Hairstudio

Frisørens 10 favoritter fra professionel hårpleje

Der er nærmest ikke noget bedre end at sidde hos frisøren og blive forkælet med de lækreste produkter, som lige kan dét ekstra. Heldigvis kan du få samme luksus hjemme! Du kan finde et stort udvalg af hårplejeheltene fra frisøren her hos Matas. I denne artikel får du Matas’ egen frisør Marie Louises favoritter fra professionel hårpleje.

Matas’ helt egen frisør, Marie Louise, guider dig her til 10 af sine personlige favoritter fra professionel hårpleje. Læs med, og lad dig inspirere til din hårplejerutine!

1. Kérastase: Hårkur til kruset og uregerligt hår

Kérastase er et superluksuriøst hårplejebrand, som er nogle af de førende på forskning og teknologi indenfor hårpleje. Derfor kan du være sikret optimal pleje af dine lokker, når du klikker Kérastase i kurven.

Marie Louise fortæller:
’Kérastase Discipline Maskeratine Hair Mask er en plejende hårkur til et kruset og uregerligt hår, der ønsker mere kontrol. Den hjælper med at kontrollere håret, ved at blødgøre det og reducere krus. Den påføres i et nyvasket håndklædefugtigt hår, hvor du fordeler den i længderne og spidserne. Lad den arbejde i 5 minutter, og skyl grundigt. Anvend den én gang om ugen eller efter behov. Håret efterlades blødt og glansfuldt. Kan bruges til krøllet og glat hår.


I samme serie fra Kérastase Discipline findes shampoo, conditioner, leave-in spray og leave-in cream.’​​​​​​​

2. Less is More: Volume Spray

Less is more handler om det mest essentielle. Høj kvalitet, øje for detaljen og ikke mindst at tage hensyn til verden omkring os. Less is Mores produkter er økologisk certificerede og har et stort fokus på et fælles ansvar for vores fremtidige generationer. Så virkelig et mærke, du kan bruge med god samvittighed.


Marie Louise fortæller:
'Med Less Is More Angelroot Volume Spray kan du skabe et godt løft af håret helt nede ved hovedbunden uden at tynge. Påfør produktet jævnt ved hovedbunden i et fugtigt eller tørt hår. For at skabe det maksimale løft, anbefaler jeg at bruge en hårtørrer, fordi varmen hjælper med at aktivere produktet yderligere. Den virker desuden opkvikkende og plejende for hovedbunden.'

3. Moroccanoil: Til dig, der vil have lækre, bouncy krøller

Moroccanoil er lækker, velduftende hårpleje, som i den grad er blevet kendt verden over for deres brug af arganolie i deres produkter. Det er en ældgammel skønhedshemmelighed, som fugter helt fantastisk  og genopretter glansen i et trist og tørt hår.

Marie Louise fortæller:
’Krøller har en tendens til at miste spændstigheden og definitionen. Med Moroccanoil Curl Defining Cream kan du genskabe det igen. Den indeholder arganolie og protein, der hjælper med at pleje og tæmme krøllerne. Derudover har den en varmeaktiverende teknologi og ”memory effekt”, der sikrer, at krøllerne er livlige, defineres og er uden krus i timevis. Den påføres i et nyvasket håndklædefugtigt hår. Fordel krøllecreme jævnt i længder og spidser. Føntør krøllerne med en softstyler, eller lad håret lufttørre. Kan også påføres i det tørre hår på 2. og 3. dagen.


Denne krøllecreme kan med fordel kombineres med Moroccanoil Root Boost, hvis du ønsker volume fra hårrødderne.’

Redaktionen anbefaler: GHD

Hairstudio

Redaktionen anbefaler: GHD

GHD er kendt for at skabe super effektive produkter, som samtidig har et lækkert og brugervenligt design. Så om du er på jagt efter det perfekte glattejern eller et tool, der kan skabe lækre krøller, så har GHD det helt rette produkt til dig, så du kan skabe de fineste looks til både hverdag og fest. Læs med her, så guider jeg dig til et par forskellige looks med GHD's stylingtools, og du får de bedste tips og tricks fra vores frisør Maj.

Læs også

4. Aveda: For masser af lækker fugt

Aveda er både et af de første og det største mærker blandt Green Beauty, som forsøger at tænke på miljøet og rent, når de producerer deres produkter til dig.


Marie Louise fortæller:
'En virkelig næringsrig, cremet og fugtgivende hårmaske fra Aveda Nutriplenish serie. Jeg synes, den er genial til at tilføre masser af fugt og glans til et tørt og glansløst hår.


