Positivt, altså.


Nu er jeg ret "grøn", hvad angår hårfarvning, men jeg synes, at Blonde S1 Blondespray kan noget. Jeg brugte den 2 gange i mine hårrødder (det er sådan én, der toner lidt ad gangen) - og voila! Mit hår fik en helt anden udstråling.  


Jeg foretrækker dog, når mit hår lever et naturligt liv, men hvis du gerne vil lysne dit hår en smule, så prøv denne. Jeg brugte den kun i hårbunden til at opfriske mit hår, så jeg kan altså ikke sige, hvordan den fungerer i længder og spidser. Men jeg kan sige, at den er nem at bruge, og at den er idiotsikret. Hvis jeg kan finde ud af det, kan du også. Lad mig sige det sådan.

Relaterede produkter

SPAR 33,-
Gun-Britt Shampoo Blonde 250 ml
131,95 kr.164,95 kr.Spar 33,-
SPAR 34,-
Björn Axén Repair Deep Conditioner 200 ml
135,95 kr.169,95 kr.Spar 34,-

Relaterede artikler

Alt du bør vide om hair gummies

Vi guider

Alt du bør vide om hair gummies

Af Nanna Skousbøll

Gør plads til din nye superhelt til håret blandt hårkuren, varmebeskyttelsen og hårolien. Hair gummies har nemlig taget verden med storm og er kosttilskud specielt udviklet til dig, der ønsker at forkæle dine lokker og vedligeholde et normalt hår. Bliv klogere på de populære hår vingummier her.

Læs Mere
Redaktionen tester bestseller shampoo

Hairstudio

Redaktionen tester bestseller shampoo

Af Michelle Weis

Vil du gerne forkæle dine lokker med en shampoo, der gi'r uimodståelig blødhed? Så læs med her, hvor Amalie og jeg tester de bedste shampooer - eller hvert fald dem, vi sælger flest af hos Matas. Shampooerne i dagens spotlight kan altså noget helt særligt, hvis du spørger os (og vores skønne kunder), og så er de perfekte til de fleste hårtyper. Nysgerrig? Læs med her, og få vores vurdering af Matas' bestsellere.

Læs Mere
Michelle fra redaktionen tester silver shampoo

Hairstudio

Michelle fra redaktionen tester silver shampoo

Af Michelle Weis

Har dine lyse eller grå lokker et trist, gulligt skær? Jeg kender følelsen – men jeg har heldigvis også en effektiv løsning. Når mine hårlokker bliver matte i koderne, finder jeg silver shampooen frem, og efter bare én hårvask med den violette masse kan jeg se en verden til forskel.

Læs Mere
5 superhelte til håret på budget

Hairstudio

5 superhelte til håret på budget

Af Nanna Skousbøll

Gode hårprodukter er vejen til et sundt og lækkert hår, og heldigvis findes der masser af budgetvenlig hårpleje på hylderne, der giver dine lokker, lige hvad de har brug for, uden at du skal spendere en formue. Se bare her.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.