• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 28. februar 2021
Vi guider

Hvad er dit nytårsforsæt? Her er redaktionens!

Hvis du blev spurgt: ”hvad er dit nytårsforsæt for 2021?” - hvad ville du så svare? Jeg synes, at et årsskifte giver anledning til, at man summer over, hvad man ønsker at opnå i det kommende år. Måske sætter man endda det forgangne i perspektiv? Det er ikke længe siden, jeg gjorde op med mig selv, hvad jeg forventer af 2021 – og mig selv. I min summen blev jeg nysgerrig på, hvad mine kollegaer mon tænker om det år, vi snart springer ind i. Bliv klogere her!

Vi kan vist godt blive enige om, at år 2020 har været et specielt ét af slagsen – og mon ikke, dette år har haft en stor betydning for, hvordan vi kigger ind i kommende? I dagens indlæg kan du blive klogere på, hvordan vi - hos Matas - ønsker at tage hul på det nye år - og der er flere af os, der ser frem til at starte på en "frisk".


”Hvorfor først starte til januar, når du kan starte i dag?”, tænker du måske, når jeg bringer det famøse ’nytårsforsæt’ på banen – og jeg forstår godt din tankegang. Men der er altså noget helt specielt og tilfredsstillende ved at skrive ”historie” på den første blanke side i et nyt år. Sådan har jeg det hvert fald, og derfor er jeg én af dem, der finder stor værdi i at nedskrive nogle nytårsforsætter forud for årsskiftet.

Godt nytår!

Jeg synes, der er noget smukt ved et nytårsforsæt. Måske er det en smule naivt at tænke, at man kan starte på en frisk. Men ikke desto mindre er det dén følelse, jeg får, når et år går på hæld, og jeg forbereder mig mentalt på, at der skal stå et nyt tal, hver gang jeg skal skrive en dato i en rapport eller lignende.  


Jeg håber, at du har lyst til at læse med – om du er tilhænger af nytårsforsæt eller ej – for jeg er ret sikker på, at du kan finde inspiration eller ro i de nytårsforsætter, jeg har opstøvet fra mine skønne kollegaer her hos Matas.


Inden jeg præsenterer dig for de forskellige nytårsforsætter, vil jeg egentlig bare ønske dig et godt nytår. Jeg håber, at du er ved godt mod, og at du er klar til at skrive historie på den blanke side, der venter, når klokken slår 00:00 d. 31/12. Må 2021 blive dit (og mit) år. Fingers crossed!

Til dig fra alle os på redaktionen – her er vores nytårsforsæt for 2021:

Amalies nytårsforsæt:

Jeg har altid haft en forkærlighed for flotte notesbøger (gerne lyserøde med glimmer), og hvert år har jeg også været effektiv til at skrive ned, hvad mine mål for det nye år er. Og som jeg sidder og kigger i min notesbog og de mål, jeg har skrevet ned for 2020, så har jeg overraskende nok nået (stort set) alle? Well done, Amalie! Dog har jeg én ting, jeg ikke har skrevet ned, men som jeg dette år vil sætte højest på min liste. Ikke fordi, at jeg tror, at jeg glemmer det, men for at minde mig selv om det hver dag.

Året 2020 har forhindret mig i at besøge mine gamle bedsteforældre, og da min far meldte ud, at julen i år nok bliver uden de ældste i stammen, gik det op for mig, hvor lidt jeg har set til dem? Og hvem ved, hvor lang tid de har igen? Foruden at prioritere mig selv og mine personlige mål, vil jeg vægte at besøge mine elskede bedsteforældre mindst lige så højt. Jeg elsker at tilbringe min tid med dem, så hvorfor ikke gøre det noget oftere? For mig står 2021 i familiens tegn, og så snart verdenssituationen tillader det, skal jeg kramme mine bedsteforældre som aldrig før.

Michelles nytårsforsæt: 

Mit nytårsforsæt lyder måske banalt, men here it comes: ”at være mere i nuet”. Ret kliché-agtigt – I know! Kan vi ikke alle blive enige om, at 2020 har været et underligt år? Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har sagt: ”gud, hvor jeg glæder mig til, at 2020 er overstået!”. Men hvorfor i det hele taget? Det er som om, at vi alle har en forestilling om, at når vi springer ind i det nye år, så efterlader vi ALT i det gamle. I think not – sorry for min pessimisme!


I 2020 har jeg brugt alt for meget energi på at fokusere på alle de ting, jeg er gået glip af – i stedet for at fokusere på alle de ting, jeg har opnået. Jeg har helt glemt at være i nuet og nyde, at jeg eksempelvis har afsluttet min kandidatuddannelse, at jeg er flyttet til skønne København, samt at jeg har fået mit drømmejob – og dét fortryder jeg nu.


Jeg har altid så travlt med at fokusere på – og planlægge – hvad der skal ske som det næste, og derfor glemmer jeg at nyde, hvad der sker lige nu. Dét skal jeg blive bedre til i det nye år, som jeg glæder mig til at springe ind i, selvom vi nok har et hængeparti (læs: corona), som desværre ikke skelner mellem årstal (man har vel lov at håbe?) Godt nytår herfra!

Anjas nytårsforsæt: 

Jeg plejer egentlig ikke rigtig at gøre mig i nytårsforsætter, fordi det seriøst bare aldrig holder for mig.