Den påføres i fugtigt hår efter at have vasket med en Aveda NutriPlenish shampoo. Pak gerne håret ind i et håndklæde for at holde på varmen fra hovedbunden og lad hårkuren sidde i 5-10 minutter. Jeg vil anbefale den til et medium til tykt hår.'

5. Rahua: Leave-in med UV-beskyttelse

Vidste du, at solens stråler kan lysne og skade håret? Selvom de naturlige highlights er skønne her til sommeren, så skader det desværre håret. Derfor er det en rigtig god idé at passe på dit hår med en leave-in, der også giver UV-beskyttelse.

Marie Louise fortæller:
’En økologisk og fugtgivende leave-in balsam, der er beriget med plantebaserede ingredienser. Den indeholder en fugtgivende formel, der blødgør, opfrisker og forhindrer skader. Morete-olie skaber en barriere mod ydre påvirkninger og beskytter håret mod UV-stråler. Derudover dufter den dejligt af mango og passionsfrugt.


Den påføres i et håndklæde tørt eller tørt hår. Fordel produktet ved at rede håret igennem med en børste eller kam. Produktet skal ikke skylles ud. Dit hår vil efterlades silkeblødt, medgørligt og glansfuldt. Velegnet til alle hårtyper’

6. MANTA: Ny, prisvindende hårbørste

MANTA hårbørster er en helt ny måde at tænke børster på. De skaber hårbørster, der kan vendes, drejes og bukkes, da de er ekstremt fleksible. Det gør mulighederne for hårstyling endeløse, og så er det ekstra skånsomt mod håret.

Marie Louise fortæller:
’Oplev den prisbelønnede MANTA-børste. Det bløde materiale gør børsten fleksibel, og derfor reder den håret skånsomt, og skader på håret reduceres. Den har en banebrydende patenteret FLEXGUARD-teknologi, der gør det muligt at lave en 360 graders bevægelse, når håret redes. Den er velegnet til alle hårtyper, og kan anvendes i vådt og tørt hår. Antistatisk og varmebestandig op til 80 °C. Håret efterlades med maksimal glans.’

7. Less Is More: Volume shampoo

Less Is More er eksperter i at skabe hårpleje, der giver luft og volumen til lokkerne. Og deres Aloe Mint Volume shampoo er ingen undtagelse – derfor er det også én af Marie Louises absolutte faovritter.

Marie Louise fortæller:
’Aloe Mint Volume Shampoo fra Less Is More er en shampoo, der er specielt god til fint hår, fordi den har fokus på at skabe volume allerede fra, at håret vaskes. Den indeholder økologiske ingredienser og dufter dejligt af aloe mint. Den renser håret og hovedbunden skånsomt og har en forfriskende og stimulerende effekt.


Tip: Når du skal vaske dit hår, er det en god idé at vaske håret 2 gange. Ved 1. vask fjernes fedt og snavs, og ved 2. vask kommer de gode ingredienser til at virke optimalt.’

Redaktionen tester: Kérastase - StyleBox By Matas

Hairstudio

Redaktionen tester: Kérastase - StyleBox By Matas

Du har garanteret hørt om franske Kérastase. De er kendt for deres unikke formler og hamrende lækre dufte, som gør en hver hårvask til en fornøjelse. Men måske har du scrollet gennem deres produkter her på matas.dk og været i tvivl om, hvilken serie du egentlig skal klikke i kurven for at få den optimale pleje til dit hår? Genesis, Nutrivive, Specifique – hvad betyder de, og hvad skal man bruge? Lad os gennemgå dem fra en ende af.

Læs også

8. Rahua: Blødgørende hårolie

Rahua er ret unikt, da nøgleingrediensen hos dem er Rahua Oil, en potent og dybdevirkende olie fra Ungarahua-træet, der er håndlavet af de oprindelige folk i Amazonas. Rahua blev grundlagt med det formål at skabe opmærksomhed om Amazonas regnskoven og understrege vigtigheden af at bevare og beskytte den.


Marie Louise fortæller:
'De fleste af os oplever i perioder, at vores spidser har en tendens til at blive livløse og tørre, samt elektriske. For at tilføre glans og blødhed igen, så er Rahua Legendary Amazon Oil helt sikkert værd at prøve! Det er en vildt lækker hårolie, der er beriget med eksklusive plante- og blomsterolier, der arbejder dybt ind i håret og styrker det enkelte hårstrå.'