Til gengæld så øver jeg mig hver dag i at blive bedre til at prioritere mig selv og mit mentale helbred, lytte til min krop og mærke efter inde i mig selv, og i forlængelse af det, at sige nej, når jeg kan mærke, at jeg ikke kan møde 100% op på den måde, det kræver af mig. Så det er helt sikkert noget, jeg vil blive ved med i 2021!

​​​​​​​

Karinas nytårsforsæt:

Mit nytårsforsæt er at arbejde på selvkærlighed. Jeg har nemlig det sidste stykke tid tabt 8 kg. ved at passe bedre på min krop, træne mere, spise varieret og kontrolleret, og jeg er mega stolt af mig selv! Men med et vægttab kommer der også et mentalt stykke arbejde.


For selvom man ændrer ens dårlige vaner, så ændres ens dårlige tanker om sig selv ikke automatisk. Derfor kommer 2021 til at handle om at få mit hoved med i mit vægttab og dagligt at skulle arbejde med billedet på mig selv og nøglen til selvkærlighed. Jeg har stadig lidt vej endnu til det fysiske mål - men det psykiske skal også være med hele vejen.

Julies nytårsforsæt:

Hver dag er en mulighed for at gøre noget andet end det, man plejer, og jeg kan nævne 100 ting, som jeg er nysgerrig på, og gerne vil blive bedre til; dyrke mere motion, spise sundere, være mere bæredygtig og lægge mindre pres på mig selv (ironisk nok). Men jeg må nok hellere starte i de små – ét skridt ad gangen, så tror jeg, at det hele holder bedre i længden.


Jeg vil starte med noget, der egentlig er ret simpelt, men som også hurtigt kan blive glemt igen, og som også hjælper mig i mine mere overordnede mål: Jeg vil sørge for at drikke mere vand. Jeg glemmer det nemlig i løbet af dagen, og min krop har jo brug for det, så det går ikke.


For at huske mig selv bedre på det, har jeg ”investeret” i en pæn drikkedunk (ja, den skal altså være pæn, ellers pakker jeg den bare væk igen. Det ved jeg bare). En drikkedunk, som jeg kan have stående ved siden af mig på mit skrivebord, når jeg arbejder, eller når jeg er på farten. Den kan lige være i tasken, og så undgår jeg at købe engangsflasker. Og så vil jeg starte dagen med et stort glas, inden jeg begynder på alt muligt andet. Så dér vil jeg starte. Og jeg vil starte allerede i dag.


Tip! Skriv dine nytårsforsæt ned for det kommende år i en notesbog eller på din telefon og tag et kig på dem, når vi er halvvejs inde i det nye år.


Lyngs nytårsforsæt:

Mit nytårsforsæt er ikke noget nyt eller noget, som kun varer et år. Mit fortsæt er at blive bedre og blive ved med at lytte til min krop og min mavefornemmelse.


Min mavefornemmelse ved bedre end det, som min øjne ser, og den har fået mig til at træffe de bedste beslutninger for mig selv. Det hjælper mig på vej til at skabe de bedste personlige grænser for mig selv, og det er min måde at passe på mig selv og min krop på. Dét skal jeg blive endnu bedre til i 2021!

Majas nytårsforsæt:

Mit nytårsforsæt er, at jeg vil holde mindst en hel times SoMe detox om ugen i det nye år. Og det betyder, at jeg enten slukke min telefon eller tage helt afsted uden.


Det kan meget vel være, at jeg sætter en time af til at gå en tur i den friske luft og simpelthen giver mit hoved et break fra de sociale medier, som kan været ret så opslidende til tider.  ​​​​​​​

Relaterede artikler

10 gode idéer til nytårsforsæt

Vi guider

10 gode idéer til nytårsforsæt

Af Trine Brøndsted

Har du brug for en frisk start, eller trænger du bare til at hive dig selv lidt i ørene på nogle små punkter? Så bliv inspireret af vores 10 gode idéer til nytårsforsætter her.

Læs Mere
6 tips til lysterapi i vintermørket

Vi guider

6 tips til lysterapi i vintermørket

Af Michelle Weis

Når vintermørket sænker sig, kan du opleve, at dagene bliver mere triste, og energien daler. Her er lysterapi din ven – både det naturlige lys fra solens stråler (hvis de ellers kunne trænge gennem det insisterende skydække) og det lys, du kan få ved at slappe af foran en lysterapilampe. I dagens indlæg giver vi tips til lysterapi i mørket, og vi fremhæver nogle af vores bestsellere inden for kategorien lysterapilamper.

Læs Mere
5 steps til glitrende nytårsmakeup

Grib stilen

5 steps til glitrende nytårsmakeup

Af Amalie Schiller

Mangler du inspiration til nytårsmakeuppen i år? Så følg vores guide med kun 5 steps til et glitrende makeuplook og hop ind i det nye år med glamourøs stil.

Læs Mere
Gør kroppen nytårsklar: Glød, glitter og stram op

Matas LIVE

Gør kroppen nytårsklar: Glød, glitter og stram op

Af Matas

Se med, når helserådgiveren og kosmetikeren guider dig til at blive nytårsklar med smuk, glødende hud, tips til at fremhæve dine bedste træk - og øvelser, der hurtigt strammer lidt op og hjælper dig med at undgå at blive oppustet i nytårskjolen.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 28. februar 2021