Tip: Det er en meget drøj og rig hårolie, så brug lidt ad gangen og mærk efter, hvor meget dit hår kan klare. Kan anvendes i fugtigt og tørt hår.​​​​​​​

9. Moroccanoil: Hårolie til dig, der har lyst eller fint hår

Du har garantere hørt om Moroccanoils Hair Treatment, som tog verden med storm for cirka 15 år siden. Nu finder ud dens gode egenskaber i en lettere version til det mere fine og blonde hår, hvor den originale olie for nogle kan være for fed i konsistensen.

Marie Louise fortæller:
’Moroccanoil Treatment Light er en let olie, der er udviklet til et blondt eller fint hår. Det er en lettere version af deres klassiske og populære hårolie Moroccanoil Treatment, og har derfor en lettere konsistens, der passer godt til det fine hår.


Den er beriget med ingredienser, der bringer mistede proteiner tilbage i håret, og gør det enkelte hårstrå stærkere. Fordi det er en let hårolie, absorberes den med det samme i håret. Hårolien bruges i længder og spidser enten i det fugtige hår eller i det tørre hår. Håret efterlades medgørligt og glansfuldt. Husk, den er meget drøj i brug, så du skal ikke bruge særlig meget.’

10. Kérastase: Hårserum til et skadet hår

Har du et skadet hår, der trænger til lidt ekstra kærlighed? Så tag et kig på Kérastases genopbyggende Résistance-serie. Her har Marie Louise valgt én af sine all time favoritter.

Marie Louise fortæller:
’Oplever du, at dit hår er medtaget og skadet efter farvebehandlinger eller for flittigt brug af varmeredskaber? Så kan jeg varmt anbefale dette lækre hårserum fra Kérastase. Résistance Sérum Thérapiste er et todelt hårserum, der er udviklet til at beskytte håret mod varmen, helt op til 230°C. Derudover giver det nyt liv, samt reparerer og styrker et svækket hår. Produktet påføres i længderne og spidserne i et nyvasket fugtigt hår. Føntør håret, og lad produktet blive i håret indtil næste hårvask. Det kan påføres i tørt hår som et finish-produkt. Håret efterlades blødt, glansfuldt og beskyttet.’

Frisør med speciale i hårpleje og Curly Girl.


Marie Louise er i 2011 udlært frisør i Frisør Poul M, Aalborg, hvor hun arbejdede efter endt uddannelse, inden hun flyttede til København for at dygtiggøre sig yderligere i sit fag. Hun lægger stor vægt på at give kunden en god oplevelse på Matas Online Chat! Hun deler ud af sine mange års erfaring som frisør, som giver hende de bedste forudsætninger til at vejlede og rådgive den enkelte person med de hårudfordringer, der kan opstå.

Relaterede artikler

Tørt hår? Her er mine hårpleje-helte

Hairstudio

Tørt hår? Her er mine hårpleje-helte

Af Amalie Schiller

Tørt, filtret og kruset hår... Nej tak! Det er ikke altid let at finde rundt i hårplejejunglen, og når man lever med en tør manke, findes der er et utal af skønheder, der bidrager til en mere glansfuld hverdag. Er du på udkig efter nogle nye hårplejehelte i hverdagen? Så har jeg nogle helt særlige darlings i tankerne, jeg er overbevist om, at dit hår vil elske.

Læs Mere
Redaktionen guider: Hårpleje til krøllet hår

Hairstudio

Redaktionen guider: Hårpleje til krøllet hår

Af Ida Hinchely Kyhn

Et krøllet hår er utrolig smukt – men let’s face it, det kan være svært at gennemskue, hvordan man plejer det bedst, så krøllerne kan fremstå så lækre, bouncy og definerede som muligt. Derfor har vi hjulpet dig lidt på vej og samlet de mest populære produkter til krøllet hår her, så du kan blive inspireret til en god og effektiv rutine til dine lokker.

Læs Mere
Hårstylisten anbefaler: Produkter til din hårtype

Vi guider

Hårstylisten anbefaler: Produkter til din hårtype

Af Amalie Kaaris Lund

Hårprodukter kan virkelig være en jungle. Der findes så mange, så hvordan ved du, hvilke produkter der lige præcis passer til din hårtype? Jeg har derfor allieret mig med hårstylist hos Matas, Mike Paudy, som har fundet de bedste produkter til seks forskellige hårtyper.

Læs Mere
Sådan undgår du fedtet hår og hovedbund

Vi guider

Sådan undgår du fedtet hår og hovedbund

Af Amalie Kaaris Lund

Kæmper du lidt for ofte med fedtet hår uden at vide hvorfor? Så læs med, når vi guider dig til, hvordan du bedst undgår og forbygger sjaskede, fedtede hårstrå med de bedste tips fra hårstylisten.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.